Binnenland

Gierende personeelstekorten in de zorg en wat doet de VVD? ‘Zo kromgehangen heb ik ‘m echt nog nooit gehoord’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Voor de verpleeghuiszorg heeft de minister voor volgend jaar een bezuiniging ingeboekt. Dat gaat om 100 miljoen, en daarna om structureel 350 miljoen.

350 miljoen structureel eraf, in het regeerakkoord bezuinigt het kabinet zo’n 10.000 medewerkers de verpleeghuizen uit. Die 10.000 mensen minder moeten voor meer ouderen gaan zorgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Eerder werkte de VVD met de PvdA in Rutte II bijna 80.000 zorgverleners de zorg uit. De VVD zorgde er vorig jaar voor dat de loonstijging in de zorg gigantisch is achtergebleven bij de loonstijging in de marktsector en bij de overheid. Het gaat om een enorme achterstand. De VVD creëert de tekorten zelf en zegt nu: ‘We kunnen de mensen niet vinden’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zo kromgehangen heb ik ‘m echt nog nooit gehoord

Tijdens een debat op 6 april in de Tweede Kamer zei VVD-Kamerlid Harry Bevers dat hij zorgpersoneel ‘niet tevoorschijn kan toveren’.

Fleur Agema (PVV) haalde vervolgens hard uit naar het Kamerlid. “Zo kromgehangen heb ik ‘m echt nog nooit gehoord. Dus omdat we gierende personeelstekorten hebben in de zorg, gaat de heer Bevers van de VVD maar extra bezuinigen op de zorg. Dan gaan er nog maar 10.000 mensen extra uit – als we de cijfers van het Centraal Planbureau erbij pakken, zijn het er 40.000 – want we hebben toch geen mensen,” zei ze.

Dat doet-ie ook niet

“Maar de VVD zou ook anders kunnen redeneren. De VVD zou ook kunnen zeggen: potverdikkie, die beginners, de starters in de verpleeghuizen, de helpenden, de verzorgenden, die jonge meiden, die verdienen zó verschrikkelijk weinig geld dat ze bij de Jumbo achter de kassa gaan zitten omdat ze daar een euro per uur méér krijgen,” vervolgde Agema.

Dus de heer Bevers zou natuurlijk ook kunnen zeggen: die 1,6 miljard euro die nu bezuinigd is op die personeelssamenstelling, die 40.000 mensen, ga ik uitgeven aan meer salaris. Maar dat doet-ie ook niet, beet Agema hem toe.

4.8 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loekie
Loekie
7 maanden geleden

drank maakt meer kapot dan je lief is…politiek maakt alles kapot wat je lief is; inclusief kinderen en naasten

Brigit
Brigit
7 maanden geleden

De ouderen en zieken zijn niet productief dus brengen geen (of minder) geld in de staatskas. Dat is natuurlijk een doorn in het oog (en het hart) van deze lui. Men wil niet investeren in de ouderen, terwijl zij meegewerkt hebben aan de opbouw van Nederland. Nu zij iets terug dienen te krijgen vanuit de staatskas en de verzekeringen moeten zij verdwijnen. Het is een schande.

Drupje
Drupje
7 maanden geleden

Je bent slaafje van de overheid en als je niet meer kan mag je thuis kramperen en je laaste adem uit blazen.

Jessedepesse
Jessedepesse
7 maanden geleden

Die hele politiek is een groot toneelstuk. Allemaal, stuk voor stuk. Ze houden ons aan het lijntje.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x