Homepagina » Binnenland » Minister Ollongren is de doodgraver van de democratie. Dit voorstel brengt ons angstvallig dicht in de buurt van een dictatuur
Minister Ollongren is de doodgraver van de democratie. Dit voorstel brengt ons angstvallig dicht in de buurt van een dictatuur

Minister Ollongren is de doodgraver van de democratie. Dit voorstel brengt ons angstvallig dicht in de buurt van een dictatuur

Donderdag werd in de Tweede Kamer fel gedebatteerd over het afschaffen van het raadgevend referendum. Het debat werd aangevraagd door SP-Kamerlid Ronald van Raak.

“Een dikke vinger naar de bevolking,” zo noemde hij het afschaffen van het referendum door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

“Wat zag de minister vanmorgen toen ze in de spiegel keek?” vroeg Van Raak. “Zag ze een D66’er die haar ziel heeft verkocht, in ruil voor een ministerschap?”

Zwarte dag

Volgens Van Raak moet de stekker uit het referendum omdat burgers zich bij het Oekraïne-referendum één keer tegen het regeringsbeleid en de belangen van de multinationals en eurofielen in Brussel hebben uitgesproken.

“Vandaag is een zwarte dag voor onze democratie, waarop burgers een democratisch recht wordt ontnomen,” zei hij.

“Wat een achterlijke partij is D66 toch geworden,” zei Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Hij vindt dat Ollongrens voorstellen, zoals die over de bestrijding van ‘nepnieuws’, angstvallig veel op het boek 1984 beginnen te lijken.

Doodgraver

Henk Krol (50PLUS) sprak van een aanval op de democratie. Hij zei dat in de geschiedenis alleen de voormalige DDR ooit een referendum heeft ingetrokken.

PVV-Kamerlid Bosma noemde Ollongren de doodgraver van de democratie. “Het liefst amputeert de jonkvrouw eigenhandig onze stembanden,” zei hij.

Premier Rutte zei eerder dat het ‘logisch’ was dat de regering het referendum wil afschaffen, zonder dat hier een referendum over kan worden gehouden, omdat de regering tegen het referendum is.

Dictatuur

“Deze redenering past in een dictatuur, niet in een democratie,” benadrukte Van Raak, toevoegende dat bijna alle landen in Europa een referendum hebben, behalve België en Bosnië-Herzegovina.

In dat lijstje komen wij straks ook weer te staan. “Omdat zoveel politici zo bang zijn voor de mening van de bevolking,” besloot Van Raak. “Rutte wil alles van je weten, maar niet naar je luisteren.”

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons

[SP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yannick
Yannick
3 jaren geleden

het blijkt maar weer dat ze zoch moeten houden aan het Bilderberg clubje en dat het volk geen enkele inspraak meer mag hebben.

Frans2
Frans2
Reactie op  Yannick
3 jaren geleden

Dat Bilderberg clubje is dan niet erg succesvol als alle landen in Europa een referendum hebben, behalve België en Bosnië-Herzegovina.

William
William
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Waarschijnlijk toch wel, want een referendum krijgt gewoon een dikke vinger van Rutte

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  William
3 jaren geleden

Het idee dat ze ons willen doen geloven dat de Amerikaanse verkiezingen gewonnen zijn door Trump dankzij een stel Russen slaat helemaal nergens op. Amerika meldde dat er een stuk of 13 mensen zijn opgepakt die desinformatie verspreidde. De vraag is natuurlijk hoeveel desinformatie hebben zij dan verspreidt? Of beter gezegd, hoeveel Amerikanen hebben dat gelezen en zich daardoor laten beïnvloeden? Dat kunnen er nooit veel zijn. Of zijn die 13 personen soms dag en nacht bezig geweest met het opzetten van websites om alle amerikanen te bereiken. Dat gelooft toch niemand.

