Homepagina » Propaganda » “We worden omgekocht”: CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaien
"We worden omgekocht": CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaien

“We worden omgekocht”: CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaien

De Duitse journalist Udo Ulfkotte werkte 17 jaar voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Hij schaamt zich naar eigen zeggen voor de corruptie en omkoping waar hij ‘net als alle andere westerse media’ bij betrokken is geweest.

Ulfkotte heeft een boek geschreven dat in Duitsland in enkele weken een bestseller is geworden. Via Twitter spreekt hij de hoop uit dat andere journalisten ook de waarheid naar buiten brengen en stoppen met het verspreiden van propaganda.

"We worden omgekocht": CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaienEen meerderheid van de Duitsers heeft het gevoel te worden voorgelogen door de media. Ulfkotte, die zegt in het geheim te zijn ingehuurd door het Amerikaanse inlichtingenapparaat, stelt in zijn boek dat sommige media niet meer zijn dan een verlengstuk van propagandadienst NAVO.

De Spaanse krant El Mundo meldt: De auteur kreeg geld van Amerikaanse inlichtingendiensten om vanuit een bepaald standpunt over onderwerpen te schrijven. Meerdere grote Duitse media zijn omgevormd tot propaganda-afdelingen van de NAVO.

Ulfkotte noemt enkele organisaties die betrokken zijn bij het omkopen van journalisten. Het gaat onder meer om Atlantik-Brücke, de Trilaterale Commissie, het Duitse Marshall Fonds, de American Council on Germany, de American Academy, het Italiaanse Aspen-instituut en het Institute for European Politics.

Operatie Mockingbird

Deze organisaties beschikken over een lijst met namen van omgekochte journalisten, die in grote kranten ‘nieuwsartikelen’ schrijven om de publieke opinie te beïnvloeden. Ulfkotte laat aan de hand van vele voorbeelden zien hoe het nieuws vanuit de Amerikaanse ambassade in Duitsland continu wordt gemanipuleerd door verschillende internationale organisaties.

Volgens Ulfkotte is de beïnvloeding van de westerse media onderdeel van Operatie Mockingbird, een geheime campagne van de CIA. Het Amerikaanse Congres stelde in 1976 een onderzoek in naar dit project, maar volgens Ulfkotte is het nooit beëindigd.

De CIA maakte onder meer een einde aan de carrière van de vooruitstrevende journalist Gary Webb, die voor San Jose Mercury News schreef. Webb had ontdekt dat de CIA een oogje dicht kneep bij de cocaïnesmokkel naar de VS. Sommige mensen zeiden gekscherend dat de afkorting CIA staat voor ‘Cocaïne Import Agentschap’. De CIA schakelde vervolgens een aantal omgekochte journalisten in, die geen spaander heel lieten van de reputatie van Webb.

[RT]


Vond je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Hopelijk gaan er hier in Nederland ook meer en meer “journalisten” komen die het welzijn van de gehele mensheid op lange termijn belangrijker gaan vinden dan hun eigen salaris en carrière op korte termijn, en dat ze eens een kijkje geven in de dagelijkse praktijk van de msm “journalistiek” in Nederland.

  Voor de “journalisten” die dit eventueel lezen: we weten allang dat we belazerd, voorgelogen en gemanipuleerd worden, dus hou a.u.b. op met die poppenkast en ga serieus je werk doen: het achterhalen en naar buiten brengen van de feiten en de waarheid. De informatie is overal voorhanden, gebrekkige info, “wir haben es nicht gewusst”, is geen excuus meer.

  Je gaat toch een keer je kist in, dus hoe zou dat voelen als je straks beseft dat je een betaalde leugenaar was omdat je nu eenmaal te beroerd was om verder te kijken dan je neus lang was?

  21 likes
 2. de media is één grote poppenkast, vol leugens en bedrog, en dit is de waarheid. het overgrote deel van de bevolking gelooft wat er in de krant staat en op het nieuws wordt gezegd.triestig gesteld met het gezond verstand!!
  is hoog tijd dat de waarheid aan het licht komt maar dat zal wel niet…

  16 likes
 3. Ligt dit allemaal, deze omkopingen etc., in het verlengde van het Illuminati-Bilderberggroep beleid.

