Homepagina » UFO » ‘Wetenschappers moeten taboe op UFO’s doorbreken’
Wetenschappers moeten taboe op UFO's doorbreken

‘Wetenschappers moeten taboe op UFO’s doorbreken’

De 59-jarige Kent Senter lijdt aan de ziekte van Kahler, een kwaadaardige woekering van een bepaald soort witte bloedcellen. Hij had nog één wens: het organiseren en financieren van een internationale UFO-conferentie.

Vandaag en morgen komen 12 sprekers uit de wetenschappelijke en militaire wereld bijeen in Greensboro, North Carolina om te spreken over UFO’s.

Senter raakte geïnteresseerd in UFO’s nadat hij er zelf tot twee keer toe had een aantal had gezien. Op 33-jarige leeftijd zag hij op een dag drie gele bollen in de lucht. Toen hij zijn zaklamp op de objecten richtte verdwenen ze plotseling. Ervoor in de plaats kwam een rechthoekig lichtgevend object, dat kort daarop ook verdween.

Groot taboe

Senter merkte al snel dat er binnen de media en overheidskringen een groot taboe heerst op UFO’s. Het frustreerde hem dat mensen die melding deden van een UFO stelselmatig belachelijk werden gemaakt. Wel kan hij rekenen op de steun van zijn gezin.

Achteraf gezien had Senter graag natuurkunde willen studeren. “Het zijn de wetenschappers die het taboe op UFO’s moeten zien te doorbreken en daarbij niet bang moeten zijn om hun baan te verliezen,” zei hij.

Tijdens het symposium in North Carolina komt ook generaal-majoor b.d. Wilfried de Brouwer aan het woord. Van oktober 1989 tot juni 1991 was er sprake van de zogeheten Belgische ufogolf. Door honderden getuigen, waaronder ook politieagenten, werd toen melding gemaakt van geluidloos vliegende zwarte of donkergrijze driehoeken die op elke punthoek en in het midden een markeringslicht voerden.

De Brouwer zette tevergeefs F-16 gevechtsvliegtuigen in om één of meerdere van deze UFO’s te kunnen onderscheppen. De Belgische luchtmacht heeft in 1990 een officiële verklaring uitgegeven over deze gebeurtenissen, waarin stond dat ze geen idee had wat de aard van deze verschijnselen was.

Officiële agentschappen

In een toenemend aantal landen, waaronder Frankrijk en Chili, zijn officiële agentschappen opgericht om onderzoek te doen naar UFO-meldingen. Xavier Passot is het hoofd van de Franse UFO-onderzoeksgroep GEIPAN, dat onder de Franse ruimtevaartorganisatie CNES valt. Hij zal vertellen wat zijn overheid weet over onbekende vliegende objecten.

Ook de Chileense overheid doet uitgebreid onderzoek naar UFO’s. Naar schatting 85 procent van de Chilenen gelooft dat UFO’s echt zijn.

Bekijk hier een overzicht van de sprekers.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Mensen maar ook wetenschappers moeten spiritualiteit integreren, op het moment heeft de wetenschap dat niet en kijkt door een piepklein kokertje. Ufo’s verschijnen en verdwijnen niet spontaan, ze veranderen hun spirituele frequentie waardoor wij ze wel of niet kunnen waarnemen. Het lichtspectrum wat wij hebben is extreem klein, zo klein dat we op universeel gebied zo goed als blind zijn vergeleken alle frequenties van het bestaan. Onze 5 zintuigen leven in een 3d frequentie wat een van de meeste dichte frequenties is van het bestaan. Wij als wezen zijn multidimensionaal. Daarom kunnen bijv. spiritueel begaafde mensen dingen waarnemen en interactie hebben met entiteiten of dingen buiten de 3d wereld, je hoort ze ook vaak zeggen iedereen kan dit wat ook zo is als je het ontwikkeld.
  Dit is geen new age of guru gebeuren, dit is spirituele wetenschap wat al zo oud is als het universum.

  1 likes
 2. days of our lives

  “Senter merkte al snel dat er binnen de media en overheidskringen een groot taboe heerst op UFO’s.”

  Aanvankelijk niet. Het onderwerp UFO’s werd na verloop van tijd niet meer serieus genomen vanwege de duizenden “gevallen” daarna, die allemaal nep bleken te zijn. Vele charlatans hebben ontzettend veel geld verdiend aan boeken en geven van symposia, op basis van hun eigen verzinsels of geestesziektes.

  Eigen schuld, dikke bult. En ik vind dat oprecht jammer, want ik heb zelf drie keer in mijn leven iets gezien wat niet te verklaren was, waar je geen foto’s van kon maken omdat ze binnen een paar seconden weg waren. Dat zal mij mijn hele leven bijblijven, en door figuren als Adamski (en Quincey, Nancy Lieder en vele, vele anderen) is het onderwerp gedegradeerd tot niet-serieuze kroegpraat. Het zij zo.

