Het Complot

Hugo Chávez en de strijd tegen democratie (video)

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Venezolaanse president Hugo Chávez is overleden. In een verklaring maakte vicepresident Madura, die werd geflankeerd door bijna de hele militaire staf, het overlijden van de president bekend.

In 2007 maakte John Pilger een onthullende documentaire over de relatie tussen Washington en Zuid-Amerikaanse landen als Venezuela, Bolivia en Chili.

Aan de hand van archiefbeelden laat Pilger zien hoe de Amerikaanse overheid sinds de jaren vijftig zowel voor als achter de schermen heeft geholpen bij het omverwerpen van een aantal wettelijke regeringen in Zuid-Amerika.

Pinochet

Zo kwam aan het bewind van de democratisch gekozen Chileense president Salvador Allende in 1973 een einde door een militaire staatsgreep onder leiding van generaal Augusto Pinochet. Er zijn inmiddels meerdere bronnen openbaar gemaakt waaruit blijkt dat de CIA Pinochet en zijn handlangers heeft gesteund in hun streven en greep naar de macht.

Op gezag van president Bill Clinton werden in oktober 1999 zo’n 1100 regeringsdocumenten vrijgegeven die inzicht gaven in de betrokkenheid van de VS bij de voorbereiding van de militaire coup. In 2003 verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell in een televisie-interview dat wat er in Chili in de jaren zeventig gebeurde niet iets is waar men trots op kan zijn als onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis.

School of the Americas

Op soortgelijke manier zijn regimes in Guatemala, Panama, Nicaragua, Honduras en El Salvador omvergeworpen. Pilger interviewde verschillende ex-CIA-agenten die deelnamen aan geheime operaties tegen democratische landen in de regio. Hij onderzocht de School of the Americas in de staat Georgia, waar de marteleenheden van Pinochet en diverse doodseskaders werden getraind.

De film toont het ware verhaal achter de poging in 2002 om president Hugo Chávez af te zetten. Daarnaast worden inheemse leiders onder de loep genomen die zich proberen los te worstelen van Washington en streven naar een eerlijkere verdeling van de natuurlijke rijkdommen op het continent.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jeseah
jeseah
9 jaren geleden

bestaat toeval? Na eerst een poging om hem via een coup af te zetten, wat door HET VOLK werd tegengehouden, krijgt chavez kanker, een naar blijkt nu ongeneeslijke vorm ervan. In wat voor wereld leven wij, zelfs nu heeft de msm het lef om deze man als dictator en populist weg te zetten…en zwijgt in alle toonaarden over wat hij voor het volk heeft betekend! Rust zacht lieve held, je zult altijd een bron van inspiratie blijven (L)(K)

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

[quote name=”jeseah”]bestaat toeval? Na eerst een poging om hem via een coup af te zetten, wat door HET VOLK werd tegengehouden, krijgt chavez kanker, een naar blijkt nu ongeneeslijke vorm ervan. In wat voor wereld leven wij, zelfs nu heeft de msm het lef om deze man als dictator en populist weg te zetten…en zwijgt in alle toonaarden over wat hij voor het volk heeft betekend! Rust zacht lieve held, je zult altijd een bron van inspiratie blijven (L)(K)[/quote]
Kanker is nou niet bepaald een zeldzame doodsoorzaak. dus vanwaar je achterdocht?

Donzollo
Donzollo
9 jaren geleden

Chavez is een typisch voorbeeld hoe het altijd fout gaat zodra men macht heeft. Met de beste bedoelingen begonnen en eindigen als dictator. Om alle mooie plannen te verwezenlijken moet er geld komen, critici moeten zwijgen en de macht moet behouden blijven. Daar de overheid geen geld heeft, moeten er anderen dokken.

abtach
abtach
9 jaren geleden

[quote name=”Wesley”][quote name=”jeseah”]bestaat toeval? Na eerst een poging om hem via een coup af te zetten, wat door HET VOLK werd tegengehouden, krijgt chavez kanker, een naar blijkt nu ongeneeslijke vorm ervan. In wat voor wereld leven wij, zelfs nu heeft de msm het lef om deze man als dictator en populist weg te zetten…en zwijgt in alle toonaarden over wat hij voor het volk heeft betekend! Rust zacht lieve held, je zult altijd een bron van inspiratie blijven (L)(K)[/quote]
Kanker is nou niet bepaald een zeldzame doodsoorzaak. dus vanwaar je achterdocht?[/quote]

Is inderdaad niet meer zeldzaam Wesley.
Tegenwoordig krijgt ongeveer 1 op de 5 mensen het, daar waar deze verhoudingen de afgelopen 50 jaar alleen maar stijgen.
Dat betekent dat we dus zieker worden en niet gezonder.
Net zoals dat we steeds armer worden (1985 hield een 1verdiener meer over als nu een 2verdiener)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x