Homepagina » Binnenland » Minister Ollongren is de doodgraver van de democratie. Dit voorstel brengt ons angstvallig dicht in de buurt van een dictatuur
Minister Ollongren is de doodgraver van de democratie. Dit voorstel brengt ons angstvallig dicht in de buurt van een dictatuur

Minister Ollongren is de doodgraver van de democratie. Dit voorstel brengt ons angstvallig dicht in de buurt van een dictatuur

Donderdag werd in de Tweede Kamer fel gedebatteerd over het afschaffen van het raadgevend referendum. Het debat werd aangevraagd door SP-Kamerlid Ronald van Raak.

“Een dikke vinger naar de bevolking,” zo noemde hij het afschaffen van het referendum door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

“Wat zag de minister vanmorgen toen ze in de spiegel keek?” vroeg Van Raak. “Zag ze een D66’er die haar ziel heeft verkocht, in ruil voor een ministerschap?”

Zwarte dag

Volgens Van Raak moet de stekker uit het referendum omdat burgers zich bij het Oekraïne-referendum één keer tegen het regeringsbeleid en de belangen van de multinationals en eurofielen in Brussel hebben uitgesproken.

“Vandaag is een zwarte dag voor onze democratie, waarop burgers een democratisch recht wordt ontnomen,” zei hij.

“Wat een achterlijke partij is D66 toch geworden,” zei Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Hij vindt dat Ollongrens voorstellen, zoals die over de bestrijding van ‘nepnieuws’, angstvallig veel op het boek 1984 beginnen te lijken.

Doodgraver

Henk Krol (50PLUS) sprak van een aanval op de democratie. Hij zei dat in de geschiedenis alleen de voormalige DDR ooit een referendum heeft ingetrokken.

PVV-Kamerlid Bosma noemde Ollongren de doodgraver van de democratie. “Het liefst amputeert de jonkvrouw eigenhandig onze stembanden,” zei hij.

Premier Rutte zei eerder dat het ‘logisch’ was dat de regering het referendum wil afschaffen, zonder dat hier een referendum over kan worden gehouden, omdat de regering tegen het referendum is.

Dictatuur

“Deze redenering past in een dictatuur, niet in een democratie,” benadrukte Van Raak, toevoegende dat bijna alle landen in Europa een referendum hebben, behalve België en Bosnië-Herzegovina.

In dat lijstje komen wij straks ook weer te staan. “Omdat zoveel politici zo bang zijn voor de mening van de bevolking,” besloot Van Raak. “Rutte wil alles van je weten, maar niet naar je luisteren.”

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons

[SP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Yannick schreef:

  het blijkt maar weer dat ze zoch moeten houden aan het Bilderberg clubje en dat het volk geen enkele inspraak meer mag hebben.

  46 likes
  • Frans2 schreef:

   Dat Bilderberg clubje is dan niet erg succesvol als alle landen in Europa een referendum hebben, behalve België en Bosnië-Herzegovina.

   17 likes
   • William schreef:

    Waarschijnlijk toch wel, want een referendum krijgt gewoon een dikke vinger van Rutte

    17 likes
    • Gezinusk schreef:

     Het idee dat ze ons willen doen geloven dat de Amerikaanse verkiezingen gewonnen zijn door Trump dankzij een stel Russen slaat helemaal nergens op. Amerika meldde dat er een stuk of 13 mensen zijn opgepakt die desinformatie verspreidde. De vraag is natuurlijk hoeveel desinformatie hebben zij dan verspreidt? Of beter gezegd, hoeveel Amerikanen hebben dat gelezen en zich daardoor laten beïnvloeden? Dat kunnen er nooit veel zijn. Of zijn die 13 personen soms dag en nacht bezig geweest met het opzetten van websites om alle amerikanen te bereiken. Dat gelooft toch niemand.

     Wat we wel zeker weten is dat de Amerikaanse mainstream media zelf betrapt werd op het brengen van nep nieuws. Trump maakte daar een issue van en terecht. Wat dat aangaat valt er over het Nederlandse nieuws ook van alles te zeggen zoals hier bijvoorbeeld,

     https://www.youtube.com/watch?v=q_cGzzKGhQ0

     Het begint langzaamaan een klassieker te worden. Nog net geen Halbe Zijlstraatje maar het effect ervan is minstens zo erg. Wat verder opvalt is dat de beschuldigingen richting Poetin nooit goed onderbouwt zijn geweest. Zo beweerd de kersverse minister Ollongren dat ook Nederland wordt beïnvloedt door Russisch nep nieuws maar kan geen voorbeelden geven. Ze beweerd dat het er is maar hoe ze dat precies doen mag ze weer niet vertellen, maar we gaan er wel wat tegen doen… Ja ja.

     https://www.youtube.com/watch?v=1B978k-BMyc

     14 likes
     • Frans2 schreef:

      @Gezinusk
      [kunnen die Amerikanen niet meer voor zich zelf nadenken dan?]

