Binnenland

‘Onbegrijpelijk dat Rutte en De Jonge deze dictatoriale maatregel durfden in te voeren’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rutte en De Jonge willen de avondklok met drie weken verlengen. Dat betekent dat tot en met 2 maart na 21.00 uur niemand de straat op mag zonder geldige reden. De Tweede Kamer moet de verlenging nog goedkeuren. De avondklok ging in op 23 januari en zou in eerste instantie gelden tot komende woensdag.

Forum voor Democratie blijft zich verzetten tegen de maatregel. “VVD, CDA en hun linkse gedoogpartijen sluiten Nederland nog een maand langer op. Avondklok blijft een volledig onacceptabele en tirannieke maatregel die ontzettend veel Nederlanders in de psychische afgrond stort. FVD steunt dit niet en eist een Kamerdebat,” laat de partij weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kandidaat-Kamerlid Samuel Jong (FVD) voegt toe: “Uit de verlenging van de avondklok spreekt pure minachting voor de individuele vrijheid. Onbegrijpelijk dat Rutte en De Jonge deze dictatoriale maatregel überhaupt durfden in te voeren; onbegrijpelijk dat hij wordt verlengd. Nederlanders zullen dit niet vergeten op 17 maart.”

Het lef ontbreekt

Ook Denk is fel tegen de avondklok. “Opzichtig sorteerden vorige week VVD en CDA al voor. Zoals eerder zullen we zien dat bij D66, GroenLinks, PvdA en SP het lef ontbreekt om korte metten te maken met de avondklok,” stelt fractievoorzitter Tunahan Kuzu.

Auteur Hans van Tellingen herinnert ons eraan dat de avondklok is ingesteld omdat het RIVM half januari verwachtte dat er 170.000 ‘besmettingen’ (lees: ‘positieve gevallen’) per dag zouden zijn vanwege de Britse mutant. “De realiteit betreft nu circa 3900 gevallen per dag. En toch wordt de avondklok verlengd. Snapt u het nog?”

4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
3 jaren geleden

GroenLinks heeft zowiezo geen lef. Meelopers zijn het.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Ze gaan hier net zo lang mee door tot wij onze vrijheid terug NEMEN.
Zolang dit volk niet en masse reageert blijven ze de druk opvoeren. Ze gedragen zich als verwende kinderen die net zo lang zeuren tot ze hun zin krijgen.

Anne
Anne
3 jaren geleden

Rutte en Hugo moeten verdwijnen. Wij vergeten dat zeker niet. Wat een dictators. Ze moeten de andere partijen ook weg stemmen wie hier aan mee deden en doen. Het is verschrikkelijk.
.

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
3 jaren geleden

Ja, omdat te snappen moet je een trotse complotdenker zijn.
De rest heeft een blinde vlek of kunnen niet eens denken!

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x