Homepagina » Financieel » “IMF en ECB gebruiken martelmethodes tegen Grieken”
"IMF en ECB gebruiken martelmethodes tegen Grieken"

“IMF en ECB gebruiken martelmethodes tegen Grieken”

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft het werk van de trojka van IMF, ECB en EU vergeleken met de waterboarding door de CIA, waarbij iemand net zo lang onder water wordt gehouden tot hij bijna verdrinkt.

“Kort voor de hartstilstand mogen we een paar happen lucht nemen. Dan worden we weer onder water gedrukt en begint alles opnieuw,” zei Varoufakis.

Dit weekend voeren de Grieken belangrijke gesprekken met kredietverleners in de aanloop naar de vergadering met de Europese ministers van Financiën maandag. De Griekse regering wil graag een kwijtschelding van de schuld. “Iedereen weet dat Griekenland de huidige schuldenlast zonder een nieuw verdrag nooit kan dragen,” aldus de minister.

Premier Alexis Tsipras wil de schuldenberg van zijn land verminderen en een einde maken aan de bezuinigingen die met het programma gepaard gaan. Een woordvoerder van de Griekse regering liet weten dat Athene een aantal ‘rode lijnen’ heeft getrokken waar niet van afgeweken kan worden.

“De bezuinigingspolitiek moet versoepeld worden. De economie moet weer zuurstof krijgen,” zei Gabriel Sakellaridis. In het Duitse weekblad Der Spiegel verklaart Varoufakis dat een gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden te verkiezen is en op het einde van de rit voordeliger zou zijn voor de schuldeisers dan een verlenging van de leningen.

In hetzelfde interview haalde Varoufakis nog eens stevig uit naar de trojka van Europese Commissie, Europese Centrale Bank (ECB) en Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het is met die drie instellingen dat de vorige Griekse regeringen een ingrijpend bezuinigingsprogramma overeengekomen zijn in ruil voor financiële steun.

Varoufakis vergelijkt de trojka met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. “Ook bij de CIA werkten er zeer bekwame mensen toen tegen hun wil aan waterboarding gedaan werd en ze voor een vreselijk moreel dilemma kwamen te staan,” zei hij.

[Standaard]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. De IMF en ECB staan onder controle van de private bankiers en de megabedrijven (Old Boys) die na de gedwongen privatiseringen in Griekenland (en niet alleen in Griekenland) het land systematisch leegroven (plunderen) als moderne witte-boorden-piraten. En de burgers rigide bezuinigingen opleggen. Onder bezuinigingen verstaan deze piraten forse lastenverhogingen (alleen voor het volk, niet voor de elite). En wie profiteren er van die almaar groeiende EU schuldenpiramide ? De private bankiers en de megabedrijven. Met het ESM Verdrag als extra borg voor het incasseren van de megawinsten, op te brengen door de EU belastingbetalers. Zo lopen de hazen !

  38 likes
  • IMF en ECB zijn van de duisteren of zoals je wilt of juist niet wilt horen; het vermaledijde woord ILLUMINATI-CABAL!!

   Zolang die bestaan komt er niets gezegends van de grond. En blijft het plan om Griekenland verder te wurgen een feit.
   Je kunt gewoon niet snappen dat er in deze tijd een Dijsselbloem opstaat die IMF en ECB
   ondersteund.
   wie is deze mens??

   10 likes
  • Ik zou de Grieken willen adviseren om elders in de wereld steun te zoeken en de E U te laten voor wat het is.
   Zij kunnen aan andere lidstaten het goede voorbeeld geven om uit deze oplichters bende te stappen en een eigen koers te gaan varen. Daar zijn ze al hard mee bezig; hopelijk lukt het.
   Het gezegde ‘Een lege buik heeft geen oren “, doet hier opgang !

   2 likes
 2. De.Grieken.zijn.leugenaars

  3 likes
 3. Ongelooflijk, moet jij eens doen met je schuldeiser.
  Nee, ik kom mijn afspraak niet na, ik betaal niet meer, ik vind jullie maar een stel beulen en ik wil verdubbeling van mij lening.

  Ja, dat gaat ons vast lukken.

