Buitenland

‘Horror’ op Saint Vincent: alleen gevaccineerde mensen gered na zware vulkaanuitbarsting

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag is de vulkaan La Soufrière op het Caribische eiland Saint Vincent uitgebarsten. Er steeg een zes tot acht kilometer hoge rookzuil op uit de krater. In de dorpen rond de vulkaan daalde veel as neer. De directeur van een seismisch centrum zei dat er nog meer uitbarstingen kunnen volgen.

Alleen mensen die zijn gevaccineerd tegen corona werden geëvacueerd. Voor de evacuatieoperatie hebben de autoriteiten onder meer vier cruiseschepen ingezet om eersterangsburgers naar omliggende eilanden te brengen. De tweederangsburgers, die niet zijn ingeënt, bleven achter en worden nu blootgesteld aan vulkanisch as.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Zoals onderstaand fragment van zender CBS laat zien, leven we al in een wereld waarin onderscheid wordt gemaakt tussen mensen die wel en mensen die niet zijn gevaccineerd.


Zo’n 16.000 mensen vluchten voor hun leven. Er zijn stroomstoringen, de drinkwatervoorziening is onderbroken en door de enorme aswolk is de zon bijna niet te zien. En nu krijgen de eilandbewoners dus ook nog eens te horen dat ze mogelijk niet gered worden als ze zich niet hebben laten vaccineren tegen corona.

Premier Ralph Gonsalves van Saint Vincent en de Grenadines zei zaterdag tijdens een persconferentie dat alleen gevaccineerde mensen worden geëvacueerd.

Horror

Barbardos, Grenada, Antigua en Saint Lucia nemen alleen volledig gevaccineerde vluchtelingen op. “Om de horror op Saint Vincent nog erger te maken, worden alleen gevaccineerde evacuees toegelaten aan boord van cruiseschepen en op nabijgelegen eilanden. Dit is erger dan mijn ergste nachtmerries over vaccinatie-segregatie,” reageerde iemand op social media. Een ander voegde toe: “Ik noem dit misdaden tegen de menselijkheid.”

Zondag meldde het Caribbean News Network dat de omstandigheden op het eiland verslechteren. De vulkaan rommelt en er komt veel vulkanisch as uit de lucht. Het grootste gedeelte van Saint Vincent zou zonder stroom zitten en bedekt zijn met as.

Volgende grote uitbarsting

Bijna 20.000 mensen moesten noodgedwongen hun huis verlaten nadat de vulkaan voor het eerst in meer dan 40 jaar uitbarstte. Er zijn zes uitbarstingen geweest: in 1718, 1812, 1814, 1902/03, 1979 en 2021.

De overheid zet de doodsbange bevolking voor het blok: neemt de prik of we laten je aan je lot over. De ongevaccineerden zitten vast op Saint Vincent en zetten zich schrap voor de volgende grote uitbarsting.

[Zero Hedge]

4.6 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Polder
Polder
3 jaren geleden

Dit is echt bij de beesten af.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Yep, Hitlermethod2.0.

Annemiek B.
Annemiek B.
3 jaren geleden

Dit is regelrechte moord!

Mickey
Mickey
3 jaren geleden

Respect voor die mensen die daar achtergebleven zijn… triest…triest…triest… alleen burgeroorlog kan iedereen van deze nachtmerie redden.. dat is hard…maar ik zie geen andere uitweg.
In EU zijn ze expres langzaam met vaccineren…ze hebben genoeg vacceens maar ze willen volk gewoon doodmoe krijgen met de lockdowns dat iedereen zat is en dat iedereen zegd …van geef me die vacceen ..maar juist dan kom het probleem..dan gaan ze ons elke jaar prik geven 2 of 3 keer tot we uitsterven… we moeten iets aan doen.. strafrechtelijk..helpt dat niet , dan gaan we naar ander manier.

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x