Homepagina » Buitenland » Hillary Clinton en de brute moord op Gaddafi: “We kwamen, we zagen, hij stierf”
Hillary Clinton en de brute moord op Gaddafi: "We kwamen, we zagen, hij stierf"

Hillary Clinton en de brute moord op Gaddafi: “We kwamen, we zagen, hij stierf”

Op 20 oktober 2011 werd de Libische leider Moammar Gaddafi op brute wijze vermoord door een groep door de NAVO gesteunde ‘rebellen’. Kort erna verzandde het land in chaos.

Westerse overheden hebben na 9/11 grote verwoestingen aangericht in onder meer Afghanistan, Irak, Libië en nu Syrië.

De vernietiging van Libië was misschien nog wel de meest zware misdaad, schrijft John Wight voor CounterPunch.

Mislukte staat

In 2010, het jaar voor de ‘revolutie’, zag het VN-Ontwikkelingsprogramma Libië als hoogontwikkeld land in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De economische groei bedroeg in 2010 bijvoorbeeld 4,2 procent en het land had 150 miljard dollar aan tegoeden.

Vergelijk dit met de situatie in 2016. De Amerikaanse generaal David Rodriguez zei in maart dat Libië een mislukte staat is en dat stabiliteit de komende 10 jaar nog ver te zoeken zal zijn.

De inkomsten uit olie zijn gehalveerd, geweld is wijdverspreid en sinds 2011 heeft Islamitische Staat voet aan de grond gekregen in het land.

Regimeverandering

De NAVO greep naar eigen zeggen in om de burgers te beschermen, maar wilde in werkelijkheid regimeverandering afdwingen, aldus Wight.

Waarom moest Gaddafi weg? Niet omdat hij werd gezien als een autoritaire dictator, maar omdat hij – zo blijkt uit geheime e-mails van Hillary Clinton – een munteenheid wilde introduceren die met de euro en de dollar moest concurreren.

De toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy en toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton drongen vervolgens aan op NAVO-ingrijpen. De Libische olie speelde ook een rol.

Monsterachtige misdaad

De geheime e-mails bewijzen onomstotelijk dat het Westen in Libië een monsterachtige misdaad heeft gepleegd, schrijft Wight.

En de verantwoordelijken lopen nog altijd vrij rond.

Sarkozy wil zelfs opnieuw een gooi doen naar het Franse presidentschap, terwijl Hillary Clinton een goede kans maakt om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen.

Moreel superieure keuze

Vastgelegd is hoe Clinton in haar handen klapte en haar lach niet kon inhouden op het moment dat bekend werd dat Moammar Gaddafi was vermoord.

Clinton drong aan op militaire interventie die resulteerde in de vernietiging van Libië. En vervolgens heeft ze het lef om zich tijdens de verkiezingen als moreel superieure keuze te presenteren, aldus Wight.

“Daar denkt het Libische volk vast anders over.”

[CounterPunch]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dinges schreef:

  Het is gewoon triest dat tot op heden de VS hier nog steeds mee weg weet te komen.
  Jammer ook dat de meeste EU landen de ballen niet durven te tonen om eindelijk ook eens “nee” te zeggen tegen de VS als die weer met een kut smoes om een gunst komt bedelen.

  18 likes
 • mare schreef:

  Iemand die door roeien en ruiten gaat en daar nog zichtbaar van geniet…..wowh hey…

  alles in mij komt in opstand als zijnde een waarschuwing, geen goed gevoel……ik kan niet anders zeggen dan dat ze mij overkomt als een morbide machtswellusteling!

  Ik stel mezelf de vraag: hoe kunnen we leren van de geschiedenis? als zijnde lessen uit het verleden.. Hebben we wel geleerd? Of is iedere oorlog juist een “motivatie” voor dergelijke machtswellustelingen om het te herhalen in hun hunkering naar meer macht?
  Dien ik met mijn goede/meer vredelievende intentie niet meer van me te laten horen?

  Al is het maar als sein.
  maar hoe?? in een wereld waar big brother overal watcht…

  Gelukkig wordt het kwaad evenzo “gewatcht”….