  5 likes
  • Niet zo pessimistisch Gerard. De beste manipulatie bestaat uit het plaatsen van mensen/partijen/en tegenwoordig zelfs landen etc. tussen 2 keuze’s, een k*t keuze en een nog k*ttere keuze. De k*t keuze dient dan het belang van de manipulator. De Grieken zijn het zat en nemen nu de k*ttere keuze, zo in elkaar gezet door de manipulator dat men daarbij OVERAL op weerstand stuit, het verleidelijk makend weer terug te stappen naar de k*t keuze. Ik vind ook dat je schulden moet terug betalen, je hebt het immens aangepakt, maar wat als je dat gewoon domweg niet kunt en wat als dit aanpakken een onderdeel van de manipulatie was? Of vind je ook normaal als een huisvrouwtje met 2 kinderen er alleen voor komt te staan en ineens een weldoener van een nieuwe vriend ontmoet die een neusje heeft voor waar problemen en moeilijkheden zijn, die haar een nieuwe wasmachine geeft en het schoolgeld van de kinderen betaald en de zorgpremie en dat moet ze ineens even terug betalen? Dit lukt natuurlijk niet dus dan moet ze er maar wat voor doen en we weten allemaal wel wat ze daar voor moet doen. Dit weigeren betekend dat de kinderen het weer slechter gaan krijgen en zij het zeer, zeer moeilijk gaat krijgen. Dit komt neer op dezelfde soort manipulatie en de onderwereld floreert daarbij (ga maar eens een tijdje in de arme gebieden van ons land wonen dan weet je al snel waarover ik spreek.) Vind je dat zij dit maar even moet terug betalen of is het normaal dat als ik mijn vrouw/vriendin waar ik van houd(de intentie om te helpen) help en daarbij dus niets terug verwacht? Je moet dus leren inzien of motivaties intrinsiek zijn of juist absoluut niet! Ik zie weinig verschil met de troika criminelen en vind Griekenland wel dapper dat ze het tenminste proberen! Wij Nederlanders weten immers ook donders goed dat we gigantisch genaaid worden en houden als makke lammetjes onze kop dicht en steken onze kop als laffe struisvogels in het zand. De k*ttere keuze word in ons geval bewaakt door ons conservatief zijn. Ons bang zijn om te verliezen wat we hebben opgebouwd. Wij zijn dus erg egoïstisch en wijzen daarom maar naar de zwakke plek, lekker makkelijk, je moet toch iets met je gevoel van onmacht en zo worden we mooi tegen elkaar uitgespeeld zodat we ons niet verenigen. Domme mensen zoals mensen die uitspraken doen zoals jij zijn er genoeg dankzij de onze corrupte media. Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat jij ooit zo een baantje hebt aangeboden gekregen van de criminelen om te manipuleren op fora en als zodanig hun belangen te bewaken, dan is je uitspraak begrijpelijk.

   10 likes
   • Hoi Hans,

    nee hoor, ik zit ook in het verdomd hoekje en reageerde zo sarcastisch omdat ik ergens wel jaloers ben op het feit dat een land of mensen het proberen zoals jij hier ook aangeeft.
    En inderdaad, we zijn makke lammeren, wel mekkeren maar niks gebeurd omdat we niet in actie komen met elkaar.
    Ik geloof in veel meer evenredigheid in inkomen en denk dat echt een hele hoop problemen daarmee voorkomen kunnen worden. Ik zie ook in mijn directe omgeving echte armoede, even in het midden gelaten of mensen ‘schuldig’ daaraan zijn en begrijp donders goed dat iedereen probeert een beetje fatsoenlijk te leven.

    1 likes
  • Normaal gesproken horen zaken inderdaad zo te werken Gerard maar het Griekse deel van de bevolking die nu in armoede leeft heeft geen stem gehad in het hele gebeuren, net als vele andere Europese burgers. Zo bleek na het tellen van de stemmen over een EU referendum in Nederland twee op de drie personen tegen de EU te zijn maar deze werd zonder pardon van de hand gewezen, mede omdat het geen bindend referendum was. Een nieuw referendum kwam er niet omdat Minister President Balkenende van het CDA vond dat met het verdrag van Lissabon alle struikelblokken waren weggepoetst. Het verdrag van Lissabon was om deze redenen dan ook al door hem ondertekend. Wouter Bos van de PvdA stond er bij naast de camera en zweeg, terwijl hij weken er voor nog zo op had gewezen dat zijn partij de uitslag zou herzien als bleek dat deze ten nadele lag van het aantal EU voorstanders. Welke struikelblokken er precies allemaal werden opgelost kon de bevolking namens de Nederlandse regering later nog eens fijntjes nalezen op internet o.v.v. http://www.zoek het maar uit.nl. Ongelooflijk, dat moet je eens bij de Grieken flikken en zo geschiedde. Behalve bij de corrupte Nikos en gelijkenissen waaronder internationaal boeventuig die via allerlei omwegen een deel van het geschepte geld op de Kaaiman eilanden veiligstelde. Het heeft voor de rest weinig zin om uit dit Griekse drama een nieuw epos te scheppen. Griekenland staat immers niet centraal in deze kwestie want de EU bestaat met de huidige koers voor het overgrote deel uit Griekenland.

