Buitenland

Jonge Oekraïners zijn bang om hun huis te verlaten en dit is waarom

Help door dit met kennissen op je social media te delen!

Terwijl Oekraïense soldaten bij bosjes sterven aan het front, zoeken legerleiders uit alle macht naar nieuwe rekruten voor het tegenoffensief tegen Rusland. Het aantal jonge mensen dat zich vrijwillig aanmeldt, is gekelderd.

In Oekraïne gaan filmpjes rond waarin te zien is hoe jonge Oekraïense mannen worden gerekruteerd. Mannen die vrezen dat ze naar het front worden gestuurd, proberen onder de radar te blijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Al anderhalf jaar worden Oekraïense mannen op hardhandige wijze ingelijfd. Velen van hen worden simpelweg van straat geplukt door geüniformeerde mannen.

Onlangs legde een beveiligingscamera in Moekatsjevo in Transkarpatië vast hoe een man die op weg was naar de winkel op klaarlichte dag van zijn fiets werd gesleurd.

In dezelfde stad werd een jonge man tegen zijn wil in een busje geduwd.

De filmpjes gaan viraal op Telegram en Viber. Veel jonge mensen blijven thuis om te voorkomen dat ze als kanonnenvoer naar het front worden gestuurd.

Ook op andere plekken in Oekraïne, waaronder Vinnytsia, worden mannen tegen hun wil meegenomen.

“Veel jonge mensen verlaten hun huis niet meer. Er is altijd een risico. Je moet heel voorzichtig zijn. Het is heel stressvol,” zei een jonge Oekraïense man in gesprek met zender France 24.

Waarom willen jonge mensen niet dienen in het leger? Omdat ze weten dat er duizenden aan de frontlinie sterven, aldus de man.

De Oekraïense advocaat Andrii Novak zei dat corruptie onder legerwervers welig tiert. Sommigen van hen proberen snel rijk te worden. Voor gemiddeld 7000 euro kun je ontkomen aan mobilisatie.

Wervers kunnen een aardig fortuin opbouwen. Sommigen kopen er luxe-auto’s van.

Een legercommandant uit Odessa, Jevgeni Borisov, blijkt het afgelopen jaar bijna 4 miljoen euro te hebben uitgegeven aan een landhuis aan de Spaanse kust en 200.000 euro aan een auto.

Nadat er ophef was ontstaan, zei president Zelensky dat er voor dergelijke mensen geen plek is in het leger.

[Zero Hedge via Remix News]

4.8 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
10 maanden geleden

Tuig en verschrikkelijk wat daar gebeurt. En de usa/ navo en EU politici kijken lachend toe hoe deze mensen als kanonnenvoer gaan dienen. Heel veel bloed kleeft aan westerse handjes van politici.

Chelsea
Chelsea
10 maanden geleden

Zoals Hannah Arendt aantoonde, bestaat er een “monsterlijk verband tussen moord en moraal” en pogingen om iemands fatsoen te bewijzen eindigen vaak in een misdaad.

Deze jonge mannen beseffen dat de oorlog immoreel is. Ze luisteren naar hun intuïtie en angst, die terecht is.

De immorele Oekrainse o.a. mensen- en orgaanhandel overheid, overtuigd hun nog meer van hun gelijk.

Het is een monsterlijke overheid, zoals alle wef-overheden. Massaal eruit stappen en niet er niet aan meedoen, ondermijnt hun legitimiteit

Annette
Annette
10 maanden geleden

Wat méér dan verschrikkelijk is dit!

Nogal logisch, dat de jonge mannen in de Oekraïne er hartelijk voor bedanken om als kanonnenvlees te dienen. Zij hebben nota bene nog een héél leven voor zich.

En aan WIE hebben ze dit allemaal te danken? Nu…. dat weten wij natuurlijk wel.

Aan de kliek puissant rijken der aarde, waaronder Joe Biden en zijn zoon Hunter, Bill Gates en noem ze allemaal maar op.

Weten jullie dat ik het gewoon maar niet begrijpen kan, dat één van die veroorzakers van deze ellende, ook nog maar één nacht rustig kan slapen.
Dat kan natuurlijk alleen maar, als je totaal geen geweten meer hebt. Geen geweten en geen ziel. Met andere woorden: totaal van God los!

Deze oorlog gaat het Westen niet winnen. Zoveel is natuurlijk al lang duidelijk.
Maar het kost WEL heel veel onschuldige mensen daar iedere dag hun leven.

En wat betreft de jagers, die die jonge mannen, tegen hun wil, van de straat sleur: daar heb ik eigenlijk geen woorden voor.

Wat zijn er toch ongelooflijk veel in-en-in slechte mensen op deze aardbol.

Er zal een grote opruiming gehouden moeten worden om deze Aarde weer leefbaar te maken. Zoveel is wel duidelijk.

Salie
Salie
10 maanden geleden

Na mij weten is dit al lang aan de gang en maar wijzen naar Rusland dat ze mensen die in de bajes zit naar het front sturen en dat ze om vrij te komen een half jaar het leger moeten dienen. Eerlijk gezegd vind ik dat humaner dan mannen hoppa zo maar van de straat te plukken.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x