Buitenland

Geheim document Pentagon bewijst: opkomst terreurgroep IS was onderdeel van het plan

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Judicial Watch, een waakhond die de Amerikaanse regering en het juridische systeem in de gaten houdt, heeft de hand weten te leggen op ruim 100 vrijgegeven overheidsdocumenten. In één van de stukken, dat dateert van augustus 2012, wordt ‘vernietigend bewijs geleverd voor de Amerikaanse hand in de opkomst van de Islamitische Staat’.

Het militaire apparaat van de VS zag de opkomst van IS als een vanzelfsprekend onderdeel van de strijd tegen de gehate Syrische president Bashar al-Assad, die afgezet moest worden. IS stond aan de kant van het Westen, Turkije en de Golfstaten.

Het ontstaan van IS werd al voorzien door het Pentagon. Dit werd niet als een negatieve ontwikkeling gezien, want het alternatief zou zijn dat het Syrische bewind, de vijand van het Westen, in het zadel bleef.

De documenten laten zien dat westerse overheden Al Qaida en andere extremistische groepen steunden om Assad af te zetten. Terreurgroep IS was tussen 2009 en 2010 sterk afgezwakt, maar kon groeien door het uitbreken van de opstand in Syrië. Een opstand die zonder steun van de NAVO en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) niet mogelijk was geweest.

De NAVO en de GCC reageerden geschokt toen IS vorig jaar het kalifaat uitriep, maar uit de documenten blijkt dat het kalifaat juist werd aangemoedigd door deze groep om zo de As van het Verzet – Syrië, Irak, Iran, Hezbollah en Palestina – te verzwakken:

“There is the possibility of establishing a declared or undeclared Salafist principality in Eastern Syria (Hasaka and Der Zor), and this is exactly what the supporting powers to the opposition want, in order to isolate the Syrian regime, which is considered the strategic depth of the Shia expansion (Iraq and Iran).”

De verslechterende situatie in Irak zal volgens het document leiden tot:

“This creates the ideal atmosphere for AQI to return to its old pockets in Mosul and Ramadi”

Dit is precies wat er sindsdien is gebeurd. In juni 2014 was IS sterk genoeg om Mosoel in te nemen en onlangs is ook Ramadi in handen gevallen van de terreurbeweging.

Op basis van het Pentagon-document kan worden geconcludeerd dat het in 2012 al duidelijk was dat er geen sprake was van een gematigde oppositie, dat beschuldigingen van een mogelijke samenwerking tussen Assad en IS ongegrond zijn, dat de NAVO en de GCC IS al jaren steunen en dat de oprichting van het kalifaat altijd onderdeel van het plan is geweest.

[Wij Blijven Hier!]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Neeeeee! ECHT WAAR JOH?

Nancy Lieder
Nancy Lieder
7 jaren geleden

Je kunt wel of niet geloven in wat Nancy Lieder van Zetatalk te vertellen heeft over de naderende poolverschuiving en de komst van de planeet Nibiru alias Planet X, maar feit is dat zij de gebeurtenissen in Nepal al lang geleden heeft voorspeld.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Dit verhaal moet ter ondersteuning dienen voor het grote publiek om duidelijk te maken dat de Amerikanen ISIS hebben gesteund, maar niet hebben opgericht? ISIS c.s. bestaat louter en alleen uit huursoldaten die ook in het Westen zijn geronseld en richting Assad worden gestuurd. Assad was ooit een grote vijand van het Westen, tenminste zo leggen ze ons de woorden in de mond, of was/is Assad een dwarsligger die niet wenst(e) samen te werken en te collaboreren of zich te onderwerpen aan westerse imperialisten die het hebben voorzien op de olie- en gasproductie en het zwaaien van de scepter over centrale banken?

Want als het ISIS gaat om het verspreiden van de hardcore islamitische ideologie waarom heeft ISIS nooit z’n klauwen richting Israël uitgestoken, het gaat toch om het vernietigen van de grote vijand, de zwakke broeders en ongelovigen van de islam. En als je even verder nadenkt, wat is er dan aan de hand met Amerika die één van de duurste en meest grote en geavanceerde militaire mogendheden is en die wereldwijd worden gevreesd om hun slagkracht, maar in de strijd tegen ISIS niet meer lijken dan stumperige, lamme eenden. Maak dat de kat wijs.

workshop
workshop
7 jaren geleden

Dit nieuws zou de voorpagina van elke krant moeten halen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x