      Ik weet van de deplorabele toestand in de US en des te verbazingwekkender is dat Trump gekozen wordt die zelf tot de kliek behoort die al zijn producten uit Azië haalt. Trump staat vrolijk te liegen dat de “clean coal” mines weer opengaan terwijl de kolenafnemers in rap tempo op schaliegas en olie overschakelen die makkelijk en schoon via pijpleidingen aangevoerd worden in plaats van vieze vrachtwagens die bergen stoffige kolen moeten verplaatsen. En Trump verstrekt lustig vergunningen om in natuurgebieden te gaan boren, geen kolen dus. Maar het volk pikt het zolang Fox news het verzwijgt.

      Want een deel van het volk denkt nu eenmaal niet erg goed na en kiest een zender waar ze zich veilig bij voelen. En als op die zender nu maar een paar betaalde onruststokers vaak genoeg roepen dat Trump een homo is met een zweeds paspoort dan gaan ze zelfs dat nog geloven ook en delen met hun internetvrienden.

      7 likes
     • Frans2 schreef:

      [ het opzetten van websites om alle amerikanen te bereiken. ]

      Ik denk dat je wat achter loopt.
      Twitter accounts, Facebook pagina’s, Instagram, Snapchat, Youtube kanalen, berichten delen, retweeten etc. dat zijn de instrumenten om snel een groot publiek te bereiken.

      Afgezien van of het echt gebeurd is, kunnen 13 mensen dus wel degelijk met slimme (robot)technieken en click-bait berichten miljoenen mensen bereiken.

      En afgezien van of het uiteindelijk werkelijk heeft uitgemaakt voor de verkiezing van Trump, zal de gemiddelde Amerikaan best pissed zijn dat een buitenlander heeft geprobeerd zijn opinie te beïnvloeden, zijn vrijheid om te kiezen te proberen te sturen.

      5 likes
     • Gezinusk schreef:

      @Frans2,

      Bedankt en begrijp ik, maar kunnen die Amerikanen niet meer voor zich zelf nadenken dan?

      Gezien de verdeeldheid. Of kloof tussen Washington DC en andere Staten in Amerika die al meer dan een decennia gaande waren denk ik dat de onmin meer aan Washington zelf te wijten is. Trump heeft tijdens de verkiezingen een aantal van die problemen opgesomd waaronder de macht en invloed van zakenbankiers naast de uitverkoop van de Amerikaanse banenmarkt, omdat veel multinationals zich zo nodig in Azië wilde vestigen. De Amerikaanse middenklasse werd zo’n beetje in zijn geheel afgebroken terwijl een respectievelijk kleine groep bakken met geld elders verdienden. Het is de reden waarom zoveel steden verloederde met name aan de randen, de outskirts. Het heeft een enorme impact achtergelaten en daar heeft Poetin met zijn mogelijke Twitter en Facebook vriendjes geen enkel aandeel in.

      Aan de andere is het aannemelijk dat een grote groep ontevreden burgers zich eerder laat leiden door nep nieuws, maar de bron van het probleem zat al veel dieper. Voor de rest is het maar de vraag in hoeverre het allemaal waar is gezien de Amerikaanse overheid alsmede Nederland erg vaag blijven over dit onderwerp terwijl ze er zelf al gekleurd opstaan.
      Een voorbeeld heb ik eerder gelinkt. Naast dat de Amerikaanse regering al vaker betrapt werd. Zo haalde ze tegen de VN veiligheidsraad alles uit de kast om een oorlog tegen Irak uit te lokken waarvan ze nadien hun excuus hebben aangeboden. Alsof het om een eenvoudige vergissing ging maar het was allemaal gepland.

      2 likes
     • faya schreef:

      Ik refereer aan het filmpje ”NOS nieuwsmanipulatie, Geenstijl trekt aan de bel.” van Gezinusk.
      Werkelijk niet te geloven hoe dubbel het allemaal is.

      2 likes
     • faya schreef:

      Het is het zelfde als het gevalletje Wilders.
      De regering krijgt opdracht het donor item groots in de kijker te zetten en Wilders {pro NWO opdrachtgevers} springt er als een vlo bovenop.
      Het NOS nieuws krijgt opdracht om Putin als boeman neer te zetten, en Geenstijl {pro Wilders, pro NWO} springt er als een vlo bovenop.
      Twee petten, gespleten tongen, ofwel verwarring is key.

      1 likes
     • faya schreef:

      Dat dubbelspel wat gespeeld wordt, daar zou de regering eens goed onderzoek naar moeten laten doen.

