Homepagina » Financieel » EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk
EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk

EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk

Europa legt zijn lidstaten steeds strengere bezuinigingsmaatregelen op, maar betaalt zelf nog altijd topsalarissen uit. Vier EU-commissarissen strijken in nog geen vier maanden tijd ongeveer een half miljoen euro op, becijferde het Duitse weekblad Der Spiegel.

Het gaat om de Pool Jacek Dominik (interim-commissaris Financiële Programmering en Begroting), de Luxemburgse Martine Reicherts (Justitie), de Italiaan Ferdinando Nelli Feroci (Industrie en Ondernemerschap) en de Finse oud-premier Jyrki Katainen (Economische en Monetaire Zaken), die in juni werden benoemd als vervangers van respectievelijk Janusz Lewandowski, Viviane Redding, Antonio Tajani en Olli Rehn. De vier interim-commissarissen worden op 1 november weer vervangen door anderen, die gaan zetelen in de commissie-Juncker.

De commissarissen krijgen een maandsalaris dat kan oplopen tot ruim 23.000 euro, twee maanden salaris als verhuisvergoeding, 15 procent van het salaris als verblijfsvergoeding en een maandelijkse representatievergoeding. Daarbij worden de opgebouwde pensioenrechten geteld en ook heeft een commissaris drie jaar lang recht op 40 procent van zijn basisloon. Alles bij elkaar komt dat neer op een half miljoen euro.

De lonen van commissarissen en EU-ambtenaren liggen al geruime tijd onder vuur. De Europese Commissie heeft de hoge lonen altijd verdedigd met het argument dat ze nodig zijn om de meest getalenteerde mensen aan te trekken, omdat ze anders worden weggekaapt door grote banken of multinationals, waar de salarissen nog veel hoger zijn.

EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk

Jyrki Katainen (EPA)

Ondanks maatregelen om de hoge lonen aan banden te leggen – waaronder een langere werkweek, een loonbevriezing en beperkingen wat betreft bonussen en vakantie – roept de vergoeding de nodige vragen op. “In sommige gevallen verdienen de commissarissen meer dan staatshoofden,” zei Pieter Cleppe van denktank Open Europe. “Ook de expatvergoeding is excessief en zo zijn er wel meer voorbeelden. Er zijn de laatste tijd inspanningen gedaan, maar die zijn minimaal te noemen.”

De Fin Jyrki Katainen, die wordt voorgedragen als nieuwe commissaris, zal het overgangsgeld dat tot aan een nieuwe indiensttreding betaald wordt niet opeisen, aldus Der Spiegel. In 2007 en 2009 nam Katainen deel aan de Bilderbergconferentie.

[De Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
6 jaren geleden

Ik mis nog een ding in het verhaal, dat het allemaal belastingvrij is. Moet je voorstellen; anderen opzadelen met zoveel belastingen dat aan het leven deelnemen niet meer mogelijk is maar het voor hun zelf dus uitsluiten. Vooral die socialisten alhier des vaderlands lopen op dit moment het hardst van stapel hiervoor, iets wat we niet moeten willen. Let wel deze socialisten die er zo voor zijn om het volk des vaderlands wat wel aan zijn verplichtingen voldoet te nivelleren, terwijl zij met uitkeringen en subsidies die we dus moeten ophoesten het ISIS leger alhier en wereldwijd oppermachtig hebben gemaakt. Nogmaals dit moeten we niet willen.

marcel
marcel
6 jaren geleden

POLITIEK TUIG in denhaag en brussel en usa
misleiding leugens en bedrog in grijpen voor het nog niet telaat is schapen volk
weg met dat politieke tuig

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

De grootse ELITE worden de grootste vallers! Al moet ik zeggen dat de grootste Elite heel goed weten wat er gaat gebeuren dus kunnen ze gaan rekenen op een wereld zonder geld en zonder bankpasjes dus staat Rothschild naast je bij de bakker.

GELD is een ILLUSIE!!

