Homepagina » Gezondheid » Maak kennis met de dokter die groente en fruit voorschrijft in plaats van medicijnen
Maak kennis met de dokter die groente en fruit voorschrijft in plaats van medicijnen

Maak kennis met de dokter die groente en fruit voorschrijft in plaats van medicijnen

De Griekse arts Hippocrates (460-377 v.Chr.) zei al: “Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Toch zijn er vandaag de dag maar weinig artsen die deze uitspraak serieus nemen.

In Houston, Texas is een dokter nu begonnen met het voorschrijven van fruit en groenten in plaats van medicijnen. Dr. Garth Davis behandelde jarenlang patiënten met diabetes en hoge bloeddruk. Hij ontdekte dat dieet en leefstijl van groot belang waren voor een goed herstel.

Zeer positief

Davis, die werkzaam is voor het Memorial Hermann Memorial City Medical Center, schrijft niet langer medicijnen voor, maar alleen nog fruit en groente. Zijn patiënten hebben zeer positief gereageerd op de veranderingen.

Het team van dr. Davis werkt samen met Kristina Gabrielle Carillo-Bucaram, oprichter van Rawfully Organic. “Dr. Davis en ik zijn het eens dat het eten van vezelrijke, biologische, rijpe, kleurrijke voeding onderdeel zou moeten zijn van je dagelijkse routine,” zei ze.

Korting

Fruit en groente kan iedere woensdag tussen 10 en 14 uur worden afgehaald bij de balie van het ziekenhuis. Patiënten die een doos vers biologisch voedsel afhalen krijgen een speciale korting. Het ziekenhuis wil de mensen op deze manier aanmoedigen gezonder te eten.

In de doos zitten onder andere appels, sinaasappels, bananen, sla, selderij, wortelen en tomaten. Er zijn ook al andere artsen die patiënten hebben doorverwezen naar de zogeheten ‘Farmacy Stand’, die sinds oktober vorig jaar het leven van talloze mensen heeft veranderd. Stel je voor wat er zou gebeuren als iedere stad zo’n soort programma had. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[True Activist via Chron]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boerenkool
Boerenkool
5 jaren geleden

Ja ik zeg ten eerste goed bezig!

Als hij een goede arts is weet hij al vanaf zijn studie dat de basis in gezonde voeding ligt.
Ik denk zelf dat deze man gewetenswroeging heeft gekregen van jarenlang zinloze medicijnen voorschrijven en buigen voor de farmaceut, en heeft de eed van Hippocrates nog eens goed in gedachten genomen.

Deze arts durft eindelijk te doen wat meer artsen zouden moeten durven, chapeau!

Ben
Ben
5 jaren geleden

Hè hè! Eindelijk iemand die verstandig is. En nog wel een arts ook. Iemand die gezonde voeding voorschrijft en geen chemische medicijnen. We krijgen al heel veel gif binnen, zodat onze lever overwerkt raakt. Hoe minder gif en hoe minder medicijnen, des te beter voor ons lichaam.
Moge er meer artsen komen met zo’n verstandig inzicht!
(De Farmaceutische industrie zal dit wel niet leuk vinden, want dan hebben ze minder winst.)

Richard
Richard
5 jaren geleden

Lees het boek Censuur -Wat u niet over uw gezondheid mag weten- van de Hongaarse arts Gabor Lenkei. Deze arts is allang anders aan het denken.

nunki
nunki
5 jaren geleden

In zijn vrije tijd vliegt deze man waarschijnlijk naar Afrika. Daar legt hij dan een leeuw of olifant om voor €50000,-. En maandag is ie weer geld aan het binnenharken.

Roeland
Roeland
Reactie op  nunki
5 jaren geleden

Ja mooi… Dat mens naast hem heeft gelijk een bedrijf opgericht genaamd rawfully organic en de kassa staat al klaar.

Zal me niks verbazen als deze twee met zn tweeen onder een hoedje spelen om deze biologisch eten trend in goud om te zetten… Wat een slimme mensen.

Je kan als dokter ook gewoon zeggen: EET GEZOND! Dat doet de mijne tenminste al jaren 😛
Maar in plaats daarvan verwijst hij ze door naar een speciaal bedrijf dat speciaal groente en fruit verkoopt… Voor hoe veel wedden we, dat die dokter deelt in de winst van Rawfully Organic?
Place your bets now….

exegese
exegese
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Dat is dan nog steeds duizend keer beter dan de winst delen en onder één hoedje spelen met de gifmengers van Big Pharmaffia. Altijd een vooruitgang met 200 %

Margreet
Margreet
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Wat negatief, mag je evt. aan gezondheid geen geld verdienen en aangezien de gezonde levensmiddelen in Amerika erg duur zijn, vind ik dit een prachtig initiatie

Raj
Raj
Reactie op  Roeland
5 jaren geleden

Dit is typisch een Nederlanderse reactie. Negatief en arrogant.

