Buitenland

Iedereen schreeuwde moord en brand over de slavenhandel in Libië, maar geen woord over de echte verantwoordelijken

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorig jaar gingen beelden van slaven geveild op een markt in Libië de wereld over. Het land zat ermee en trommelde de pers op om tekst en uitleg te geven.

De achterliggende oorzaak, het Amerikaanse buitenlandbeleid, werd echter niet benoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ieder jaar proberen tienduizenden migranten via Libië naar Europa te komen. Geschat wordt dat er in het land 400.000 tot bijna een miljoen mensen vastzitten in detentiecentra.

Met rust laten

Mensen die er vastzitten worden geregeld beroofd, verkracht of zelfs vermoord. De mainstream media vertellen er nooit bij wie hier verantwoordelijk voor zijn, merkt onderzoeksjournalist Ben Swann op.

Beleid dat heeft geleid tot de meest afschuwelijke omstandigheden ter wereld, is ingevoerd door oud-president Obama en oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton

In 2003 spraken oud-president Bush en de Libische leider Moammar Gaddafi af dat hij alle eventuele massavernietigingswapens zou opgeven. In ruil daarvoor zou de VS Gaddafi en Libië met rust laten.

Verbraken

Clinton en Obama verbraken die belofte. Ze zeiden dat de Arabische Lente was overgewaaid naar Libië, maar dat was niet zo, stelt Swann.

De strijders die probeerden Gaddafi af te zetten waren namelijk onderdeel van Al-Qaida, aldus de journalist.

“Was Gaddafi een dictator? Ja. Maar was Libië onder Gaddafi een vredig land? Ja,” zei hij.

Afrikaanse munt

Gaddafi sprak zich uit tegen racisme, wilde Afrika verenigen en wilde een Afrikaanse munt die gedekt was door goud.

Oorlogshavik Clinton kon haar lachen niet inhouden nadat ze hoorde dat Gaddafi was gedood. “We kwamen, we zagen, hij stierf,” schamperde ze tijdens een interview.

Grootste fout

Toen Obama het Witte Huis verliet erkende hij dat het afzetten van Gaddafi zijn ‘grootste fout’ was.

Als we willen voorkomen dat er nog meer van deze chaotische mislukte staten bij komen, moet de VS – die ze creëert door regeringen omver te werpen – ophouden met ingrijpen, besluit Swann.

Foto: Okino Wikimedia Commons

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Een ‘grote fout’ om Gadhaffi om te brengen, zou Obama bedoelen. Want afzetten betekent dat hij en velen met hem geen schuld zou treffen aan moord.

Ach, wat maakt het ook uit: het is er maar één van de velen,, door de VS, omgebrachte mensen.
“Foutje, bedankt!”…”Koekje erbij?”…En een mooi bijkomend effect was/is dat de slaven hier in NL iedereen ten koste van zichzelf “welkom in NL” kon scanderen. Eigenlijk zeggen deze westerse slaven: “weg met ons”…En: “dankje, VS, mooier konden jullie het niet maken”.

Zo zie je maar, het leven is heel simpel.

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

Khadaffi had het vermogen om Libië – het land van vele stammen. Een land dus met een tribale structuur ordelijk te laten verlopen. Meer dan veertig jaar lang. Natuurlijk zal Khadaffi ook zijn randjes gehad hebben en dus ook niet helemaal okselfris, maar deze Arabische volkeren hebben juist een sterke leider nodig die de lijnen uitzet. Ik herinner me nog oorlogsmisdadiger Tony Blair die zoete broodjes bakte met Khadaffi die altijd resideerde in weelderig uitgedoste tenten vol opschmuk en altijd steevast met zijn vrouwelijke lijfwachten. Dat Tony Blair nooit is berecht en opgeborgen voor zijn meer dan kwalijke rol in het Midden Oosten (Irak en zijn gefleem met Bush) illustreert weer dat het een old boys network is.