      0 likes
  • René van Zalk schreef:

   Dictatuur en islam passen goed bij elkaar, vandaar dat de Nederlandse politiek wegloopt met de islam. Daar is over nagedacht met het oog op de toekomst.

   23 likes
  • weg met ons schreef:

   @Yannik

   Feitelijk is een referendum totale onzinding, want geen Haagse in het kruis stinkende politieke hond trekt zich er ook maar iets ergens van aan.

   Maar er iets waarmee de burger zijn macht nog wel kan tonen en helaas of dom genoeg geen gebruik van wil maken is namelijk: nooit meer stemmen en dat natuurlijk massaal! Maar ja,j Nederland kent niet zo’n grote saamhorigheid, eensgezindheid en en laat zich graag verdelen.

   Maar zonder stem geen macht voor de stinkende honden. Mensen die blijven stemmen en ook weten dat er bij een referendum toch niet naar ze wordt geluisterd maar wel braaf in het kieshokje staan, juist dat zijn de mensen die Nederland de das om doet. Deze mensen.geven de politiek het mandaat om verder te gaan op de voor ons destructieve weg.

   18 likes
   • jenne schreef:

    We moeten terug naar een sterke volks partij, met leiders die uit dit denken zijn voortgekomen, mogen best bevlogen intellectuelen bij zitten, maar niet van die pseudo socialistische middenstanders, gewoon grof sociaal geschut, je moet het afdwingen bij deze zetbazen van de NWO kapitalisten, of hoe je ze noemen wilt, dit gekochte politieke gebroed moet aan de kant geveegt worden ! groet !

    11 likes
  • Gezinusk schreef:

   @Yannick,

   Dat vermoed ik ook. Naast dat ik Minister Ollongren niet bepaald overtuigd vond overkomen toen ze net in haar functie over nep nieuws begon. Vandaar dat ik al eerder suggereerde dat hetgeen wat ze gezegd heeft door derden werd voorgesteld.

   Ik kan het ook omdraaien als de VVD bijvoorbeeld niet de grootste partij was geworden maar bijvoorbeeld het CDA, de PvdA, of D66. Dan hadden we een andere kop voor de camera gezien waar het bericht waarschijnlijk het zelfde bleef. Dus wat is hier van invloed, of bepaalde de koers? Invloed op een koers die kennelijk al bepaald was. Dat deze koers er is lijkt mij wel duidelijk.

   17 likes
  • Henk Azie schreef:

   Maar het volk protesteert ook niet! Er zijn tijden geweest dat het volk de straat opging en demonstreerde tegen een beleid en nu doet men niets behoudens frustraties uiten op fora.
   De ZWEEDSE jonkvrouw met nederlands paspoort behoort geen minister te zijn. Nederland is het thuisland van de nederlanders, die meestal maar een paspoort hebben. Daarom dient een regering en parlement te bestaan uit mensen met een NEDERLANDS paspoort om de belangen van de nederlander met een paspoort, nl Nederlands paspoort, te behartigen.

   Ik weet het is ‘wishfull thinking’ maar toen het bovenstaande nog in functie was in Nederland ging het goed met ons.
   Dat huidige generaties de straat niet meer opgaan komt volgens mij omdat men niet weet hoe Nederland is ontwikkeld omdat het vak geschiedenis niet meer verplicht is.

   5 likes
 • B. Fester schreef:

  Vreselijk K*TWIJF, een valse zweedse troll !! Moeten wij niet willen, moeten wij niet hebben… Net zo erg als de rest van d666 !!! Niet te vertrouwen!

  26 likes
  • Frans2 schreef:

   Iedereen die scheldt op Ollegren en haar seksualiteit of tweede paspoort laat zien dat hij/zij er weinig van begrijpt.

   Dit is een coalitie-afspraak en Ollegren is toevallig de minister die dit moet uitvoeren. Het kan zelfs zo zijn dat zij persoonlijk tegen de afschaffing van het referendum is, maar haar partij heeft er voor de coalitie mee ingestemd en dan moet ze het uitvoeren of vertrekken.

   Als je zonodig op de persoon wil spelen dan moet je Rutte, Pechthold en Buma hebben.

   14 likes
   • Minute Repeater schreef:

    @ Frans2

    Even er van uitgaande dat zij het niet eens is met dit besluit; heeft zij als minister de autoriteit om tegen het regeer akkoord in te gaan. Daarvoor moet je “ruggengraat” hebben, en laat dat nou net bij D66 (een naam die ze totaal niet waard zijn) ontbreken wanneer puntje bij paaltje komt. Nergens in de Nederlandse (grond)wet staat namelijk dat een minister zich aan het regeer akkoord moet houden. Het is dus gewoon haar eigen keuze, en het geeft alleen nog maar weer aan hoe door en door verrot het Nederlandse politieke systeem is.