Ik ben hardstikke blij met dit initiatief, omdat er in Amerika maar weinig biologische voeding tegen een redelijke prijs is te vinden. I know, want sinds begin 2000 ben ik ieder jaar in Amerika geweest voor het opzoeken van familie en vrienden.

Wat hier in Nederland als “normaal” wordt beschouwd – biologisch eten kopen in de winkel of bestellen via internet – is niet zo eenvoudig in Amerika, het land van “onbegrensde mogelijkheden”. Eerder onmogelijkheden. Niet alleen is de macht van Big Pharma daar gigantisch groot, maar Big Agriculture is minstens zo machtig (MonSatan, TTIP). Does that ring a bell?

Ik denk eerder dat uw arts u heeft aangeraden om meer groenten en fruit te eten, niet perse biologisch. Iedereen denkt dat het eten van groente en fruit goed is voor de gezondheid, maar het tegendeel is waar. ALLES is bespoten. Goedkoop is duurkoop. Immers het overgrote deel van de bevolking staat er niet bij stil dat goedkoop eten op den duur zorgt voor meer ziektes, dus HOGERE uitgaven voor ziektekosten.

“Voor hoe veel wedden we, dat die dokter deelt in de winst van Rawfully Organic?
Place your bets now…. ”

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten!

Bob
Bob
5 jaren geleden

Oef klinkt heel gezond maar laten we het nu wel ff bij de echte wetenschap houden en niet doorslaan in dit soort praktijken. Erg eng!!

exegese
exegese
Reactie op  Bob
5 jaren geleden

Ja @Bob je kunt toch kiezen tussen “echte wetenschap” en een leven lang chemische troep slikken en steeds zieker worden… of verantwoorde voeding, voldoende beweging en steeds gezonder worden.

Je kunt maar ergens in doordraven, geef mij dat laatste dan maar !

doler
doler
5 jaren geleden

misschien spelen ze het wel eerlijk en heeft hij dat bedrijf gevraagd of weet hij dat ze echt biologisch voedsel levert, kijk je in nederland dan moet je maar gokken of het zuiver is

tjeu
tjeu
5 jaren geleden

beste mensen,
Geen enkele negatieve kritiek naar deze man maar al meer dan vijftig jaar schrijven voedingsspecialisten diëten voor aan minder tot zeer ernstige ziektes tot kanker en MS toe.
de resultaten zijn gewoon verbluffend, mensen die echt met één been in hun graf stonden, dertig veertig jaar geleden lopen nu nog steeds kerngezond rond.
Het woord makrobiotiek mag dan ouwbollig en voorbijgestreefd klinken, deze leer, die zoveel verder gaat dan voeding en gebaseerd is op oude Chinese kennis (> 4.000 jaar oud) heeft vele mensenlevens gered en vele mensen op het pad van bewust leven gebracht.
vanuit deze leer en kennis gezien is het vervangen van medicatie enkel door groente en fruit maar een begin stapje…..er is zoveel meer wat we over onze voeding zouden moeten weten.
het is fijn te zien dat er beweging komt na zovele jaren dat mensen die zich in deze kennis verdiepten beweging komt. 4à jaar geleden spraken we reeds over “ooit komt de tijd dat men dit alles gaat inzien…dit alles waarvoor men ons nu uitlacht en waarschijnlijk gaan ze dan op dat moment ook nog zeggen dat “zij” het hebben uitgevonden” ;-))))
maar goed, eerlijk is eerlijk, niemand kan hier triest over zijn, enkel blij dat de tijd is aangebroken!

liefs

Raj
Raj
Reactie op  tjeu
5 jaren geleden

Gezonde voeding is de basis van een goed werkend lichaam. En nee, de Chinezen hebben hun kennis opgedaan in India. De oudste natuurgeneeskunde is de Ayurveda. De eerste universiteit ter wereld stond in Takshila en de tweede in Nalanda. In Takshila bestond het curriculum uit meer dan 60 vakken en was internationaal gericht. Hoofdvak was “geneeskunde”.

Hu Shih, de Cinese ambassadeur in de VS zei destijds:

“India conquered and dominated China culturally for 20 centuries without ever having to send a single soldier across her border.”

