Gezondheid

Deze stille moordenaar is vlakbij

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hoge bloeddruk wordt ook wel de stille moordenaar genoemd. De reden is dat veel mensen niet weten dat zij een hoge bloeddruk hebben. Daardoor lopen zij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zoals een beroerte of een hartinfarct.

Verontrustende cijfers

Het geniepige is dat een hoge bloeddruk weinig tot geen klachten geeft. Je voelt het dus meestal niet. En dat is zeer misleidend, want het is wel degelijk gevaarlijk! Elke dag sterven 50 mannen en 55 vrouwen in (alleen al in Nederlands) aan een hart- of vaatziekte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde dat in 2017, 150.000 Nederlanders overleden. Een kwart daarvan was ten gevolge van een hart-en vaatziekte. Veel van hen die overleden wisten niet eens dat er iets aan de hand was. Van het ene moment op het andere ging het licht bij ze uit. En dat terwijl het gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Kun je je voorstellen? Je denkt dat het allemaal lekker gaat, of oké is. En de volgende dag ben je er niet meer?

Aernout

En ik spreek uit ervaring. Aernout, een vroegere goede (school)vriend van me, had alles lekker op de rit. Hij had een redelijk goed lopend eigen bedrijf en stond met beide benen in het leven. Alles leek koek en ei.

’s Avonds ging hij naar bed en ’s nachts, uit het niets, stopte zijn hart er ineens mee.

Zomaar.

De dokters zeiden dat het hartfalen was. Tja, het probleem is dat je een hoge bloeddruk niet achteraf kunt meten als het te laat is. Hij overleed compleet onverwacht ter plekke in zijn bed. De schok was dan ook groot voor iedereen. Ik kan me zijn stem en gezicht uiteraard nog levendig voor de geest halen. En nu is hij dood. (Rest in Peace, Aernout)!

De meeste slachtoffers van deze stille moordenaar zijn tussen de 30 en 70 jaar oud. Dus ook jongere mensen lopen dit risico.

Oorzaken

De Hartstichting verwacht dat er tot het jaar 2030 een half miljoen patiënten bij zullen komen. Het CBS en de Hartstichting schatten in dat er momenteel ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders rondlopen die niet weten dat zij een te hoge bloeddruk hebben.

Er zijn verschillende oorzaken die bijdragen aan een hoge bloeddruk, bijvoorbeeld: roken, te zout eten, veel alcohol drinken, veel drop eten, bepaald medicijngebruik, anticonceptiegebruik, diabetes, overgewicht en langdurige stress.

Oplossing

Naast dat er meerdere oorzaken zijn, is er één methode die helpt om je bloeddruk snel te omlaag te krijgen.

Een van de meest onderschatte methodes om je bloeddruk snel en meetbaar te verlagen tot een gezond niveau is gebruik maken van hypnotherapie. Met de speciale daarvoor ontwikkelde sessie, die je thuis kunt beluisteren op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, computer of ander apparaat dat mp3’s kan afspelen, realiseer je dit.

Hannie deed deze sessie ook thuis. Ze zat al aan de bloeddrukverlagers, maar die hielpen niet echt.

Nadat ze de sessie gedaan had zakte haar bloeddruk van 210 tot 150/90 (door de huisarts gemeten).

Zie hieronder wat ze schreef:

review hannie

Neem het zekere voor het onzekere. De kans is namelijk reëel aanwezig dat jij ook een hoge bloeddruk hebt en het misschien niet eens weet.

Wanneer je de hypnotherapie-sessie downloadt en er herhaaldelijk naar luistert, zal je bloeddruk zakken tot een gezond niveau.

Download hem vandaag nog hier.

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button