    Ik kan je verzekeren dat Bilderbergje Ollongren (dan houd ik het nog netjes, want ik heb totaal geen respect voor globalisten) hier helemaal niet tegen is. Ik hoop ooit de dag te mogen meemaken dat zij, en mensen zoals haar juridisch vervolgd zullen worden voor de schade, en het leed wat zij in Nederland en elders in deze wereld in stand houden met hun corrupte politiek.

    20 likes
    • Frans2 schreef:

     [ Ik kan je verzekeren dat Bilderbergje Ollongren (…) hier helemaal niet tegen is. ]
     Dat kun je niet zolang je niet in haar hersenen kunt kijken wat ze werkelijk denkt vs wat ze doet en zegt.

     Als zij meteen weer en definitief uit de politiek wil dan moet ze tegen het coalitieakkoord ingaan en dan wordt ze door alle coalitiepartijen weggestemd en het werken onmogelijk gemaakt. Ze heeft immers met het ministerschap ingestemd terwijl ze wist welk akkoord er lag m.b.t. het referendum. Vervolgens kan de 2e Kamer zelf de wet indienen en gewoon aannemen, verzet is dus ook niet effectief.

     Ook als minister krijg je niet altijd op elk vlak je zin, je vertegenwoordigt immers meerdere coalitiepartijen en dus zul je compromissen moeten sluiten. En dit plan is ook geen ideetje dat tot ieders verrassing opduikt, maar al in de onderhandelingen is vastgelegd vóór de benoeming van de ministers.

     Als deze wet wordt aangenomen dan zijn alle ministers daar schuldig aan, plus minimaal 76 2e Kamerleden en nog eens 38 1e Kamerleden plus de Koning, maar blijkbaar richt men liever alle gifpijlen op één persoon en haar paspoort en seksualiteit. Bah.

     6 likes
   • William schreef:

    Ben ik het niet mee eens, dat Ollegren “toevallig” minister is.. dus je probeert te vertellen dat ze een marionet is en niets in te brengen heeft? Dan kan je net zo goed de josti band in de regering zetten…

    13 likes
   • Henk Azie schreef:

    Beste Frans2, ik ben het met U eens, maar vind dat het tweede paspoort toch aangekaart moet worden. Het zijn de beleidsmakers op de ministeries die de minister voorleggen wat er gebeuren moet. Ik ben er van overtuigt dat vele van deze beleids makers een tweede paspoort hebben.
    Dan wat nooit aangekaart wordt: ons lot hangt af van Rutte, Ollogren en europees Merkel,May en Macron; zij hebben geen van allen kinderen! mijn ervaring heeft geleerd dat mensen zonder kinderen minder bezorgd zijn over een goede toekomst, dan mensen met (klein)kinderen. Ik hoop dat ik het goed verwoord heb.

    2 likes
    • Frans2 schreef:

     De wereld is geen dorp meer zoals vroeger en mensen reizen of wonen (tijdelijk) steeds meer waar ze niet geboren of opgegroeid zijn.
     Klagen over een tweede paspoort is net zo onzinnig als iemand die Amsterdam is geboren en meteen daarna naar Rotterdam is verhuisd, het actief en passief kiesrecht in Rotterdam te ontzeggen.
     Het gaat om je woorden en je daden, niet om de kleur van je paspoort.

     5 likes
     • Henk Azie schreef:

      Als men maar een paspoort heeft dan zorgt men ervoor dat het land van dat paspoort goed draait. Als men opties heeft om gebruik te maken van een tweede paspoort, dan kan de loyaliteit in het geding komen.
      De wereld is nooit een dorp geweest en onze voor ouders hebben met hard werken en vechten ons land opgebouwd tot een zorg en welvaart staat.
      Dit alles is nu afgebroken door een generatie die veel cadeau gekregen heeft,oa geen oorlog en bezetting hebben meegemaakt.

      0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Kop dicht , je organen inleveren en verder geen discussie. En anders !
  Vult U zelf maar in… Fascisme ten top !

  37 likes
 • Enki1 schreef:

  De sneltrein waarmee die viezerikken werken gaat sneller en sneller…. geen referendum meer (als we die al hadden), geen recht meer op je lichaam na je dood……voor de 90% slapende onder ons….. en ook geen goude plak vandaag SH*T ZEG 😉

  22 likes
 • Marcel schreef:

  D666

  26 likes
 • Jaya schreef:

  Ze zouden daar in Den Haag allemaal eens een verlichte Boeddha moeten worden.

  6 likes
  • densie schreef:

   dubbel verlicht?

