Homepagina » Buitenland » Geheim document Pentagon bewijst: opkomst terreurgroep IS was onderdeel van het plan
Geheim document Pentagon bewijst: opkomst terreurgroep IS was onderdeel van het plan

Geheim document Pentagon bewijst: opkomst terreurgroep IS was onderdeel van het plan

Judicial Watch, een waakhond die de Amerikaanse regering en het juridische systeem in de gaten houdt, heeft de hand weten te leggen op ruim 100 vrijgegeven overheidsdocumenten. In één van de stukken, dat dateert van augustus 2012, wordt ‘vernietigend bewijs geleverd voor de Amerikaanse hand in de opkomst van de Islamitische Staat’.

Het militaire apparaat van de VS zag de opkomst van IS als een vanzelfsprekend onderdeel van de strijd tegen de gehate Syrische president Bashar al-Assad, die afgezet moest worden. IS stond aan de kant van het Westen, Turkije en de Golfstaten.

Het ontstaan van IS werd al voorzien door het Pentagon. Dit werd niet als een negatieve ontwikkeling gezien, want het alternatief zou zijn dat het Syrische bewind, de vijand van het Westen, in het zadel bleef.

De documenten laten zien dat westerse overheden Al Qaida en andere extremistische groepen steunden om Assad af te zetten. Terreurgroep IS was tussen 2009 en 2010 sterk afgezwakt, maar kon groeien door het uitbreken van de opstand in Syrië. Een opstand die zonder steun van de NAVO en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) niet mogelijk was geweest.

De NAVO en de GCC reageerden geschokt toen IS vorig jaar het kalifaat uitriep, maar uit de documenten blijkt dat het kalifaat juist werd aangemoedigd door deze groep om zo de As van het Verzet – Syrië, Irak, Iran, Hezbollah en Palestina – te verzwakken:

“There is the possibility of establishing a declared or undeclared Salafist principality in Eastern Syria (Hasaka and Der Zor), and this is exactly what the supporting powers to the opposition want, in order to isolate the Syrian regime, which is considered the strategic depth of the Shia expansion (Iraq and Iran).”

De verslechterende situatie in Irak zal volgens het document leiden tot:

“This creates the ideal atmosphere for AQI to return to its old pockets in Mosul and Ramadi”

Dit is precies wat er sindsdien is gebeurd. In juni 2014 was IS sterk genoeg om Mosoel in te nemen en onlangs is ook Ramadi in handen gevallen van de terreurbeweging.

Op basis van het Pentagon-document kan worden geconcludeerd dat het in 2012 al duidelijk was dat er geen sprake was van een gematigde oppositie, dat beschuldigingen van een mogelijke samenwerking tussen Assad en IS ongegrond zijn, dat de NAVO en de GCC IS al jaren steunen en dat de oprichting van het kalifaat altijd onderdeel van het plan is geweest.

[Wij Blijven Hier!]


Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Dit verhaal moet ter ondersteuning dienen voor het grote publiek om duidelijk te maken dat de Amerikanen ISIS hebben gesteund, maar niet hebben opgericht? ISIS c.s. bestaat louter en alleen uit huursoldaten die ook in het Westen zijn geronseld en richting Assad worden gestuurd. Assad was ooit een grote vijand van het Westen, tenminste zo leggen ze ons de woorden in de mond, of was/is Assad een dwarsligger die niet wenst(e) samen te werken en te collaboreren of zich te onderwerpen aan westerse imperialisten die het hebben voorzien op de olie- en gasproductie en het zwaaien van de scepter over centrale banken?

  Want als het ISIS gaat om het verspreiden van de hardcore islamitische ideologie waarom heeft ISIS nooit z’n klauwen richting Israël uitgestoken, het gaat toch om het vernietigen van de grote vijand, de zwakke broeders en ongelovigen van de islam. En als je even verder nadenkt, wat is er dan aan de hand met Amerika die één van de duurste en meest grote en geavanceerde militaire mogendheden is en die wereldwijd worden gevreesd om hun slagkracht, maar in de strijd tegen ISIS niet meer lijken dan stumperige, lamme eenden. Maak dat de kat wijs.

  14 likes
  • Ben het helemaal met jou eens!!

   2 likes
   • Ja, het lijkt me beter als de VS zich niet meer met de wereld bezig houdt en dat Europa voortaan geregeerd gaat worden door Putin, Assad en Alí Chameneí. Dan zullen de commentatoren alhier erg blij zijn met een veel betere wereld en leven.

    1 likes
    • Gelukkig sta je niet alleen rik, want er zijn scheepsladingen vol met mensen die persoonlijk geen moeite hebben met het geïndoctrineerde idee dat de wereld dient te worden uitgemoord en gedicteerd door landen die volgens het ‘officiële’ lijstje niet behoren tot dictatorlanden, noem de VS en de EU, en zijn deze landen daarom per definitie volgens de door de msm goed voorgelichte slaven beter dan landen die wel op deze lijst staan.

