Financieel

‘Financiële crisis veroorzaakt door cokesnuivende bankierselite’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oud-drugsadviseur van de Britse overheid David Nutt heeft gezegd dat overmatig cocaïnegebruik onder de bankierselite de drijvende kracht is geweest achter de financiële crisis.

“Bankiers gebruiken cocaïne en hebben er een ongelooflijke puinzooi van gemaakt,” vertelde professor Nutt aan de Britse Daily Telegraph.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij voegde toe dat cocaïne verder als effect heeft dat gebruikers ‘overmoedig’ worden en geneigd zijn risico’s te nemen.

Paardrijden

Nutt werd in 2009 ontslagen als drugsadviseur van de regering omdat hij het drugsbeleid van de Britse overheid had bekritiseerd. Volgens hem kunnen verboden stoffen als psilocybine helpen bij het verzachten van de symptomen van depressie.

Destijds zei Nutt dat de consumptie van de onbewerkte, pure vorm van de drug xtc veiliger is dan paardrijden. De hoogleraar kreeg daarop opdracht zich te verontschuldigen voor zijn uitspraken, maar hij koos er juist voor om meer wetenschappelijk onderzoek te doen naar verboden middelen.

Illegaal

“Door de regelgeving is het vrijwel onmogelijk om deze drugs te onderzoeken,” zei hij vorig jaar tijdens een boekpresentatie. “Deze wetten blijven gewoon van kracht, terwijl George Bush het bijvoorbeeld niet voor elkaar kreeg om stamcelonderzoek te stoppen, dat al sinds de jaren zestig loopt.”

“Ik vraag me af hoeveel kansen er in de afgelopen 40 jaar zijn vervlogen om onderzoek te doen naar drugs als MDMA, met zijn empathische kwaliteiten, LSD om verslavingen te behandelen en cannabis als behandeling voor schizofrenie,” voegde hij toe. “Als een drug illegaal is kun je er vrijwel niet mee werken.”

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eensteen
eensteen
11 jaren geleden

kom jongens ff een lijntje snuiven van een bankbiljet en de buurvrouw doet ook mee,en doe er ook maar gelijk een dubbele whisky bij,, en als colega pietje nu ff een patatje met wiet mayo haalt dan is het groot feest,,zo gaat dat bij de banken.

Pablo
Pablo
11 jaren geleden

Een hoogleraar hoeft zich noot tegen politici verontschuldigen, wat gaan we nou krijgen..hoogleraren adviseren politici..wat een Nazi’s..

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

““Bankiers gebruiken cocaïne en hebben er een ongelooflijke puinzooi van gemaakt,” vertelde professor Nutt aan de Britse Daily Telegraph.”

De titel had net zo goed kunnen luiden: financiële crisis veroorzaakt door wc papier gebruikende bankierselite.

Immers, Bankiers gebruiken wc papier en hebben er een ongelooflijke puinzooi van gemaakt.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat het gebruik van iets niet automatisch de oorzaak van bepaald gedrag is. Nergens in de tekst wordt een verband gelegd tussen cokegebruik en dat gedrag dat de crisis heeft veroorzaakt.

Kok11
Kok11
11 jaren geleden

hihihih. arme onderzoeker ,geen onderzoek mogen doen naar de empatische kwaliteiten van het MDMA , die onderzoeker weet toch wel dat de ptb niet zit te wachten op empatische mensen en zeer zeker niet in de financiele wereld. De onderzoeker kan wel degelijk onderzoek doen naar de kwaliteiten van o.a. MDMA e.a. mits ie maar goed zoekt en de nodige lef heeft om het te doen.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x