Homepagina » Natuur en Milieu » In dit filmpje van 4 minuten vernietigen 4 klimaatwetenschappers de global warming-mythe
In dit filmpje van 4 minuten vernietigen 4 klimaatwetenschappers de global warming-mythe

In dit filmpje van 4 minuten vernietigen 4 klimaatwetenschappers de global warming-mythe

In onderstaand filmpje van vier minuten vernietigen vier klimaatwetenschappers de global warming-mythe.

Tom Harris, directeur van de International Climate Science Coalition, verwees naar een uitspraak gedaan door de Canadese klimatoloog Tim Ball.

Die heeft gezegd dat het in de afgelopen 10.000 jaar vrijwel altijd warmer is geweest dan nu.

1922

Meteoroloog Stanley B. Goldenberg citeerde uit een alarmerend rapport van de American Meteorological Society, waarin wordt gesteld dat het meeste ijs op aarde binnen nu en enkele jaren zal smelten en dat de meeste kuststeden als gevolg van de zeespiegelstijging onbewoonbaar zullen worden.

Het rapport is geschreven in november 1922.

“Raad eens wat er daarna gebeurde,” zei Goldenberg. “De aarde koelde af.”

Vijf tot 10 procent

Emeritus hoogleraar Richard A. Keen van de Universiteit van Colorado vulde de uitspraak van dr. Ball aan en wees erop dat het sinds het ontstaan van de aarde bijna altijd warmer is geweest dan nu.

Uit het geologische bewijs blijkt dat er in de afgelopen 4,65 miljard jaar gedurende vijf tot 10 procent van die tijd substantiële hoeveelheden ijs op aarde waren, aldus Keen.

Harris voegde daaraan toe dat de CO2-waarden niet eerder zo laag waren als nu.

Stelt niets voor

Hij zei: “440 miljoen jaar geleden, tijdens een zeer koude periode, zat er 1100 procent meer CO2 in de lucht dan nu.”

Dat de concentratie in de afgelopen eeuw met 40 procent is toegenomen, stelt dus niets voor, zei Harris.

Bekijk het filmpje hieronder:

[The Heartland Institute]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
2 jaren geleden

ja en zie dat maar in die botte hersens te prenten hier in t Haagse en Holland b.v……
Dan valt er niks meer te plukken bij de burgers , het financiële belang gaat in dit geval boven de waarheid welke dan ook,. Als het niet zo treurig was zou je er nog om kunnen lachen omdat het spel zo doorzichtig is…aan de andere kant laten we ook alles maar gebeuren…..Alhoewel er steeds meer mensen wel doorhebben dat het zo niet langer kan….In het verleden had je vaak nog een stevige oppositie , maar het is nu meer eigenbelang en een leuke baan, de sociale structuren zijn weg ingeruild voor het verdienmodel ……….Het is niet de vraag wat moet er veranderen maar wanneer…..

Remco
Remco
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Hoi Louise,

Ik zie dat jij niet geloofd in klimaatverandering, nou ik kan je vertellen dat klimaatverandering de normaalste zaak van de wereld is, het is in de geschiendenis al zo vaak voorgekomen dat het klimaat drastisch verandert is, door allerlei oorzaken alleen nu heeft de mens er een handje in, in het bovenstaande filmpje word een beetje lacherig gedaan over co2, maar dit heeft wel degelijk invloed, en ze hebben het over 440 miljoen jaar geleden toen de zon nog heel weinig lichtkracht had en er meer co2 nodig was om de planeet enigzins leefbaar te maken, en al het leven nog onder water leefde, ijstijden en warme periodes zijn de normaalste zaak van de wereld, maar normaal gesproken gaan daar duizenden jaren overheen voordat er een graad verschil in de gemiddelde temeratuur zit, niet zoals we nu zien, in 120 jaar 1,4 graden ofzoiets dat is erg onnatuurlijk daar moet een andere oorzaak voor zijn, wij als mens hebben de laatste 18000jaar geluk gehad dat het weer stabiel is gebleven in de geschiedenis van de aarde zie je continu ijstijden van af 18000 jaar geleden tot het begin en we hebben geen idee waarom de aarde die krijgt, als je kijkt op wikipedia hebben ze en mooi grafiek van de temperatuur van 440 miljoen jaar geleden, https://nl.wikipedia.org/wiki/Klimaatverandering en zie je dat de gemidelde temperatuur ook 4,5 graden hoger ligt dan nu dus dat onkracht gelijk bovenstaand filmpje over het hoge co2 gehalte in die tijd wat geen invloed zou hebben, maar ja mensen roepen maar zonder zelf onderzoek te doen zelfs wetenschappers heb ik ontdekt al een hele lange tijd klimaat verandering hoort bij de aarde en wij als mens gaan het moeilijk krijgen omdat veel gewassen niet in een warmer droge klimaat gekweekt kunnen worden, omdat rivieren uitdrogen omdat er geen ij meer op de bergen ligt enzovoort.
groet Remco

