Homepagina » Binnenland » Neergeknuppelde man (71): Politie gooide zelf met bakstenen op Museumplein
politie
Foto: Hendrick Smit CC BY 3.0

Neergeknuppelde man (71): Politie gooide zelf met bakstenen op Museumplein

De demonstratie tegen de coronamaatregelen afgelopen zondag op het Museumplein in Amsterdam werd door de ME met geweld uit elkaar geslagen. De politie zette paarden, waterkanonnen en honden in. Beelden van het harde politieoptreden verspreidden zich als een lopend vuurtje. Op een welhaast iconische foto is te zien hoe de 71-jarige Arie Paap uit Zeewolde op het punt staat te worden neergeknuppeld door de bereden politie. Hij belandde met diepe hoofdwonden in het ziekenhuis.

Paap was te gast in de studio van programmamaker Flavio Pasquino. Hij vertelde onder meer wat zijn motieven waren om te gaan demonstreren. De gepensioneerde ondernemer benadrukte dat de hele kwestie hem alleen maar strijdbaarder en sterker heeft gemaakt.

De mainstream media beweren dat de betogers de confrontatie zochten met de politie en met stenen gooiden. Paap, die alles van dichtbij meemaakte, vertelt een heel ander verhaal. Volgens hem gooiden undercoveragenten, ook wel Romeo’s genoemd, met stenen om de charges te rechtvaardigen.

Toen hij aankwam bij het Museumplein zag hij overal ME. “Dat is zo intimiderend dat je niet met je demonstratie bezig bent, maar alleen maar kijkt naar de politiemacht om je heen. Je schrikt er gewoon van. Je bent helemaal van slag.”

Vooropgezet plan

“Dit is van tevoren uitvoerig gepland,” stelt Paap. Hij zag op een gegeven moment enkele jongeren vooraan staan op het Museumplein, vlak bij de agenten. “Toen kwamen die troepen naar voren en wat zag ik? Achter die jongeren stonden mensen met bakstenen te gooien. Daarna liepen de stenengooiers naar de politiebusjes. Het waren dus de Romeo’s die het vuurtje aanwakkerden zodat de ME kon optreden.”

“Ik heb gezien dat ze dat deden,” benadrukt Paap. “Dit was een vooropgezet plan.”

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
1 maand geleden

Zolang rutte een vinger in de pap heeft doen ze alles met nazigeenfatsoen. Hoe komt het kabinet trouwens te vallen. Zó’n rechtvaardige justitie hebben we niet.

doornbos
doornbos
Reactie op  Maria
1 maand geleden

Zo is het. En daarbij komt, waarom ging het vallen van het kabinet deze keer zo gemakkelijk? Wij zijn gewend geraakt aan urenlange ‘debatten’ waarin sinisters niet weten hoe te draaien en te kletsen in de ruimte, André K krijgt er een minderwaardigheidscomplex van. Doorgaans kletsen zij een lantaarnpaal in bloei. En deze keer….niets van dat alles. Ik vind dat ik als burger recht heb op theater en zeker op een onnozel ‘debat’ vol inactieve herinneringen en wat dies meer zij. Wat een kommer en kwel. Zou het deze keer dan echt met het landsbelang te maken hebben gehad? Nehhhh…dat KAN haast niet. Als ik mijn werk destijds niet goed deed kon ik een grote mond krijgen. Als ik mijn werk wel goed deed ook, maar daar gaat het nou niet om. Jaja, ‘wondere wereld’.

Paul
Paul
Reactie op  doornbos
1 maand geleden

Het kabinet is bewust gevallen ze blijven toch aan het roer en in maart stemmen de vvders weer op de vvd en worden weer de grootste als mensen niet massaal een tegenstem zullen geven .op deze manier kunnen ze niet weggejaagd worden met een motie van wantrouwen en cda d66 en groen links staan toch aan de kant van de vvd !

Alice
Alice
Reactie op  Paul
1 maand geleden

Ik denk niet dat er in maart verkiezingen worden gehouden. Dan zit alles nog steeds op slot en hebben we lockdown nummer…….? Ik raak de tel kwijt.
Rutte is nog lang niet klaar met slopen en knechten. Verkiezingen kan hij daarbij niet gebruiken.

