Homepagina » Financieel » We gaan kapot aan onze verslaving aan economische groei. Heeft deze antropoloog dé oplossing?
We gaan kapot aan onze verslaving aan economische groei. Is dit dé oplossing?

We gaan kapot aan onze verslaving aan economische groei. Heeft deze antropoloog dé oplossing?

Antropoloog Jason Hickel heeft een oplossing bedacht om de verslaving aan economische groei, waar mens en planeet aan kapot gaan, te doorbreken: het basisinkomen.

Hickel, verbonden aan de London School of Economics, zei in het BBC-programma Viewsnight: “Er kan geen oneindige groei zijn op een eindige planeet.”

Het probleem is volgens hem de overconsumptie in rijke landen. Hij pleit voor degrowth (ontgroei), zodat we een einde kunnen maken aan het plunderen van de aarde.

Verkleind

Hickel vindt vooral menselijk welzijn en geluk belangrijk, terwijl onze economische voetafdruk in zijn ogen moet worden verkleind.

Hij pleit onder andere voor het aan banden leggen van reclames, een basisinkomen en een kortere werkweek.

Moedige en vindingrijke oplossing

“We hebben een economisch model nodig dat ervoor zorgt dat de mens kan floreren en in harmonie kan leven met de planeet waar we van afhankelijk zijn,” zei hij.

Eerder deze zomer zei Philip Alston, de speciale VN-rapporteur inzake extreme armoede en mensenrechten, dat het basisinkomen een ‘moedige en vindingrijke oplossing’ is in een tijd van toenemende economische onzekerheid.

[Common Dreams]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
densie
densie
4 jaren geleden

een v o l m o n d i g JA…!

namaste

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Er hoeft helemaal niets te worden gedaan, het is juist of simpelweg wachten opdat de boeren in de veeteelt en akkerbouw hun werk definitief neerleggen of zelfs massaal vanwege enorme frustraties door een oerwoud aan regelgeving en kostenopdrijvende maatregelen, het leven beijndigen, dan stort het corporatistische en fascistoïde banken-en bedrijvenwinstmodel vanzelf in en zal voedselschaarste en de lege maag dwingen tot een totaal omdenken.

Het zal vroeg of laat vanzelf instorten, daar hoef je niet voor te hebben gestudeerd om te begrijpen dat het monster zich vanzelf ombrengt.

Afwachten en de natuur het weer over laten nemen en zijn gang laten gaan. Het is altijd nog een monetair en economisch piramidespel waarin we ‘leven’ en dergelijke criminele en zieke modellen storten vanzelf in. Kijk alleen maar naar het zieke rentebeleid, rente is kracht en die staat op nul procent: dus de economische kracht is nul en geen stuiver meer waard. Gekakel over negatieve rente is al helemaal uit den bozen en geeft aan dat feitelijk het geldsysteem en zo ook het economische systeem corrupt en finaal gesloopt en kapot is.

Marcus
Marcus
4 jaren geleden

Mooi plan!

[Cynische modus] Ben wel benieuwd, of George Soros, en aanverwante aasgieren, dit plan ook zien zitten… [/Cynische modus]

x

Check Also

back better

Roep om debat over Build Back Better-uitspraken Kaag: ‘De hoogste tijd!’

Minister Sigrid Kaag heeft de Tweede Kamer ...

rapporteur

Speciale VN-rapporteur voor marteling onderzoekt politiegeweld in Berlijn

De speciale VN-rapporteur voor marteling, Nils Melzer, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x