  11 likes
 4. Volgens mij is Maarten van Rossum ook een door de inlichtingendienst betaalde journalist.
  Als je ziet hoe hij anno 2014 door dik en dun het Warrenreport uit 1964 (complete leugen) steunt en
  kritische mensen belachelijk maakt en Lee Oswald als een idioot en loser neer zet, dan kan het niet
  anders, dat hij bij de “omgekochten” hoort.
  Bewijzen kan je nooit iets, want alle mensen die voor de CIA werken, doen dat in alle geheim.
  En dat geheim wordt ten alle tijde gehandhaaft.
  Je kan alleen gevolg trekkingen maken. En één zo’n gevolgtrekking is dat bijvoorbeeld de Volkskrant,
  een progresieve, linkse krant, ook corrupt is geworden. Lees hun artikelen over de moord op JFK
  en hun richting die ze daar aan geven, dan is het duidelijk dat zij ook niet meer onafhankelijk zijn.

  6 likes
 5. Hoe zit het met de artikelen die hier geplaatst worden? Die zijn natuurlijjk op en top betrouwbaar? Laat je niet door ieder onbenullig stukje verleiden om aan het grote komplotdenken mee te doen, jullie zijn toch géén schapen? Het is niet te geloven hoe sommigen reageren op een artikel. Ze reageren met een zekerheid, alsof ze er zelf bij gestaan hebben, en proberen daarmee anderen te overtuigen van HUN gelijk. Als je jezelf voelt aangesproken, denk daar dan eens over na, je bent nog erger dan diegene die het artikel schrijft en/of plaatst. En…… ja, je bent ook medeverantwoordelijk als door zo’n komplotartikel er mensen om het leven worden gebracht. Je voed de kromme gedachtengang van extremisten die door jouw reaktie het laaste zetje krijgen om tot hun daden te komen. Wees er maar trots op als het zover IS.

  3 likes
  • Het grote complotdenken……De complotten die u en ik ons kunnen indenken zijn vaak niets vergeleken met de complotten zoals die werkelijk zijn. Slaapt u vooral verder en kijkt u naar sport, goede tijden en Utopia…..en slaap zacht.
   Voor het vigilante deel van Nederland die zich er wel voor inspannen om even verder te kijken dan hun neuslengte geldt de regel, “waar rook is…..” En laat u dan niet wegzetten als complotdenker want dat is denigrerend bedoelt om u vooral de mond te snoeren want de waarheid willen de meesten niet horen.

   2 likes
 6. journalisten hebben de power
  élite heeft de media

  3 likes
 7. Vraag me af of de nieuwslezers ven tegenwoordig door hebben dat ze het gezicht vd propaganda machine zijn?

  3 likes
 8. Kan heel goed zo zijn, maar ook hier wordt iets geroepen/geschreven.

  2 likes
 9. Zijn er nog wel journalisten in Nederland, volgens mij niet hoor, al die mainstream kranten gebruiken de burger als journalist, heeft u een foto ?, kent u iemand op die locatie ? , en hoe vaak lezen we op de voorpagina, “uit onbevestigde bronnen hebben we vernomen” , tja, wat moet ik daar nou mee, kortom, het kan iedereen zijn die iets zegt, maar checken ho maar, daarna rectificieren is beter, gebeurt bijna toch nooit. Zelfs het 8 uur journaal komt vaak , “door bronnen binnen de regering of partij of what ever” , wat zijn bronnen binnen de regering of partij ? , de koffiedame dus, of een bouwvakker die toevallig wat opvangt, het kan ook een adviseur zijn, of een mondige minister, het blijft maar gissen, dus wat is nieuws heden ten dage.
  Ik zag een tijdje geleden s’nachts toevallig het live stukje van die blonde journalist van CNN die de dag erop is ontslagen voor een tweet, ze stond bij Israeliers op een berg die aan het juichen waren tijdens bominslagen in de Gazastrook, in dat stukje moest ze maar zeggen dat ze het beeld/juichen toch wel kon begrijpen bla bla… en thuis denkt ze waarschijnlijk, wat een sadistisch iets dat die mensen juichen en ze zet een tweet met zoiets als “wat een Scum ofzo” en hoppa, ze is overgeplaatst naar Rusland (niet ontslagen) , tja, zeg het ene en je bedoelt het andere , maar dat mag niet, tja, journalistiek ten top.

  2 likes
 10. new atheist world order

  DE waarheid. Bestaat er zoiets?

  0 likes
 11. Maar … as de CIA de westerse media niet betaalt, zouden se duurer worden. Volgens der Duitse kranten-verplegers unie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

regering

‘Regering, RIVM en media moeten vervolgd worden voor dood door schuld’

Eén van de meest opvallende zaken in ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...