     Libië is trouwens een mooi voorbeeld, nu ze daar na het uitmoorden van de bevolking en het vermoorden van een verschrikkelijke dictator ‘open grenzen’ kennen richting EU worden we verblijdt met al het moois wat normaal gesproken door de verschrikkelijke dictator buiten de poort werd gehouden. Inderdaad, een betere wereld en leven, ten koste van jou.

     2 likes
 2. Neeeeee! ECHT WAAR JOH?

  2 likes
   • Inderdaad, niet waar. Lees het stuk maar eens waar Judicial Watch zijn bericht op baseert. Ongefundeerde conclusies.

    Dat stuk op Journal Neo ga ik zeker lezen, dank voor de link.
    Het is wel een Russische site. Ik zou die gasten niet op hun blauwe ogen geloven.

    4 likes
    • Update: je moet Journal Neo ook niet geloven.

     Quote: “Not long after the CIA and Saudi Intelligence-financed Mujahideen had devastated Afghanistan at the end of the 1980’s, forcing the exit of the Soviet Army in 1989”

     Het gore lef! Het is dus niet de Soviet-Unie die eind jaren ’80 een puinhoop maakte in Afghanistan maar de CIA.

     3 likes
     • Oeboema,

      Ik zou allereerst geen enkele bron die van de Russische of Amerikaanse mainstream media (westerse media) afkomstig is per definitie voor waar aannemen omtrent dit onderwerpen. Het getouwtrek om lucratieve grondstoffen uit de regio Midden Oosten en centraal Eurazië speelt al voor de 2e wereldoorlog!

      Het is duidelijk dat er een hoop geopolitieke belangen op het spel staan en zo word ook het Nederlandse volk door de Nederlandse media bespeelt. De kwestie Syrië en Oekraïne maken deel uit van dit proces, Irak en Afghanistan waren dat al eerder.

      Inmiddels heeft IS een hoop onschuldigen mensen vermoord. IS trekt vandaag de dag wereldwijd nog steeds een hoop godsdienstwaanzinnigen aan die door het lezen van een boek geloven in hun recht om ongelovigen de dood in te jagen. IS bestaat grotendeels uit moordenaars en psychisch gestoorden. Het voordeel van de situatie is dat het spul elkaar aantrekt en uiteindelijk zich zelf opruimt.

      In welke mate Amerika hier een hand in heeft valt veel over te zeggen. Ik heb nog geen keihard bewijs gezien maar het zal niet de eerste keer zijn dat westerse politici bepaalde bewegingen voeden om misbruik van de situatie te maken.

      Dit soort gasten zijn in mijn ogen geen haar beter dan de gestoorden die er bij IS rondlopen. Dit soort manipulators die zelfs in staat zijn om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten mogen wat mij betreft voorgoed opgeborgen worden. Ik weet er nog wel eentje. Zie hier de man van Your cause is right, God is on your side.

      https://www.youtube.com/watch?v=OJTv2nFjMBk

      4 likes
     • @Oeboema

      Ik heb mensen uit de CIA zelf op de Alex Jones show horen vertellen hoe wat in dit artikel beschreven word gebeurt. Dus ehm leuk dat Judicial Watch naar in jouw visie een onbetrouwbare artikel linkte. Het is namelijk gewoon waar… Sorry. 1 slechte link brengt de waarheid niet in discrediet.

      0 likes
    • Het vreemde van alles is, dat er altijd mensen ( lees legers) bereid gevonden worden om dit soort waanzin uit te voeren.
     Doet mij erg twijfelen aan het gezonde verstand van de mens….
     Wie heeft toch het idee geponeerd dat met geweld alles te regelen valt ??? En dat blijkt tot nu toe nog te werken ook…..
     En iedereen doet maar precies wat er bevolen wordt…
     Terwijl wij altijd zeggen; als iemand tegen je zegt – spring in die sloot – dan doe je dat toch ook niet.
     Kennelijk werkt het brein toch anders; ik zou er geen uitleg voor kunnen vinden waarom er mensen zijn die het prachtig vinden om met wapens rond te lopen, ze te gebruiken en vervolgens te denken dat ze helden zijn. De verantwoording ligt bij jezelf !!

     1 likes
 3. Je kunt wel of niet geloven in wat Nancy Lieder van Zetatalk te vertellen heeft over de naderende poolverschuiving en de komst van de planeet Nibiru alias Planet X, maar feit is dat zij de gebeurtenissen in Nepal al lang geleden heeft voorspeld.

  2 likes
 4. Dit nieuws zou de voorpagina van elke krant moeten halen..

  6 likes
 5. Dit allemaal heeft met Niburu te maken. Nibru is een oude stad in Sumerie. De stad heeft door het verleden meerdere namen gehad. Van Nibru naar Nippur. Van Nippur naar Nuffar in AFak. Het werd het centrum van de wereld genoemd. De huidige inwoners doen aan Al Qadissiyah. Wat betekent: Het openbaren van een verborgen waarheid. Al Qaida is ISIS.
  Is deze stad in het verleden het station(dimensieportaal) naar Nibir(Jupiter) geweest? Of is het een stad met een portaal in de toekomst? Zullen er meerdere steden op deze wereld als portaal dienen?

