Buitenland

Eindelijk valt het kwartje: Merkel geeft toe dat de Krim onderdeel is van Rusland

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft voor het eerst openlijk geaccepteerd dat de Krim niet bij Oekraïne hoort en dat het schiereiland onderdeel blijft van Rusland. Dat heeft voorzitter van de commissie buitenlandse zaken van de Russische Doema Alexei Pushkov op Twitter geschreven, zo meldt Gazeta.ru.

“Belangrijk: na een vergadering in Parijs heeft Merkel voor het eerst toegegeven dat de Krim niet teruggaat naar Oekraïne. Dat betekent dat de crisis alleen gaat over het oosten van het land,” schreef Pushkov.

In Parijs spraken bondskanselier Merkel, president Hollande, president Porosjenko en president Poetin over het conflict in Oekraïne. De minitop van Duitsland, Frankrijk, Oekraïne en Rusland werd vrijdag afgesloten.

De leiders van de vier landen werden het eens over terugtrekking van zwaar materieel uit het oosten van Oekraïne, zo liet Merkel vrijdag weten. “We zijn het eens geworden over de terugtrekking van zware wapens,” zei ze na afloop van de gesprekken in Parijs. “Er is hoop op vooruitgang. We naderen elkaar steeds meer.”

Merkel was vrijdag positief over de resultaten van de top in Parijs. Ze voegde toe dat ze tevreden was over wat de deelnemers tijdens de bijeenkomst hebben bereikt.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x