Gezondheid

Maak kennis met de dokter die groente en fruit voorschrijft in plaats van medicijnen

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse arts Hippocrates (460-377 v.Chr.) zei al: “Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Toch zijn er vandaag de dag maar weinig artsen die deze uitspraak serieus nemen.

In Houston, Texas is een dokter nu begonnen met het voorschrijven van fruit en groenten in plaats van medicijnen. Dr. Garth Davis behandelde jarenlang patiënten met diabetes en hoge bloeddruk. Hij ontdekte dat dieet en leefstijl van groot belang waren voor een goed herstel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Zeer positief

Davis, die werkzaam is voor het Memorial Hermann Memorial City Medical Center, schrijft niet langer medicijnen voor, maar alleen nog fruit en groente. Zijn patiënten hebben zeer positief gereageerd op de veranderingen.

Het team van dr. Davis werkt samen met Kristina Gabrielle Carillo-Bucaram, oprichter van Rawfully Organic. “Dr. Davis en ik zijn het eens dat het eten van vezelrijke, biologische, rijpe, kleurrijke voeding onderdeel zou moeten zijn van je dagelijkse routine,” zei ze.

Korting

Fruit en groente kan iedere woensdag tussen 10 en 14 uur worden afgehaald bij de balie van het ziekenhuis. Patiënten die een doos vers biologisch voedsel afhalen krijgen een speciale korting. Het ziekenhuis wil de mensen op deze manier aanmoedigen gezonder te eten.

In de doos zitten onder andere appels, sinaasappels, bananen, sla, selderij, wortelen en tomaten. Er zijn ook al andere artsen die patiënten hebben doorverwezen naar de zogeheten ‘Farmacy Stand’, die sinds oktober vorig jaar het leven van talloze mensen heeft veranderd. Stel je voor wat er zou gebeuren als iedere stad zo’n soort programma had. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[True Activist via Chron]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

Ja ik zeg ten eerste goed bezig!

Als hij een goede arts is weet hij al vanaf zijn studie dat de basis in gezonde voeding ligt.
Ik denk zelf dat deze man gewetenswroeging heeft gekregen van jarenlang zinloze medicijnen voorschrijven en buigen voor de farmaceut, en heeft de eed van Hippocrates nog eens goed in gedachten genomen.

Deze arts durft eindelijk te doen wat meer artsen zouden moeten durven, chapeau!

Ben
Ben
8 jaren geleden

Hè hè! Eindelijk iemand die verstandig is. En nog wel een arts ook. Iemand die gezonde voeding voorschrijft en geen chemische medicijnen. We krijgen al heel veel gif binnen, zodat onze lever overwerkt raakt. Hoe minder gif en hoe minder medicijnen, des te beter voor ons lichaam.
Moge er meer artsen komen met zo’n verstandig inzicht!
(De Farmaceutische industrie zal dit wel niet leuk vinden, want dan hebben ze minder winst.)

Richard
Richard
8 jaren geleden

Lees het boek Censuur -Wat u niet over uw gezondheid mag weten- van de Hongaarse arts Gabor Lenkei. Deze arts is allang anders aan het denken.

nunki
nunki
8 jaren geleden

In zijn vrije tijd vliegt deze man waarschijnlijk naar Afrika. Daar legt hij dan een leeuw of olifant om voor €50000,-. En maandag is ie weer geld aan het binnenharken.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x