  Overheden en media zijn zò om als er sterker bewijs komt dan alleen wat schimmige plaatjes, met objecten die van alles kunnen zijn. Tot dat moment zijn dit soort conferenties verspilling van tijd en geld.

  0 likes
 3. [quote name=”Don”]Mensen maar ook wetenschappers moeten spiritualiteit integreren, op het moment heeft de wetenschap dat niet en kijkt door een piepklein kokertje. Ufo’s verschijnen en verdwijnen niet spontaan, ze veranderen hun spirituele frequentie waardoor wij ze wel of niet kunnen waarnemen. Het lichtspectrum wat wij hebben is extreem klein, zo klein dat we op universeel gebied zo goed als blind zijn vergeleken alle frequenties van het bestaan. Onze 5 zintuigen leven in een 3d frequentie wat een van de meeste dichte frequenties is van het bestaan. Wij als wezen zijn multidimensionaal. Daarom kunnen bijv. spiritueel begaafde mensen dingen waarnemen en interactie hebben met entiteiten of dingen buiten de 3d wereld, je hoort ze ook vaak zeggen iedereen kan dit wat ook zo is als je het ontwikkeld.
  Dit is geen new age of guru gebeuren, dit is spirituele wetenschap wat al zo oud is als het universum.[/quote]
  het eerste wat vereist is je hart te openen voor alle mogelijkheden. En dankbaarheid te tonen voor al het leven.en het moeilijkste punt is het ego loslaten .daarna eerst geloven dat alles mogelijk is in de kosmos, en je krijgt het precies op tijd te zien of te ervaren.ontwikkelen kan maar het beste is dan in groepsverband (gekoppelde energie)maar wel met dezelfde positieve gedachten.en intentie,s

  0 likes
 4. [quote name=”pietje bell”]
  het eerste wat vereist is je hart te openen voor alle mogelijkheden. En dankbaarheid te tonen voor al het leven.en het moeilijkste punt is het ego loslaten .daarna eerst geloven dat alles mogelijk is in de kosmos, en je krijgt het precies op tijd te zien of te ervaren.ontwikkelen kan maar het beste is dan in groepsverband (gekoppelde energie)maar wel met dezelfde positieve gedachten.en intentie,s[/quote]
  Ja inderdaad. Maar dat bedoel met spirtuele ontwikkeling.

  0 likes
 5. [quote name=”Don”]Mensen maar ook wetenschappers moeten spiritualiteit integreren, op het moment heeft de wetenschap dat niet en kijkt door een piepklein kokertje. Ufo’s verschijnen en verdwijnen niet spontaan, ze veranderen hun spirituele frequentie waardoor wij ze wel of niet kunnen waarnemen. Het lichtspectrum wat wij hebben is extreem klein, zo klein dat we op universeel gebied zo goed als blind zijn vergeleken alle frequenties van het bestaan. Onze 5 zintuigen leven in een 3d frequentie wat een van de meeste dichte frequenties is van het bestaan. Wij als wezen zijn multidimensionaal. Daarom kunnen bijv. spiritueel begaafde mensen dingen waarnemen en interactie hebben met entiteiten of dingen buiten de 3d wereld, je hoort ze ook vaak zeggen iedereen kan dit wat ook zo is als je het ontwikkeld.
  Dit is geen new age of guru gebeuren, dit is spirituele wetenschap wat al zo oud is als het universum.[/quote]

  We zijn allemaal multi-dimensionale wezens.

  http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?i=13907

  0 likes
 6. dat ‘Ufo’s echt zijn’. Vraag is wat het zijn ?

  0 likes
 7. En stort de media zich nu collectief op deze UFO-conferentie? Ik dacht weer duidelijk van niet; het blijft daarom een hypocriet gevestigde-orde-zooitje.

  0 likes
 8. [quote name=”days of our lives”]”Senter merkte al snel dat er binnen de media en overheidskringen een groot taboe heerst op UFO’s.”

  Aanvankelijk niet. Het onderwerp UFO’s werd na verloop van tijd niet meer serieus genomen vanwege de duizenden “gevallen” daarna, die allemaal nep bleken te zijn. Vele charlatans hebben ontzettend veel geld verdiend aan boeken en geven van symposia, op basis van hun eigen verzinsels of geestesziektes.

  Eigen schuld, dikke bult. En ik vind dat oprecht jammer, want ik heb zelf drie keer in mijn leven iets gezien wat niet te verklaren was, waar je geen foto’s van kon maken omdat ze binnen een paar seconden weg waren. Dat zal mij mijn hele leven bijblijven, en door figuren als Adamski (en Quincey, Nancy Lieder en vele, vele anderen) is het onderwerp gedegradeerd tot niet-serieuze kroegpraat. Het zij zo.