   Hemel, nou dan kun je wachten tot je een ons weegt
   (niet veel stof achter te laten, haha hebben ze ook niets meer aan je organen)

   Greed….Macht…..Angst….

   de vier edele waarheden….daar hebben ze geen kaas van gegeten…

   ‘t duurt niet lang meer hoor, dat hele kaartenhuis stort in binnenkort…

   namaste

   18 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Ze weten niet eens wie Boeddha is !

   1 likes
 • jenne schreef:

  Ik wil hier niet alles over één kam scheren, maar deze Ollegren, is een nep Nederlandse, een nep vrouw, enbij nadere beschouwing een nep mens, over gevoelens discusseerd men niet, maar mijn gevoelens zeggen mij, dat we op de verkeerde weg zijn, in onze samenleving, zij die een vreselijk kleine minderheid vormen in onze samenleving, de sexueel mindervalide mannen en vrouwen, hebben de leiding, en beslissen over het recht van denken van onze kinderen, plus dat ze ons landje verkwanselen !

  20 likes
  • Willie schreef:

   Hert lijkt er intussen erg sterk op de de seksuele minderheden zich diep hebben ingegraven in de samenleving middels clubs, gerecht, politiek etc. etc. en dan nu steeds meer de leiding nemend. Waarom anders kunnen de pedosexuelen niet worden aangepakt? Waar en voor wie is men bang? Dat is toch te grijs? Het betekent al dat zij de leiding hebben en dat al vrij lang, maar nu manifest. Men waant zich zeker! De “club” is nu zo groot en machtig (denken ze) dat men openlijk naar buiten komt met hun verderfelijke suggesties en wetvoorstellen.

   4 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Netjes verwoord: Een Duitse uit het Khazarendom, een Argentijnse een Zweedse en een bosje Moslima !
   Tel uit je winst ! Die houden niet van gezonde kerels !

   1 likes
 • Richard schreef:

  Als u een beeld van de toekomst wilt, stelt u zich een laars voor stampend op een menselijk gezicht – voor altijd.
  George Orwell

  Doodgraver democratie?
  De machthebbers zijn de schaamte allang voorbij.

  11 likes
 • Gezinusk schreef:

  @StefanZ,

  Het lijkt er inderdaad op dat we voor Nederland te maken hebben met een stel idioten waaronder de VVD, PvdA, en D66. Naast het feit dat ze aan het pluche vastgeplakt zitten doen ze hun uiterste best om nieuwkomers te demoniseren. Destijds hebben we dit gezien met Pim Fortuyn en met het Forum van Democratie schijnen ze de zelfde agenda er op na te houden.

  Zo kwam tijdens het debat voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen Pechtold alweer aanzetten met het gebruikelijke woord wegloper terwijl Thierry Baudet nog niet was weggelopen. Of heb ik misschien iets gemist?

  11 likes
  • Willie schreef:

   Ik denk dat je er gerust van kan uitgaan dat ze geestesziek zijn! Zo niet, dan hebben zij hun ziel aan de duivel verkocht. In ieder geval zijn het smerige vileine onmenselijke apparaten.

   5 likes
  • eksegese schreef:

   Thierry Baudet is net als Fortuyn destijds bezig een ernstige bedreiging te vormen voor het partijkartel. Alle aantijgingen tegen hem zijn vals en komen van tal van smerige infiltranten die zijn partij van binnen uit kapot willen maken. Gelukkig trapt hij ze hopelijk op tijd zijn partij uit en krijgt hij ooit de kans om de democratie echt in te voeren middels bindende ipv raadgevende referenda. Hij is mijn laatste hoop in het Haagse hol van de leeuw.

   https://youtu.be/WVeDBEeAMz0

   5 likes
   • Foppe schreef:

    Ja hoor eksegese.. Het zijn allemaal infiltranten, aangestuurd door de cia, die weer aangestuurd worden door aliens. Mag ik een teiltje? Zo denken mensen ook over Poetin. En ze dachten Duitsers waarschijnlijk in 1935 over AH.

    Als je niet inziet dat Baudet een goede start maakte maar nu op inhoud compleet wordt weggeblazen door de mensen die er al langer zitten (ervaring is veel voor een politicus) dan wil je het niet zien.

    En als mensen nog steeds denken dat bindende referenda ook maar iets met democratie te maken dan weet ik het niet meer. Wat weten wij, als gewone mensen, nou van vele politieke situaties in het land en zelfs daarbuiten?

    Wat wisten mensen nou bijvoorbeeld van Oekraine? Het enige wat we wisten hoorden we van voor en tegen standers. Beide partijen zeiden wat anders. Weten we dan wat waar is? De een riep dat oekraine corrupt was, dat er nazi sympathisanten rondliepen en dat ze niet bij de EU hoorden. De andere partij zei dat er jonge mensen waren die verandering wilden en een kans moesten krijgne. Weten we dan echt wat waar is? Overschat jezelf toch niet eens, mensen.