Het is tekenend dat de poging van Khadaffi (andere leiders hebben hetzelfde lot ondergaan) om af te stappen van de petrodollar en een Afrikaanse Unie te bewerkstelligen resulteerde in zijn vernietiging. Die gasten die op het geopolitieke schaakveld de stukken verzetten willen geen vrede. Het militair industrieel complex wil geen vrede. Oorlog is economie luidt het credo voor deze psychopaten. Als er zoiets als karma bestaat na dit leven hoeft niemand jaloers te zijn op dat schuim.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Lekker makkelijk van Obama om achteraf te verklaren dat het afzetten van de Libische leider Gaddafi geen goed idee was. Eerder verontschuldigde zich voormalig president George W. Bush en minister van Buitenlandse zaken, Colin Powell, dat de inval in Irak achteraf niet goed was geweest. Er waren achteraf toch geen massavernietigingswapens gevonden terwijl een VN inspectieteam dit al een paar jaar zwart op wit had staan. Echter de Bush administratie negeerde het inspectieteam en wist de VN veiligheidsraad zo te manipuleren dat ze groen licht kregen om oorlog tegen Irak te voeren. Daarna volgende de rest van de PNAC agenda waarbij ISIS een makkelijk middel was om alle landen die op de agenda stonden binnen te vallen.

Ik stoorde me destijds enorm aan de uitspraak van Hillary Clinton, ”Wij kwamen, zagen, en hij stierf ”. Net zoals ik me eerder stoorde aan een grap van president George W. Bush tijdens het jaarlijkse correspondents dinner over die zogenaamde gevaarlijke massavernietigingswapens.

https://www.youtube.com/watch?v=TQyksQq7_Wc

Het is een van de redenen waarom hun Nieuwe Wereld Orde niet de mijne is. Dat was het toch al niet want de Nieuwe Wereld Orde is nooit voor en door de mensen opgezet, maar voor en door de elite. Daar begint de ellende. Het is een project van privatenbankiers t/m de Europese adel die er in stapte. Ze stichtte besloten instituten, denktanks, als het Britse Royal Institute of International Affairs (RIIA) en in Amerika de Council of Foreign Relations, de Trilaterale Commissie, en het Europese Bilderberg. Je kunt niet solliciteren om lid te worden van een van deze denktanks maar alleen op uitnodiging lid worden. Het is een controle proces en houden de vuile was zo veel mogelijk binnenskamers.

Interessant hierbij is dat deze elite multinationals opzette of grootaandeelhouder werden omdat ze wisten dat globalisering het mechanisme was om hun Nieuwe Wereld Orde te bespoedigen. Zo zitten ze overal op de voorste rij en bepalen de agenda.

Wat mij betreft word de VN opgeheven en wordt er een nieuw supra internationaal orgaan opgericht waarbij als eerste privatenbankiers en oligarchen hun macht ontnomen wordt. Alle landen van de wereld zouden deel moeten uitmaken van dit orgaan waarbij elk land één stem heeft. Denktanks als de Council of Foreign Relations dienen hierbij opgeheven te worden. Het kan niet zo zijn dat een club rijke mensen vanuit een organisatie zijn mensen in het Witte Huis installeert om presidenten te beïnvloeden. Onder druk te zetten om hun eigen agenda te behartigen.

Ps. Nog even terugkomend op een CFR lijst die Swiss Propaganda Research online plaatste.

https://pbs.twimg.com/media/DUowDmrWkAEZDaZ.jpg:large

98% van de mensen die lid zijn van de CFR behoren zoals onderzoekers concludeerden tot de buitenste cirkel. Bij de Council of Foreign Relations bestaat namelijk een binnenste cirkel waar een kleine groep ingewijden de ware plannen weet, met in het verleden onder andere David Rockefeller en Zbigniew Brzezinski aan boord. Zij stuurden de processen aan die niet altijd aan de buitenste cirkel prijs werden gegeven. Een agenda die vaak anders uitwerkte dan het Foreign Affairs magazine wilde doen geloven.

Met de oprichting van de CFR was de denk tank dermate besloten dat het dankzij journlaisten bol kwam te staan van geruchten en samenzweringstheorieën. Het was de reden dat de CFR met Foreign Affairs kwamen aanzetten om meer openheid van zaken te geven, maar of het werkelijk allemaal klopt met wat de binnenste cirkel in zijn schild uitvoert? Dat is maar de vraag.

https://www.foreignaffairs.com/

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

@Nehemia en @Gezinusk.

Beide Chapeau voor deze indrukwekkende reacties. Reacties als deze moeten onophoudelijk en overal worden herhaald om de slaven wakker te krijgen. Pas als het gros van de slaven wakker is zal er een omwenteling kunnen komen, want een wakkere geest trapt niet langer in de leugens. De macht moet de leugens aan de straatstenen niet meer kunnen slijten.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x