Homepagina » Binnenland » Oekraïne is één van de mogelijke daders van de MH17-ramp. Baudet legt uit waarom hij twijfelt aan JIT-onderzoek
Oekraïne is één van de mogelijke daders van de MH17-ramp. Baudet legt uit waarom hij twijfelt aan JIT-onderzoek
Foto: calflier001 Wikimedia Commons

Oekraïne is één van de mogelijke daders van de MH17-ramp. Baudet legt uit waarom hij twijfelt aan JIT-onderzoek

Oekraïne en Nederland hebben in het geheim afspraken gemaakt over het MH17-onderzoek. Voor de FVD is dat een probleem, zei voorman Thierry Baudet tijdens een debat over de rol van Rusland bij het neerhalen van het toestel.

“Ik vind het jammer en te betreuren dat er een geheime overeenkomst is met Oekraïne, waarbij Oekraïne vermoedelijk een bepaalde inspraak heeft gekregen in welke data en welke feiten wel en niet in het strafrechtelijk onderzoek worden meegewogen en meegenomen,” zei hij.

“Dat is een probleem,” benadrukte hij.

Vraagtekens

Tijdens het debat met premier Rutte afgelopen week betwijfelde de FVD-leider daarnaast of de Russen wel echt achter de MH17-aanslag zitten.

Baudet zei vraagtekens te zetten bij het onderzoek van het JIT (Joint Investigation Team), omdat Oekraïne – één van de mogelijke daders van deze situatie – ook aanklager is.

Hij ondertekende begin 2017 een brief gericht aan de Amerikaanse president Donald Trump waarin de onderzoeken van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en het Openbaar Ministerie (OM) naar de ramp met vlucht MH17 werden weggezet als niet-onafhankelijk.

Niet overtuigend

In de brief drongen de ondertekenaars, waaronder dus Baudet, aan op nieuw onderzoek bij de toen net gekozen Trump.

Het Nederlandse onderzoek was volgens hen niet onafhankelijk en ook niet overtuigend.

Baudet zei in de Kamer nog steeds achter zijn beslissing te staan om de brief te ondertekenen.Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Ik kan mij zo voorstellen dat goed speur- en rechercheurswerk nooit zal bestaan uit het nalaten alle opties open te laten bij een misdaad, om zo de (echte) schuldige te kunnen vinden. Zelfs al wordt er gewezen op een schuldige, zelfs al gaan alle vermoedens of mogelijke (gefabriceerde) bewijzen richting dader(s), dan nog zal men bij een goed en oprecht onderzoek alle opties open houden, omdat zaken vaak anders in elkaar steken dan ze lijken en iedereen de dader kan zijn.

  Nooit zal men bij onderzoeken akkoord gaan iemand, die zelf dader zou kunnen zijn, het recht te geven een onderzoek stop te zetten of te kunnen vetoën.
  Zou iemand dit recht worden gegeven dan is er geen sprake meer van objectieviteit en is verder rechercheren totaal zinloos.

  Alles bij het MH-17 onderzoek wijst te veel in één richting en dat al vanaf dag één zonder enig bewijs, dat is voorzichtig gezegd alleen al “heel verdacht” te noemen.

  Offtopic…Weet zionistisch Amerika al wanneer ze de WOIII beginnen en miljoenen levens en welzijn voor de corruptestaat Israël (incl. Saoedi-Arabië) zullen offeren?….Kill Saddam, Kill Gaddafi, kill assad, kill Iran!!….Kill, kill, kill! Dan komt het vanzelf wel goed. Heil Satan!

  54 likes
  • Het JIT heeft wel degelijk het bewijs geleverd dat de Russische regering schuldig is.
   De Russische regering heeft heeft alleen maar complot theorieën geleverd. Zonder bewijs dat Oekraïne de schuldige is.
   En de Russische regering voert een oorlog op grondgebied van de Oekraïne. E dat wordt ook door hun ontkend.
   Het is nogal laf om een ander land daarvan de schuld te geven. Geef toe dat je een fout hebt gemaakt. In eerste instantie dachten een militair vliegtuig geraakt te hebben. Dit was ook te lezen op vkontakte. Het Russische Facebook. Nadat bleek dat zij een burgervliegtuig hadden neergehaald, zijn deze berichten direct verwijderd.

   4 likes
  • Meeste conflicten werden gecreëerd door Angelsaksische oligarchen en privatenbankiers, speciaal Rockefeller/Rothschild imperium.

   Zie ook laatste interview Cafe Weltschmerz met Karel van Wolferen en Kees van der Pijl;

   https://www.youtube.com/watch?v=Tsrwh0UrVeY

   16 likes
  • @ weg met ons
   Ik verwacht tegen de tijd dat ze in israel de derde tempel hebben gebouwd .

   8 likes
  • Prima,dat een politicus dit mh 17 drama aankaart.
   Een verdachte vetorecht verschaffen ,ruikt naar chantage.
   Al van tevoren werd Rusland om geopolitieke redenen de schuld in de schoeenen geschoven en moesten er 298 mensen geofferd worden.
   Ik hoop alleen,dat Baudet een rechtere rug houdt dan Omzigt.
   De nabestaanden willen nu wel eens de onderste steen boven zien.

