Gezondheid

Kunnen bananen aids genezen? Stofje in het fruit doodt virussen als hepatitis C, griep en mogelijk zelfs ebola

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben een ‘wondermedicijn’ gemaakt van bananen waarmee een groot aantal virussen kunnen worden gedood, zoals hepatitis C, de griep en aids.

Ze hopen dat het nieuwe middel de mensheid kan beschermen tegen de meest gevaarlijke ziektes. Het belangrijkste ingrediënt is een eiwit dat in bananen wordt gevonden: BanLec. Het stofje kan als krachtige vertragende factor voor het aidsvirus dienen en tot nieuwe behandelingen leiden die miljoenen levens redden.

Het eiwit is vijf jaar geleden ontdekt en zou helpen in de behandeling tegen aids. Wetenschappers hebben een nieuwe versie van BanLec gemaakt die virussen bij muizen kan bestrijden en niet leidt tot vervelende bijwerkingen.

Onschadelijk

BanLec bindt zich aan suikermoleculen aan het oppervlak van enkele van ’s werelds meest dodelijke virussen. Vervolgens maakt het eiwit het virus onschadelijk en wordt het opgeruimd door het immuunsysteem.

Bij muizen zorgde deze nieuwe vorm van BanLec, H84T geheten, ervoor dat de knaagdieren geen griep konden krijgen. De nieuwe variant werkte in het lab ook tegen aids, hepatitis C en influenza.

Ebola

De onderzoekers denken dat het medicijn zelfs werkt tegen ebola, omdat al deze virussen zijn bedekt met suikermoleculen waar BanLec zich aan hecht. Ze benadrukken dat het eten van bananen niet hetzelfde effect heeft omdat het ingrediënt een aangepaste versie is van het stofje dat in het fruit voorkomt.

Uit een eerdere studie bleek dat BanLec even efficiënt is als twee huidige medicijnen tegen hiv. Het voorkomt namelijk dat het virus het lichaam kan binnendringen. “Het probleem met de huidige medicatie is dat het virus kan muteren en resistent kan worden, maar dat is veel moeilijker in de buurt van dit eiwit,” zei onderzoeker Michael Swanson.

Het onderzoek is gepubliceerd in tijdschrift Cell.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x