Buitenland

Enorme stroomstoring treft miljoenen in VS en Mexico

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als gevolg van een grootschalige stroomstoring zaten bijna zes miljoen mensen in het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico op donderdag zonder stroom.

Het openbare leven in de stad San Diego kwam vrijwel tot stilstand. In de omliggende gebieden waren mensen overgeleverd aan de verzengende hitte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Twee kerncentrales werden uitgeschakeld nadat de stroom uitviel. Even na 16.00 uur lokale tijd viel de stroom in het grootste gedeelte van San Diego uit. Alle uitgaande vluchten van luchthaven Lindbergh Field werden geannuleerd en politiebureaus moesten overschakelen op noodgeneratoren.

De stroomstoring strekte zich naar het oosten uit tot Yuma in de Amerikaanse staat Arizona, waar 56.000 mensen tijdelijk in het donker zaten. Rond 22.00 uur was er weer stroom in een tiental steden in San Diego en Orange county, aldus de lokale autoriteiten.

“Het voelt net alsof je in een oven zit en niet kunt ontsnappen,” zei woordvoerster Rosa Maria Gonzales van het Imperial Irrigation District in de oostelijke woestijn van de staat Californië, waar de temperatuur opliep tot meer dan 40 graden Celsius terwijl de stroom uitviel bij zo’n 150.000 van haar klanten.

Functionarissen denken dat de enorme stroomuitval mogelijk is veroorzaakt door een werknemer die monitorapparatuur verwijderde bij een onderstation in het zuidwesten van Arizona. Lokale televisiestations weten echter niet met zekerheid te zeggen wat de oorzaak is van het incident. Mike Niggli van San Diego Gas & Electric Co. zei dat de oorzaak onduidelijk is. Het is de eerste keer dat een heel systeem is uitgevallen.

Tijuana, Mexicali en andere steden in de Mexicaanse deelstaat Baja California zijn aangesloten op het Amerikaanse elektriciteitsnet waardoor ze ook zonder stroom kwamen te zitten. Inmiddels beschikken de meeste mensen daar weer over stroom.

De autoriteiten van San Diego kondigden aan dat scholen op vrijdag uit voorzorg nog gesloten blijven.

Bron: Abc15.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x