Wat we wel zeker weten is dat de Amerikaanse mainstream media zelf betrapt werd op het brengen van nep nieuws. Trump maakte daar een issue van en terecht. Wat dat aangaat valt er over het Nederlandse nieuws ook van alles te zeggen zoals hier bijvoorbeeld,

https://www.youtube.com/watch?v=q_cGzzKGhQ0

Het begint langzaamaan een klassieker te worden. Nog net geen Halbe Zijlstraatje maar het effect ervan is minstens zo erg. Wat verder opvalt is dat de beschuldigingen richting Poetin nooit goed onderbouwt zijn geweest. Zo beweerd de kersverse minister Ollongren dat ook Nederland wordt beïnvloedt door Russisch nep nieuws maar kan geen voorbeelden geven. Ze beweerd dat het er is maar hoe ze dat precies doen mag ze weer niet vertellen, maar we gaan er wel wat tegen doen… Ja ja.

https://www.youtube.com/watch?v=1B978k-BMyc

Frans2
Frans2
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

[ het opzetten van websites om alle amerikanen te bereiken. ]

Ik denk dat je wat achter loopt.
Twitter accounts, Facebook pagina’s, Instagram, Snapchat, Youtube kanalen, berichten delen, retweeten etc. dat zijn de instrumenten om snel een groot publiek te bereiken.

Afgezien van of het echt gebeurd is, kunnen 13 mensen dus wel degelijk met slimme (robot)technieken en click-bait berichten miljoenen mensen bereiken.

En afgezien van of het uiteindelijk werkelijk heeft uitgemaakt voor de verkiezing van Trump, zal de gemiddelde Amerikaan best pissed zijn dat een buitenlander heeft geprobeerd zijn opinie te beïnvloeden, zijn vrijheid om te kiezen te proberen te sturen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

@Frans2,

Bedankt en begrijp ik, maar kunnen die Amerikanen niet meer voor zich zelf nadenken dan?

Gezien de verdeeldheid. Of kloof tussen Washington DC en andere Staten in Amerika die al meer dan een decennia gaande waren denk ik dat de onmin meer aan Washington zelf te wijten is. Trump heeft tijdens de verkiezingen een aantal van die problemen opgesomd waaronder de macht en invloed van zakenbankiers naast de uitverkoop van de Amerikaanse banenmarkt, omdat veel multinationals zich zo nodig in Azië wilde vestigen. De Amerikaanse middenklasse werd zo’n beetje in zijn geheel afgebroken terwijl een respectievelijk kleine groep bakken met geld elders verdienden. Het is de reden waarom zoveel steden verloederde met name aan de randen, de outskirts. Het heeft een enorme impact achtergelaten en daar heeft Poetin met zijn mogelijke Twitter en Facebook vriendjes geen enkel aandeel in.

Aan de andere is het aannemelijk dat een grote groep ontevreden burgers zich eerder laat leiden door nep nieuws, maar de bron van het probleem zat al veel dieper. Voor de rest is het maar de vraag in hoeverre het allemaal waar is gezien de Amerikaanse overheid alsmede Nederland erg vaag blijven over dit onderwerp terwijl ze er zelf al gekleurd opstaan.
Een voorbeeld heb ik eerder gelinkt. Naast dat de Amerikaanse regering al vaker betrapt werd. Zo haalde ze tegen de VN veiligheidsraad alles uit de kast om een oorlog tegen Irak uit te lokken waarvan ze nadien hun excuus hebben aangeboden. Alsof het om een eenvoudige vergissing ging maar het was allemaal gepland.

Frans2
Frans2
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

@Gezinusk
[kunnen die Amerikanen niet meer voor zich zelf nadenken dan?]

Ik weet van de deplorabele toestand in de US en des te verbazingwekkender is dat Trump gekozen wordt die zelf tot de kliek behoort die al zijn producten uit Azië haalt. Trump staat vrolijk te liegen dat de “clean coal” mines weer opengaan terwijl de kolenafnemers in rap tempo op schaliegas en olie overschakelen die makkelijk en schoon via pijpleidingen aangevoerd worden in plaats van vieze vrachtwagens die bergen stoffige kolen moeten verplaatsen. En Trump verstrekt lustig vergunningen om in natuurgebieden te gaan boren, geen kolen dus. Maar het volk pikt het zolang Fox news het verzwijgt.