Louise
Louise
Reactie op  Remco
2 jaren geleden

Uhhhhhh Hoi Remco…
Ik heb juist de afgelopen periode aangegeven dat er wel degelijk een klimaat verandering gaande is en ja dat doet de aarde al miljoenen jaren,….
Alleen de hysterie erom heen vind ik niks, dat hele CO2 verhaal verschilt nogal ook op wetenschappelijke site’s.
Op de klimaatverandering die moeder aarde produceert moet de mens anticiperen anders komen er problemen ….voor zo ver dat mogelijk is…..
Wij mensen vervuilen wel ons leef klimaat en daar is wel degelijk iets aan te doen…. Intussen gebruikt iedereen het woord ,, klimaat ,, voor allerlei propaganda en politieke doeleinde vooral financiële en daar creëer je angst en valse informatie mee zodat niemand weet waar het eigenlijk om gaat…… groet Louise.

Remco
Remco
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Hoi Louise,

jij bekijkt het meer vanuit politiek oogpunt ja ik hou me daar niet zo mee bezig sinds een paar jaar te groot zooitje, ik begrijp wel dat er geld voor nodig is om dingen te veranderen dus vind dat de politiek dat maar eens af moet ronden, maar over die klimaatveranderingen ik hoor alleen maar mensen dat het een hoax is dus dacht….. maar oke

gr remco

John
John
Reactie op  Remco
2 jaren geleden

440 miljoen jaar geleden de zon minder zonkracht ? Hoe weet je dat ? “Zonkracht” wordt niet vastgelegd in onze aardse geologische gegevens en kan dus niet gebruikt worden als parameter.

Remco
Remco
Reactie op  John
2 jaren geleden

De zon genereert energie door middel van kernfusie, waarbij voortdurend waterstof in helium wordt omgezet. Momenteel is naar schatting ongeveer de helft van de waterstof in de kern van hoi john,
kijk eens op wikipedia,

de zon opgebruikt. Naarmate de zon ouder wordt en er meer waterstof omgezet zal worden, nemen de lichtkracht en hitte die de zon uitstraalt toe. Toen de zon een hoofdreeksster werd, was haar lichtkracht maar 70% van wat deze nu is. Gemiddeld neemt haar lichtkracht per 110 miljoen jaar met 1% toe.[16] Over 3 miljard jaar zal naar verwachting de lichtkracht van de zon met 33% zijn toegenomen ten opzichte van het heden. Wanneer over 4,8 miljard jaar de waterstof in de kern geheel opgebruikt zal zijn, zal de lichtkracht zijn toegenomen met 67%.

Grégoire
Grégoire
Reactie op  Remco
2 jaren geleden

Ik geloof niet in klimaatsverandering want stel nu dat:
De wereld heeft een zeer lange tijd geleden de zo zeer genaamde ‘ijstijd’ meegemaakt wat als de aarde nu nog steeds aan het herstellen is van die ijstijd en wij gewoon denken dat de aarde opwarmt?

