Gezondheid

Harvard-universiteit: fluoride verlaagt IQ

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van Harvard die studies naar de invloed van fluoride op het brein analyseren hebben ontdekt dat blootstelling aan fluoride gevolgen heeft voor de hersenontwikkeling van kinderen. Dat meldt Reuters.

Kinderen die in gebieden met veel fluoride wonen hadden een significant lager IQ dan kinderen uit gebieden met weinig fluoride, schrijven de auteurs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek is verschenen in Environmental Health Perspectives. Bovendien zegt het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) dat fluoride een chemische stof is die neurotoxiciteit kan veroorzaken (pdf).

Zinloos

Aan elke liter drinkwater wordt in de Verenigde Staten gemiddeld één milligram fluoride toegevoegd ‘om cariës te voorkomen’. De auteurs wezen op onderzoek door Ding (2011) die stelde dat ook een laag gehalte aan fluoride al een negatieve invloed heeft op de intelligentie van kinderen.

“Alhoewel fluoride neurotoxiciteit bij dieren kan veroorzaken en acute fluoridevergiftiging tot neurotoxiciteit leidt bij volwassenen, is er nog maar weinig bekend over de effecten van fluoride op de hersenontwikkeling van kinderen,” schreven de auteurs. Ze pleiten voor meer onderzoek naar de invloed van fluoride op het brein van kinderen.

“Het is zinloos om onze kinderen aan het huidige fluoride-experiment te blijven blootstellen en zo de achterliggende politieke agenda van bepaalde groepen te ondersteunen,” zei advocaat Paul Beeber, voorzitter van de NYS Coalition Opposed to Fluoridation (NYSCOF). “Stel dat fluoridering het aantal gaatjes terugdringt. Is de gezondheid van het gebit dan belangrijker dan gezonde hersenen? Het is tijd om de kunstmatige fluoridering overal te stoppen.”

Verstoren

Na analyse van toxicologische data over fluoride concludeerde de Amerikaanse atoomwaakhond NRC in 2006: “Het is duidelijk geworden dat fluoride de hersenfunctie kan verstoren.”

“Fluoride kan gemakkelijk door de placenta dringen,” schrijft het team van onderzoeksleider Anna Choi. “Blootstelling aan fluoride kan mogelijk leiden tot permanente schade aan het brein.”

Formulemelk

Fluoride hoopt zich op in het lichaam. Zelfs lage doses zijn schadelijk voor baby’s, de schildklier en nierpatiënten. Bovendien wordt sterk getwijfeld aan de effectiviteit van fluoride. New York City overweegt fluoridering te beëindigen. Vele gemeenschappen zijn er al mee gestopt.

Flesvoeding, indien gemixt met gefluorideerd water, bevat gemiddeld 100 tot 200 keer meer fluoride dan borstvoeding. Meer informatie over de invloed van fluoride op het brein is hier te vinden.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sheyan
Sheyan
11 jaren geleden

Ik heb vroeger als kind heel erg lang iedere dag nog extra fluortabletten geslikt vanwege mijn gebit. Jeetje dan had er misschien toch nog universiteit ingezeten….
Sinds een half poets ik mijn tanden met wit himalayazout en dat bevalt uitstekend. Daarnaast kauw ik na het poetsen op peterselie.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Fluor werd in de tweede wereld oorlog gebruikt om mensen te ruimen.Hoe denk je dat ik over die zooi nu dan denk??Antwoord:Leuk om mensen dom te houden, zodat de graaier zijn slag kan slaan, en het IQ van de met fluor aangestaste zenuwcellen, zal verrekt weinig weerstand bieden tegen slechte dingen.Precies de bedoeling van overheden.

San
San
11 jaren geleden

Om caries te voorkomen? Om ons derde oog (pijnappelklier)af te sluiten bedoelen ze zeker………

Diago
Diago
11 jaren geleden

Ok en wie word er nu gestraft voor deze BEWUSTE massa beschadiging aan de volks gezondheid… niemand!?.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x