Homepagina » Propaganda » “We worden omgekocht”: CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaien
"We worden omgekocht": CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaien

“We worden omgekocht”: CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaien

De Duitse journalist Udo Ulfkotte werkte 17 jaar voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Hij schaamt zich naar eigen zeggen voor de corruptie en omkoping waar hij ‘net als alle andere westerse media’ bij betrokken is geweest.

Ulfkotte heeft een boek geschreven dat in Duitsland in enkele weken een bestseller is geworden. Via Twitter spreekt hij de hoop uit dat andere journalisten ook de waarheid naar buiten brengen en stoppen met het verspreiden van propaganda.

"We worden omgekocht": CIA betaalt westerse media om feiten te verdraaienEen meerderheid van de Duitsers heeft het gevoel te worden voorgelogen door de media. Ulfkotte, die zegt in het geheim te zijn ingehuurd door het Amerikaanse inlichtingenapparaat, stelt in zijn boek dat sommige media niet meer zijn dan een verlengstuk van propagandadienst NAVO.

De Spaanse krant El Mundo meldt: De auteur kreeg geld van Amerikaanse inlichtingendiensten om vanuit een bepaald standpunt over onderwerpen te schrijven. Meerdere grote Duitse media zijn omgevormd tot propaganda-afdelingen van de NAVO.

Ulfkotte noemt enkele organisaties die betrokken zijn bij het omkopen van journalisten. Het gaat onder meer om Atlantik-Brücke, de Trilaterale Commissie, het Duitse Marshall Fonds, de American Council on Germany, de American Academy, het Italiaanse Aspen-instituut en het Institute for European Politics.

Operatie Mockingbird

Deze organisaties beschikken over een lijst met namen van omgekochte journalisten, die in grote kranten ‘nieuwsartikelen’ schrijven om de publieke opinie te beïnvloeden. Ulfkotte laat aan de hand van vele voorbeelden zien hoe het nieuws vanuit de Amerikaanse ambassade in Duitsland continu wordt gemanipuleerd door verschillende internationale organisaties.

Volgens Ulfkotte is de beïnvloeding van de westerse media onderdeel van Operatie Mockingbird, een geheime campagne van de CIA. Het Amerikaanse Congres stelde in 1976 een onderzoek in naar dit project, maar volgens Ulfkotte is het nooit beëindigd.

De CIA maakte onder meer een einde aan de carrière van de vooruitstrevende journalist Gary Webb, die voor San Jose Mercury News schreef. Webb had ontdekt dat de CIA een oogje dicht kneep bij de cocaïnesmokkel naar de VS. Sommige mensen zeiden gekscherend dat de afkorting CIA staat voor ‘Cocaïne Import Agentschap’. De CIA schakelde vervolgens een aantal omgekochte journalisten in, die geen spaander heel lieten van de reputatie van Webb.

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
7 jaren geleden

de media is één grote poppenkast, vol leugens en bedrog, en dit is de waarheid. het overgrote deel van de bevolking gelooft wat er in de krant staat en op het nieuws wordt gezegd.triestig gesteld met het gezond verstand!!
is hoog tijd dat de waarheid aan het licht komt maar dat zal wel niet…

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Ligt dit allemaal, deze omkopingen etc., in het verlengde van het Illuminati-Bilderberggroep beleid.

Jos
Jos
7 jaren geleden

Hopelijk gaan er hier in Nederland ook meer en meer “journalisten” komen die het welzijn van de gehele mensheid op lange termijn belangrijker gaan vinden dan hun eigen salaris en carrière op korte termijn, en dat ze eens een kijkje geven in de dagelijkse praktijk van de msm “journalistiek” in Nederland.

Voor de “journalisten” die dit eventueel lezen: we weten allang dat we belazerd, voorgelogen en gemanipuleerd worden, dus hou a.u.b. op met die poppenkast en ga serieus je werk doen: het achterhalen en naar buiten brengen van de feiten en de waarheid. De informatie is overal voorhanden, gebrekkige info, “wir haben es nicht gewusst”, is geen excuus meer.

Je gaat toch een keer je kist in, dus hoe zou dat voelen als je straks beseft dat je een betaalde leugenaar was omdat je nu eenmaal te beroerd was om verder te kijken dan je neus lang was?

loeky123
loeky123
7 jaren geleden

journalisten hebben de power
élite heeft de media

x

Check Also

voetballer

Media: puur ‘toeval’ dat zoveel voetballers plotseling in elkaar zakken

In de afgelopen weken en maanden zijn ...

bpoc2020

Ziekenhuispatiënt haalt uit naar media: ‘Jullie pushen net zo hard mee met die hele vaccinatie-ellende’

Leon (50) werd opgenomen in het Catharina ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x