Buitenland

Familie mag lichaam Jürgen Conings niet identificeren, wordt stelselmatig tegengewerkt

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag verscheen er een opmerkelijk bericht in de Vlaamse media: de familie van Jürgen Conings heeft een deurwaarder naar het uitvaartcentrum gestuurd met de vraag om het lichaam van Conings te mogen zien. Ze wilden ook een onafhankelijke autopsie, maar de rechter oordeelde dat het tonen van het lichaam niet nodig was.

“De familie weet nu niet met zekerheid of het wel om Conings gaat,” zei Carine Knapen, de advocaat van de familie. Op haar website heeft ze een persbericht gepubliceerd waarin staat dat er geen autopsie mocht worden verricht en dat zijn crematie gewoon mocht doorgaan.

Het voelde aan alsof er enkel lucht in de zak zat

De familie mocht van de rechter wel op een waardige manier afscheid nemen van Jürgen, maar dat heeft de begrafenisondernemer niet toegelaten. Pas na lang aandringen liet hij een kist zien en tot drie keer toe weigerde hij te antwoorden wie er in de kist lag. Uiteindelijk ging dan toch het deksel van de kist, waarin een grote witte zak lag. Volgens de familie voelde het aan alsof er enkel lucht in de zak zat.

“Het resultaat is dat niemand van zijn bloedverwanten het stoffelijk overschot heeft kunnen identificeren. De manier waarop de rechtstreekse familie hierin wordt tegengewerkt, tart alle verbeelding,” aldus Knapen.

Regelrechte schande

De familie van Conings vroeg al sinds vorige week zondag om het stoffelijk overschot te kunnen zien, maar de politie, het parket, het gerecht en de begrafenisondernemer hebben dit geweigerd. “Bloedverwanten hebben recht op identificatie van de stoffelijke resten van hun familielid,” benadrukte Knapen.

“De manier waarop de familie Conings behandeld wordt, is een regelrechte schande en een blaam voor onze democratische rechtsstaat,” zei de advocaat.

De familieleden voelen zich nu gesterkt in de overtuiging dat veel van wat beweerd wordt niet in overeenstemming is met de werkelijkheid. Ze beraden zich op verdere stappen.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Hoe fascistisch, nazistisch en stalinistisch wil je het hebben?

petertje
petertje
1 jaar geleden

Deze hele zaak stinkt, en dan bedoel ik niet het lichaam wat gevonden is.

Tom
Tom
1 jaar geleden

”Veel van wat beweerd wordt niet in overeenstemming is met de werkelijkheid”. Ik denk eerder alles wat beweerd wordt niet in overeenstemming is met de werkelijkheid. We leven intussen in een dysotopische wereld.

Gea van den Brink
Gea van den Brink
1 jaar geleden

Ze hebben vast iets te verbergen, zou het niet?
Ziek ,die hele kliek, politie, uitvaart ondernemer……!!
Triest, dat de familie geen afscheid mag/ kan nemen ?
Hier zijn geen woorden voor ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x