Homepagina » Buitenland » Koenders en Zijlstra moeten worden vervolgd voor steun aan terroristen in Syrië. Gaat Baudet het Nederlandse moeras droogleggen?
Koenders en Zijlstra moeten worden vervolgd voor steun aan terroristen in Syrië. Gaat Baudet het Nederlandse moeras droogleggen?

Koenders en Zijlstra moeten worden vervolgd voor steun aan terroristen in Syrië. Gaat Baudet het Nederlandse moeras droogleggen?

Dinsdag debatteerde de Tweede Kamer met minister Blok van Buitenlandse Zaken over de steun die Nederland heeft verleend aan terroristische organisaties in Syrië.

Tenminste één van deze groepen wordt namelijk door het OM omschreven als ‘criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’.

De minister stond in de Kamer om het beleid van zijn voorgangers Bert Koenders en Halbe Zijlstra te verdedigen.

Onthullende reportages

Aanleiding van het debat waren de onthullende reportages van Nieuwsuur en Trouw waarin werd getoond hoe Nederland zich op de grond heeft gemengd in het gewapende conflict in Syrië.

Nederland steunde onder meer Jabhat al-Shamiya, een terreurbeweging, en de Sultan Murad Brigade, die kindsoldaten heeft gerekruteerd en het oorlogsrecht heeft geschonden.

Maandag maakten Trouw en Nieuwsuur bekend dat een deel van de Nederlandse goederen terecht is gekomen bij Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al Qaida.

Hele grote problemen

FvD-voorman Thierry Baudet zei tijdens het debat dat de oorlog maar blijft voortduren, mede door de Nederlandse steun aan jihadisten.

Hij vindt dat de Syrische president Assad moet blijven, aangezien er geen goed alternatief is.

“Zomaar een regime wegbombarderen, zonder enig idee wat er voor in de plaats moet komen, leidt tot hele grote problemen,” aldus Baudet.

“We hebben dat eerder gezien in onder andere Afghanistan, Irak en Libië,” zei hij.

Ambtsmisdrijf

Hij vraagt zich af waarom de regering deze groepen bleef steunen, ook al was men tot in detail op de hoogte van de misdaden die ze pleegden.

“Welke belangen speelden hier? Was het pure incompetentie of speelde ook de ambitie mee om internationaal een beetje mee te doen?” vroeg hij.

Door het handelen van de Nederlandse regering is [de positie van] Al Qaida versterkt, merkte hij op.

Baudet wil het OM nu laten onderzoeken of hier sprake is van een ambtsmisdrijf en of Koenders en diens opvolger Zijlstra vervolgd kunnen worden voor steun aan jihadisten.

Bekijk het filmpje hieronder en let vooral ook even op de reacties van andere Kamerleden die er heilig van overtuigd zijn dat Assad een dictator is die zijn eigen volk afslacht:

Foto: YouTube/Forum Democratie

[Forum Democratie]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
2 jaren geleden

Baudet is dapper. Niemand weet hoe de wereld precies in elkaar steekt. Ook Baudet niet. Zonder te vervallen in ‘anti Islam retoriek’ die we kennen van o.a. Wilders, zoekt hij echt naar de beste keuze. De fatsoensrakkers vinden dit lastig, begrijpelijk, maar er moet toch een doorbraak komen, doormodderen op de manier van de afgelopen 30 jaar is nutteloos.
Bauwde heeft een stem erbij.

Johan
Johan
2 jaren geleden

“Baudet’ heeft een stem erbij.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Politieke Satansknechten in dienst van Zion en Bea de H##r van Babylon !

Johan
Johan
Reactie op  Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

Kun je verklaren wat je met Zion en Bea bedoelt.?

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
Reactie op  Johan
2 jaren geleden

Iemand die zijn ziel verkoopt door te stemmen begrijpt dat niet.
Kort door de bocht, politiek is het aanbidden van de duivel en zijn demonen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

PS…

De politieke dombo s denken nog steeds dat Bin Laden verantwoordelijk is voor 9/11 !

peter snijder
peter snijder
2 jaren geleden

er is geen woord verkeerd aan de uitleg van Baudet,betreffende de situatie in Syrie
hulde aan deze dappere,intelligente man, die als enige de koe bij de horens weet te vatten.
de ruggegraatloze Omzigt kunnen wij wel weer afschrijven.

deze heren, Koenders en Zijlstra dienen als oorlogsmisdadigers voor het gerecht gesleept te worden.
het strafhof in Den haag is trouwens dicht in de buurt
o ja, neem Rutte even mee, voordat deze tuinslang naar Brussel verdwijnt.

deze
deze
Reactie op  peter snijder
2 jaren geleden

vergeet je dat varken van baalen.. niet en die timmerfransaap met baard o.a. ?

Rikk
Rikk
Reactie op  peter snijder
2 jaren geleden

Het blijft uiteraard wel een achterhoede gevecht om dit soort kruimels aan te pakken. De werkelijke macht lacht er nog harder om.

TACP
TACP
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

@ Rikk

Mee eens, ik dacht ook hetzelfde toen ik hem onlangs hoorde zeggen dat de energie transitie en de immigratie de grootste kosten posten zijn. Ik vind hem steeds meer lijken op een PVV light door zich steeds meer en meer te profileren op de klassieke valse “links vs rechts” afleid onderwerpen.

Ook zijn onvoorwaardelijk steun voor Israël is veelzeggend, hij is geen schim meer van de persoon die hij was voordat hij de politiek in ging, toen hij nog het lef had om het weg gegeven “recht op de geld creatie” en de kosmopolieten aan te willen pakken. Ook zijn afwezigheid bij internationale plenaire debatten en Commissievergaderingen vind ik veelzeggend. Niet dat die debatten echt zijn, maar door zijn aanwezigheid zou hij een groter licht schijnen op de oorzaken van zo´n beetje alle ellende. Hij zou zich teveel bezig met symptoom bestrijding dan de oorzaken benoemen die voor alle ellende (in binnen en buitenland) gezorgd hebben.

Ik heb steeds meer het idee dat hij naar voren is geschoven om het deel van het electoraat binnen te halen die het op sommige punten wel met wilders eens zijn; maar nooit op hem zouden stemmen.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Het moeras droogleggen ? Nou met 1 Baudetje krijg je het rapaille niet weg gewerkt…….
T lijkt soms wel het victoriaanse tijdperk , Botox feministen , de deug parade en hele generatie’s mensen die opgegroeid zijn als prinsjes en prinsesjes,, die alleen maar schouderklopjes hebben gekregen en nu de grote mensenwereld maar eng vinden……dus moet alles in hun voordeel verandert worden……
En ach oorlog is eng dus doen we net of het er niet is……..
Zonder geld zitten is afschuwelijk maar emotionele afhankelijk is nog veel erger….

Dirk
Dirk
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Nee, met een baudet niet. Een baudet met 40 zetels zou effectiever zijn.

TACP
TACP
Reactie op  Dirk
2 jaren geleden

En dan ? Ook dan vraag ik mij af of hij serieus de broodnodige veranderingen teweeg kan brengen, mocht het ooit tot een regering komen als grootste partij heb je ook nog meerderheid nodig in de Senaat. Wanneer je kijkt naar mogelijke coalities word het ook een heel moeilijk verhaal, nu zal iedereen roepn dat het dan samen met de PVV (eventueel aangevuld met PvD en SP moet gebeuren, maar als het erop aankomst geloof ik niet dat de PVV echt zover zal gaan om bijvoorbeeld “artikel 50” te activeren om de EU te verlaten vanwege de hier onder beschreven gegevens.

A – De PVV stemde in de EU tegen het opheffen van de maandelijkse verhuizing om het Front National te bevredigen.

B – De PVV Europarlementariërs net zoals hun collega´s van andere partijen in Brussel ; ook zij ongegeneerd mee graaien. De PVV 1 van de Nederlandse politieke partijen is die onlangs geen openheid van zaken wilt geven wat betreft de financiële EU perks.

C – Wilders uit de baarmoeder van de VVD komt, en nog nooit echt belastende informatie van die roversbende openbaar heeft gemaakt. Hij zou de grootste vaderlandse klokkenluider ooit kunnen zijn.

D – Wilders is een zionist, wat gewoon inhoud dat hij gecontroleerd verzet is. Daarnaast dienen zionisten maar 1 land; en dat is niet Nederland.

E – De PVV in eerste instantie voor de sleepnet was (past precies in het plaatje van het zionisten), totdat er commotie over ontstond. Dan toch op zijn CDA`S toch stilletjes in de senaat er mee in stemmen.

Goed, stel dat ze er helemaal in meegaan; dan heb je nog te maken met de weg gegeven macht aan de banken/financiële wereld (ECB, IMF, BIS, DNB etc). Dan is er nog de weg gegeven macht aan internationale instellingen zoals de VN, EU, internationale verdragen en andere internationale instanties die die macht nooit zullen terug geven. Helemaal niet via door je aan de spelregels van onze zogenaamde democratie te houden.

Dan is er nog het gegeven dat Baudet aan de ene kant de multinationals berispt, maar op vele andere topics hij ze weer knuffelt als nationale economische kroon juwelen. Ook zijn onvoorwaardelijke steun aan Israël is een punt voor serieuze zorg. Ook zijn mentor Clitteur (werk geschiedenis voor diverse mainstream instituties die hij nog prijst) is een teken aan de wand. Hetzelfde geld voor zijn behoorlijk mainstream kijk op de wereld geschiedenis (waarbij hij er ook niet voor terugdeinst om daar uiterst selectief er mee om te gaan). Vooralsnog houd ik een enorme slag om de arm wat Baudet betreft, ik vind hem geen schim meer van de persoon die hij was voordat hij de politiek inging. Ook ben ik bang dat er echt iets drastisch moet gebeuren voordat wij Nederland (of elk ander land in de wereld wat dat betreft) echte onafhankelijkheid kunnen krijgen. Natie staten opheffen ten faveure voor de EU is uiteraard een slecht idee, maar ik vraag mij tegelijkertijd af hoe er een eerlijke en gezonde wereld kan zijn voor iedereen zolang er nog natie staten bestaan.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  TACP
2 jaren geleden

LS…

Ook ik ben of was geneigd zowel Wilders, Baudet en zelfs Trump het voordeel vaan de twijfel te gunnen. Maar als je de politiek ingaat is je ziel per definitie aan de duivel verkocht en is er geen houden meer aan…

Johanna
Johanna
2 jaren geleden

Er komt geen aanklacht , de betrokkenen hoeven alleen maar SORRY te zeggen ! Zand erover en zoals vanouds “ouwe jongens
krentenbrood “!

mr slave
mr slave
2 jaren geleden

Als we dan toch bezig zijn kunnen we dan ook niet de rest strafrechtelijk vervolgen voor landveraad?

Als een minister zijn eigen carrière of portemonnee voor het het welzijn van Nederland of de Nederlanders zet is dit een vorm van landveraad.

Het word tijd dat het land geregeerd word met het oog op het welzijn van het volk en de vooruitgang van het land. Het eindeloos gelul in de rondte en het draaien om een echt antwoord moet stoppen.

Voor elk besluit dient men in den haag zich af te vragen of dit besluit in het voordeel of nadeel is voor het volk of voor Nederland. Is er een nadeel dat is het besluit simpel eigen volk en land eerst.

salvar
salvar
2 jaren geleden

wat een wereld vreemde mensen heb je toch of ze zijn niet goed wijs

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

Steunen van oorlogsmisdadigers op enigerlei wijze, ook met zogenaamde “niet dodelijke steun verlenen”, is bloed aan de handen hebben. Feitelijk zou heel politiek Den Haag opgepakt moeten worden. Het smerige Haagse tuig is het stinkende schuim der aarde!!! Werkelijk om te kotsen.

x

Check Also

hcq

HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames

Het malariamiddel hydroxychloroquine (HCQ) heeft een gunstig ...

rutte

Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x