  Overheden en media zijn zò om als er sterker bewijs komt dan alleen wat schimmige plaatjes, met objecten die van alles kunnen zijn. Tot dat moment zijn dit soort conferenties verspilling van tijd en geld.[/quote]
  Wat een overdreven en opgeblazen verhaal over o.a. dat ‘Vele charlatans hebben ontzettend veel geld verdiend aan boeken en geven van symposia, op basis van hun eigen verzinsels of geestesziektes.’ alsof die nu stinkend rijk daardoor zijn geworden. Ik (her)ken geen enkel geval daarin, eerder zijn er individuen om zeep geholpen en omdat ze met ‘Aliens’ naar buiten traden.

  0 likes
 9. laatste secondes van de video? Waarom worden de Apollo maanlandingen erbij gesleept? Wakker worden UFO wereld.

  0 likes
 10. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Don”]Mensen maar ook wetenschappers moeten spiritualiteit integreren, op het moment heeft de wetenschap dat niet en kijkt door een piepklein kokertje. Ufo’s verschijnen en verdwijnen niet spontaan, ze veranderen hun spirituele frequentie waardoor wij ze wel of niet kunnen waarnemen. Het lichtspectrum wat wij hebben is extreem klein, zo klein dat we op universeel gebied zo goed als blind zijn vergeleken alle frequenties van het bestaan. Onze 5 zintuigen leven in een 3d frequentie wat een van de meeste dichte frequenties is van het bestaan. Wij als wezen zijn multidimensionaal. Daarom kunnen bijv. spiritueel begaafde mensen dingen waarnemen en interactie hebben met entiteiten of dingen buiten de 3d wereld, je hoort ze ook vaak zeggen iedereen kan dit wat ook zo is als je het ontwikkeld.
  Dit is geen new age of guru gebeuren, dit is spirituele wetenschap wat al zo oud is als het universum.[/quote]
  het eerste wat vereist is je hart te openen voor alle mogelijkheden. En dankbaarheid te tonen voor al het leven.en het moeilijkste punt is het ego loslaten .daarna eerst geloven dat alles mogelijk is in de kosmos, en je krijgt het precies op tijd te zien of te ervaren.ontwikkelen kan maar het beste is dan in groepsverband (gekoppelde energie)maar wel met dezelfde positieve gedachten.en intentie,s[/quote]

  Ik vind dat zo’n uitgkauwde kreet; ”je ego loslaten”, Je hóeft helemaal niets van jezelf los te laten, juist jezélf zijn en blijven, als men betrokken is bij de ander open staat voor de ander is dat prima we zijn nu eenmaal (nog)niet perfekt, als we constant denken dat we ‘fout’ zijn dan omdat we ‘ego’ hebben dan halen we onszelf naar beneden verlagen onze trilling , we mogen van onzelf houden mét onze tekortkomingen zoals we dat ook naar anderen.(horen te) doen.Ego is de unieke print van de mens we zijn éénheid maar in VERSCHEIDENHEID, EGO’s dus .(Egoisme is weer wat anders )

  0 likes
 11. [quote name=”mb”]dat ‘Ufo’s echt zijn’. Vraag is wat het zijn ?[/quote]

  Alle mogelijke verklaringen voor het fenomeen UFO’s en buitenaardsen.

  http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?i=13866

  0 likes
 12. Rasecht Berensiroop

  Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Iedereen een prettige vakantie naar believen, sommigen dromen alleen van zon, zee en zand op het strand.
  Wat denken ufo-Extraterrestrials over de koers en Vélo’s, of van tennisballen wegslaan, het vlaamse muziekland s’avonds
  kattengejank met ketelklanken….
  vergeet de sterren niet boven uwe neus te tellen….

  0 likes
 13. [quote name=”Don”]Mensen maar ook wetenschappers moeten spiritualiteit integreren, op het moment heeft de wetenschap dat niet en kijkt door een piepklein kokertje. Ufo’s verschijnen en verdwijnen niet spontaan, ze veranderen hun spirituele frequentie waardoor wij ze wel of niet kunnen waarnemen. Het lichtspectrum wat wij hebben is extreem klein, zo klein dat we op universeel gebied zo goed als blind zijn vergeleken alle frequenties van het bestaan. Onze 5 zintuigen leven in een 3d frequentie wat een van de meeste dichte frequenties is van het bestaan. Wij als wezen zijn multidimensionaal. Daarom kunnen bijv. spiritueel begaafde mensen dingen waarnemen en interactie hebben met entiteiten of dingen buiten de 3d wereld, je hoort ze ook vaak zeggen iedereen kan dit wat ook zo is als je het ontwikkeld.
  Dit is geen new age of guru gebeuren, dit is spirituele wetenschap wat al zo oud is als het universum.[/quote]

  Spitituele wetenschap .. het is meer van zoiets als leven in de waarheid met je geestelijke vader, het woord zegt iets over normen en waarden.