  0 likes
  • Hahahaha, Niburu van ruimteschip tot planeet tot stad in Azie en misschien in de toekomst wel een “lichtstad”. Mooi man al die fantasieën die hier in de commentaren worden geuit, altijd leuk om te lezen.

   3 likes
   • Wees voorzichtig; Jules Verne werd ook bespot om zijn “verhaaltjes”.
    Maar die verhalen werden wel bewaarheid.
    De waarheid is soms vreemder dan fictie.
    Alleen gaat het hier om de “uitvoerenden “… die maken er een zooitje van.

    0 likes
 6. Het stuk is vast authentiek maar de conclusies van Judicial Watch zijn tendentieus. Judicial Watch wordt hier een ‘waakhond’ genoemd en dat is ook wel zo. Maar wel een waakhond die rechts van de Republikeinen staat. Het is beslist geen Amnesty International, en ook geen Nationale Ombudsman. Dat wil niet zeggen dat ze nooit gelijk hebben. Integendeel. Maar gezonde skepsis is op zijn plaats.

  Ik raad iedereen aan om het stuk eens te lezen. (Zie het artikel, klik op ‘één van de stukken’). Het is een mooi voorbeeld van een professionele diplomatieke/ambtelijke briefing. In netto drie bladzijden wordt de situatie geschetst, de positie van verschillende actoren (Westen, Rusland, etc), en de mogelijke scenario’s.

  Judicial Watch baseert zijn conclusies op bladzijde 3 en hoopt blijkbaar dat mensen niet verder lezen. Op bladzijde 3 staat namelijk dat het westen de oppositie tegen Assad steunt:
  “C. The West, Gulf Countries, and Turkey support the opposition”
  Ongetwijfeld. Maar dat betekent nog niet dat de Amerikaanse regering op enige manier IS heeft gesteund. Laat staan dat er een vooropgezet plan was om IS te steunen. Om een paar punten te noemen:
  – ‘Het westen’ is niet hetzelfde als de Amerikaanse regering. De term kan hier van alles betekenen.
  – ‘Steun’ is een vaag begrip. Morele steun? Militaire steun? Financiële steun?
  – Nergens in het stuk wordt een plan genoemd om IS te steunen.
  – De oppositie tegen Assad is divers. De belangrijkste clubs worden genoemd (Al-Queda in Irak, IS etc). Maar er is ook een seculiere oppositie, gematigd islamitisch. Mensen zoals jullie en ik. Die seculiere oppositie klaagt steen en been dat het zo weinig hulp uit het westen krijgt, dus waarom zou het westen (en met name de VS) wel omvangrijke hulp bieden aan IS?

  Paragrafen 8c en 8d op pagina 5 tonen aan waarom de conclusies van Judicial Watch onwaarschijnlijk zijn.
  “C. If the situation unravels there is the possibility of establishing a (…) salafist principality in Eastern Syria (…), and this is exactly what the supporting powers to the opposition want.”
  “D. The deterioration of the situation has dire consequences on the Iraqi situation (…)”
  Zoals algemeen bekend zijn de Amerikanen weinig gecharmeerd van het salafisme. En de nare gevolgen (dire consequences) voor Irak worden genoemd.

  Dus geloof dit artikel van Judicial Watch niet. Het is stemmingmakerij. Judicial Watch hoopt dat mensen te dom zijn om verder te lezen.

  3 likes
 7. Dit zou inderdaad voorrpagina nieuws moeten zijn, maar denk maar niet dat dit gebeuren gaat, ook nederland is hier schuldig aan.

  2 likes
 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het is natuurlijk oud nieuws maar even goed te misdadig en bizar voor woorden. En daar doet onze regering, chantabel als het is, vrolijk aan mee. Heel het defensie belijd staat op zijn kop door o.a ISIS door NATO gefinancierde huurlingen. En wat doet de Moskee en zijn alle moslimjongeren dan randdebielen dat ze hier intrappen ??? In WO 11 waren het de jongeren die bij de SS gingen om tegen de Communisten te vechten en was Auschwitz een werkkamp van de Rothschild. etc. etc. Conclusio: U mag het zeggen !

  2 likes
 9. wacht maar tot die IS boys hier aanslagen gaan plegen. Dan piepen jullie wel anders “had OBama ze maar plat gebombardeerd!!”. Wedden?!

  1 likes
 10. Dit zou alle nieuwskanalen moeten halen

  /www.youtube.com/watch?v=4k_v_i_HsSk

  0 likes
 11. Nippur is de heer van de wind en kosmos.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

bulgaarse

Bulgaarse onderzoeksjournaliste gaat op zoek naar herkomst coronavirus en doet opmerkelijke ontdekkingen

De Bulgaarse onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva doet momenteel ...