Remco
Remco
Reactie op  Grégoire
2 jaren geleden

Hoi Gregoire

kijk jij eens op wikipedia kan je alles vinden over de 6 ijstijden die we gehad hebben zoek eens wat op voordat je reageert!!

https://nl.wikipedia.org/wiki/IJstijdvak

brg
brg
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Hier volgen mensen de politiek van arrogante wetenschappers en geven hun de macht in handen. Zij zijn vervuld met de gevestigde orde en die wordt bekend bij je gemaakt naar je lotspositie via school etc.

marcel Koningen
marcel Koningen
2 jaren geleden

10% overschot sneeuwval en smelten van Groenland is zo’n 70 cm wereldwijd stijging plus b.v.1% Antarctica overschot is al 130 cm bijelkaar =dag Nederland en bijna alle grote steden aan de oceanen.Deze kans wordt steeds realistischer aangezien het zowel op als onderwater warmer wordt.De discussie welles nietes mens oorzaak is kunst matig gecreëerd .De vraag is zijn wij, de mensheid nu ver genoeg om zelf het klimaat de goede richting voor onze mens maatschappij te sturen ongeacht de oorzaak .Er is maar een paar graden voor nodig om wel of geen ijstijd te hebben of wel of geen voor het grootste gedeelte ongeschikt voor landbouw of geschikt.
De stijging van de oceanen is te temperen met het creëren van bos op plaatsen waar alleen zee water is met ontziltings fabrieken.Het overtollige pekel kan mogelijk gebruikt worden om de bel zoet smelt water die de golfstroom afremt weer zout te maken.Kortom voor de creatievelingen onder ons genoeg om over na te denken.
De geld stroom van b.v de Koch industries is zo groot dat elk instituut gekocht of opgericht kan worden .Die truc is al zo oud als de wereld :wiens voedsel men eet wiens passie men preekt.Als ze bemant kunnen worden met de juiste mensen.Een offshore rekening met een miljoentje op nummer of een exorbitante betaling van een rekening of opdracht kan eventueel wonderen verrichten om de volgende boodschap te verkondigen :er is niets aan de hand we kunnen gelukkig gewoon doorgaan met geld verdienen met onze investeringen die nu hun waarde behouden.
Gisteren zag ik waterstofgas als aardgas vervanger die in het bestaande gasnet gebruikt kan worden .
Met masaal vriendelijke stroom uit wind en zon kan waterstof gemaakt worden en dan kan van waterstof weer een vloeistof gemaakt worden door het te koppelen aan een andere molecuul die dan weer als brandstof gebruikt kan worden in verbrandingsmoters Er zijn al twee van die koppelingen ontdekt. Dan zijn we er al bijna zonder te veel extra kosten .Mvrg,Marcel

salvar
salvar
2 jaren geleden

denk maar niet dat milieu idioten of de regering zich hier iets van aantrekken ze gaan verder op de ingeslagen weg,dus onze zakken leegkloppen.
ik ga mijn houtkachel maar eens flink opstoken.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden

Ach…waren onze politici maar half zo intelligent als deze 4 wetenschappers.

Maar ja politici met flut opleidingen mogen de dienst uitmaken en bepalen hoe onze levens verpest mogen worden met drogredenen.
Gelukkig is er 1 uitzondering maar die wordt naar hartenlust afgezeken en weggehoond.

Remco
Remco
Reactie op  Thomas
2 jaren geleden

Hoi Thomas,

Helaas zijn die wetenschappers helemaal niet zo intelligent, ze spreken over een tijd waar het co2 gehalte 10x hoger lag, maar de temperatuur lag ook 5 graden hoger toen, maar dat vergeten ze er even bij te vermelden.

Gr. Remco

Celsius Fahrenheit
Celsius Fahrenheit
2 jaren geleden

Ze hebben de jonge schoolkinderen al te pakken. Deze nog onderontwikkelde hersentjes denken dat de mens de temperatuur doet stijgen en dat de Indianen in de VS tgv zonnesteek zijn gereduceerd.

Waarheid
Waarheid
Reactie op  Celsius Fahrenheit
2 jaren geleden

Het zijn volwassen die zich als kinderen gedragen….

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

In 1922 was men dus ook al druk in de weer om angst en paniek te zaaien alleen werd het toen nog niet zo grondig doorgevoerd als nu. Van al die doemscenario’s is immers ook weinig terecht gekomen zo blijkt maar weer. Laten wee die klimaatgekkies de macht ontnemen en opsluiten in één of ander gesticht zodat we verder kunnen met ons leven. De aarde blijkt koeler dan verreweg de meeste tijd uit de geschiedenis en het co2-gehalte historisch laag in verhouding, ondanks de te verwaarlozen luttele verhoging van de laatste paar jaar zo leert ons de geschiedenis.

