CoronaMens en Dier

Kijk: Huisarts Rob Elens reageert op media-aanval op hydroxychloroquine

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Huisarts Rob Elens gaf een kleine honderd coronapatiënten hydroxychloroquine (HCQ). Eén van zijn patiënten zat binnen vier dagen weer aan de ontbijttafel.

Bij hem is niemand overleden. Aan een reuma- of malariabehandeling met HCQ is nog nooit iemand doodgegaan, zei Elens in de uitzending van Blckbx.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de media verschenen afgelopen week berichten dat bijwerkingen van hydroxychloroquine ‘honderden’ Nederlanders het leven hebben gekost.

Ze gaven heel veel HCQ aan zieke mensen

“Het is, als je het dramatisch wilt stellen, een vliegtuig vol mensen,” zei arts-microbioloog Marc Bonten van de Universiteit Utrecht in de Volkskrant.

Zelf coördineerde Bonten een studie waarbij in coronatijd gekeken werd hoe ic-patiënten met een longinfectie behandeld konden worden. Eén tak was HCQ: patiënten kregen 6,4 gram in 10 dagen.

“Dus ze gaven heel veel HCQ aan zieke mensen en dat heeft tot de sterfte geleid,” zei Elens.

Kans op sterfte doen laten toenemen

Kleine hoeveelheden, vijf dagen twee keer per dag 200 mg samen met zink en azitromycine, bleken juist effectief. “Waarom? Omdat de ziekte bestaat uit drie fases, de virusreplicatiefase, de ontstekingsstoffenfase en trombosefase. Als je HCQ geeft in de ontstekingsfase of in de trombosefase, dan werkt het niet,” lichtte de huisarts toe.

Je moet dit tussen dag 1 en dag 10 na infectie starten, anders werkt het niet, benadrukte hij.

“De ziekenhuizen die HCQ in hoge dosering aan zieke mensen hebben gegeven, hebben de kans op sterfte doen laten toenemen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nano
Nano
3 maanden geleden

Rob jij bent een echte huisarts. Je komt je roeping teminste na. Je heb verstand van zaken. En je heb ballen. Kunnen veel artsen een voorbeeld aan nemen.

Jack Schlangen
Jack Schlangen
3 maanden geleden

nu is het wel zo dat HCQ niet werkt tegen cojona, cojona bestaat immers niet, maar het is een uitermate effectief goedkoop middel tegen luchtweginfecties die hergedifinieerd werden in cojona. Dit uiteraard in tegenstelling tot de gifinjecties.

Herman
Herman
3 maanden geleden

Bij het LAREB werden geen doden gemeld door HCQ. Wel bijwerkingen als misselijkheid ( maag en darm problemen) die niet ernstig waren.
Geen woord hierover in de MSM.

Steven O
Steven O
3 maanden geleden

Betalen we daar die artsen nou net niet voor om die studies te doen naar wat werkt en wat niet? Of is het tegenwoordig ook “science by media”, net als “trial by media”?

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x