Homepagina » Buitenland » Eindelijk valt het kwartje: Merkel geeft toe dat de Krim onderdeel is van Rusland
Eindelijk valt het kwartje: Merkel geeft toe dat de Krim onderdeel is van Rusland

Eindelijk valt het kwartje: Merkel geeft toe dat de Krim onderdeel is van Rusland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft voor het eerst openlijk geaccepteerd dat de Krim niet bij Oekraïne hoort en dat het schiereiland onderdeel blijft van Rusland. Dat heeft voorzitter van de commissie buitenlandse zaken van de Russische Doema Alexei Pushkov op Twitter geschreven, zo meldt Gazeta.ru.

“Belangrijk: na een vergadering in Parijs heeft Merkel voor het eerst toegegeven dat de Krim niet teruggaat naar Oekraïne. Dat betekent dat de crisis alleen gaat over het oosten van het land,” schreef Pushkov.

In Parijs spraken bondskanselier Merkel, president Hollande, president Porosjenko en president Poetin over het conflict in Oekraïne. De minitop van Duitsland, Frankrijk, Oekraïne en Rusland werd vrijdag afgesloten.

De leiders van de vier landen werden het eens over terugtrekking van zwaar materieel uit het oosten van Oekraïne, zo liet Merkel vrijdag weten. “We zijn het eens geworden over de terugtrekking van zware wapens,” zei ze na afloop van de gesprekken in Parijs. “Er is hoop op vooruitgang. We naderen elkaar steeds meer.”

Merkel was vrijdag positief over de resultaten van de top in Parijs. Ze voegde toe dat ze tevreden was over wat de deelnemers tijdens de bijeenkomst hebben bereikt.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS manipuleert weer eens beelden. Deze keer moet China het ontgelden

In september 2014 zond het NOS Journaal ...

europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng ...