Homepagina » Buitenland » Koenders en Zijlstra moeten worden vervolgd voor steun aan terroristen in Syrië. Gaat Baudet het Nederlandse moeras droogleggen?
Koenders en Zijlstra moeten worden vervolgd voor steun aan terroristen in Syrië. Gaat Baudet het Nederlandse moeras droogleggen?

Koenders en Zijlstra moeten worden vervolgd voor steun aan terroristen in Syrië. Gaat Baudet het Nederlandse moeras droogleggen?

Dinsdag debatteerde de Tweede Kamer met minister Blok van Buitenlandse Zaken over de steun die Nederland heeft verleend aan terroristische organisaties in Syrië.

Tenminste één van deze groepen wordt namelijk door het OM omschreven als ‘criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’.

De minister stond in de Kamer om het beleid van zijn voorgangers Bert Koenders en Halbe Zijlstra te verdedigen.

Onthullende reportages

Aanleiding van het debat waren de onthullende reportages van Nieuwsuur en Trouw waarin werd getoond hoe Nederland zich op de grond heeft gemengd in het gewapende conflict in Syrië.

Nederland steunde onder meer Jabhat al-Shamiya, een terreurbeweging, en de Sultan Murad Brigade, die kindsoldaten heeft gerekruteerd en het oorlogsrecht heeft geschonden.

Maandag maakten Trouw en Nieuwsuur bekend dat een deel van de Nederlandse goederen terecht is gekomen bij Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida.

Hele grote problemen

FvD-voorman Thierry Baudet zei tijdens het debat dat de oorlog maar blijft voortduren, mede door de Nederlandse steun aan jihadisten.

Hij vindt dat de Syrische president Assad moet blijven, aangezien er geen goed alternatief is.

“Zomaar een regime wegbombarderen, zonder enig idee wat er voor in de plaats moet komen, leidt tot hele grote problemen,” aldus Baudet.

“We hebben dat eerder gezien in onder andere Afghanistan, Irak en Libië,” zei hij.

Ambtsmisdrijf

Hij vraagt zich af waarom de regering deze groepen bleef steunen, ook al was men tot in detail op de hoogte van de misdaden die ze pleegden.

“Welke belangen speelden hier? Was het pure incompetentie of speelde ook de ambitie mee om internationaal een beetje mee te doen?” vroeg hij.

Door het handelen van de Nederlandse regering is [de positie van] Al Qaida versterkt, merkte hij op.

Baudet wil het OM nu laten onderzoeken of hier sprake is van een ambtsmisdrijf en of Koenders en diens opvolger Zijlstra vervolgd kunnen worden voor steun aan jihadisten.

Bekijk het filmpje hieronder en let vooral ook even op de reacties van andere Kamerleden die er heilig van overtuigd zijn dat Assad een dictator is die zijn eigen volk afslacht:

Foto: YouTube/Forum Democratie

[Forum Democratie]


Vind je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. er is geen woord verkeerd aan de uitleg van Baudet,betreffende de situatie in Syrie
  hulde aan deze dappere,intelligente man, die als enige de koe bij de horens weet te vatten.
  de ruggegraatloze Omzigt kunnen wij wel weer afschrijven.

  deze heren, Koenders en Zijlstra dienen als oorlogsmisdadigers voor het gerecht gesleept te worden.
  het strafhof in Den haag is trouwens dicht in de buurt
  o ja, neem Rutte even mee, voordat deze tuinslang naar Brussel verdwijnt.

  66 likes
  • vergeet je dat varken van baalen.. niet en die timmerfransaap met baard o.a. ?

   18 likes
  • Het blijft uiteraard wel een achterhoede gevecht om dit soort kruimels aan te pakken. De werkelijke macht lacht er nog harder om.

   4 likes
   • @ Rikk

    Mee eens, ik dacht ook hetzelfde toen ik hem onlangs hoorde zeggen dat de energie transitie en de immigratie de grootste kosten posten zijn. Ik vind hem steeds meer lijken op een PVV light door zich steeds meer en meer te profileren op de klassieke valse “links vs rechts” afleid onderwerpen.