    De bindende referenda voor dingen als Europa en belangrijke zaken in Nederland is van dezelfde domheid als dat een loodgieter aan zijn klant gaat vragen “en, wat moet ik precies doen”? Dat doet een loodgieter niet, waarom politici wel?

    Iedereen die nu voor referenda is doet dit louter en alleen om het gepeupel tevreden te houden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Straks draaien ze het (terecht) weer terug.

    raadgevende referenda voor iets in de buurt (de naam van een school of een straat, waar een object kan staan) is prima, maar niet voor Europese aangelegenheden.

    0 likes
    • eksegese schreef:

     @Foppe,
     Quote : raadgevende referenda voor iets in de buurt (de naam van een school of een straat, waar een object kan staan) is prima, maar niet voor Europese aangelegenheden.

     Ooh, en zaken die echt belangrijk zijn laat je over aan liegende en bedriegende politici zeker ? En ben jij echt serieus nog steeds van mening dat het verdrag met Oekraïne een prima deal was ? Jij hebt echt nog steeds geen flauw benul welk smerige spel daar gespeeld wordt ? Dan is verdere uitleg ook volstrekt zinloos lijkt me, droom daar maar lekker over verder.

     Maar als het volk dan altijd en overal te dom voor is, hoe kan het dan zijn dat een volkomen soeverein, zelfstandig en welvarend land als Zwitserland geen enkele belangrijke beslissing neemt zonder het volk te raadplegen middels bindende referenda ? Dan zou het daar toch één grote puinhoop moeten zijn. Of is het volk zo dom nog niet als je als overheid zorgt voor goede informatie en uitleg omdat daar uiteindelijk iedereen bij gebaat is. Als het aan ons volk gelegen had was onze grondwet ook niet compleet overruled geweest door de EU, waren we er waarschijnlijk nooit lid van geworden en hadden we onze harde gulden nog steeds in de knip. Onze soevereiniteit is verkwanselt en onze financiële situatie staat altijd op het spel doordat we borg moeten staan voor alle landen die absoluut financieel niet fit waren om lid te worden van de EU. Al die miljarden die al wegstroomden naar Griekenland, naar de EU zelf hadden wij anders en beter kunnen besteden, als ze maar naar dat “domme” volk geluisterd hadden.
     De EU is er alleen voor de multinationals en grote firma’s die met hun schimmige constructies internationaal nagenoeg geen belasting meer betalen over hun winsten. Dat geld wat ze daar mislopen komen ze weer op de werkvloer terughalen, dat is de opzet, dat is hoe het gaat. De rijken rijker de rest wordt afgeknepen. Ja, hoe dom was het volk nou uiteindelijk om dat allemaal niet te willen ?

     0 likes
 • William schreef:

  Dat ze een lesbische jonkvrouw is wil haar nog niet het recht geven om straks een klein zwart snorretje op te plakken… straks voert ze ook nog een bepaalde groet door… mijn grootvader weigerde dat en riep “so hoch springt unsere hund”… we worden uitgeknepen als citroenen, alleen het zuur blijft over… wanneer worden wij wakker? Zelfs ons lichaam bij “hersendood” is niet meer van ons… behalve als je een kaart bij je draagt dat je dat niet wil.. maar als ze het kaartje over het hoofd zien?

  19 likes
 • StefanZ schreef:

  De regering van Nederland is geen klap beter dan die van Rusland, met Rutte als een slap aftreksel van Poetin. Het is de bedoeling de Nederlandse bevolking mond dood te maken, want dat is alleen maar lastig. In aanloop naar de verkiezingen worden er mooie beloftes gedaan om zieltjes te winnen, die later zonder pardon worden gebroken. De VVD is voor meer dan 30% schuldig aan de schandalen in de Nederlandse politiek en komen daar steeds mee weg. Leugens worden niet als slecht gezien, omdat Rutte als grootste leugenaar het probleem daarvan niet inziet. Het verbaast mij telkens weer dat de VVD de verkiezingen wint, als je het geklungel in de politiek een beetje volgt. Nu na een paar maanden met deze coalitie zijn er al de nodige schandalen geweest en ik ben ervan overtuigd, dat deze coalitie de eindstreep niet haalt.

  8 likes
 • only you schreef:

  Dat een buitenlandse hier de boel moet komen regeren?

  12 likes
 • Minute Repeater schreef:

  Dit debat was tenenkrommend, maar hopelijk heeft het weer wat ogen doen openen zodat mensen kunnen zien in wat voor faal staat we leven. Ik hoop ooit de dag mee te mogen maken dat fascisten zoals Ollongren en consorten juridisch vervolgd zullen worden voor hun aandeel in het globalisme.

