Buitenaards

Werd de mens gemaakt door God of door buitenaardsen?

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de film Prometheus van regisseur Sir Ridley Scott wordt een team van de aarde naar een naburig zonnestelsel gestuurd om een planeet te verkennen die een hoog ontwikkelde beschaving zou huisvesten.

Is het menselijk ras gecreëerd door een god of door buitenaardsen? Duidt dat op het bestaan van een god? Of creëerde deze god de buitenaardsen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Hoe meer je erover nadenkt, hoe logischer het klinkt,” zei Scott. “Je kijkt ’s avonds naar de sterren en je komt tot de conlusie dat het arrogant is om te denken dat we de enigen zijn.”

Mysterieuze symbolen

Actrice Noomi Rapace die in de film wetenschapper Elizabeth Shaw speelt is het met hem eens. Nadat ze een serie mysterieuze symbolen ontdekte in een grot begon Shaw een intergalactische zoektocht om te bewijzen dat mensen zijn gecreëerd door buitenaardse wezens.

Shaw verenigt haar geloof in een god met het bewijs dat buitenaardsen verantwoordelijk waren voor het bestaan van de mens op aarde. “Haar geloof redt haar, niet de wetenschap,” legde Rapace uit. “Het is niet het brein, maar het hart en dat vind ik mooi.”

Omhoog kijken

Voor de film zat Scott om tafel met negen astrofysici waaronder drie NASA-wetenschappers. Scott vroeg ze of ze in God geloofden waarop vier van hen een hand opstaken.

Logan Marshall-Green speelt de agnostische persoonlijke en professionele partner van Shaw, Charlie Holloway. Hij ziet geen conflict tussen het geloof in een god en praktische wetenschap. “Ik geloof in evolutie en darwinisme, maar geloof ik ook in een kracht die groter is dan ons? Absoluut en die is daar ergens,” zei Marshall-Green. “Geloof ik dat er intelligent leven is in het heelal? Zeker weten.”

“Ik denk echt dat het absurd is om te denken dat we het enige intelligente leven zijn in het universum,” voegde hij toe. “Ik verwacht zeker dat mensen meer omhoog gaan kijken.”

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
11 jaren geleden

God of Goden??Dus meerdere!!De bijbel heeft het erover in genesis 6:4 dat de zonen van de Goden, de aardse vrouwen mooi vonden, en uit de hemel neer daalden, en kinderen bij hen verwekten wat reuzen werden.De mens had vroeger vele Goden zoals de God van de donder(Onweer) Wodan.etc.En de mens is goed in imitatiegedrag!Zo landen de Duitsers op een eiland, waar ze de inheemse bevolking wel eens iets van hun voedsel gaven.Na de oorlog gingen de duitsers weg, maar de inheemse bevolking bouwde een vliegtuig na, en bleef steeds maar naar de lucht staan turen, van wanneer komen die GODEN weer??.Als je op Youtube Bram vermeulen Ín den beginne” intypt, en je hoort de 5 delen, zul je al snel de conclusie trekken dan onze Goden Buitenaardsen waren.En Jezus was een Buitenaardse bezoeker.Zelfs een Jehova,s getuige zal dit bevestigen.Althans zo zagen ze het wel, is mij door hun vertelt.Maar goed ik heb iets tegen op de kerken(ziekenhuizen voor geestelijk zwakken)Die mensen tot slaaf maken.

Robert
Robert
11 jaren geleden

Het word echt tijd dat steeds meer mensen zich dit gaan beseffen. het is echt arrogant te denken dat wij de enigste zijn in het universum !!!!!

Yeoman-X
Yeoman-X
11 jaren geleden

Wij mensen zijn genetisch gemaakt [lab] door verschillende buitenaardse rassen. Verder gevormDoor straling van onze zon en cosmozz [upgradezz/ evolueren]. Die fysieke buitenaardsen zijn weer gemaakt door wezenzz uit een astrale wereld [hogere dimensiezz]. Astrale wezenzz bestaan uit louter energie. De menzz uit het fysieke, in deze derde dimensie, en energie. Al onze energie maakt deel uit het gehele ‘energienet’ alzz het ware die in onze taal GOD zou heten. De + en de – , beweging.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Mijn Opa zei vaak als we aan de waterkant zaten te vissen:Iedere mens die denkt dat wij alleen in het heelal wonen en leven, is een EGOÏST.En als je twee maal in je leven iets hebt gezien wat niets aards kan zijn geweest, kom je al gauw tot de conclusie die mijn Opa al trok.En de beste man is nu al meer dan 40 jaar niet meer onder de levenden,maar zijn verhaal wordt nu door sipco vertelt. Met dank aan/van mijn opa Sipke!!!!!

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x