Buitenland

Getuige bloedbad van Boetsja treedt naar buiten: ‘Dit is veel erger dan fascisme, dit is satanisme’

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

In april reageerde de Tweede Kamer geschokt op beelden van het bloedbad dat zich terugtrekkende Russische militairen volgens de Oekraïense autoriteiten hadden aangericht in Boetsja, een voorstad van Kiev.

Veel Kamerleden spraken van oorlogsmisdaden. “Poetin en zijn leger moeten hiervoor vervolgd worden. Zo snel mogelijk,” reageerde D66-fractievoorzitter Jan Paternotte.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Getuigenverslagen schetsen een beeld dat in schril contrast staat met de versie van de werkelijkheid die ons is voorgeschoteld door de Oekraïense autoriteiten. Freelance journalist Sonja van den Ende heeft een brief gepubliceerd van Roman, een priester die is gevlucht uit Boetsja en momenteel in Kiev verblijft.

Geschokt

Hij schrijft dat zijn huis, net als veel andere huizen in Boetsja en omgeving, is geplunderd. “De Oekraïense pers beschuldigt de Russische troepen van het plunderen van Boetsja en de mensen in het Westen geloofden het,” aldus Roman.

De mensen die nog in Boetsja wonen, zijn geschokt door wat ze hebben gezien en beginnen zich nu uit te spreken, vervolgt hij.

De Russen verlieten Boetsja op 30 maart. Op 31 maart werd de voorstad geplunderd door het Oekraïense leger. Overal werd ingebroken, huizen werden geplunderd en leeggeroofd, mensen werden doodgeschoten. Iedereen weet ervan, maar mensen zwijgen omdat ze bang zijn, aldus de priester. “Tien dagen lang werd er geplunderd.”

Beestachtige slachting

“Denk je dat er sprake is van fascisme in Oekraïne? Nee, ik zou dit geen fascisme willen noemen. Dit is nog veel erger dan dat; het is satanisme!” schrijft priester Roman, die spreekt van een ‘beestachtige slachting’. “De nazi’s hebben hun eigen volk niet beroofd of gedood. Dit satanisme is vreselijk, zinloos en genadeloos!”

Over de zo’n 3000 mensen die zijn achtergebleven in Boetsja zegt Roman: “Ze hebben alles gezien, ze weten alles en zullen alles vertellen. Nu zien en weten de mensen wie hun echte vijand is!” De priester zegt dat hij zich bij het leger gaat aanmelden om zijn moederland ‘te bevrijden van dit satanisme’.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

Satanische. Dus satan bestaat wel. Nu God nog

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Zoals we al verw8en, & dit moet bij de EU?

Ron
Ron
1 jaar geleden

Iedereen heeft minstens 3 telefoons daar, dus laat de gefilmde beelden maar komen.

buddy
buddy
1 jaar geleden

ik vraag mij af waarom de russen de schuld er van krijgen en dat onze regering het oekrainze leger dan helpt ze moeten dan toch de russen steunen

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x