CoronaBuitenland

Hoe Europa Oekraïense vluchtelingen dwingt om zich te laten vaccineren

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Oekraïense vluchtelingen die aankomen in Italië moeten zich elke 48 uur laten testen op corona of laten vaccineren. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Draghi woensdag aangekondigd. Een transcript van zijn speech is gepubliceerd door de krant Il Tempo. In Italië zijn al zo’n 24.000 vluchtelingen aangekomen.

In IJsland, waar alle coronamaatregelen zijn afgeschaft, moeten vluchtelingen nog steeds worden getest op corona. Gewone reizigers hoeven zich niet te laten testen. Ook krijgen de vluchtelingen coronavaccinaties aangeboden. De nadruk zal komen te liggen op vaccinatie. Er worden duizenden vluchtelingen verwacht.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nutteloze prik

Slechts 35 procent van de Oekraïense bevolking is gevaccineerd tegen corona. De Oekraïners staan sceptisch tegenover vaccins. In augustus vorig jaar zei iets meer dan de helft van de bevolking zich te zullen laten vaccineren.

Dat je wordt gedwongen om je door oorlog verscheurde land te verlaten, is al erg genoeg. Dat je dan ook nog eens wordt gedwongen of onder druk wordt gezet om een nutteloze prik te halen na aankomt op je bestemming, kun je nu niet bepaald vriendelijke gastvrijheid noemen, schrijft de IJslandse econoom Thorsteinn Siglaugsson voor The Daily Sceptic.

Gehalveerd

Ruim 2,3 miljoen mensen zijn Oekraïne ontvlucht. Zestig procent vlucht naar Polen. Er vluchten ook veel mensen naar Hongarije en Slowakije. Het aantal inwoners in hoofdstad Kiev is ongeveer gehalveerd.

4.8 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
1 jaar geleden

Had ik wel verwacht bloed kleeft aan de handen van hen die dit doen

Willem
Willem
1 jaar geleden

Ik zou gewoon terug gaan, dat bombardement op dat kinderziekenhuis was lang niet zuiver, geen bloed binnen en wat oude bedden. Het klopt lang niet.

weledelhooggeborene met zijwieltjes
weledelhooggeborene met zijwieltjes
1 jaar geleden

Nou zeg, dat verwacht je niet he dat je je vrijheid moet kopen in de EU. “Het zal wel voor hun eigen bestwil zijn” en natuurlijk om de 85 plussers te beschermen. Oh nee die hebben we niet meer in de EU. Dit is schandalig.

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Dit is toch te triest voor woorden! Hoezo humanitaire hulp? Hoe diep kan een mens/overheid zinken! De criminelen hebben nog steeds de macht, ik hoop niet voor lang meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

75
0
We lezen graag je reactie!x