CoronaBinnenland

RIVM informeerde VWS eind 2020 al dat niet bewezen is dat vaccin verspreiding voorkomt: ‘Dit geloof je gewoon niet!’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Mensen werden bewogen een experimentele medische behandeling te ondergaan met als beweegreden dat ‘je het doet voor een ander’. Door je te laten vaccineren tegen corona bescherm je ook de mensen om je heen, wordt nog altijd beweerd.

Dat terwijl het RIVM het ministerie van VWS eind 2020 al liet weten dat dit ‘in feite niet klopt’. Het ministerie had de volgende zin bedacht met betrekking tot de communicatie over vaccineren: “Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt uzelf, maar ook uw familie, vrienden, collega’s en de kwetsbare mensen om u heen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Op 21 december 2020 mailde een medewerker van het RIVM naar het ministerie van VWS: “Dat klopt in feite niet. Het vaccin voorkomt dat iemand ziek wordt, maar het is niet bewezen dat het ook verspreiding voorkomt. Wij mogen dit vanuit het RIVM dan ook niet zo zeggen.”

Dit geloof je gewoon niet!

Dus op 21 december 2020 liet een medewerker van het RIVM al weten dat niet bewezen is dat de vaccins transmissie voorkomen. Velen lieten zich echter vaccineren en sloten anderen uit met de QR-code omdat de overheid hen het tegenovergestelde vertelde, twittert data-analist Daniël van der Tuin.

“Dit geloof je gewoon niet!” schrijft neuroloog Jan Bonte, die dit eerder al eens aankaartte in zijn blogs. Huisarts Els van Veen zegt tegen hem: “Dit geloof ik wel en is een goede verklaring voor de harde aanpak die onder andere jou ten deel viel, al in 2020.”

Het Twitteraccount van de neuroloog werd tweemaal in de ban gedaan en hij verloor zijn waarneming als neuroloog met dank aan ‘factcheckers’ zoals bepaalde medisch journalisten.

Emotionele chantage

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons merkt op: “Dat ‘je doet het voor je opa’ was emotionele chantage om de vaccinatiebereidheid te verhogen.”

Uit een ander vrijgegeven Wob-document blijkt dat zorginstellingen in december 2020 financiële steun aan VWS vroegen voor het prikken van zorgpersoneel tijdens werktijd. Een ambtenaar van VWS grapte toen dat ze de prikken maar aan de zorgbonus hadden moeten koppelen.


4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
2 jaren geleden

Hoe kan iets verspreiden als je er niet ziek van wordt?

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Wie controleert de ‘factcheckers’?

Absurdia
Absurdia
2 jaren geleden

Dat je anderen kon besmetten heeft altijd al in de bijsluiter gestaan. Iets met informed consent. Heel interessant om de bijsluiters te lezen, hadden meer mensen kunnen doen

Willy wonka
Willy wonka
2 jaren geleden

En wanneer word het nou ’s echt bewezen dat je er kapot door gaat! Wij weten het wel nou de rest nog.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x