   6 likes
  • Greece goes “cold turkey” on loans..Does Soros control Syriza?
   Via: https://seeker401.wordpress.com/2015/02/03/greece-goes-cold-turkey-on-loans-does-soros-control-syriza/comment-page-1/

   Zie hoe nu Yanis Varoufakis in de media ondersteund wordt.
   Yanis Varoufakis de man met een vooruitziende blik., Via: http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/februari/Yanis-Varoufakis.html

   Als inwoner van Gr. vind ikn het vreemd dat nu de protsten en opstanden voorbij zijn, in grote steden de politie, bewapend met UZI’s nog steeds deel uit blijven maken van het stads-beeld.
   Ik had verwacht dat nu Syriza als stem van het volk, de regering vormt de politie en gewapende politie uit het straat-beeld zou verdwijnen.

   Het tegenovergestelde gebeurt, nu ook bewapende politie en militairen in de buiten wijken van grote steden.
   Syriza maakt de mensen verder afhankelijk, met gratis voedsel en gratis electriciteit.
   Als Syriza het volk wil ondersteunen, zou het de belastingen op electriciteit verlagen (wij betalen 50% van de ell. rekening voor electriciteit en 50% aan de lokalen, nationale en opslag-belastingen) zou Syriza de belastingen op arbeid verlagen, zodat de burgers zelfstandig hun rekeningen kunnen gaan betalen.

   Ik krijg steeds meer het idee dat Syriza een wolf in schaaps kleren zal blijken te zijn.

   3 likes
 4. De EU werkt als een dictator, want zij laat arme mensen gewoon verrekken. Onze overheden doen ook niets. Zie hoe hier een voedselbank werkt. Zij zijn stichtingen. Zoiets hoort een overheid te regelen. Nog steeds denken mensen dat als je daar terecht komt het je eigen schuld is. Nou, dan kijk maar eens naar het fraude geval bij kinderopvang. De gebruikers zijn opgelicht door de eigenaar van de opvang en toch blijft de belastingdienst eisen dat zij duizenden euro’s terug moeten betalen, die zij nooit hebben gehad. Het zijn vooral arme mensen die dachten dat deze constructie een uitkomst was. Die hebben namelijk geen buffer om de verrekeningen op te vangen. Deze mensen krijgen ook geen huursubsidies enz. meer en lopen bij de voedselbank. Dat de belastingdienst zelf niet goed heeft opgelet, dat wordt met gemak maar vergeten. Je moet dus nooit in zee gaan met een intermediair. maar ik kan je hier vertellen dat als je geen gebruik had gemaakt van deze constructie, je ook kans had om in de schulden te komen. De belastingdienst betaald achteraf, terwijl rekeningen met boetes van de opvang op je deurmat vallen. Ook kloppen de berekeningen niet van de belastingdienst. Het pc programma kent de verschillende mogelijkheden niet en data berekeningen lopen langs elkaar af. Het zijn vooral alleenstaande ouders die hier de dupe van worden. Zij hebben vaak geen buffer(verdienen weinig) en zijn kostwinner(geen fiscaal partner). Toch raar dat deze overheid wil dat je vooral als vrouw je eigen centjes moet verdienen en tegelijkertijd je nek om draait, waar kinderen vooral de dupe van zijn.(vooral als die ouder overspannen is en dan heb ik het nog geeneens over geldproblemen) Ook hier is de constructie flink bezig om mensen/kinderen gewoon kapot te maken. Geld voor armoede hoeft niet als men het systeem menselijker invult. Onze maatschappij is op tweeverdieners ingesteld. Dat moet weer terug op 1 verdiener. Dan zal men alles moeten verlagen(belasting en vaste lasten) en de top eruit moeten halen. Iedereen weet dat dat niet zal gebeuren, dus ook hier zal er een keer een climax komen dat het hele zooitje in elkaar valt. Dat de onderste laag gewoon lichamelijk en geestelijk uitgehongerd gaat worden. Ik zie dit systeem als een moderne holocaust. Het gebeurt nu hier al en wir haben es nicht gewust gaat gewoon weer gebeuren. Waarom? Door vingertje wijzen naar elkaar. Een alleenstaande vrouw/ouder wordt maatschappelijk nog steeds niet volledig gerespecteerd. De vooroordelen zijn: Het is vaak haar schuld dat ze alleenstaand is. Ze wordt gezien als profiteur als ze in de bijstand zit. Dat ze lui is en haar kinderen niet goed kan opvoeden. Ze is een bedreiging voor andere vrouwen die wel een partner hebben. Voor de overheid ben je een last/kostenpost en de regeltjes voelen als een open lucht gevangenis. Ik ben zelf zo’n vrouw en heb dit allemaal dus zelf ervaren. Ik ben niet zielig, maar wat ik zie is dat we(alle mensen) in een afvalrace zijn beland. We worden geselecteerd door testen/toetsen/pc programma’s en de overbodige worden afgevoerd. Nou ja, algemeen belang telt dus niet meer. Iemand telt alleen nog als die geld opbrengt. Dat wordt een gigantisch probleem, want er zullen steeds minder banen zijn. Door de constructie(bedrijven gaan failliet) en door de snelle automatisering. De belastingdienst moet steeds meer innen om het gat op te vangen, maar ook om het koningshuis te betalen. De schulden/staatsschuld kunnen nooit afbetaald worden. Dus ook hier zitten we in een neerwaartse spiraal. Zelfs al zouden we de grote bedrijven meer belasting laten afdragen, dan lost dat niks op, want de staat is zelf grootaandeelhouder. Nou ja, de constructies spreken voor zich. De groei is eruit en niet alleen hier, maar wereldwijd. Alleen de top kan zich nog verrijken. Gewone mensen hebben het nakijken. Tenzij je zelf een gat in de markt nog kunt vinden. Maar dat is maar voor een enkeling. Naar mijn idee zitten wel degelijk in een eindtijd of aankomende wereldoorlog.