  9 likes
  • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

   Ze hebben Gaddafi ff pootje gelicht, omdat ze in de USA bewijs hebben van zware misdrijven (tegen oa kinderen) door dit slechte varken.

   3 likes
   • weg met ons schreef:

    @René – Amerika en bewijzen, LOL!!!….Qadhafi was een excentriekeling en mens van en voor het volk en niemand had het recht om deze man om te brengen, ook de VS, het allesomvattende beest, al helemaal niet.

    Als de nazi’s in de VS ‘het’ bewijs hadden gehad, dan was hooguit het gerechtshof de aangewezen plek geweest om met zogenaamde bewijzen hem veroordeeld te krijgen, maar schijnbaar waren de bewijzen dermate brak dat geen enkele zuiver en onafhankelijk opererende rechtbank hem met deze zogenaamde bewijzen had veroordeelt. Deze man en zijn bevolking ombrengen was één van de ergste en meest duidelijke oorlogsmisdaden begaan door de VS, degene die er verantwoordelijk voor zijn zouden onmiddellijk voor altijd moeten worden opgesloten, daar horen Hillary Clinton en Barak Obama in ieder geval bij.

    3 likes
 • Derek schreef:

  Dat klopt Moammar Gaddafi is omgebracht omdat hij de goeden Dinar wou invoeren en had dan met nog een aantal landen gedaan vandaar hij uit de weg is geruimd. Rusland is daar ook mee begonnen om olie te verkopen met een andere munteenheid. Rusland wordt nog niet over de grens aangevallen met een leger maar dat zal zijn vanwege de lafheid van Amerika. Maar de spanningen lopen wel op en Amerika-Navo-Europa doe er alles aan on Rusland op de knietjes te krijgen. Alleen hebben ze hier flink moeite mee!

  15 likes
 • Quasimodo schreef:

  Als je gaat solliciteren voor een bepaalde functie, kun je de meest zware psychologische en andere testen verwachten die je geschiktheid meten.

  Als je president wilt worden van het machtigste land ter wereld (geldt ook voor minder machtige landen), hoef je geen enkele test af te leggen. Waarom stapt geen enkele Amerikaan (zelfde geldt voor mensen van de andere democratieën) naar de rechter om:

  1. Alle psychologische tests af te schaffen voor alle beroepen of
  2. Psycho tests in te voeren voor alle presidentskandidaten?

  Er is nu sprake van discriminatie ten faveure van de presidentskandidaten, die vaak van moreel zeer twijfelachtige allooi zijn.

  6 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Ministers en presidenten etc. worden worldwide niet gekozen maar aangesteld door de zelfde clique. Had je nog niet in de gaten dat verkiezingen etc. poppenkast zijn voor het volk !

   3 likes
 • Onno schreef:

  Monsterachtige misdaden zijn voor psychopaten vooral aantrekkelijk als ze er achteraf mee kunnen wegkomen, of als daar een goede kans op bestaat.

  Dresden is het beste voorbeeld tot heden. U weet wel: daar is 2 x de Hiroshima bom (ca. 28 kiloton TNT, fosfor en napalm) aan conventionele lading in anderhalf uur eindeloze gigantische bommentapijten goed over de burgers (zonder professionele bunkers….maar dan nog) in de gehele stad verspreid in deelblokken tot 10 ton TNT, = met de totale drukgolf (en dan hebben we het nog niet over angstaanjagendheid) uitwerking van 4-6 x de Hiroshima-bom.
  En wie schetst de door de USA, GB, Prins Bernhard BV en ook de BRD gepropageerde -het kán haast niet- enorme bof: slechts 25.000 doden en dus ca. 1,175 miljoen ongekend zwaar getraumatiseerde vluchtelingen die de omliggende dorpen finaal overstroomden, waar je echter -eigenaardig genoeg- zo een hotelkamer kon krijgen: alles helemaal leeg………
  Maar Duitse burgers worden niet beschermd door het internationaal- en oorlogsrecht. Hadden “ze” maar geen Joden moeten vergassen, dat is zo ondenkbaar gemeen dat ALLES tegen dergelijke duivelse burgers toegestaan is.

