Binnenland

Neergeknuppelde man (71): Politie gooide zelf met bakstenen op Museumplein

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De demonstratie tegen de coronamaatregelen afgelopen zondag op het Museumplein in Amsterdam werd door de ME met geweld uit elkaar geslagen. De politie zette paarden, waterkanonnen en honden in. Beelden van het harde politieoptreden verspreidden zich als een lopend vuurtje. Op een welhaast iconische foto is te zien hoe de 71-jarige Arie Paap uit Zeewolde op het punt staat te worden neergeknuppeld door de bereden politie. Hij belandde met diepe hoofdwonden in het ziekenhuis.

Paap was te gast in de studio van programmamaker Flavio Pasquino. Hij vertelde onder meer wat zijn motieven waren om te gaan demonstreren. De gepensioneerde ondernemer benadrukte dat de hele kwestie hem alleen maar strijdbaarder en sterker heeft gemaakt.

De mainstream media beweren dat de betogers de confrontatie zochten met de politie en met stenen gooiden. Paap, die alles van dichtbij meemaakte, vertelt een heel ander verhaal. Volgens hem gooiden undercoveragenten, ook wel Romeo’s genoemd, met stenen om de charges te rechtvaardigen.

Toen hij aankwam bij het Museumplein zag hij overal ME. “Dat is zo intimiderend dat je niet met je demonstratie bezig bent, maar alleen maar kijkt naar de politiemacht om je heen. Je schrikt er gewoon van. Je bent helemaal van slag.”

Vooropgezet plan

“Dit is van tevoren uitvoerig gepland,” stelt Paap. Hij zag op een gegeven moment enkele jongeren vooraan staan op het Museumplein, vlak bij de agenten. “Toen kwamen die troepen naar voren en wat zag ik? Achter die jongeren stonden mensen met bakstenen te gooien. Daarna liepen de stenengooiers naar de politiebusjes. Het waren dus de Romeo’s die het vuurtje aanwakkerden zodat de ME kon optreden.”

“Ik heb gezien dat ze dat deden,” benadrukt Paap. “Dit was een vooropgezet plan.”

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 jaren geleden

Zolang rutte een vinger in de pap heeft doen ze alles met nazigeenfatsoen. Hoe komt het kabinet trouwens te vallen. Zó’n rechtvaardige justitie hebben we niet.

Annemiek B.
Annemiek B.
2 jaren geleden

Allemaal wel fijn (nou ja, fijn…) dat WIJ dat kunnen lezen, maar wanneer worden mensen hier eens in het groot mee geconfronteerd? Waarom gaan artsen en wetenschappers niet massaal naar het Binnenhof? Die zullen ze heus niet zomaar uit elkaar slaan…

Jess
Jess
2 jaren geleden

Het waren ook de romeos, zijn genoeg beelden van hun opgenomen dat ze in een me busje vertrekken!!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

ME stelletje betaalde terroristen.
Ze gaan allemaal in heel korte tijd ten onder. Ook de politie die mee werkt met deze illigale corona maatregelen !!

Het is om te huilen iemand van 71 neergeknuppeld die vecht voor zijn vrijheid en voor ieder zijn toekomst !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x