    Ook zijn onvoorwaardelijk steun voor Israël is veelzeggend, hij is geen schim meer van de persoon die hij was voordat hij de politiek in ging, toen hij nog het lef had om het weg gegeven “recht op de geld creatie” en de kosmopolieten aan te willen pakken. Ook zijn afwezigheid bij internationale plenaire debatten en Commissievergaderingen vind ik veelzeggend. Niet dat die debatten echt zijn, maar door zijn aanwezigheid zou hij een groter licht schijnen op de oorzaken van zo´n beetje alle ellende. Hij zou zich teveel bezig met symptoom bestrijding dan de oorzaken benoemen die voor alle ellende (in binnen en buitenland) gezorgd hebben.

    Ik heb steeds meer het idee dat hij naar voren is geschoven om het deel van het electoraat binnen te halen die het op sommige punten wel met wilders eens zijn; maar nooit op hem zouden stemmen.

    3 likes
 2. Baudet is dapper. Niemand weet hoe de wereld precies in elkaar steekt. Ook Baudet niet. Zonder te vervallen in ‘anti Islam retoriek’ die we kennen van o.a. Wilders, zoekt hij echt naar de beste keuze. De fatsoensrakkers vinden dit lastig, begrijpelijk, maar er moet toch een doorbraak komen, doormodderen op de manier van de afgelopen 30 jaar is nutteloos.
  Bauwde heeft een stem erbij.

  51 likes
 3. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Politieke Satansknechten in dienst van Zion en Bea de H##r van Babylon !

  35 likes
 4. “Baudet’ heeft een stem erbij.

  40 likes
 5. Het moeras droogleggen ? Nou met 1 Baudetje krijg je het rapaille niet weg gewerkt…….
  T lijkt soms wel het victoriaanse tijdperk , Botox feministen , de deug parade en hele generatie’s mensen die opgegroeid zijn als prinsjes en prinsesjes,, die alleen maar schouderklopjes hebben gekregen en nu de grote mensenwereld maar eng vinden……dus moet alles in hun voordeel verandert worden……
  En ach oorlog is eng dus doen we net of het er niet is……..
  Zonder geld zitten is afschuwelijk maar emotionele afhankelijk is nog veel erger….

  21 likes
  • Nee, met een baudet niet. Een baudet met 40 zetels zou effectiever zijn.

   6 likes
   • En dan ? Ook dan vraag ik mij af of hij serieus de broodnodige veranderingen teweeg kan brengen, mocht het ooit tot een regering komen als grootste partij heb je ook nog meerderheid nodig in de Senaat. Wanneer je kijkt naar mogelijke coalities word het ook een heel moeilijk verhaal, nu zal iedereen roepn dat het dan samen met de PVV (eventueel aangevuld met PvD en SP moet gebeuren, maar als het erop aankomst geloof ik niet dat de PVV echt zover zal gaan om bijvoorbeeld “artikel 50” te activeren om de EU te verlaten vanwege de hier onder beschreven gegevens.

    A – De PVV stemde in de EU tegen het opheffen van de maandelijkse verhuizing om het Front National te bevredigen.

    B – De PVV Europarlementariërs net zoals hun collega´s van andere partijen in Brussel ; ook zij ongegeneerd mee graaien. De PVV 1 van de Nederlandse politieke partijen is die onlangs geen openheid van zaken wilt geven wat betreft de financiële EU perks.

    C – Wilders uit de baarmoeder van de VVD komt, en nog nooit echt belastende informatie van die roversbende openbaar heeft gemaakt. Hij zou de grootste vaderlandse klokkenluider ooit kunnen zijn.

    D – Wilders is een zionist, wat gewoon inhoud dat hij gecontroleerd verzet is. Daarnaast dienen zionisten maar 1 land; en dat is niet Nederland.

    E – De PVV in eerste instantie voor de sleepnet was (past precies in het plaatje van het zionisten), totdat er commotie over ontstond. Dan toch op zijn CDA`S toch stilletjes in de senaat er mee in stemmen.

    Goed, stel dat ze er helemaal in meegaan; dan heb je nog te maken met de weg gegeven macht aan de banken/financiële wereld (ECB, IMF, BIS, DNB etc). Dan is er nog de weg gegeven macht aan internationale instellingen zoals de VN, EU, internationale verdragen en andere internationale instanties die die macht nooit zullen terug geven. Helemaal niet via door je aan de spelregels van onze zogenaamde democratie te houden.