Er zijn nog steeds medische ingrepen die terug te traceren zijn tot die periode. Bijvoorbeeld in de rhinoplastie.

Meer info:
http://incredblindia.blogspot.nl/2009/02/takshila-worlds-first-university.html

jenne
jenne
5 jaren geleden

Ja daar sta je dan als afgestudeerde Arts, groente en fruit aan te prijzen, ja hoor aplaus !
Wat een waanzinnige wereldn sorry hoor, er is werk genoeg als geneesheer op deze wereld !

Raj
Raj
5 jaren geleden
joepiedepoepie
joepiedepoepie
5 jaren geleden

Ik vind dit een geweldig initiatief. In plaats van het immuunsysteem lam te leggen, wat de farmacetische industrie doet, geeft deze arts het immuunsysteem een boost door er goede dingen in te stoppen. Op die manier wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd; iets wat de meeste mensen schijnen te zijn vergeten en stande pede een “genezing” willen.

En dan ook nog Organic. (USDA organic) – Heel wat anders dan het “Ik kies bewust” logo van Unilever…..

Want wat verstaan wij in Nederland dan onder “Vers” groente en fruit…huhuh… hoe vers is vers dan?
Wanneer ik nl. een kilo bananen in de supermarkt koop, zijn deze ongeveer 4 jaar!! oud.
Daarnaast zijn ze vroegrijp geplukt, worden ze gekoeld en vacuüm verpakt getransporteerd en, al naar gelang de wensen van de winkelier, m.b.v. ethyleengas (zeer giftig goedje) “nagerijpt”.

Dit komt dan als zijnde vers fruit in de supermarkt te liggen.

Met de “verse” groente is het niet veel beter gesteld. Zo worden Nederlandse tomaten in de kassen niet gekweekt in volle grond, maar in steenwol. Er komen maar liefst 9 buisjes aan te pas met water, N, P, K, en nog een paar stoffen, om deze “tomaat” binnen 3 maanden een bepaalde kleur en grootte te geven. De Duitsers noemen de Nederlandse tomaat niet voor niets “wasserbomben”.

In de tijd van Karel de Grote moest men delen van het land (elke 4 jaar) een jaar braak laten liggen om de bodem de kans te geven zich te herstellen.
Door de “uitvinding” van kunstmest (Stikstof (N), Fosfor (P) en Kalium (K) is dit overbodig geworden. Er kan nu elk jaar worden geoogst in een steeds armere grond, met steeds meer kunstmest en steeds meer pesticiden.

Dit is een vicieuze cirkel. Hoe meer bodemuitputting (wettelijk toegestaan sinds 1936), hoe meer kunstmest en hoe meer pesticiden nodig zijn. De weerstand van de planten gaat steeds verder achteruit omdat de noodzakelijke sporenelementen (Zi (Zink), Mn (Mangaan, Cu (Koper), etc. al lang niet meer aanwezig zijn.

Steeds zwaardere pesticiden zoals neonicotiden (sinds 2002 erkend door de EU en sindsdien is de bijenstand met meer dan 70% achteruit gegaan.) zijn noodzakelijk om de oogst te kunnen blijven garanderen – om dit te staven is het MRL (Maximale Residu Limiet) van pesticiden tussen 2009 en 2010 verdubbeld om maar aan de wetgeving te kunnen blijven voldoen.

Als klap op de vuurpijl is de laatste 15 jaar het genetisch gemanipuleerd voedsel bijgekomen. Dit is extreem gevaarlijk omdat kruisbestuiving met inheemse plantensoorten ZAL ontstaan, zonder dat men de gevolgen er van kent.

Er is van alles en nog wat mis in de landbouw en in de voedsel industrie. Allerlei initiatieven zijn gaande. Van slowfood tot aquaponics. Dit blijven echter initiatieven op kleine schaal.

Viktor Schauberger gaat gelijk krijgen toen hij in 1930 beweerde. “Als we zo doorgaan kost over 100 jaar een glas water meer dan een glas wijn.”

exegese
exegese
Reactie op  joepiedepoepie
5 jaren geleden

@joepiedepoepie,
je slat de spijker meerdere malen keihard op de kop. Dit is nou precies waar meer mensen zich van bewust moeten gaan worden.

x

Check Also

trump

Trump krijgt steun van Texas en Louisiana: 4 cruciale staten voor Hooggerechtshof gedaagd

President Trump heeft hulp gekregen van Texas ...

trump

Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x