S.R. Matsari
S.R. Matsari
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

De aarde is als een levend organisme dat steeds zijn balans zoekt. De mens is slechts een nietige parasiet die bij wildgroei het evenwicht verstoord en het afweersysteem van de aarde triggert.

1922 is in aardse termen als gisteren dus zie nu het resultaat. Het doet er niet toe wie of wat de oorzaak is. Het klinkt plausibel om gegevens van tienduizenden jaren geleden erbij te slepen maar toen liepen wij hier niet rond. De mensheid gedraagd zich als een sprinkhanenplaag. Plundert de planeet en vreet alles kaal. Dat heeft ze kennelijk al eerder gedaan, aangezien er in ons universum geen levende planeet meer over is. Tja dan breekt de paniek uit.

Kees
Kees
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

In 1922 kon men de mensen veel slechter bereiken. Nu is dat handig want iedereen loopt met een smartphone en is dus bereikbaar voor alles en nog wat. Daar wordt handig gebruik van gemaakt. Vroeger las je een krant, als je die kon betalen. Nu kun je 1000x per dag het nieuws lezen. In alle kranten.

brg
brg
Reactie op  Kees
2 jaren geleden

Vroeger en nu, ik zal de dagelijkse krant voortaan verruilen voor de roddelcorner: krijg ik nieuws en ook wat binnen voor mijn stofwisseling

Lumi
Lumi
2 jaren geleden

Zolang de wildgroei aan bevolking in Afrika, India en China nog niet in de berekeningen meegenomen wordt zijn de diverse CO2 scenarios totaal niet serieus te nemen!

Cyaankali
Cyaankali
2 jaren geleden

Wat een onzinnig filmpje. Alles even door elkaar schudden om maar je gelijk te halen. C02 alleen zorgt niet voor de verandering. En dat de aarde vaker warmer is geweest zegt ook niets over nu. Het gaat hier om de korte tijdsperiode waarin dit gebeurt. En dit valt alleen te verklaren door toename van de C02.

Thom
Thom
2 jaren geleden

Maar Remko,
Het gaat toch ook over de invloed van de mens.
In die tijd waren er niet of nauwelijks mensen. En was er van industrie al helemaal geen sprake.
Het Co2 gehalte fluctueert en dat heeft oorzaken die buiten menselijke activiteit liggen.

Remco
Remco
Reactie op  Thom
2 jaren geleden

Beste Thom,
er is de geschiedenis no nooit een tijd geweest dat de CO2 en de temperatuur zo snel steeg, in zo’n korte periode als nu.
Schommelingen in de temperatuur en CO2 zijn normaal maar niet zo snel sinds 1850 tot 2009 is de CO2 toegenomen van 280PPM tot 290PPM, en het temperatuursgemiddelde is daardoor gestegen met 1,2 graden, dit is du een onnatuurlijk hoge snelheid als we naar de geschiedenis van de aarde kijken zouden hier duizenden jaren ofwel tienduizenden jaren overheen moeten gaan, dus moet er een andere oorzaak zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Opwarming_van_de_Aarde#Vergelijking_met_natuurlijke_klimaatverandering

Groet Remco.

sdr
sdr
1 jaar geleden

Om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van online informatie te beoordelen, is het aangewezen eerst de bron ervan na te gaan. In dit geval is dit het Heartland Institute, een Amerikaanse conservatieve denktank met een geschiedenis van twijfelzaaien rond klimaatverandering, tabak, publieke gezondheidszorg, enz. betaald door de olie-industrie, de tabaksindustrie en de farma-industrie. Dit filmpje dateert van september 2018 toen het Heartland Institute twee panelgesprekken livestreamde. Dit gebeurde gelijktijdig met en moest weerwerk bieden aan de Global Climate Action Summit in San Francisco, California, waar 29 organisaties vier miljard dollar vrijmaakten om de klimaatverandering en de gevolgen ervan te bestrijden.