    Dan is er nog het gegeven dat Baudet aan de ene kant de multinationals berispt, maar op vele andere topics hij ze weer knuffelt als nationale economische kroon juwelen. Ook zijn onvoorwaardelijke steun aan Israël is een punt voor serieuze zorg. Ook zijn mentor Clitteur (werk geschiedenis voor diverse mainstream instituties die hij nog prijst) is een teken aan de wand. Hetzelfde geld voor zijn behoorlijk mainstream kijk op de wereld geschiedenis (waarbij hij er ook niet voor terugdeinst om daar uiterst selectief er mee om te gaan). Vooralsnog houd ik een enorme slag om de arm wat Baudet betreft, ik vind hem geen schim meer van de persoon die hij was voordat hij de politiek inging. Ook ben ik bang dat er echt iets drastisch moet gebeuren voordat wij Nederland (of elk ander land in de wereld wat dat betreft) echte onafhankelijkheid kunnen krijgen. Natie staten opheffen ten faveure voor de EU is uiteraard een slecht idee, maar ik vraag mij tegelijkertijd af hoe er een eerlijke en gezonde wereld kan zijn voor iedereen zolang er nog natie staten bestaan.

    1 likes
    • Caesar Lion Cachet

     LS…

     Ook ik ben of was geneigd zowel Wilders, Baudet en zelfs Trump het voordeel vaan de twijfel te gunnen. Maar als je de politiek ingaat is je ziel per definitie aan de duivel verkocht en is er geen houden meer aan…

     1 likes
 6. Caesar Lion Cachet

  PS…

  De politieke dombo s denken nog steeds dat Bin Laden verantwoordelijk is voor 9/11 !

  27 likes
 7. Steunen van oorlogsmisdadigers op enigerlei wijze, ook met zogenaamde “niet dodelijke steun verlenen”, is bloed aan de handen hebben. Feitelijk zou heel politiek Den Haag opgepakt moeten worden. Het smerige Haagse tuig is het stinkende schuim der aarde!!! Werkelijk om te kotsen.

  25 likes
 8. Als we dan toch bezig zijn kunnen we dan ook niet de rest strafrechtelijk vervolgen voor landveraad?

  Als een minister zijn eigen carrière of portemonnee voor het het welzijn van Nederland of de Nederlanders zet is dit een vorm van landveraad.

  Het word tijd dat het land geregeerd word met het oog op het welzijn van het volk en de vooruitgang van het land. Het eindeloos gelul in de rondte en het draaien om een echt antwoord moet stoppen.

  Voor elk besluit dient men in den haag zich af te vragen of dit besluit in het voordeel of nadeel is voor het volk of voor Nederland. Is er een nadeel dat is het besluit simpel eigen volk en land eerst.

  10 likes
 9. wat een wereld vreemde mensen heb je toch of ze zijn niet goed wijs

  6 likes
 10. Er komt geen aanklacht , de betrokkenen hoeven alleen maar SORRY te zeggen ! Zand erover en zoals vanouds “ouwe jongens
  krentenbrood “!

  5 likes
 11. Nog een stem erbij.

  5 likes
 12. Nee want wordt dan uitgenodigd om naar de overkant van de plas te gaan en komt als ‘herboren’ terug.

  1 likes
 13. Ha Halbe was er dit keer echt bij, haha.

  Je ziet op dit moment dat onze volksmanagers er alles aan doen om de bevolking de neuzen richting Rusland te laten keren als zijnde de slechterikken, vermoedelijk om het eigen corrupt gestuntel te laten vergeten, en de Russen maar verwijten dat deze stuntelig bezig zijn met hun spionage activiteiten, het blijft lachen.

  Na alle corrupte gebeurtenissen van dit kabinet welke niet strafrechtelijk zijn aangepakt zijn is het niet moeilijk meer je een beeld te vormen welke partijen de werkelijke slechterikken zijn.

  1 likes
 14. Gematigde Islam is iets wat niet kan bestaan en wat ons graag voorgelogen wordt om ons voor de gek te houden.
  `Gematigde` Islam is een contradictie als `Gematigd` Communisme of `Gematigd` Nazisme of `Gematigd` Terrorisme of als `Gematigd` Fascisme.
  Een totalitaire ideologie kan niet `Gematigd` zijn.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...