  Dat ze onzichtbaar kunnen worden is nog niet genoeg , juist is het wanneer ze stoffelijk konden verdwijnen , wat ook wel zal moeten ivm de heersende stoffelijke wetmatigheden welke dus meer wetten verbergen dan die wij kennen. Verdwijningen zijn voor ons niet mogelijk en zijn dus een opheffing van overtuigingen waarin andre entiteiten zich normaal in bevinden .. onzichtbaar voor het oog van de mens.

  Het is veel gespeculeer natuurlijk maar stel dat wij de droom toestand van deze onaardse wezens observeren .. dit is een interessante optie nietwaar toch , dan is er veel minder vreemds aan het verdwijnen te zien … ik bedoel maar , hogere intelligentie ? wie zal het kunnen zeggen …

  0 likes
 14. Goh, complimentjes voor de serieuze reacties i.p.v. simpel de boel afkraken.
  Zo hoort het toch te zijn ?

  0 likes
 15. is het niet gewoon beter om flyers te maken, met dingen over ufo’s en andere dingen met een kleine tekst dat een persoon meteen doet nadenken.
  en die ze dan gewoon te verspreiden op straat, of op te plakken op drukbezochte plaatsen

  0 likes
 16. voor mij bestaan ufo,s niet.
  voor mij zijn het vliegende objecten,die ik zelf gezien heb en wel een driehoek en op elke punt een bol waarin een soort gas ronddraaide (verschillende kleuren zoals rood/oranje tot geel).
  het hing stil in de nachtelijke hemel en in eerste instantie viel het niet op.
  op een gegeven moment kwam de neus naar beneden op het zou dalen en ik duidelijk drie buitenaardsen (mensen)zien staan ja inderdaad staan en toen ging het omhoog steeds sneller en verdween na mijn mening naar de ruimte.

  0 likes
 17. Ik zie het ‘taboe’ vanuit de wetenschap niet zozeer.
  De wetenschap heeft gewoon een duidelijke mening over het fenomeen.
  Er zijn genoeg wetenschappers die er serieus naar gekeken hebben maar wetenschap is iets anders dan speculeren.

  Wat ik niet snap is dat de UFO gemeenschap zo graag ‘goedkeuring’ vanuit wetenschappelijke hoek wil.

  Als je er zelf volledig van overtuigd bent dat UFOs bestaan heb je dat volgens mij niet nodig.

  0 likes
 18. in 58 jaar nog nooit 1 ufo gezien !!!!

  0 likes
 19. Er is onnoemelijk veel beeld(o.a. foto’s en videobeelden)_materiaal over UFO’s: Dat is toch voldoende bewijs(naast de vele getuigenverklaringen) dat UFO’s bestaan. De hele planeet aarde zou gewoon in UFO’s/’Aliens’ moeten geloven, maar nee, veel te veel mensen doen daar onnodig moeilijk over.

  0 likes
 20. Biko steve, er zijn helemaal niet veel wetenschappers met UFO,s bezig geweest, dat durven ze niet en dat ze niet speculeren is ook onzin, wetenschappers doen niets anders dan speculeren, dat is hun beroep.

  0 likes
 21. [quote name=”biko steve”]Ik zie het ‘taboe’ vanuit de wetenschap niet zozeer.
  De wetenschap heeft gewoon een duidelijke mening over het fenomeen.
  Er zijn genoeg wetenschappers die er serieus naar gekeken hebben maar wetenschap is iets anders dan speculeren.

  Wat ik niet snap is dat de UFO gemeenschap zo graag ‘goedkeuring’ vanuit wetenschappelijke hoek wil.

  Als je er zelf volledig van overtuigd bent dat UFOs bestaan heb je dat volgens mij niet nodig.[/quote]

  Wetenschappelijke erkenning is nodig om het algemeen acceptabel te maken; zonder dit zijn UFO’s niet officiëel aanvaard.

  0 likes
 22. Als je jezelf erkent, heb je geen erkenning nodig van buitenaf en dan mag iedereen denken wat hij over elk onderwerp wil. Ik snap nooit waarom Niburu zo om erkenning verlegen zit. En verder wat verandert het de wereld of ze nu wel of niet bestaan.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

nos journaal

NOS Journaal ‘verspreidt gif’. Een vergelijking tussen twee aanslagen

Een jaar geleden heeft journalist Arnold Karskens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.