Binnenland

Oekraïne is één van de mogelijke daders van de MH17-ramp. Baudet legt uit waarom hij twijfelt aan JIT-onderzoek

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oekraïne en Nederland hebben in het geheim afspraken gemaakt over het MH17-onderzoek. Voor de FVD is dat een probleem, zei voorman Thierry Baudet tijdens een debat over de rol van Rusland bij het neerhalen van het toestel.

“Ik vind het jammer en te betreuren dat er een geheime overeenkomst is met Oekraïne, waarbij Oekraïne vermoedelijk een bepaalde inspraak heeft gekregen in welke data en welke feiten wel en niet in het strafrechtelijk onderzoek worden meegewogen en meegenomen,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Dat is een probleem,” benadrukte hij.

Vraagtekens

Tijdens het debat met premier Rutte afgelopen week betwijfelde de FVD-leider daarnaast of de Russen wel echt achter de MH17-aanslag zitten.

Baudet zei vraagtekens te zetten bij het onderzoek van het JIT (Joint Investigation Team), omdat Oekraïne – één van de mogelijke daders van deze situatie – ook aanklager is.

Hij ondertekende begin 2017 een brief gericht aan de Amerikaanse president Donald Trump waarin de onderzoeken van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en het Openbaar Ministerie (OM) naar de ramp met vlucht MH17 werden weggezet als niet-onafhankelijk.

Niet overtuigend

In de brief drongen de ondertekenaars, waaronder dus Baudet, aan op nieuw onderzoek bij de toen net gekozen Trump.

Het Nederlandse onderzoek was volgens hen niet onafhankelijk en ook niet overtuigend.

Baudet zei in de Kamer nog steeds achter zijn beslissing te staan om de brief te ondertekenen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Ik kan mij zo voorstellen dat goed speur- en rechercheurswerk nooit zal bestaan uit het nalaten alle opties open te laten bij een misdaad, om zo de (echte) schuldige te kunnen vinden. Zelfs al wordt er gewezen op een schuldige, zelfs al gaan alle vermoedens of mogelijke (gefabriceerde) bewijzen richting dader(s), dan nog zal men bij een goed en oprecht onderzoek alle opties open houden, omdat zaken vaak anders in elkaar steken dan ze lijken en iedereen de dader kan zijn.

Nooit zal men bij onderzoeken akkoord gaan iemand, die zelf dader zou kunnen zijn, het recht te geven een onderzoek stop te zetten of te kunnen vetoën.
Zou iemand dit recht worden gegeven dan is er geen sprake meer van objectieviteit en is verder rechercheren totaal zinloos.

Alles bij het MH-17 onderzoek wijst te veel in één richting en dat al vanaf dag één zonder enig bewijs, dat is voorzichtig gezegd alleen al “heel verdacht” te noemen.

Offtopic…Weet zionistisch Amerika al wanneer ze de WOIII beginnen en miljoenen levens en welzijn voor de corruptestaat Israël (incl. Saoedi-Arabië) zullen offeren?….Kill Saddam, Kill Gaddafi, kill assad, kill Iran!!….Kill, kill, kill! Dan komt het vanzelf wel goed. Heil Satan!

Elise
Elise
5 jaren geleden

Wij EU moeten van het gas af van Amerika(geopolitiek/wij moeten die vieze schalie gas van Amerika kopen))en zelf kopen ze gas van de Russen.
http://www.novini.nl/selectieve-bezorgdheid-over-energieafhankelijkheid/

Hansz Pint
Hansz Pint
5 jaren geleden

M.i. … heeft de EU zoveel belang bij de Oekraïne, ( Rusland pesten cq bedreigen) dat ik ze in staat acht om állerlei scenario’s toe te passen om die cruciale partner binnen te halen, dat ze de regel toepassen; in liefde en oorlog… Is Alles toegestaan ! Inclusief liegen en bedriegen om je doel maar te bereiken. Dus is het zeer goed mogelijk dat de EU wéét dat Oekraïne de dader is, maar om haar niet kwijt te raken, en toch binnen te slepen, de wereld met drogredenaties misleid.

IFF
IFF
5 jaren geleden

Of het verhaal van de stroper en de boswachter. En de verdachte die voor onderzoeker mag spelen? Komaan… ik heb vanaf dag één getwijfeld aan het ‘officiële’ verhaal.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x