Buitenland

Hillary Clinton en de brute moord op Gaddafi: “We kwamen, we zagen, hij stierf”

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 20 oktober 2011 werd de Libische leider Moammar Gaddafi op brute wijze vermoord door een groep door de NAVO gesteunde ‘rebellen’. Kort erna verzandde het land in chaos.

Westerse overheden hebben na 9/11 grote verwoestingen aangericht in onder meer Afghanistan, Irak, Libië en nu Syrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De vernietiging van Libië was misschien nog wel de meest zware misdaad, schrijft John Wight voor CounterPunch.

Mislukte staat

In 2010, het jaar voor de ‘revolutie’, zag het VN-Ontwikkelingsprogramma Libië als hoogontwikkeld land in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De economische groei bedroeg in 2010 bijvoorbeeld 4,2 procent en het land had 150 miljard dollar aan tegoeden.

Vergelijk dit met de situatie in 2016. De Amerikaanse generaal David Rodriguez zei in maart dat Libië een mislukte staat is en dat stabiliteit de komende 10 jaar nog ver te zoeken zal zijn.

De inkomsten uit olie zijn gehalveerd, geweld is wijdverspreid en sinds 2011 heeft Islamitische Staat voet aan de grond gekregen in het land.

Regimeverandering

De NAVO greep naar eigen zeggen in om de burgers te beschermen, maar wilde in werkelijkheid regimeverandering afdwingen, aldus Wight.

Waarom moest Gaddafi weg? Niet omdat hij werd gezien als een autoritaire dictator, maar omdat hij – zo blijkt uit geheime e-mails van Hillary Clinton – een munteenheid wilde introduceren die met de euro en de dollar moest concurreren.

De toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy en toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton drongen vervolgens aan op NAVO-ingrijpen. De Libische olie speelde ook een rol.

Monsterachtige misdaad

De geheime e-mails bewijzen onomstotelijk dat het Westen in Libië een monsterachtige misdaad heeft gepleegd, schrijft Wight.

En de verantwoordelijken lopen nog altijd vrij rond.

Sarkozy wil zelfs opnieuw een gooi doen naar het Franse presidentschap, terwijl Hillary Clinton een goede kans maakt om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen.

Moreel superieure keuze

Vastgelegd is hoe Clinton in haar handen klapte en haar lach niet kon inhouden op het moment dat bekend werd dat Moammar Gaddafi was vermoord.

Clinton drong aan op militaire interventie die resulteerde in de vernietiging van Libië. En vervolgens heeft ze het lef om zich tijdens de verkiezingen als moreel superieure keuze te presenteren, aldus Wight.

“Daar denkt het Libische volk vast anders over.”

[CounterPunch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mare
mare
7 jaren geleden

Iemand die door roeien en ruiten gaat en daar nog zichtbaar van geniet…..wowh hey…

alles in mij komt in opstand als zijnde een waarschuwing, geen goed gevoel……ik kan niet anders zeggen dan dat ze mij overkomt als een morbide machtswellusteling!

Ik stel mezelf de vraag: hoe kunnen we leren van de geschiedenis? als zijnde lessen uit het verleden.. Hebben we wel geleerd? Of is iedere oorlog juist een “motivatie” voor dergelijke machtswellustelingen om het te herhalen in hun hunkering naar meer macht?
Dien ik met mijn goede/meer vredelievende intentie niet meer van me te laten horen?

Al is het maar als sein.
maar hoe?? in een wereld waar big brother overal watcht…

Gelukkig wordt het kwaad evenzo “gewatcht”….

Derek
Derek
7 jaren geleden

Dat klopt Moammar Gaddafi is omgebracht omdat hij de goeden Dinar wou invoeren en had dan met nog een aantal landen gedaan vandaar hij uit de weg is geruimd. Rusland is daar ook mee begonnen om olie te verkopen met een andere munteenheid. Rusland wordt nog niet over de grens aangevallen met een leger maar dat zal zijn vanwege de lafheid van Amerika. Maar de spanningen lopen wel op en Amerika-Navo-Europa doe er alles aan on Rusland op de knietjes te krijgen. Alleen hebben ze hier flink moeite mee!

-V-
-V-
7 jaren geleden

De waarheid zal niet lager verborgen blijven.
Operation: Spread Flat Earth Truth
https://www.youtube.com/watch?v=3gtbJOQk8DA

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Het probleem lost zich op als de VS(schaduwregering/Pentagon) zichzelf of door anderen laat vernietigen. EU is maar een speelbal en tegelijkertijd machtiger achter de schermen, dan de VS. EU zit vast aan Azië en is dus toch nog een beetje belangrijk. Ik denk dus dat Noord Amerika eraan gaat, mede omdat zij bijna geen grondstoffen meer heeft en/of is stilgelegd door het systeem zelf. Nu nog geld verdient door oorlog als een van de belangrijkste inkomsten. EU heeft pijpleidingen oa gazzprom enz. Dus anderen kunnen nog wat verdienen aan EU. Met andere woorden: Geografisch gezien heeft Amerika geen troef meer in handen. EU is verlost van de schuldenlast/vastzittend systeem.Tevens de wereld. Men kan na zo’n offer een nieuw systeem op gaan zetten. Alles is en wordt gestuurd achter de schermen. Vrijmetselarij/grootmeesters zweren dat men zelf ook geofferd kunnen worden. Voor het hogere doel/einddoel.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x