Want een deel van het volk denkt nu eenmaal niet erg goed na en kiest een zender waar ze zich veilig bij voelen. En als op die zender nu maar een paar betaalde onruststokers vaak genoeg roepen dat Trump een homo is met een zweeds paspoort dan gaan ze zelfs dat nog geloven ook en delen met hun internetvrienden.

faya
faya
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Het is het zelfde als het gevalletje Wilders.
De regering krijgt opdracht het donor item groots in de kijker te zetten en Wilders {pro NWO opdrachtgevers} springt er als een vlo bovenop.
Het NOS nieuws krijgt opdracht om Putin als boeman neer te zetten, en Geenstijl {pro Wilders, pro NWO} springt er als een vlo bovenop.
Twee petten, gespleten tongen, ofwel verwarring is key.

faya
faya
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Ik refereer aan het filmpje ”NOS nieuwsmanipulatie, Geenstijl trekt aan de bel.” van Gezinusk.
Werkelijk niet te geloven hoe dubbel het allemaal is.

faya
faya
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Dat dubbelspel wat gespeeld wordt, daar zou de regering eens goed onderzoek naar moeten laten doen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Yannick
3 jaren geleden

@Yannick,

Dat vermoed ik ook. Naast dat ik Minister Ollongren niet bepaald overtuigd vond overkomen toen ze net in haar functie over nep nieuws begon. Vandaar dat ik al eerder suggereerde dat hetgeen wat ze gezegd heeft door derden werd voorgesteld.

Ik kan het ook omdraaien als de VVD bijvoorbeeld niet de grootste partij was geworden maar bijvoorbeeld het CDA, de PvdA, of D66. Dan hadden we een andere kop voor de camera gezien waar het bericht waarschijnlijk het zelfde bleef. Dus wat is hier van invloed, of bepaalde de koers? Invloed op een koers die kennelijk al bepaald was. Dat deze koers er is lijkt mij wel duidelijk.

René van Zalk
René van Zalk
Reactie op  Yannick
3 jaren geleden

Dictatuur en islam passen goed bij elkaar, vandaar dat de Nederlandse politiek wegloopt met de islam. Daar is over nagedacht met het oog op de toekomst.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  René van Zalk
3 jaren geleden

@René van Zalk,

Gelukkig ben jij in ieder geval niet degene die met oplossingen moet komen aandraven. Die tijd hebben we gelukkig gehad.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Yannick
3 jaren geleden

@Yannik

Feitelijk is een referendum totale onzinding, want geen Haagse in het kruis stinkende politieke hond trekt zich er ook maar iets ergens van aan.

Maar er iets waarmee de burger zijn macht nog wel kan tonen en helaas of dom genoeg geen gebruik van wil maken is namelijk: nooit meer stemmen en dat natuurlijk massaal! Maar ja,j Nederland kent niet zo’n grote saamhorigheid, eensgezindheid en en laat zich graag verdelen.

Maar zonder stem geen macht voor de stinkende honden. Mensen die blijven stemmen en ook weten dat er bij een referendum toch niet naar ze wordt geluisterd maar wel braaf in het kieshokje staan, juist dat zijn de mensen die Nederland de das om doet. Deze mensen.geven de politiek het mandaat om verder te gaan op de voor ons destructieve weg.

jenne
jenne
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

We moeten terug naar een sterke volks partij, met leiders die uit dit denken zijn voortgekomen, mogen best bevlogen intellectuelen bij zitten, maar niet van die pseudo socialistische middenstanders, gewoon grof sociaal geschut, je moet het afdwingen bij deze zetbazen van de NWO kapitalisten, of hoe je ze noemen wilt, dit gekochte politieke gebroed moet aan de kant geveegt worden ! groet !

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Yannick
3 jaren geleden

Maar het volk protesteert ook niet! Er zijn tijden geweest dat het volk de straat opging en demonstreerde tegen een beleid en nu doet men niets behoudens frustraties uiten op fora.
De ZWEEDSE jonkvrouw met nederlands paspoort behoort geen minister te zijn. Nederland is het thuisland van de nederlanders, die meestal maar een paspoort hebben. Daarom dient een regering en parlement te bestaan uit mensen met een NEDERLANDS paspoort om de belangen van de nederlander met een paspoort, nl Nederlands paspoort, te behartigen.

Ik weet het is ‘wishfull thinking’ maar toen het bovenstaande nog in functie was in Nederland ging het goed met ons.
Dat huidige generaties de straat niet meer opgaan komt volgens mij omdat men niet weet hoe Nederland is ontwikkeld omdat het vak geschiedenis niet meer verplicht is.

Marcel
Marcel
3 jaren geleden

D666

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

LS…

Kop dicht , je organen inleveren en verder geen discussie. En anders !
Vult U zelf maar in… Fascisme ten top !

