CoronaMens en Dier

Eerst werken ze Arib buiten en nu Van Houwelingen en Van Haga: ‘Zouden ze iets te verbergen hebben?’

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Eerder werd Khadija Arib, die de coronacommissie zou gaan leiden, vakkundig weggewerkt. Nu wil men ook af van commissieleden Pepijn van Houwelingen (FVD) en Wybren van Haga (BVNL).

Verschillende leden hebben anoniem gelekt dat zij niet langer met de twee Kamerleden ‘door één deur kunnen’. De coronacommissie is sinds september vorig jaar bezig om de parlementaire enquête, het zwaarste onderzoeksmiddel van de Kamer, naar de coronacrisis op poten te zetten.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De anonieme leden beweren dat Van Houwelingen en Van Haga ‘vooringenomen’ stellingnames over corona doen. Volgens NRC gaan de leden het tweetal komende maandag vragen op te stappen.

Gaat niet lukken

Het bericht doet veel stof opwaaien. “Het gaat niet lukken om Van Haga en Van Houwelingen weg te krijgen uit de coronacommissie. De grootste delen van de samenleving zijn inmiddels zo kritisch dat ‘onder het tapijt moffelen’ niet meer gaat lukken. Het kabinet weet dat. De coalitiepartijen weten dat. De Kamer weet dat,” schrijft BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Ondernemer Rutger van den Noort voegt toe: “Het zou goed zijn dat de Kamerleden die niet meer willen werken met Van Houwelingen en Van Haga in de coronaonderzoekscommissie opstappen en niet vervangen worden, zodat de kritische vragen minimaal gesteld kunnen blijven worden.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vermoedt ‘een potje framing om de parlementaire enquête te traineren’.

Alle mogelijke critici eruit

Publicist Maaike van Charante wijst erop dat Arib plaats heeft moeten maken voor een kersvers onbekend VVD-Kamerlid. Als de commissie uit elkaar valt, loopt de parlementaire enquête hoogstwaarschijnlijk grote vertraging op.

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke vraagt zich af: “Eerst werken ze Arib buiten en nu Van Houwelingen en Van Haga. Zouden ze iets te verbergen hebben?”

“Hoe krijg je een parlementaire enquête van de grond die de waarheid kan blijven verhullen? Alle mogelijke critici eruit!” merkt politiek econoom Kees van der Pijl op.

4.9 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vout
Vout
1 jaar geleden

Het zou goed zijn dat ze opstappen inderdaad. De anonieme melders bedoel ik dan. DOEI!

Annette
Annette
1 jaar geleden

De vraag stellen is, zeker in dit geval, gelijk het antwoord geven!

Natuurlijk is, vanuit het oogpunt van die nep onderzoekcommissie, het logisch dat de leden de anderen, Pepijn van Houwelingen en Wybren van Haga, eruit werken.

ZIJ zijn namelijk de enigen, die wel op een eerlijke manier hun opgedragen werk willen doen. De anderen willen maar één ding: ook dit zoveelste schandaal a.s.a.p. in de doofpot stoppen. Zoals met zovele zaken al eerder is gebeurd.

Op het moment, dat Khadija Arib, die oorspronkelijk de commissie zou leiden, onder valse voorwendsels, werd gewipt, was al duidelijk dat dit weer een absolute farce zou worden.

Het is natuurlijk, vanuit het oogpunt van regering en vele beleidsmakers, absoluut NIET de bedoeling om met ECHT eerlijk materiaal op de proppen te komen.

En net zoals eerder met het verhaal over Groningen, het walgelijke kindermisbruikverhaal, de toeslagenaffaire, is het de bedoeling om dit ook een stille dood te laten sterven.

En uiteraard zullen de media voorop lopen om dit te laten “slagen”.

Maar….. zoals al werd becommentarieerd door Hans van Tellingen, is het de GROTE vraag of dit nu nog wel lukt.

Inmiddels is de beerput niet een piepklein beetje open, maar zéker al voor de helft. En zal het dus steeds lastiger worden om OOK dit weer te verbergen.

Zet ‘m op, Pepijn en Wybren, en laat je onder geen geval de mond snoeren.

Realist
Realist
1 jaar geleden

Het OMT is ooit op de zelfde manier tot stand gekomen !
Eerst werden de critische leden die zich niet aan de D66 en VVD standpunten hielden
er uitgewerkt
Macht corrumpeert
Absolute macht corrumpeert absoluut ……

King of light
King of light
1 jaar geleden

Naast van Haga en van Houwelingen zitten ook Marijke van Beukering (D66), Liane den Haan (fractie de Haan), Pieter Omtzigt, Hilde Palland (CDA), Marielle Paul (VVD) en Nicki Pouw-Verweij (JA21) in de commissie corona.
Is het duidelijk genoeg zo. Kabinetspartijen en meelopers als Ja21 zijn weer is in de meerderheid en dus is de situatie zwaar manipuleerbaar.

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x