Ook is het interessant de achtergrond van de personen die hier aan het woord zijn te checken. Zo is Tom Harris een lobbyist voor de energiesector zonder enige wetenschappelijke opleiding. Richard Keen werkte als weerkundige in het leger en werd daarna lesgever aan de Universiteit van Colorado. Stanley Goldenberg is een weerkundige gespecialiseerd in orkanen die vaak voor het Heartland Institute optreedt als spreker. Terry Gannon is een vastestoffysicus gespecialiseerd in halfgeleiders. Geen van allen heeft enige onderzoekservaring op gebied van klimatologie.

Het is duidelijk dat hun standpunten (klimaatverandering is natuurlijk en niet te verhelpen, CO2 is OK) op voorhand vastliggen en ze enkel argumenten aanreiken die die standpunten lijken te ondersteunen. Dergelijk “cherry picken” is zeer onwetenschappelijk maar ook zeer typisch voor dergelijke filmpjes. Zo klinkt de eerste opmerking die in dit filmpje gemaakt wordt (dat het de voorbije 10.000 jaar meestal warmer was dan nu) plausibel (ze is ook correct) maar ze is totaal naast de kwestie. De aarde is de laatste 100 jaar evenveel opgewarmd als ze in de voorgaande 6000 jaar is afgekoeld. De huidige klimaatsverandering is dus onwaarschijnlijk veel abrupter dan gelijk wanneer in de tijdsspanne waarin onze samenleving zich heeft ontwikkeld. En dat is waarom opmerkingen als “vroeger is het ook al warm geweest” compleet niet ter zake doen.

Kenschetsend voor de achtergrond (en wellicht ook het oorspronkelijke doelpubliek) van sommige van deze heren is de opmerking van Richard Keen dat “gedurende 90% van de tijd sedert de schepping de aarde warmer is geweest dan nu” (90% of the time since creation, the earth was warmer than it is now). Het gebeurt zelden dat je een wetenschapper naar de schepping hoort verwijzen in een serieus wetenschappelijk debat.

Deze heren kunnen hun lol niet op over een rapport uit de Monthly Weather Review uit November 1922 van de American Meteorological Society. Enig zoekwerk leidt naar het artikel “The Changing Arctic” van de Amerikaanse consul in het Noorse Bergen, George Nicolas Ifft, waarin hij de in het filmpje aangehaalde observaties rapporteert aan het Amerikaanse State Department. Zeer opvallend: in dat artikel wordt nergens voorspeld dat door het smeltende ijs het zeeniveau zal stijgen en dat binnen enkele jaren kuststeden onbewoonbaar zullen worden. Hier wordt dus een sluwe mengeling van feiten en leugens verkondigt. Daarnaast is het natuurlijk ook behoorlijk onzinnig de huidige klimaatwetenschap te proberen ondergraven op basis van een bijna honderd jaar oud artikel.

Het standpunt van het Heartland Institute wordt uiteindelijk verwoord door diens Science Director: “There’s nothing bad about CO2, the more the better”, waarbij hij het CO2-gehalte in de kamer (898 ppm) toont en grapt dat de kamer misschien ontruimd moet worden als CO2 dan toch zo slecht is. CO2 is enkel in zeer hoge dosissen (meer dan honderdmaal de huidige atmosferische concentratie) giftig en zelfs dodelijk. Onder normale omstandigheden is CO2 een ongevaarlijk gas. Die gemeten CO2-dichtheid van bijna 1000 ppm is trouwens vrij typisch voor een afgesloten ruimte vol ademende mensen (waarvan er sommige op dat ogenblik al last zullen gehad hebben van slaperigheid en beginnende hoofdpijn en niets tegen het openen van een paar ramen zullen gehad hebben).

Conclusie: dit is een typisch voorbeeld van hoe uit de context gerukte feiten, leugens en halve waarheden worden samengegooid in een poging een op voorhand ingenomen standpunt te proberen “bewijzen”. Leuk geprobeerd maar daarom nog niet waar.

x

Check Also

lockdowns

World Economic Forum opgetogen over lockdowns: ‘Deze mensen zijn werkelijk gestoord’

Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, ...

gates

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Wie dacht dat de rust na de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x