  9 likes
 5. Om terug te komen op mijn eerdere verhaal, hier wat interessante statistieken. De 85 rijkste mensen bezitten samen evenveel als de onderste helft van de wereldbevolking ( 3,5 miljard mensen ). Dat geeft toch op zijn minst te denken. Sterker nog, iedereen met meer dan een paar hersencellen kan toch inmiddels wel achterhalen hoe het bancaire en monetaire systeem werkelijk in elkaar steekt ! En hoe eenvoudig het is om met die rijkdom anderen (politici) voor het karretje te spannen met wat smeergeld onder de tafel of een mooi baantje in het vooruitzicht. Denk aan Gerrit Zalm, Wim Kok en alle andere ingepakte politici met hun mooie goed betaalde baantjes. De EU is dus een verlengstuk van zij die heersen over de geldstromen.

  8 likes
 6. Yanis heeft inderdaad helemaal G R O O T gelijk met deze vergelijking!!
  De Grieken zijn een oud en taai ras en laten zich echt niet meer zo maar een paard van Troye aanlullen
  Ik wou dat onze politiek zo hard bleef volharden.. maar nee hoor.. klakkeloos achter die brusselse wafels aan hobbelen en straks helemaal gestikt in de sop van het schuim op hunner lippen van de hebzucht..

  Griekenland is een mooi vakantieland, gastvrij en zeker niet een van de meelopers van de eu te noemen..

  6 likes
 7. Nieuwsuur donderdag 12 feb 2015:
  http://nos.nl/uitzending/3059-uitzending.html
  Varoufakis van 33 minuten.

  Vorige week zag ik hoe hij werd afgeblaft door een heks van de BBC.
  Dit interview is een verademing, hij mag hele zinnen uitspreken en redeneringen afmaken. Wat Varoufakis te vertellen heeft is interessant en begrijpelijk.
  En er worden eerlijke vragen gesteld.
  Had ik niet verwacht van de oorlogshitsers van de NOS.

  5 likes
 8. Het wordt tijd dat het volk in opstand komt tegen het IMF , de EU en al de instituties die maar één doel hebben: de mensen verarmen en zichzelf verrijken, de guillotine kan van stal worden gehaald

  5 likes
 9. Misschien een idee om de achterstallige belasting, dus gewoon ontduiking, te innen. Het zou gaan om 200 miljard euries. Bij het rotste gedeelte beginnen…de corruptie, maar ja…dat is hetzelfde als dagdromen.

  4 likes
 10. Misschien is introductie van een basisinkomen de oplossing?

  4 likes
 11. Het zijn allemaal huichelaars met een heel hoog salaris ! Ze moeten ondergebracht worden in de gevangenis ! Dan moet er iemand komen die gerechtigheid wil ! Dan maar hopen dat die niet corrupt is net als de rest ! Het is gewoon erg moeilijk !

  3 likes
 12. Het is een geheel circus onder de geheime genootschappen en dus collega’s onder elkaar die elkaar geheel niet martelen. Het heeft allemaal te maken met de toekomst en het verleden zonder martel want dat is de illusie die de mens geschoteld krijgt. Het is maar hoe je het gelooft en wilt geloven.

  2 likes
 13. Gaan we weer, praten over een oplossing. Praten over een basisinkomen. gaap….moe word ik er van. Maar astrologisch zitten we goed op koers en heb geen zin in praten. Of het moet met muziek zijn.

  Zoek het ffe lekker zelf uit.

  https://www.youtube.com/watch?v=dpmAY059TTY

  2 likes
 14. En de BRICS LANDEN wachten op hun kans, maja, daar horen wij hier niks van.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Britse oud-premier pleit voor wereldregering om coronavirus te bestrijden

De voormalige Britse premier Gordon Brown roept ...

EU

Betekent de uitbraak van het coronavirus het einde van de EU?

Solidariteit is het fundament van de Europese ...