   5 likes
 2. Bas van Stapelberg

  Vanaf het begin heb ik mijn twijfels gehad om Rusland als schuldige aan te wijzen. Rusland heeft helemaal geen belang erbij. De echte daders zijn te vinden in Oekraïne. Deze maffiastaat haden heeft er alle belang bij om het Westen tegen Rusland op te zetten.
  En zulke politiek gevoelige zaken hebben nooit een onafhankelijk onderzoek. Dit wordt aangestuurvan A tm Z. Dat mag toch wel duidelijk zijn.

  44 likes
 3. Baudet heeft volkomen gelijk, het beeld van de Belg Verhofstadt en de VVD’ erVan Baalen , die het gepeupel bespelen, op een podium in Kiev, het staat nog steeds in mijn geheugen gegrifd, ik dacht toen al hier komt stront van. Rusland had geen belang bij het neerhalen van de MH17, de Oekraine was de enige zij wilde bij de EU en de NAVO probeerden zo een conflict uit te lokken.

  36 likes
 4. M.i. … heeft de EU zoveel belang bij de Oekraïne, ( Rusland pesten cq bedreigen) dat ik ze in staat acht om állerlei scenario’s toe te passen om die cruciale partner binnen te halen, dat ze de regel toepassen; in liefde en oorlog… Is Alles toegestaan ! Inclusief liegen en bedriegen om je doel maar te bereiken. Dus is het zeer goed mogelijk dat de EU wéét dat Oekraïne de dader is, maar om haar niet kwijt te raken, en toch binnen te slepen, de wereld met drogredenaties misleid.

  35 likes
 5. Of het verhaal van de stroper en de boswachter. En de verdachte die voor onderzoeker mag spelen? Komaan… ik heb vanaf dag één getwijfeld aan het ‘officiële’ verhaal.

  25 likes
 6. Wij EU moeten van het gas af van Amerika(geopolitiek/wij moeten die vieze schalie gas van Amerika kopen))en zelf kopen ze gas van de Russen.
  http://www.novini.nl/selectieve-bezorgdheid-over-energieafhankelijkheid/

  21 likes
 7. Wat is het JIT team? Het is een team onderzoekers die er alle belang bij hebben dat de waarheid verborgen blijft. Er spelen ook hier gewoon weer globalistische belangen. Globalistische belangen zijn zo’n beetje de enige belangen die bij heftige gebeurtenissen spelen. Rusland krijgt alleen maar de schuld omdat de Cabal oorlog wil met Rusland, punt. Er zijn artikelen over de geschiedenis van de Cabal of Khazariaanse Maffia waarin Rusland hen in vroeger tijden aangepakt heeft vanwege het satanische geloof dat de Cabal er op na houdt. Daar zit een hele geschiedenis achter volgens zo’n artikel. Rusland is in dat verhaal ooit al hard aangevallen, waarbij zo’n 100 miljoen Russen zijn vermoord. Rusland werkt nu ook niet mee aan de NWO en daarom is de Cabal weer op oorlog uit met Rusland. Daarom zal Rusland ook steeds de schuld krijgen van MH 17. De enige belangen die er dan uiteindelijk achter zouden moeten zitten zijn die van de Cabal. Het staat op hun agenda. De rest lijkt gewoon allemaal afleiding te zijn. Maar ze controleren wel de politiek die zelf ook in diverse duistere kringen vertoeft.

  21 likes
 8. De kleuren van het vliegtuig van Poetin lijkt heel veel op dat van MH17.
  Waarom, en wie zou het vliegtuig van Poetin uit de lucht willen halen ?

  https://www.google.nl/search?q=poetin+vliegtuig&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=B8ReGzIlCrFgSM%253A%252CcROowlpY6mJo6M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRlkgDaQZ5MWqc7_I3QcZ1sQQizIg&sa=X&ved=2ahUKEwju2azeuMPiAhXLaVAKHSm4CnMQ9QEwAHoECAkQBA#imgrc=B8ReGzIlCrFgSM:

  In het geval van MH17 was het een vergissing.

  12 likes
 9. SU-25 pilot Agapov has testified that on July 17, 2014, a Ukrainian Sukhoi Su-25 jet aircraft piloted by one Captain Voloshin “set out for a military task,” Markin said.

  “Our jets were flying regularly,” Agapov said in his testimony. “When one returned, the pilot, Captain Voloshin, got out of the cockpit.” He added that, as Captain Voloshin walked away with the other pilots, Agapov heard him say: “That was the wrong plane.”

  “Nearby was Flight Control Officer Dyakin, Captain Voloshin and two other pilots. Dyakin asked Voloshin: ‘What happened with the plane?’ He said, ‘It was in the wrong place at the wrong time.’”
   
  bron: http://www.veteranstoday.com/2015/06/03/vt-was-right-again-mh17-and-the-undying-buk-scam/

  8 likes
 10. https://www.youtube.com/watch?v=m3wOFOLJcJM getuige met naam en adres.

  en su25 piloot Vladislav Valerevitsj Volosjin pleegde 18 maart 2018 zelfmoord ,opmerkelijk.

  mh17 tragedie is 1 groot offer geweest.

  het monument van bovenaf gezien het alziende oog

  https://limnlcdn.akamaized.net/Assets/Images_Upload/2017/03/24/MONADN_46368538175042.jpg?maxheight=460&maxwidth=629

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...