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Ze zouden daar in Den Haag allemaal eens een verlichte Boeddha moeten worden.

densie
densie
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

dubbel verlicht?

Hemel, nou dan kun je wachten tot je een ons weegt
(niet veel stof achter te laten, haha hebben ze ook niets meer aan je organen)

Greed….Macht…..Angst….

de vier edele waarheden….daar hebben ze geen kaas van gegeten…

‘t duurt niet lang meer hoor, dat hele kaartenhuis stort in binnenkort…

namaste

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

LS…

Ze weten niet eens wie Boeddha is !

Enki1
Enki1
3 jaren geleden

De sneltrein waarmee die viezerikken werken gaat sneller en sneller…. geen referendum meer (als we die al hadden), geen recht meer op je lichaam na je dood……voor de 90% slapende onder ons….. en ook geen goude plak vandaag SH*T ZEG 😉

Enki1
Enki1
Reactie op  Enki1
3 jaren geleden

weltrusten

only you
only you
3 jaren geleden

Dat een buitenlandse hier de boel moet komen regeren?

salvar
salvar
3 jaren geleden

toch simpel ,, opstand,,

William
William
3 jaren geleden

Dat ze een lesbische jonkvrouw is wil haar nog niet het recht geven om straks een klein zwart snorretje op te plakken… straks voert ze ook nog een bepaalde groet door… mijn grootvader weigerde dat en riep “so hoch springt unsere hund”… we worden uitgeknepen als citroenen, alleen het zuur blijft over… wanneer worden wij wakker? Zelfs ons lichaam bij “hersendood” is niet meer van ons… behalve als je een kaart bij je draagt dat je dat niet wil.. maar als ze het kaartje over het hoofd zien?

B. Fester
B. Fester
3 jaren geleden

Vreselijk K*TWIJF, een valse zweedse troll !! Moeten wij niet willen, moeten wij niet hebben… Net zo erg als de rest van d666 !!! Niet te vertrouwen!

Frans2
Frans2
Reactie op  B. Fester
3 jaren geleden

Iedereen die scheldt op Ollegren en haar seksualiteit of tweede paspoort laat zien dat hij/zij er weinig van begrijpt.

Dit is een coalitie-afspraak en Ollegren is toevallig de minister die dit moet uitvoeren. Het kan zelfs zo zijn dat zij persoonlijk tegen de afschaffing van het referendum is, maar haar partij heeft er voor de coalitie mee ingestemd en dan moet ze het uitvoeren of vertrekken.

Als je zonodig op de persoon wil spelen dan moet je Rutte, Pechthold en Buma hebben.

William
William
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Ben ik het niet mee eens, dat Ollegren “toevallig” minister is.. dus je probeert te vertellen dat ze een marionet is en niets in te brengen heeft? Dan kan je net zo goed de josti band in de regering zetten…

Frans2
Frans2
Reactie op  William
3 jaren geleden

[ dus je probeert te vertellen dat ze een marionet is en niets in te brengen heeft? ]
Stropop. Dat heb ik niet gezegd.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

@ Frans2

Even er van uitgaande dat zij het niet eens is met dit besluit; heeft zij als minister de autoriteit om tegen het regeer akkoord in te gaan. Daarvoor moet je “ruggengraat” hebben, en laat dat nou net bij D66 (een naam die ze totaal niet waard zijn) ontbreken wanneer puntje bij paaltje komt. Nergens in de Nederlandse (grond)wet staat namelijk dat een minister zich aan het regeer akkoord moet houden. Het is dus gewoon haar eigen keuze, en het geeft alleen nog maar weer aan hoe door en door verrot het Nederlandse politieke systeem is.

Ik kan je verzekeren dat Bilderbergje Ollongren (dan houd ik het nog netjes, want ik heb totaal geen respect voor globalisten) hier helemaal niet tegen is. Ik hoop ooit de dag te mogen meemaken dat zij, en mensen zoals haar juridisch vervolgd zullen worden voor de schade, en het leed wat zij in Nederland en elders in deze wereld in stand houden met hun corrupte politiek.

Frans2
Frans2
Reactie op  Minute Repeater
3 jaren geleden

[ Ik kan je verzekeren dat Bilderbergje Ollongren (…) hier helemaal niet tegen is. ]
Dat kun je niet zolang je niet in haar hersenen kunt kijken wat ze werkelijk denkt vs wat ze doet en zegt.