  9 likes
 • Rene schreef:

  Ollongren is aangesteld met een doel,en opgeleid door amerikaanse agenten (een leuk lachebekje, van een lieve onschuldige partij dat gaat erin als koek stop die Bilderberg zou ik zeggen.

  4 likes
  • jenne schreef:

   Persoonlijk vind ik nog het lachebekje, en ook een lieve onschuldige partij, geen waarheid bevatten, mensen die politiek bedrijven als vak, niet van uit een overtuiging, is iets erg mis mee is, zelfde voor partij ooit opgericht door journalisten na een feest in een café, om te kijken of de men of the street gek genoeg waren om op een partij te stemmen, die enkel en alleen uit politieke kreten en slogans bestond, en ja hoor het lukte, met veel beloven en weinig geven doe je een gek in vreugde leven, en zie hier hoe vreugdevol !

   2 likes
 • H.J. schreef:

  Ik denk zelf, dat Wilders gelijk had.
  Zij is een gevaar voor de Nederlanders, in onze samenleving.
  Verander de D (Democraten) van D66 in bv Dictatuur.
  Zij willen geen referendum meer, zij willen beslissen over je organen.
  Wat is de volgende stap, die zij willen zetten.

  7 likes
 • jenne schreef:

  Ik heb altijd meer op met politisie die van uit een overtuiging hun mening uitdragen, dan met politisie die de politiek zien als hun wereld om zich zelf op de voorgrond te plaatsen en voordeel te behalen, daarom ben ik zo enorm teleurgesteld dat de partij van mijn ouders en schoonouders zo van de kaart is geveegt, door een zooitje onwetende lulleballen, de stem van het volk is volkomen verloren gegaan, willen wij in de toekomst een rol spelen, zal er het één en ander recht moeten worden gezet, misschien toch een kleine volksopstand !

  6 likes
 • salvar schreef:

  toch simpel ,, opstand,,

  5 likes
 • sara schreef:

  Een referendum is juist niet democratisch.
  Het is een middel om een democratie om zeep te helpen.

  En democratie is wat anders dan de meeste stemmen gelden. In een democratie worden ook de zwakkere beschermt.

  Je mag 1 keer per jaar op een partij stemmen die jouw visie het meest vertegenwoordigt.
  Bij een referendum maak je keuzes, maar moet je niet specialisaties gestudeerd hebben of minstens op academisch niveau kunnen denken, om een keuze te kunnen over zien?

  Laat je een populist een referendum onderwerp creëren en met populistische Kreten het volk overhalen. Dan krijg je Poolse toestanden.
  Daar zit nu een maffia regering. de rechtstaat is daar om zeep. Dus is het nu een dictatuur.
  Count your blessings.

  De zwakke in de samenleving delven dan vroeg of laat het onderspit . Kijk naar wat er met de joden is gebeurd. En daar is nu juist een democratie voor bedoeld ook de zwakke beschermen . Of wil je graag dat de wet van de sterkste gaat gelden?

  We hebben nu een politieke kandidaat, waar ik van zie, dat hij en zijn naasten, eender zijn als wat er in natie Duitsland destijds aan de macht kwam, het sleutel woord is intolerantie.

  0 likes
  • Frans2 schreef:

   [ Je mag 1 keer per jaar op een partij stemmen ]
   Tijdens de afgelopen verkiezingen had geen enkele partij het over de sleepwet. Dat heb je dus niet kunnen meenemen in je overweging om op wie te stemmen en is toch ontzettend ingrijpend in onze levenssfeer.
   Dat soort (recente) ontwikkelingen, daar heb je een referendum voor nodig.

   [ moet je niet specialisaties gestudeerd hebben of minstens op academisch niveau kunnen denken ]
   Hoeveel van die 150 Kamerleden denk je dat er zijn die dat kunnen? Meestal bepaalt de fractiespecialist met de fractieleider of partijleider het standpunt. In feite worden we dus door een handvol mensen geregeerd plus keiharde fractiediscipline. Wie van de partijleiders hadden ook al weer het volledige Oekraïne wetsvoorstel gelezen? Ik dacht geen enkele.

   Die handvol bepalende personen hebben een referendum nodig om tot de orde geroepen te kunnen worden. Verder kun je zulke randvoorwaarden scheppen dat minderheden en democratie beschermd worden. Laat ze ook niet over bv wegenbelasting o.i.d. stemmen, want dan stemmen ze altijd tegen en moeten ze stoppen met wegen bouwen, dat is in Zwitserland gebeurd.