Just me
Just me
Reactie op  doornbos
1 maand geleden

Er zit veel meer achter. Er zijn in meerdere landen kabinetten gevallen/afgetreden er is wat op komst, ze kiezen of het hazepad of zijn gesommeerd af te treden.

Rob
Rob
Reactie op  Just me
1 maand geleden

Er wordt ook al gesproken over decentralisatie en open source. Open source moet schijnbaar het nieuwe ‘mechanisme’ worden. Het Binnenhof is een centraal macht centrum op nationaal niveau. Banken moeten ook verdwijnen want het nieuwe financiële systeem zit het in de technologie en software. Met straks een chip in je lijf ben je zelf de bank want alles staat op die chip. Schijnbaar moet dan ook de gecentraliseerde macht ontmanteld worden want ook dat is straks het technologische systeem, als het daadwerkelijk zover komt. Macht centra worden nu nog door mensen bezet. Open source is dus blijkbaar zonder mensen in centrale punten die vervangen worden door technologie die dan in ieders lichaam komt.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Rob
1 maand geleden

feit:
Decentrale systemen kunnen nooit (volledig) down gebracht worden.

mening:
Waarschijnlijk zullen alleen de IPC protocollen opensource zijn. De systemen zelf closed source “in het belang van onze veiligheid”

Chantal
Chantal
Reactie op  Maria
1 maand geleden

Hij wil nu avondklok Rutte net of dat wat uitmaakt.
Zag ze staan vrijdag Rutte en de Jonge zonder mondkapje en binnen 1,50m.
Ze zijn zo bang op tv met een lap katoen allemaal schijn anders reageren ze wel anders. Doet ook weinig zo een lap.

Rijen ambulances roept NOS in UK en bejaardentehuis hier hebben er bewoners UK versie oude mensen maar worden minder ziek dan de 1e golf.

Wat is de draagkracht voor een minder ernstig virus nu ook nog avondklok.

Dan drankverbod na 20.00 uur hoe verzin je het.

Catharina
Catharina
Reactie op  Maria
1 maand geleden

Is weer een smerig achterbaks spelletje, dat aftreden, ze weten precies wanneer , hoe wat en waar,want ik geloof er geen moer van dat ze zijn agetreden om die toeslagen affaire….ze geven geen ruk om het volk

Catharina
Catharina
Reactie op  Maria
1 maand geleden

1 groot opgezet spel

Annemiek B.
Annemiek B.
1 maand geleden

Allemaal wel fijn (nou ja, fijn…) dat WIJ dat kunnen lezen, maar wanneer worden mensen hier eens in het groot mee geconfronteerd? Waarom gaan artsen en wetenschappers niet massaal naar het Binnenhof? Die zullen ze heus niet zomaar uit elkaar slaan…

Petrus
Petrus
Reactie op  Annemiek B.
1 maand geleden

O ja wel hoor,
Die rammen ze ook in elkaar.

Rob
Rob
Reactie op  Petrus
1 maand geleden

vroeger hadden we ‘poten rammers’, nu hebben we types die iedereen in elkaar rammen. Zelf gepantserd en met wapens, de rest onbeschermd en ongewapend. Ze zijn een leger geworden die oorlog voert tegen de bevolking en in dienst van het kapitalisme en globalisme. Het zijn allang geen mensen meer, het zijn zombies geworden. Worldwar Z?

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  Annemiek B.
1 maand geleden

Idd, niemand wilt z’n baan kwijt en velen zijn bang. Het zijn smeerlappen die romeo’s worden door een “demissionair” overheid betaalt, zogenaamd mag ze geen belangrijke beslissingen nemen maar dat doet ze toch. Hoezo kabinet is gevallen? Ze gaan gewoon door met hun plannen.. alternatieve media de mondsnoeren, lockdown, geen valide coronatest, vaccinatiepaspoorten, avondklok en hun verkapte vaccinatieplicht programma’s. Overheid kan niet méér vallen…want ze zijn toch al gevallen?
Vanwege corona kunnen de 2,4 miljoen ouderen digitaal stemmen…door een fraudegevoelig systeem is de VVD in maart weer de grootste partij. Dat signaal heeft de NOS en nu.nl aan het volk doogegeven. Het journaal van 18.00 en 20.00 is eigenlijk een soort hypnose het toepassen van NLP (neuro linguistic programming)