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Geld is zeker een soort van illusie, alleen we leven in het hier en nu en wij zullen er op dit moment mee moeten dealen. Dat is het grootste probleem.
Alleen een enorme allesoverheersende catastrofe kan de neuzen een kant opdraaien. bv. zichtbaarheid van planeet X, met de daarbij behorende aardse rampen.
Op een andere manier gaat dat echt niet lukken.

exegese
exegese
6 jaren geleden

De rekening van de crisis wordt uitsluitend betaald door het gewone volk, de rest vult ongegeneerd hun zakken, zo gaat het in tijden van crisis, in tijden van oorlog of welke oorzaak van schaarste van geld, energie of voedsel dan ook. Hoe lang laten we ze daar nog mee wegkomen ?

Silber eye
Silber eye
6 jaren geleden

De stropdassen brigade heeft naar jarenlang ongegeneerd corrumperen en parasiteren de samenleving totaal ontmenselijkt, terreur bewegingen zoals ISIS zijn daarvan een extreem gevolg. (mijn mening)
Als er nu een oorlog uitbreekt met Russia hebben wij als samenbeleving dit zelf veroorzaakt door aan de grenzen te zuigen van soevereine staten, ons corrupt bestel beseft dat het de eigen onderdanen leeggezogen heeft en er dus geen rek meer inzit dan alleen nog het definitief slachten van de kip (burger) met de gouden eieren.

Wetsovertreders worden in de Nederlandse gevangenissen geresocialiseerd (zegt men) daarbij zouden de politici absolute voorrang moeten hebben zodat de burgers onvoldoende ingang vinden om crimineel te worden.

redice
redice
6 jaren geleden

ben zo kotsmisselijk van deze maatschappij geworden de laatste tijd dat het zelfs zover is dat het mij niet meer kan schelen moest ik vannacht of morgen sterven.. voel me hier echt niet meer op mijn plaats, tussen het parasitaire menselijke ras!! niemand die iets doet tegen deze rotzakken die alles naar de vaantjes helpen en hun eigen zakken vullen en alles doen in hun eigen belang…het kon zo anders zijn, maar ja, dat vuile rotgeld ook he

Jack
Jack
Reactie op  redice
6 jaren geleden

Ik voel dit ook al een tijdje. Na een 3 maanden veel met gehandicapten doorgebracht te hebben ben ik heel erg gaan nadenken. Die mensen hebben nog echte menselijkheid. Dit is zo verfrissend. Ik vraag me echt af hoe het zo ver is gekomen dat hebberigheid de wereld is gaan besturen. Hoe de staten zich aan de Rothschild’s en aanverwanten verkocht hebben rijzen mij de nekharen van. Ook hoe de mensen in “Nederland” hebben toegestaan dat het koningshuis en de regering na de oorlog terug zijn gekomen. Tegen de regels van de grondwet. Ik voel me geen Nederlander. Al zeker geen Europeaan.

Ferrimassi
Ferrimassi
6 jaren geleden

En al 25 jaar geen sluitende begroting kunnen maken.. Typisch voor communisten.

marcelleke
marcelleke
6 jaren geleden

Het is niet zonder reden dat een heel groot deel politiekers (zodra de kans zich voordoet) het lieve vaderland verlaten en zich in de onuitputtelijke rijstebrij “Europa” ingraven. Dubbel en dik betaald, om de haverklap premies, zich eventjes laten zien op een vergadering en een handtekeningetje verzekert een “aanwezigheidspremie”. Hoeveel belasting betaald wordt op dit alles ? Men gaat toch niet zichzelf belasten, veronderstel ik ! En, niet vergeten, het royale pensioen dat stilaan opgebouwd wordt …. Ik zwijg en kots !

Huisheks
Huisheks
Reactie op  marcelleke
6 jaren geleden

Je zou NIET meer moeten ZWIJGEN. Dat doen er al te veel en dus gaat dit stilletjes door.

Alf
Alf
6 jaren geleden

Er is maar een oplossing, stem Wilders!!!!!!

karel segers
karel segers
6 jaren geleden

De grote vraag is wie gaat hier nog iets aan doen, de middenklasse wordt verarmd, de corruptie by de EU is onvoorstelbaar dit gefinancieerd door de verarming, komen er mensen naar boven om dit EU gedrocht te stoppen ?

x

Check Also

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

politica

Duitse politica klapt uit de school: corona is slechts voorwendsel voor Grote Reset

Een schokkend bericht uit Duitsland: er is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x