Buitenland

Eindelijk valt het kwartje: Merkel geeft toe dat de Krim onderdeel is van Rusland

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft voor het eerst openlijk geaccepteerd dat de Krim niet bij Oekraïne hoort en dat het schiereiland onderdeel blijft van Rusland. Dat heeft voorzitter van de commissie buitenlandse zaken van de Russische Doema Alexei Pushkov op Twitter geschreven, zo meldt Gazeta.ru.

“Belangrijk: na een vergadering in Parijs heeft Merkel voor het eerst toegegeven dat de Krim niet teruggaat naar Oekraïne. Dat betekent dat de crisis alleen gaat over het oosten van het land,” schreef Pushkov.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In Parijs spraken bondskanselier Merkel, president Hollande, president Porosjenko en president Poetin over het conflict in Oekraïne. De minitop van Duitsland, Frankrijk, Oekraïne en Rusland werd vrijdag afgesloten.

De leiders van de vier landen werden het eens over terugtrekking van zwaar materieel uit het oosten van Oekraïne, zo liet Merkel vrijdag weten. “We zijn het eens geworden over de terugtrekking van zware wapens,” zei ze na afloop van de gesprekken in Parijs. “Er is hoop op vooruitgang. We naderen elkaar steeds meer.”

Merkel was vrijdag positief over de resultaten van de top in Parijs. Ze voegde toe dat ze tevreden was over wat de deelnemers tijdens de bijeenkomst hebben bereikt.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x