Mens en Dier

IJslandse commissie: legendarisch meermonster bestaat echt

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2012 doken er bizarre beelden op uit IJsland van een vreemd wezen dat in een meer zwemt. Het had iets weg van een gigantische slang. De beelden werden gemaakt bij Lagarfljót, een meer in IJsland dat ongeveer 40 kilometer lang is. Het beschikt net als Loch Ness in Schotland over een legendarisch dier, al valt de naam net als de IJslandse vulkanen amper uit te spreken: Lagarfljótsormurinn.

In hun boek ‘Icelandic Folk and Fairy Tales’ onthullen May en Hallberg Hallmundsson de oorsprong van het meermonster: Lang geleden woonde een vrouw op een boerderij in het district Lagarfljót, vlak bij een stroom die uitmondt in het meer. Op een dag gaf ze haar dochter een gouden ring. Ze instrueerde haar dochter een slang te vangen en de gouden ring onder het dier te leggen in een linnenkast. Na een tijd was de slang zo groot dat de kast uit elkaar begon te vallen. Het meisje was zo bang dat ze het dier in het meer gooide.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Twee dappere monsterjagers uit Finland kregen de opdracht het meermonster te doden, maar slaagden daar niet in. Wel wisten ze het wezen aan de bodem van het meer vast te ketenen, zodat het niet langer mensen of dieren kon afslachten. Af en toe komt de rug van het beest nog boven het water uit.

Miisa McKeown, een Finse onderzoekster, analyseerde de videobeelden door onder meer te bepalen of het dier zich daadwerkelijk voortbewoog of een optische illusie was. Ze concludeerde dat het object niet stroomopwaarts bewoog en vermoedelijk vastzat aan een grote tak.

De lokale overheid stelde een commissie samen om te bepalen of de video authentiek is en of er bewijs is geleverd voor het bestaan van het legendarische meermonster. Het onderzoek is afgerond en volgens Iceland Review Online heeft een meerderheid van de commissie bepaald dat Lagarfljótsormurinn echt bestaat.

Hjörtur E. Kjeúlf maakte de video in februari 2012 vanuit het keukenraam van zijn boerderij in Fljótsdalur. De beelden gingen al snel de hele wereld over. Het filmpje is in totaal zo’n 8 miljoen keer bekeken en trok zelfs buitenlandse cameraploegen naar het meer.

[Iceland Review Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
de Tandarts
de Tandarts
9 jaren geleden

Doet me een beetje denken aan Jormundur ( spelling??), zo gezegd de dochter van Loki en zus van Fenrir.
Ook ongeveer zo’n slang-achtig wezen, althans in de mythes.

guido
guido
9 jaren geleden

weeral een ongelooflijke haarscherpe foto van dat “monster”
zijn die camera’s telkens ingewreven met gel ?
komaan zeg wie gelooft dat nog.
zelfde met doe ufo’s..digitale zelfscherpstellende camera’s en er toch nog in slagen een onscherpe foto te kieken!!

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Een vermomde Alien, die de wereld goed te kakken zet. Lijkt meer op aan elkaar gebonden houten planken/rollen. De manier van voortbewegen lijkt niet op die van welk dier dan ook.
Gewoon nep.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
9 jaren geleden

Lijkt te zwemmen, maar blijft relatief op dezelfde plaats t.o.v. de takken en andere plekken.
Golven rond “kop” doen ook lijken of het zwemd, maar lijkt eerder het gevolg te zijn van de stroming van de rivier. Lijkt daardoor vast te zitten aan een touwtjes, of aangedrukt tegen “ijsschots”.
Nep!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x