Financieel

Overheidsspotje over pensioenwet wekt verontwaardiging: ‘U wordt belazerd waar u bij staat’

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

De oude Eerste Kamer stemde vlak voor de wisseling van de wacht in met de nieuwe pensioenwet. Een meerderheid van de partijen in de Eerste Kamer steunt de wet en dus kan demissionair minister Schouten hem invoeren.

Daarmee is de wettelijke basis voor één van de grootste sociale herzieningen van de afgelopen tijd een feit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De regels veranderen zodat iedereen in de toekomst nog pensioen kan krijgen. Dat beweert de Nederlandse overheid in een reclamespotje.

We worden massaal belazerd

“U wordt belazerd waar u bij staat. Er zit 1700 miljard in de pensioenpotten. U wordt bang gemaakt met een risico dat er niet is. Sterke pensioenfondsen zijn buffers,” reageert strafrechtadvocaat Peter Schouten.

Hij krijgt bijval van Frans Nijhof, die erop wijst dat alle pensioenuitkeringen voor de komende 100 jaar bij ABP, het grootste pensioenfonds, 410 miljard euro kosten. ABP heeft daarvoor nu al 477 miljard euro beschikbaar.

“Advocaat Schouten slaat de spijker op zijn kop, we worden massaal belazerd. Door de overheid,” benadrukt Nijhof.

Fors verlies

Desalniettemin draaien de grote pensioenfondsen fors verlies. Eerder werd bekend dat ABP in een jaar tijd 97 miljard euro verlies leed en nu blijkt ook de portefeuille van PFZW een slagveld. Het belegde vermogen ging van 277 naar 217 miljard euro.

Financieel expert Ab Flipse vraagt zich hardop af: “Waarom worden de bestuurders van de megagrote pensioenfondsen PFZW met een verlies van 60 miljard euro en ABP met een verlies van 97 miljard euro niet aansprakelijk gesteld voor deze krankzinnige verliezen? Waarom zwijgen alle toezichthouders, ministers, journalisten, et cetera?”

4.8 202 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christian
Christian
9 maanden geleden

Ja waarom? Er worden zelfs bonussen uitgekeerd, dus blijkbaar is het doel om het vermogen te verminderen. Waarom?

jessie nameles
jessie nameles
9 maanden geleden

eind van het liedje is toch alles gejat door de [witte boorden]criminelen . tegenhouden kan je niet maar ze zijn meer bang voor de stilte voor de [storm]..dat jeukt bij die gasten. want dat is hun eind !!!!!!!!

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
9 maanden geleden

Als in de politiek ook niemand verantwoordelijkheid op zich neemt ,vertaald zich dat helaas ook uit naar andere sectoren onder het ‘gezag’ van de (R)overheid. Ik vraag me de laatste tijd wel af waar de Volwassenen gebleven zijn. We worden geregeerd door kleuters met grootheidswaanzin in een volwassen camouflage outfit om hun Demonische aard minder opvallend te maken!

malion
malion
9 maanden geleden

We houden toch veel pensioengeld over, omdat er zoveel mensen gestorven zijn de laatste drie jaar na de Covid prikken. Weer dat duistere gedoe, als iemand er iets over vraagt dan weet men het niet.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x