Homepagina » Mens en Dier » Kuipers zegt doodleuk dat avondklok nauwelijks effect heeft op ziekenhuisopnames
kuipers
Foto: Ernst Kuipers (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Kuipers zegt doodleuk dat avondklok nauwelijks effect heeft op ziekenhuisopnames

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zei maandag dat hij kan leven met de versoepelingen die vandaag hoogstwaarschijnlijk worden aangekondigd. Het afschaffen van de avondklok zal volgens hem ‘nauwelijks effect hebben’ op ziekenhuisopnames. “Ik ben er niet ongerust op,” zei Kuipers.

Hij voegde toe dat het opschuiven van de begintijd van de avondklok naar 22.00 uur ook nauwelijks gevolgen had voor de ziekenhuizen. “We hebben daar in de afgelopen periode, toen de avondklok een uur opschoof, eigenlijk geen effect van gezien.”

Waarom zitten we dan opgesloten?

“Wat? Zegt Ernst Kuipers nu doodleuk dat de avondklok nauwelijks effect heeft op de ziekenhuisopnames? Waarom zitten we dan al drie maanden opgesloten?” vraagt Ghislen Nysten, voormalig VVD-fractievoorzitter in Beek, zich af. “En die coronamaatregel werkt volgens het RIVM zo geweldig.”

Twee maanden geleden zei Kuipers nog voorstander te zijn van het verlengen van de avondklok. Volgens hem was dat ‘heel verstandig’ vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen met de Britse variant.

‘Heel complexe situatie’

“Het is een heel complexe situatie,” zei hij in het programma Op1. “Mensen zien dat ook: besmettingen gaan naar beneden, het aantal patiënten met Covid in de ziekenhuizen neemt heel langzaam iets af. Maar tegelijkertijd zien we dat de Britse variant heel snel de overhand neemt.”

Kuipers ziet opnieuw ‘een lichte daling van de instroom’, maar nu kunnen we volgens hem dus wel nadenken over versoepelingen.

4.9 37 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loeske
Loeske
4 maanden geleden

Omg, de Britse variant. Hun heilige mantra…..

Prometheus
Prometheus
4 maanden geleden

Ook Kuipers zal zich uiteindelijk moeten verantwoorden voor een tribunaal…..

Anne
Anne
4 maanden geleden

Oplichters zijn het.

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

En morgen zegt hij – in opdracht van de cabal – niet direct van de cabal maar via vage tussenlagen die er niet zijn – hoe dan ook, hij weet wie hij moet gehoorzamen om de wil van de totalitaire leider(s) tot uiting te brengen – dat de avondklok wel degelijk effect heeft.

Om het totalitaire regiem (niet Rutte & Co, wij zijn waarschijnlijk slechts een satellietland, als experiment, vandaar dat wij de strengste lockdown hebben ter wereld) in stand te houden is er blijvende instabiliteit nodig, dit is een onderdeel van de blijvende instabiliteit.

Bron: Hannah Arendt – Totalitarisme (1951)

x

Check Also

van houwelingen

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging ...

meldpunt

Meldpunt Vaccinatie registreert 110 miskramen, Lareb wil meldingen niet aannemen

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

103
0
We lezen graag je reactie!x