Binnenland

Henk Krol wil debat met Rutte over Build Back Better: ‘Heel goed’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Henk Krol stelde premier Rutte meermaals vragen over Build Back Better, een term die nauw verband houdt met de Grote Reset, maar kreeg steeds ontwijkende antwoorden. Krol wil daarom een debat over dit onderwerp. Hij wil uitleg over uitspraken die de minister-president in september vorig jaar bij de Algemene Vergadering van de VN heeft gedaan. Ook meerdere buitenlandse leiders hebben zich erover uitgelaten, zoals Justin Trudeau en Joe Biden, aldus het Kamerlid.

De ‘Grote Reset’ was trending op Twitter nadat de Canadese premier Trudeau had gezegd dat de coronapandemie ‘gelegenheid biedt tot een reset’. “Build Back Better betekent dat we de meest kwetsbaren steunen terwijl we ons blijven richten op de 2030 Agenda voor duurzame ontwikkeling en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen,” zei Trudeau bij diezelfde VN-bijeenkomst.

Schwab

Krol vroeg Rutte eerder in de Kamer wat hij bedoelt met Build Back Better. “Wat ik zou willen bereiken in Nederland is dat we de problemen aanpakken met alle lessen die we hebben kunnen trekken uit deze pandemie. Dat heeft ermee te maken dat we inmiddels ook zien wat er in de economie minder goed gaat en welke zaken moeten worden aangepast. Dat is een kans en dat is ‘Build Back Better’, dus dat je niet precies de wereld van maart 2020 terug hebt in september 2021,” antwoordde de premier.

Rutte bracht twee jaar geleden samen met koningin Máxima en minister Kaag (D66) een bezoek aan Klaus Schwab, de geestelijk vader van de Grote Reset. Schwab is de oprichter van het World Economic Forum, waar Kaag in de raad van toezicht zit.

Broodnodig debat

Het regent positieve reacties op het voorstel van Krol. “Goed bezig, Henk!” is een veelgehoorde reactie. Ook krijgt hij veel duimpjes omhoog.

Krol kan rekenen op steun van Forum voor Democratie. “Heel goed,” reageert voorman Thierry Baudet. “FVD steunt dit broodnodige debat!”

5 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Er is een oorlog tussen de “Global Currency Reset” en de ‘Great Reset!!

De “Global Currency reset” HEEFT GEWONNEN !!

Anne
Anne
2 jaren geleden

Heel goed. Al dat achterbakse gedoe van dit kabinet.
Draai ze de duimschroeven maar eens flink aan.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Build back better of niet, dhr Mark R wordt gewoon herkozen met 45 zetels.

Nina
Nina
2 jaren geleden

Prima om het ter sprake te brengen, maar ook nu is het belangrijker wat ze niet zullen zeggen dan wat ze wel zeggen. Ze zullen het als positief brengen, maar ondertussen zal alles negatief eindigen voor de burger. De bekende draaiformules van Rutte. We willen geen “better” zoals zij dat voorstaan, want het is allen beter voor henzelf, de politici, nog meer controle op burgers voor de fouten die zij zelf maken en waar ze nooit voor gestraft worden. Build back better moet inhouden dat wij burgers het weer voor het zeggen krijgen en de politici en grote machtige bedrijven het nakijken hebben. Dan is het beter, eerder niet. En dat zie ik er ook met zo’n debat, niet van komen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

79
0
We lezen graag je reactie!x