   4 likes
  • eksegese schreef:

   @Sara, als jouw theorie zou kloppen zou het er beroerd uit moeten zien in een land als Zwitserland. Daar wordt geen enkele belangrijke beslissing genomen, en al helemaal niet als het de souvereinitiet van het land betreft, door de regering zonder bindende referenda. En zo zijn ze dus GEEN lid van de EU, GEEN lid van de NAVO, hebben hun EIGEN munteenheid en zijn zeer welvarend. Ik kan me moeilijk voorstellen dat iedereen daar gestudeerd heeft op academisch niveau zoals jij stelt. Er zouden echt heel wat mensen de Zwitserse nationaliteit willen hebben, maar daar zitten ze overduidelijk niet zo erg op te wachten. Dat gaat je dus ook zo één twee drie niet lukken. Maakt dat nou van de gemiddelde Zwitser een nazi ? Zelf denk ik dat dat erg meevalt.

   1 likes
 • rob schreef:

  Deze Kajsa Ollongren heeft schijt aan en is snoeihard tegen de oorspronkelijke Nederlandse bevolking maar ze omhelst en steunt de club van vermogende patjepeeërs en de al maar groeiende het westen overnemende groep van streng `gelovige` onhebbelijken!
  Ze is een echte Zweedse `politicus` die van Nederland Zweden wil maken!

  2 likes
 • Peter schreef:

  Misschien is het nog niet te laat om dear goebbels/,nazi dame weg te krijgen volgende week.
  Anders ziet het er slecht uit voor Nederland, en zijn we weer in 1939 beland.

  2 likes
 • helder schreef:

  Alles is in kannen en kruiken, vermoed ik. Als Iran, China en Rusland (hallo) het nieuwe machtsblok is, nou ja, wat wou je doen.?

  0 likes
 • Yeup schreef:

  Dit is meer een uitvloeisel van het feit dat de markt tegenwoordig de politiek dicteert vanwege de gigantische opgebouwde schuldenlast tijdens de laatste crises veroorzaakt door de val van Lehman.
  Wat doet anders de voorzitter van een Nederlandse arbeiderspartij op een Bilderberg meeting?
  De gebruikte economische modellen werken niet meer dus men probeert middels via regelgeving de schade zoveel mogelijk te beperken, organen zijn immers veel geld waard, dus van extra toegevoegde waarde op de nationale balans.
  Zeg gewoon nee tegen deze koehandel in het donorregister daar de term rigor mortis ofwel “dood” te vaag omschreven is, in sommige gevallen zal dit niet zo zijn en dan wordt het moord en in strijd met de eed van Hippocrates.
  Het gevolg van voorgaande is een verdere verval van het politieke bestel, dit is een unieke vicieuze cirkel waarbij oorzaak en gevolg onlosmakelijk verbonden zijn, de status quo behouden door een nog strakkere regelgeving gaat niet meer helpen want het financieele systeem is op sterven na dood.
  In principe is een globale valuta reset, wegens systeem is te verrot, de oplossing maar vanwege de
  daarmee veranderende verhoudingen nog maar de vraag?

  0 likes
 • Silber eye schreef:

  Zoals gewoonlijk onder en met de VVD hebben zij (de coalitie partijen) elkaar extreme toezeggingen aangepraat tijdens de coalitie vorming in het torentje om maar mee te kunnen regeren. We hebben nu grote partijen als PVDA en CDA uiteen zien vallen omdat zij hun achterban afgelopen decennia verachterlijk en veradelijk zwaar hebben belazerd, de veroorzakers hebben belangrijke positie’s ingenomen in de samenleving van waaruit zij de samenleving als parasieten uitmelken samen met de VVD, en dit inmiddels al generatie’s lang. Af en toe loopt er hier en daar een stok-oud parlementarier vanaf zijn luie zetel te blèren dat het de verkeerde kant uit gaat, vermoedelijk omdat hij /zij nu inzien dat hun eigen nakomelingen geen toekomst meer hebben in deze schurken staat.
  De VVD heeft met haar strategie de samenleving ontregeld en in slavernij gebracht met het zogenaamde huizenbezit. De gemiddelde zelf kunnen denkende Nederlanders zijn inmiddels ernstig gefrustreerd en gedemotifeerd. De vijanden van onze zogenaamde democratie zouden zonder veel tegenstand Nederland zo plat kunnen walsen en inlijven.

  0 likes
 • H.J. schreef:

  Deze Dame is lid van D66.
  In Amsterdam trekt men nu zachtjes, het dekseltje van de poepdoos.
  Wat blijkt, D66 4 / SP 2 / VVD 2 wethouders.
  Daarvoor, PvdA 3 / GrL 2 / VVD 2 wethouders.
  En als je deze partijen hun gang laat gaan, krijgen de PVV en FvD, de Zwarte Piet toebedeeld.

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  >