Financieel

“IMF en ECB gebruiken martelmethodes tegen Grieken”

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft het werk van de trojka van IMF, ECB en EU vergeleken met de waterboarding door de CIA, waarbij iemand net zo lang onder water wordt gehouden tot hij bijna verdrinkt.

“Kort voor de hartstilstand mogen we een paar happen lucht nemen. Dan worden we weer onder water gedrukt en begint alles opnieuw,” zei Varoufakis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dit weekend voeren de Grieken belangrijke gesprekken met kredietverleners in de aanloop naar de vergadering met de Europese ministers van Financiën maandag. De Griekse regering wil graag een kwijtschelding van de schuld. “Iedereen weet dat Griekenland de huidige schuldenlast zonder een nieuw verdrag nooit kan dragen,” aldus de minister.

Premier Alexis Tsipras wil de schuldenberg van zijn land verminderen en een einde maken aan de bezuinigingen die met het programma gepaard gaan. Een woordvoerder van de Griekse regering liet weten dat Athene een aantal ‘rode lijnen’ heeft getrokken waar niet van afgeweken kan worden.

“De bezuinigingspolitiek moet versoepeld worden. De economie moet weer zuurstof krijgen,” zei Gabriel Sakellaridis. In het Duitse weekblad Der Spiegel verklaart Varoufakis dat een gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden te verkiezen is en op het einde van de rit voordeliger zou zijn voor de schuldeisers dan een verlenging van de leningen.

In hetzelfde interview haalde Varoufakis nog eens stevig uit naar de trojka van Europese Commissie, Europese Centrale Bank (ECB) en Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het is met die drie instellingen dat de vorige Griekse regeringen een ingrijpend bezuinigingsprogramma overeengekomen zijn in ruil voor financiële steun.

Varoufakis vergelijkt de trojka met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. “Ook bij de CIA werkten er zeer bekwame mensen toen tegen hun wil aan waterboarding gedaan werd en ze voor een vreselijk moreel dilemma kwamen te staan,” zei hij.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
9 jaren geleden

De IMF en ECB staan onder controle van de private bankiers en de megabedrijven (Old Boys) die na de gedwongen privatiseringen in Griekenland (en niet alleen in Griekenland) het land systematisch leegroven (plunderen) als moderne witte-boorden-piraten. En de burgers rigide bezuinigingen opleggen. Onder bezuinigingen verstaan deze piraten forse lastenverhogingen (alleen voor het volk, niet voor de elite). En wie profiteren er van die almaar groeiende EU schuldenpiramide ? De private bankiers en de megabedrijven. Met het ESM Verdrag als extra borg voor het incasseren van de megawinsten, op te brengen door de EU belastingbetalers. Zo lopen de hazen !

Ron
Ron
9 jaren geleden

De.Grieken.zijn.leugenaars

John
John
9 jaren geleden

Nieuwsuur donderdag 12 feb 2015:
http://nos.nl/uitzending/3059-uitzending.html
Varoufakis van 33 minuten.

Vorige week zag ik hoe hij werd afgeblaft door een heks van de BBC.
Dit interview is een verademing, hij mag hele zinnen uitspreken en redeneringen afmaken. Wat Varoufakis te vertellen heeft is interessant en begrijpelijk.
En er worden eerlijke vragen gesteld.
Had ik niet verwacht van de oorlogshitsers van de NOS.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Het zijn allemaal huichelaars met een heel hoog salaris ! Ze moeten ondergebracht worden in de gevangenis ! Dan moet er iemand komen die gerechtigheid wil ! Dan maar hopen dat die niet corrupt is net als de rest ! Het is gewoon erg moeilijk !

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x