Buitenland

Brexit-debat: “Europese Unie is een dictatuur”

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

David Icke, ’s werelds bekendste samenzweringstheoreticus, is groot voorstander van een Brexit, een Brits vertrek uit de Europese Unie. Volgens hem is het statenverband een ‘dictatuur’.

In een aantal tweets en artikelen op zijn website haalt Icke uit naar de ‘duistere figuren die de baas zijn over je leven’, schrijft de Huffington Post.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De voormalig BBC-presentator werd in de jaren negentig bekend toen hij claimde dat veel presidenten en royals in feite gedaanteverwisselende hagedissen zijn.

Steun

Britse bewindslieden die campagne voeren voor een Brexit mogen daar hun eigen ambtenaren niet langer voor inzetten. Dat druist namelijk in tegen het officiële standpunt van de regering van David Cameron.

De Britse premier sloot onlangs een deal om de Britten in de EU te houden. Een aantal bewindslieden, waaronder de populaire burgemeester van Londen Boris Johnson, is expliciet voorstander van een Brexit. Johnson maakte dat zondag bekend, waarna de steun voor een Brexit in de peilingen van 29 naar 33 procent steeg.

Referendum

Cameron hoopt na toezeggingen uit Brussel dat een meerderheid van de Britten lid van de EU wil blijven. Op zijn vroegst in juni spreekt de bevolking zich daar in een referendum over uit.

De deal verandert volgens Icke echter niets aan het feit dat ‘de Europese Commissie een dictatuur is’. Naast Icke en Johnson zijn ook zo’n 100 Tory-parlementsleden, de partij Ukip van Nigel Farage en de Respect Party van George Galloway voorstander van een Brexit.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mario
mario
8 jaren geleden

van mij mag nederland er ook uit.

trackback
Brexit-debat: “Europese Unie is een dictatuur” – NineForNews.nl | CONSPIRACYPRACTICE - SAMENZWERINGSPRAKTIJKEN
8 jaren geleden

[…] Bron: Brexit-debat: “Europese Unie is een dictatuur” – NineForNews.nl […]

Piet
Piet
8 jaren geleden

Deze man is totaal geflipt. En iedereen die de Europese Unie met een dictatuur vergelijkt ook. Want laten we eerlijk zijn, helemaal goed bij je hoofd ben je niet als je de vrije EU gelijk stelt aan echte dictaturen zoals Noord-Korea en Nazi Duitsland. Begrijpen dit soort figuren wel wat de definitie van het woord ‘dictatuur’ is? Overduidelijk niet. Ze misbruiken het woord te pas en te onpas. Slachtoffers van dictaturen draaien zich om in hun graf.

vE
vE
8 jaren geleden

Het enigste dat UK heeft gewonnen is dat de EU heeft beloofd wat meer glijmiddel te gebruiken als de Engelse bevolking genaaid word.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x