Als zij meteen weer en definitief uit de politiek wil dan moet ze tegen het coalitieakkoord ingaan en dan wordt ze door alle coalitiepartijen weggestemd en het werken onmogelijk gemaakt. Ze heeft immers met het ministerschap ingestemd terwijl ze wist welk akkoord er lag m.b.t. het referendum. Vervolgens kan de 2e Kamer zelf de wet indienen en gewoon aannemen, verzet is dus ook niet effectief.

Ook als minister krijg je niet altijd op elk vlak je zin, je vertegenwoordigt immers meerdere coalitiepartijen en dus zul je compromissen moeten sluiten. En dit plan is ook geen ideetje dat tot ieders verrassing opduikt, maar al in de onderhandelingen is vastgelegd vóór de benoeming van de ministers.

Als deze wet wordt aangenomen dan zijn alle ministers daar schuldig aan, plus minimaal 76 2e Kamerleden en nog eens 38 1e Kamerleden plus de Koning, maar blijkbaar richt men liever alle gifpijlen op één persoon en haar paspoort en seksualiteit. Bah.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Beste Frans2, ik ben het met U eens, maar vind dat het tweede paspoort toch aangekaart moet worden. Het zijn de beleidsmakers op de ministeries die de minister voorleggen wat er gebeuren moet. Ik ben er van overtuigt dat vele van deze beleids makers een tweede paspoort hebben.
Dan wat nooit aangekaart wordt: ons lot hangt af van Rutte, Ollogren en europees Merkel,May en Macron; zij hebben geen van allen kinderen! mijn ervaring heeft geleerd dat mensen zonder kinderen minder bezorgd zijn over een goede toekomst, dan mensen met (klein)kinderen. Ik hoop dat ik het goed verwoord heb.

Frans2
Frans2
Reactie op  Henk Azie
3 jaren geleden

De wereld is geen dorp meer zoals vroeger en mensen reizen of wonen (tijdelijk) steeds meer waar ze niet geboren of opgegroeid zijn.
Klagen over een tweede paspoort is net zo onzinnig als iemand die Amsterdam is geboren en meteen daarna naar Rotterdam is verhuisd, het actief en passief kiesrecht in Rotterdam te ontzeggen.
Het gaat om je woorden en je daden, niet om de kleur van je paspoort.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Als men maar een paspoort heeft dan zorgt men ervoor dat het land van dat paspoort goed draait. Als men opties heeft om gebruik te maken van een tweede paspoort, dan kan de loyaliteit in het geding komen.
De wereld is nooit een dorp geweest en onze voor ouders hebben met hard werken en vechten ons land opgebouwd tot een zorg en welvaart staat.
Dit alles is nu afgebroken door een generatie die veel cadeau gekregen heeft,oa geen oorlog en bezetting hebben meegemaakt.

StefanZ
StefanZ
3 jaren geleden

De regering van Nederland is geen klap beter dan die van Rusland, met Rutte als een slap aftreksel van Poetin. Het is de bedoeling de Nederlandse bevolking mond dood te maken, want dat is alleen maar lastig. In aanloop naar de verkiezingen worden er mooie beloftes gedaan om zieltjes te winnen, die later zonder pardon worden gebroken. De VVD is voor meer dan 30% schuldig aan de schandalen in de Nederlandse politiek en komen daar steeds mee weg. Leugens worden niet als slecht gezien, omdat Rutte als grootste leugenaar het probleem daarvan niet inziet. Het verbaast mij telkens weer dat de VVD de verkiezingen wint, als je het geklungel in de politiek een beetje volgt. Nu na een paar maanden met deze coalitie zijn er al de nodige schandalen geweest en ik ben ervan overtuigd, dat deze coalitie de eindstreep niet haalt.

Willie
Willie
Reactie op  StefanZ
3 jaren geleden

Zou het niet zo kunnen zijn dat er met het telen van de stemmen geknoeid is? Ik acht het niet ondenkbaar!

x

Check Also

kaag

Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Voor ...

demmink

Van Haga over zaak-Demmink: ‘Deksel moet van de beerput’

Het zal velen niet ontgaan zijn dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

63
0
We lezen graag je reactie!x