  De door kleine begeertetjes gedreven ‘deep sleep’ ongeïnformeerde goegemeente biedt deze ijskoude logische MONSTERS helaas de gelegenheid en zal nooit aangifte doen, behalve als ze ZELF ergens last van hebben of als het te laat is.

  Algemeen wordt dit door deskundigen als een (haast) lastiger te tackelen probleem gezien dan de 2% psychopaten die ‘pure evil’ feilloos op deze bedenkelijke mentaliteit inspelen.

  6 likes
 • -V- schreef:

  De waarheid zal niet lager verborgen blijven.
  Operation: Spread Flat Earth Truth
  https://www.youtube.com/watch?v=3gtbJOQk8DA

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  Het probleem lost zich op als de VS(schaduwregering/Pentagon) zichzelf of door anderen laat vernietigen. EU is maar een speelbal en tegelijkertijd machtiger achter de schermen, dan de VS. EU zit vast aan Azië en is dus toch nog een beetje belangrijk. Ik denk dus dat Noord Amerika eraan gaat, mede omdat zij bijna geen grondstoffen meer heeft en/of is stilgelegd door het systeem zelf. Nu nog geld verdient door oorlog als een van de belangrijkste inkomsten. EU heeft pijpleidingen oa gazzprom enz. Dus anderen kunnen nog wat verdienen aan EU. Met andere woorden: Geografisch gezien heeft Amerika geen troef meer in handen. EU is verlost van de schuldenlast/vastzittend systeem.Tevens de wereld. Men kan na zo’n offer een nieuw systeem op gaan zetten. Alles is en wordt gestuurd achter de schermen. Vrijmetselarij/grootmeesters zweren dat men zelf ook geofferd kunnen worden. Voor het hogere doel/einddoel.

  3 likes
 • frans schreef:

  De verantwoordelijke wil president van de vs worden?!
  Gaat waarschijnlijk niet door!

  2 likes
 • Wim schreef:

  Volgend jaar of het is al een nieuwe jaar voor de Joden, 5077, 777 en het is een hele rust. Alvast een Gelukkig Nieuw 2017.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Het zal niet lang meer duren en wij zijn weg. Blijft maar diegenen die wil blijven. Het is een keus.

  1 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Nog maar even dunnetjes over: Clinton is einde verhaal ! Wat dit mens geflikt heeft kan zelfs in Nederland niet…

  1 likes
  • Onno schreef:

   Als bepaalde lieden “hogere doelen” gaan zien dan de individuele mens zelf en allerlei eden gaan zweren (denk ook aan Bernhards ‘Fahneneid’), dan zijn ze steeds helemaal grenzenloos van het padje af en is ‘murder just around the corner’:

   Alles is en wordt gestuurd achter de schermen. Vrijmetselarij/grootmeesters zweren dat men zelf ook geofferd kunnen worden. Voor het hogere doel/einddoel.

   0 likes
 • Benhur schreef:

  Amerika bombeert alle landen terug naar de middeleeuwen. Wanneer is Europa aan de beurt?

  0 likes
 • Benhur schreef:

  Gaddafi, Hoessein,Chavez hadden een verbond met elkaar en zijn allen door Amerika omgebracht omdat ze in het verleden hebben gezegd dat de as van het kwaad waar Amerika het altijd over had nergens anders ligt als in Amerika zelf. Waar ze trouwens gelijk in hadden. Maar in deze door Amerika overheerste wereld gaat het niet om de waarheid maar om leugen en bedrog en beeldvorming en macht. Paul Verhoeven zei laatst voor de Amerikanen is er geen waarheid en onwaarheid of werkelijkheid. Maar gewoon een keuze tussen deze. En hoe belangrijker en rijker dat men is word men schijnbaar steeds ongevoeliger in wat voor een keuze men maakt.

  0 likes
 • […] Clinton en de brute moord op Gaddafi: “We kwamen, we zagen, hij […]

 • x

  Check Also

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >