Mens en Dier

Kuipers zegt doodleuk dat avondklok nauwelijks effect heeft op ziekenhuisopnames

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zei maandag dat hij kan leven met de versoepelingen die vandaag hoogstwaarschijnlijk worden aangekondigd. Het afschaffen van de avondklok zal volgens hem ‘nauwelijks effect hebben’ op ziekenhuisopnames. “Ik ben er niet ongerust op,” zei Kuipers.

Hij voegde toe dat het opschuiven van de begintijd van de avondklok naar 22.00 uur ook nauwelijks gevolgen had voor de ziekenhuizen. “We hebben daar in de afgelopen periode, toen de avondklok een uur opschoof, eigenlijk geen effect van gezien.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Waarom zitten we dan opgesloten?

“Wat? Zegt Ernst Kuipers nu doodleuk dat de avondklok nauwelijks effect heeft op de ziekenhuisopnames? Waarom zitten we dan al drie maanden opgesloten?” vraagt Ghislen Nysten, voormalig VVD-fractievoorzitter in Beek, zich af. “En die coronamaatregel werkt volgens het RIVM zo geweldig.”

Twee maanden geleden zei Kuipers nog voorstander te zijn van het verlengen van de avondklok. Volgens hem was dat ‘heel verstandig’ vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen met de Britse variant.

‘Heel complexe situatie’

“Het is een heel complexe situatie,” zei hij in het programma Op1. “Mensen zien dat ook: besmettingen gaan naar beneden, het aantal patiënten met Covid in de ziekenhuizen neemt heel langzaam iets af. Maar tegelijkertijd zien we dat de Britse variant heel snel de overhand neemt.”

Kuipers ziet opnieuw ‘een lichte daling van de instroom’, maar nu kunnen we volgens hem dus wel nadenken over versoepelingen.

4.9 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loeske
Loeske
3 jaren geleden

Omg, de Britse variant. Hun heilige mantra…..

Prometheus
Prometheus
3 jaren geleden

Ook Kuipers zal zich uiteindelijk moeten verantwoorden voor een tribunaal…..

Anne
Anne
3 jaren geleden

Oplichters zijn het.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

En morgen zegt hij – in opdracht van de cabal – niet direct van de cabal maar via vage tussenlagen die er niet zijn – hoe dan ook, hij weet wie hij moet gehoorzamen om de wil van de totalitaire leider(s) tot uiting te brengen – dat de avondklok wel degelijk effect heeft.

Om het totalitaire regiem (niet Rutte & Co, wij zijn waarschijnlijk slechts een satellietland, als experiment, vandaar dat wij de strengste lockdown hebben ter wereld) in stand te houden is er blijvende instabiliteit nodig, dit is een onderdeel van de blijvende instabiliteit.

Bron: Hannah Arendt – Totalitarisme (1951)

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x