Rob
Rob
Reactie op  EMBÉ
1 maand geleden

Tele-visie, net als tele-scoop en tele-lens. Met een telescoop en een telelens kunt dichtbij halen wat ver weg is. Een tele-visie betekent dat ze juist een visie ver weg sturen naar je beeldscherm in je woonkamer. Dan komt ook iets dichtbij wat ver weg is, alleen is het een visie van de elite, verborgen in propaganda.De visie proberen ze verborgen te houden. Je mag alleen de leugen zien waar het in verborgen ligt. Maar als duidelijk wordt dat ze altijd alles omdraaien, van de leugen een waarheid maken, dan komt de waarheid in beeld als de leugen teruggedraaid wordt. En daar zijn veel mensen mee bezig.

Nemo
Nemo
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Zeer waar ! @Rob

Susan
Susan
Reactie op  Annemiek B.
1 maand geleden

Heel goed idee…artsen, wetenschappers waaronder imunilogen etc moeten op staan

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  Annemiek B.
1 maand geleden

Idd, niemand wilt z’n baan kwijt en velen zijn bang.
Die romeo’s zijn smeerlappen en zij worden betaalt door een “demissionair” overheid. Ze mag zogenaamd geen belangrijke beslissingen nemen maar dat doen ze toch. Ze gaan gewoon door met hun plannen…lockdown, alternatieve media de mond snoeren, demonstraties met geweld stoppen, geen valide coronatests, verkapte vaccinatie plicht, wellicht de avondklok. Het kabinet kan niet méér vallen, ze is toch al gevallen? Vanwege de corona kunnen de 2,4 miljoen ouderen digitaal stemmen wat een fraudegevoelig systeem is… NOS en nu.nl hébben het signaal tijdens hun “nieuws” reeds afgegeven dat volgens hun peilingen VVD weer de grootste partij in maart zal zijn. Hun nieuws (lees hyponose) is verpakt in NLP neuro linguistic promgramming. God zij dank komen steeds meer mensen uit hun slaaptoestand.

Harry
Harry
Reactie op  Annemiek B.
1 maand geleden

Wat denk je zelf?

Jess
Jess
1 maand geleden

Het waren ook de romeos, zijn genoeg beelden van hun opgenomen dat ze in een me busje vertrekken!!

jannie
jannie
Reactie op  Jess
1 maand geleden

Hier werd de romeo’s uit een busje meteen herkent. De mensen seinde elkaar meteen in en de romeo’s werden uitgejoeld . Toen zijn de romeo’s maar weer afgedropen.
https://www.youtube.com/watch?v=F1Epo4FWyV8

vanaf 1:00

Harry
Harry
Reactie op  Jess
1 maand geleden

Kijk hoe ze werken, als het busje aankomt met deze misselijk makende galbakken, dan reageren en direct uitschakelen. Tijd van bananen bloemetjes leggen is wel een gepasseerd station lijkt mij.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

ME stelletje betaalde terroristen.
Ze gaan allemaal in heel korte tijd ten onder. Ook de politie die mee werkt met deze illigale corona maatregelen !!

Het is om te huilen iemand van 71 neergeknuppeld die vecht voor zijn vrijheid en voor ieder zijn toekomst !!

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

ja joyce dit gaat echt alle perken te buiten.als mensen nu nog niet wakker worden….

