Mens en Dier

OM heeft nog altijd geen besluit genomen over massa-aangifte tegen Hugo de Jonge: ‘Is het tijd voor actie?’

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!

Op maandag 10 januari heeft Mordechaï Krispijn de massa-aangifte tegen minister Hugo de Jonge ingeleverd bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Er sloten zich bijna 70.000 mensen aan bij de aangifte. Sindsdien bleef het stil.

Op vrijdag 18 februari heeft Krispijn naar het OM gebeld om te vragen naar de stand van zaken. Na maar liefst anderhalf uur wachten werd deze poging beëindigd. Op maandag 21 februari kreeg hij te horen dat de aangifte door twee officieren van justitie ‘wordt bekeken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder. Het bleef opnieuw stil bij het OM, laat Krispijn weten via Telegram. “Nog altijd is er geen besluit genomen over de aangifte tegen Hugo de Jonge.”

Actie

Hij heeft alle medeaangevers gevraagd een enquête in te vullen met de vraag: is het tijd voor actie? Bijna 6000 aangevers namen de moeite om de enquête in te vullen. Zo’n 90 procent van de respondenten vindt dat een vorm van actie moet worden ondernomen richting het OM.

Daarbij kan gedacht worden aan het plaatsen van advertenties, een demonstratie bij het OM, het OM een termijn geven en daarna een artikel 12 starten, een kort geding starten tegen het OM, media benaderen, een nieuwe aangifte opzetten of politieke druk uitoefenen.

Grote groep

“Onze advocaat adviseert om het OM een brief te sturen waarin het OM 10 dagen de tijd krijgt om te reageren,” schrijft Krispijn. “Mocht een reactie uitblijven, dan zal daarna een artikel 12-procedure moeten worden opgestart.”

Een dergelijke procedure, formeel een beklag over het niet vervolgen van strafbare feiten, verwijst naar artikel 12 van het wetboek voor strafvordering. Dit artikel biedt aan een belanghebbende de mogelijkheid zich te beklagen over een beslissing van de officier van justitie om niet tot vervolging over te gaan of de vervolging te staken.

“Persoonlijk vind ik dat we het advies van de advocaat moeten opvolgen, maar dat we ook van ons moeten laten horen en vooral het feit kunnen gebruiken dat we met zo’n grote groep zijn. Daarmee maken wij ook meer kans de media te halen,” aldus Krispijn.

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
2 jaren geleden

Oppakken en vastzetten die moordenaar

Jos Veraart
Jos Veraart
2 jaren geleden

Krankzinnig dit actie aub zgm

Bassie
Bassie
2 jaren geleden

Natuurlijk hoop ik dat die leugenaar zijn straf zal ondergaan maar ik heb mijn twijfels.

Mar
Mar
2 jaren geleden

Zeker die 10 dagen en dan art 12 inzetten. Zie wat er mu in australie gebeurd. Kom op.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x