Financieel

EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Europa legt zijn lidstaten steeds strengere bezuinigingsmaatregelen op, maar betaalt zelf nog altijd topsalarissen uit. Vier EU-commissarissen strijken in nog geen vier maanden tijd ongeveer een half miljoen euro op, becijferde het Duitse weekblad Der Spiegel.

Het gaat om de Pool Jacek Dominik (interim-commissaris Financiële Programmering en Begroting), de Luxemburgse Martine Reicherts (Justitie), de Italiaan Ferdinando Nelli Feroci (Industrie en Ondernemerschap) en de Finse oud-premier Jyrki Katainen (Economische en Monetaire Zaken), die in juni werden benoemd als vervangers van respectievelijk Janusz Lewandowski, Viviane Redding, Antonio Tajani en Olli Rehn. De vier interim-commissarissen worden op 1 november weer vervangen door anderen, die gaan zetelen in de commissie-Juncker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De commissarissen krijgen een maandsalaris dat kan oplopen tot ruim 23.000 euro, twee maanden salaris als verhuisvergoeding, 15 procent van het salaris als verblijfsvergoeding en een maandelijkse representatievergoeding. Daarbij worden de opgebouwde pensioenrechten geteld en ook heeft een commissaris drie jaar lang recht op 40 procent van zijn basisloon. Alles bij elkaar komt dat neer op een half miljoen euro.

De lonen van commissarissen en EU-ambtenaren liggen al geruime tijd onder vuur. De Europese Commissie heeft de hoge lonen altijd verdedigd met het argument dat ze nodig zijn om de meest getalenteerde mensen aan te trekken, omdat ze anders worden weggekaapt door grote banken of multinationals, waar de salarissen nog veel hoger zijn.

EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk
Jyrki Katainen (EPA)

Ondanks maatregelen om de hoge lonen aan banden te leggen – waaronder een langere werkweek, een loonbevriezing en beperkingen wat betreft bonussen en vakantie – roept de vergoeding de nodige vragen op. “In sommige gevallen verdienen de commissarissen meer dan staatshoofden,” zei Pieter Cleppe van denktank Open Europe. “Ook de expatvergoeding is excessief en zo zijn er wel meer voorbeelden. Er zijn de laatste tijd inspanningen gedaan, maar die zijn minimaal te noemen.”

De Fin Jyrki Katainen, die wordt voorgedragen als nieuwe commissaris, zal het overgangsgeld dat tot aan een nieuwe indiensttreding betaald wordt niet opeisen, aldus Der Spiegel. In 2007 en 2009 nam Katainen deel aan de Bilderbergconferentie.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
9 jaren geleden

Ik mis nog een ding in het verhaal, dat het allemaal belastingvrij is. Moet je voorstellen; anderen opzadelen met zoveel belastingen dat aan het leven deelnemen niet meer mogelijk is maar het voor hun zelf dus uitsluiten. Vooral die socialisten alhier des vaderlands lopen op dit moment het hardst van stapel hiervoor, iets wat we niet moeten willen. Let wel deze socialisten die er zo voor zijn om het volk des vaderlands wat wel aan zijn verplichtingen voldoet te nivelleren, terwijl zij met uitkeringen en subsidies die we dus moeten ophoesten het ISIS leger alhier en wereldwijd oppermachtig hebben gemaakt. Nogmaals dit moeten we niet willen.

marcel
marcel
9 jaren geleden

POLITIEK TUIG in denhaag en brussel en usa
misleiding leugens en bedrog in grijpen voor het nog niet telaat is schapen volk
weg met dat politieke tuig

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

De grootse ELITE worden de grootste vallers! Al moet ik zeggen dat de grootste Elite heel goed weten wat er gaat gebeuren dus kunnen ze gaan rekenen op een wereld zonder geld en zonder bankpasjes dus staat Rothschild naast je bij de bakker.

GELD is een ILLUSIE!!

exegese
exegese
9 jaren geleden

De rekening van de crisis wordt uitsluitend betaald door het gewone volk, de rest vult ongegeneerd hun zakken, zo gaat het in tijden van crisis, in tijden van oorlog of welke oorzaak van schaarste van geld, energie of voedsel dan ook. Hoe lang laten we ze daar nog mee wegkomen ?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x