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Hey Joyce, vandaag de laatste dag dat de ‘arrestaties’ wereldwijd, begeleid door black-outs kunnen gaan plaatsvinden. Wat denk je, zal Q nu eindelijk eens voor het voetlicht gaan treden ?

ron
ron
1 maand geleden

deze politie moet strafrechtelijk vervolgd worden ook de romeo’s. Kijk mensen als vreedzaam niet meer kan dan zal er toch op een andere manier moeten. En als je demonstreert doe in het in groepen op verschillende plekken door de stad. Maak de politie helemaal gek. Als militair deden wij precies het zelfde in groepen opereren dan breng je de vijand in verwarring. en niet op 1 plek blijven hangen constant verplaatsen. En met elkaar in verbinding staan.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  ron
1 maand geleden

Als je vijand hier op is voorbereid haald het nog niets uit, in mijn jeugd waren de provo’s heel bewegelijk en het was echt niet zo ludiek als de pseudo socialisten U willen doen geloven, met hun kabouters, heb er twee kromme vingers aan over gehouden, maar goed ben te oud om me nog in elkaar te laten timmeren, geen wonder dat ze zich in the USA verdedigen, als je van je afslaat worden ze benouwd en ben je een terrorist !

anabel
anabel
Reactie op  ron
1 maand geleden

Waarmee in verbinding ?
smartphone en feesboek ?
Wordt nou eens wakker gvd!
Er zijn andere wegen voor het communiceren, alleen zie ik nog geen 1 schaap ook maar even nadenken over hun enkelband die iedereen in de kontzak heeft.
En gewoon alles op FB plempen zodat de elite al voortijdig kan anticiperen.

Dommer volk bestaat er kennelijk niet

Lucky
Lucky
1 maand geleden

Kun je nagaan hoe ziek ook de Politie en ME zijn. Dus geen enkele compassie meer voor deze “Befehl ist Befehl” gasten. Jammer als daar goede mensen tussen zitten. Maar het is ook voor hun tijd om te bepalen wie ze verdedigen c.q. aanvallen.

dolf
dolf
Reactie op  Lucky
1 maand geleden

De vraag of er goede of slechte agente(n/s) bestaan kan gevoegelijk naar de vuilnisbak.
We hoeven ons alleen maar het volgende af te vragen:

1: Iedere agent heeft gezworen, als onderdeel van zijn werk, om de wet te handhaven, allemaal.

2: Veel wetten zijn feitelijk onjuist, of zelfs slecht en wreed.

  1. Daarom, elke agent is akkoord gegaan als wetbeschermer van wetten die feiteijk onjuist slecht en wreed zijn.

Daarom, er zijn geen goede agenten.

My2cts

Perm
Perm
Reactie op  Lucky
1 maand geleden

In vroegere tijden hadden we nog politieagenten waarvoor je respect kon opbrengen. Nu hebben we een zooitje criminelen die een oude man van 71 jaar in elkaar slaan. Wat een “helden” zijn het toch.
We moeten hun gegevens zien te achterhalen en ze voor een volkstribunaal slepen. Er zijn ook nog andere middelen denkbaar…..!

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Dat is nu onze Politie.
Van achteren een man vanaf een paard zware verwondingen toebrengen.
Meer bewijs is niet nodig om te weten dat zij geselecteerd worden om dit soort misdaden uit te voeren.

Simon
Simon
Reactie op  Petrus
1 maand geleden

Het allerlaatste nog heel klein beetje respect dat men voor de politie had is nu toch echt wel verdwenen. Jammer alleen dat de main stream media volgers hier niets van zien. Opdracht aan de MSM is: hou het volk dom. Is ze goed gelukt.

Boris
Boris
1 maand geleden

Ik zou zeggen, de overheid wil oorlog, dan kunnen ze het krijgen!
Het volk is met meer.
De regering is een creatie van de mens en een creatie van de mens kan nooit boven de mens staan.
Ze zijn gewaarschuwd!

Erik
Erik
1 maand geleden

Natuurlijk was het een vooropgezet plan, zo doen ze dat al meer dan 25 jaar bij demonstraties. Tijdens de studentendemonstraties in de jaren 90 was dat exact het zelfde. Undercovers beginnen met geweld, politie heeft reden om “terug te slaan”.

Ina Koning
Ina Koning
1 maand geleden

Verschrikkelijk voor deze man, hier zijn toch geen woorden voor!

x

Check Also

van haga

Volkskrant-columnist begint te lachen terwijl Van Haga over zelfmoorden praat

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) zei ...

zwitserse

Brengt de Zwitserse bevolking het World Economic Forum in juni een grote slag toe?

Na een landelijke campagne zijn Zwitserse actievoerders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

102
0
We lezen graag je reactie!x