Buitenland

Getuige bloedbad van Boetsja treedt naar buiten: ‘Dit is veel erger dan fascisme, dit is satanisme’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!

In april reageerde de Tweede Kamer geschokt op beelden van het bloedbad dat zich terugtrekkende Russische militairen volgens de Oekraïense autoriteiten hadden aangericht in Boetsja, een voorstad van Kiev.

Veel Kamerleden spraken van oorlogsmisdaden. “Poetin en zijn leger moeten hiervoor vervolgd worden. Zo snel mogelijk,” reageerde D66-fractievoorzitter Jan Paternotte.

Getuigenverslagen schetsen een beeld dat in schril contrast staat met de versie van de werkelijkheid die ons is voorgeschoteld door de Oekraïense autoriteiten. Freelance journalist Sonja van den Ende heeft een brief gepubliceerd van Roman, een priester die is gevlucht uit Boetsja en momenteel in Kiev verblijft.

Geschokt

Hij schrijft dat zijn huis, net als veel andere huizen in Boetsja en omgeving, is geplunderd. “De Oekraïense pers beschuldigt de Russische troepen van het plunderen van Boetsja en de mensen in het Westen geloofden het,” aldus Roman.

De mensen die nog in Boetsja wonen, zijn geschokt door wat ze hebben gezien en beginnen zich nu uit te spreken, vervolgt hij.

De Russen verlieten Boetsja op 30 maart. Op 31 maart werd de voorstad geplunderd door het Oekraïense leger. Overal werd ingebroken, huizen werden geplunderd en leeggeroofd, mensen werden doodgeschoten. Iedereen weet ervan, maar mensen zwijgen omdat ze bang zijn, aldus de priester. “Tien dagen lang werd er geplunderd.”

Beestachtige slachting

“Denk je dat er sprake is van fascisme in Oekraïne? Nee, ik zou dit geen fascisme willen noemen. Dit is nog veel erger dan dat; het is satanisme!” schrijft priester Roman, die spreekt van een ‘beestachtige slachting’. “De nazi’s hebben hun eigen volk niet beroofd of gedood. Dit satanisme is vreselijk, zinloos en genadeloos!”

Over de zo’n 3000 mensen die zijn achtergebleven in Boetsja zegt Roman: “Ze hebben alles gezien, ze weten alles en zullen alles vertellen. Nu zien en weten de mensen wie hun echte vijand is!” De priester zegt dat hij zich bij het leger gaat aanmelden om zijn moederland ‘te bevrijden van dit satanisme’.

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
9 maanden geleden

Satanische. Dus satan bestaat wel. Nu God nog

Herman R
Herman R
9 maanden geleden

Zoals we al verw8en, & dit moet bij de EU?

Ron
Ron
9 maanden geleden

Iedereen heeft minstens 3 telefoons daar, dus laat de gefilmde beelden maar komen.

buddy
buddy
9 maanden geleden

ik vraag mij af waarom de russen de schuld er van krijgen en dat onze regering het oekrainze leger dan helpt ze moeten dan toch de russen steunen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x