Buitenaards

Wordt het heelal aangestuurd door een buitenaardse beschaving?

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De mensheid zoekt in het heelal al eeuwenlang naar nieuwe sterrenstelsels en kijkt hierbij zo diep mogelijk in de ruimte.

We hebben een hoop ontdekt, maar alles wat we tot nog toe hebben gezien, beslaat slechts vijf procent van het heelal. Naar de rest zoekt men nog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Een astrofysicus van de Columbia-universiteit heeft nu gezegd dat het universum mogelijk wordt aangestuurd door de intelligentie van een buitenaardse beschaving.

Overal om ons heen

Deze beschaving is zo hoogontwikkeld dat hij bestaat in het kwantumrijk en voor ons niet zichtbaar is, schrijft Caleb Scharf voor Nautilus.

Een intelligentie die niet te onderscheiden is van de structuur van het universum zou veel mysteries in één klap oplossen.

Het zou verklaren waarom er nog geen intelligente beschavingen buiten de aarde zijn ontdekt. “Misschien is hypergeavanceerd leven niet extern,” schrijft Scharf.

“Misschien bestaat het overal om ons heen,” vervolgt hij. “Verankerd in de natuurkunde zelf.”

Gemanipuleerd

Het is volgens Scharf ook mogelijk dat buitenaardse intelligentie zich verschuilt in donkere materie.

Dat onze astronomische modellen niet altijd overeenkomen met waarnemingen, komt misschien doordat donkere materie kunstmatig wordt gemanipuleerd, aldus Scharf.

Deze intelligentie kan ook het gedrag van normale kosmische materie beïnvloeden, legt hij uit.

Niet herkennen

De versnelde uitdijing van het heelal vijf miljard jaar geleden wordt in verband gebracht met donkere energie, maar volgens Scharf kan intelligent leven hier ook een rol bij hebben gespeeld.

“Voordat de uitdijing begon te versnellen had leven acht miljard jaar de tijd om zich te ontwikkelen,” schrijft hij.

“Misschien wordt de kosmos beïnvloedt door het leven zelf of besloten hoogontwikkelde aliens invloed uit te oefenen op de expansie,” vervolgt hij.

Het is zelfs mogelijk dat we geavanceerd leven niet herkennen omdat het een integraal onderdeel is van wat wij zien als de natuurlijke wereld, besluit de astrofysicus.

[Nautilus]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Volgens Michio Kaku wel.

Eelke Piers
Eelke Piers
7 jaren geleden

Noem deze intelligentie gewoon GOD. Dat doen we en weten we al 6000 jaar.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

5 % van het heelal klink niet erg wetenschappelijk. Of misschien juist wel omdat de wetenschap er meestal mijlenver naast zit. Het heelal is onmetelijk en heeft zoveel hemellichamen als zandkorrels op aarde. Wat de mens wel onbewust doet, is staren naar die onmetelijke ruimte in de hoop eindelijk te mogen weten wat de werkelijkheid is over zijn afkomst de reden waarom hij hier op aarde is. Het zijn maar een paar mensen die zich schreiend afvragen waarom onze mislukte soort er zo een onbeschrijfelijk kolerenzooi van gemaakt heeft…

DMT
DMT
7 jaren geleden

5 procent zegt ie, we hebben nog niet eens 5 procent van onze zeebodem bekeken laat staan 5 procent van het universum. Volgens mij bedoelde je 0,0000000005 procent onie? De rest klinkt interessant maar houdt het betreft de genoemde cijfers dan ook wel geloofwaardig.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x