Homepagina » Gezondheid » McDonald’s gebruikte rot vlees
McDonald's gebruikte rot vlees

McDonald’s gebruikte rot vlees

McDonald’s is in China betrokken geraakt bij een voedselschandaal. Een Chinees televisiestation onthulde dat een leverancier vlees aan fastfoodketens verkocht dat al over de houdbaarheidsdatum was.

De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek naar de leveranciers gestart en ook de ketens die vlees inkochten van de leverancier, Husi Food, doen onderzoek. De leverancier zou oud vlees en kip van een nieuwe verpakking en houdbaarheidsdatum hebben voorzien, alvorens aan onder meer McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Starbucks en Pizza Hut te leveren.

Op het overtreden van voedselveiligheidsvoorschriften staat een zware straf, aldus de Chinese instantie die toezicht houdt op de voedselbranche.

Recentelijk kelderde de omzet van KFC, dat 4000 restaurants heeft in China, met 37 procent. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de kippen die het bedrijf inkocht door verschillende leveranciers met verboden medicijnen waren volgespoten. KFC dumpte vervolgens ruim 4000 kleine leveranciers.

Husi Food heeft ook oud vlees met een valse houdbaarheidsdatum geleverd aan fastfoodrestaurants in Japan. McDonald’s liet weten dat 20 procent van de kipnuggets bij de Japanse filialen van de sjoemelende leverancier afkomstig was. McDonald’s nam sinds 2002 kip en ander vlees af bij het bedrijf.

De fastfoodketens hebben broodjes en burgers met vlees en kip met ingrediënten van Husi Food uit het assortiment verwijderd. In een verklaring zei het bedrijf te denken dat het om een incident gaat. Het schandaal is niet het eerste in China. Eerder werden regels overtreden met betrekking tot melk en medicijnen, waardoor consumenten wantrouwig zijn geworden.

Dragon TV nam een verborgen camera mee naar de fabriek van Husi Food in Shanghai en kon zo bewijzen dat het bedrijf bedorven kip en rundvlees tot fastfood verwerkte. De medewerkers van de fabriek probeerden hun verachtelijke werkwijze te verdoezelen door een nieuwe houdbaarheidsdatum op de dozen te plakken. Vlees dat op de grond viel, werd gewoon in de verwerkingsmachine gegooid.

Het bedorven vlees is zover bekend niet op de Europese markt beland. Husi Food is onderdeel van de OSI Group uit Aurora in de Amerikaanse staat Illinois.

[The Hollywood Reporter]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Woppaaa schreef:

  Ach, rot vlees of niet. 1 ding is zeker. Het schimmelt niet! 🙂

  8 likes
 • Pascal schreef:

  Ik ga er 100% vanuit dat Mc Donalds laboratoriumvlees gebruikt.

  Dat is tevens de reden dat het niet rot en dat is wellicht ook het beste vlees ter wereld.

  Zo denk ik erover en succes met jullie gedachte.

  0 likes
  • hader schreef:

   100%? Enig idee wat dat kost om dat te produceren? Stel dat dat waar zou zijn, welke producent zou duizenden euro’s investeren om het voor een paar euro’s te verkopen? Man zo’n bedrijf zou dan allang failliet zijn. Totale onzin dus.

   5 likes
   • hader schreef:

    Oh ja, er circuleren video’s op het internet hoe een burger er aan toe is, na een aantal jaar….. Blijkbaar zit het vol met E-nummers om het lang houdbaar te maken. Een burger van een eerlijke slager houdt het in ieder geval niet zo lang vol. Reden genoeg om er geen dagelijkse gewoonte van te maken. Reden om het te mijden? Ook niet. Als het echt schadelijk zou zijn, dan zou iedereen die toko mijden omdat de mensen dan ziek worden of overlijden. MacDonalds draait intussen wat jaartjes mee. Blij van deze info wordt ik er niet echt van, maar desondanks dat ga ik er af en toe er naar toe om een paar heerlijke cheeseburgers te verorberen. Ik leef nog….

    2 likes
    • Pascal schreef:

     BLIJKBAAR??? ga jij ook constant met die verzonnen praatjes op het net mee??

     Je gaat erin mee en je verzint er wel wat bij om die wereld leefbaar te houden.

     Jammer dat er nog vele zijn die niet voor zichzelf kunnen denken!!

     0 likes
     • hader schreef:

      Blijkbaar? Neem een burger van een eerlijke slager en vergelijk deze qua ingrediënten met die van b.v. een Mac. Zelfs dat is niet nodig. Koop beide producten, leg het op je aanrecht en zie wat tijd het ermee doet. Nog nooit van E-nummers gehoord en waarvoor ze dienen? Kijk een volgende keer eens wat nauwkeuriger naar de tekst op de verpakking. Ik verzin dit niet. Het staat gewoon op de verpakking!

      1 likes
   • Pascal schreef:

    Alles wat met geld te maken heeft is van de elite en ik weet ook 100% zeker dat die Elite wel miljarden uit kunnen trekken om dat vlees te maken.

    Erger vind ik nog dat jij jou eigen verzonnen wereld weer laat spreken door zaken onbereikbaar te maken zodat jij zelf andere mensen manipuleert met jou onzin.

    Hopenlijk word dat eens zichtbaar voor die andere!

    1 likes
    • hader schreef:

     Elite? Wie zijn dat? (man, paard en rugnummers) Mensen die veel geld en macht bezitten bedoel je? OK. laten we dat aannemen. Waarom zou iemand wiens doel is nog meer geld en macht te vergaren verlies lijden om laboratorium burgers te produceren met welk doel? We kijken naar een artikel waarbij het waarschijnlijk is dat men vlees over de datum vermengt met goed vlees. De mensen verantwoordelijk hierachter willen blijkbaar niet alles over de datum weggooien en het toch gebruiken om zo de kosten kunnen te drukken en geld te verdienen i.p.v. het te verliezen. Dit is net zo misdadig dan het aanlengen van melk met kwalijke middelen om zo een profit er uit te slaan. (Een flink aantal baby’s zijn daar overleden) We hebben het zelf gemerkt dat onze babyvoeding ineens “op de bon stond” doordat chinezen ineens massa’s baby voeding gingen hamsteren in het westen omdat wel veilig was. Denk zelf eens na, en wordt zelf eens wakker zou ik zeggen, dan constant te beweren dat jij wakker bent, en de rest nog slaapt. Welk concreet bewijs heb je dan?…

     0 likes
 • Typhoon schreef:

  NOOIT MEER MCDONALDS SHIT ETEN DUS…

  1 likes
  • hader schreef:

   Dat is wel een erg definitief statement. Hahaha. Ja, gebaseerd op deze info zou ik de Chinese Mac’s maar mijden, maar hier is het wel beter geregeld. Hier krijg je geen verrot vlees voorgeschoteld. De inspectie van waren ziet het op toe. Wel zou ik wel adviseren er geen dagelijks gebruik van te maken. Een Amerikaan heeft een maand lang op deze troep geleefd… en is afgevallen. De truc was het aantal calorieën inname te beperken.

   0 likes
   • Rolling Stone schreef:

    Nee … hier is het zo goed geregeld. Inmiddels in het nieuws gehoord, dat er weer iets met vlees aan de hand is. Kankerverwekkend middel in veevoeder gevonden.
    2 maanden terug, was het al bekend, volgens het nieuws. De een roept… ach het was niet zo sterk wat er doorheen gegooid is. De ander roept weer wat anders. En dan al die onschuldige dieren, die, zo nodig, hierdoor weer afgemaakt moeten worden, omdat een of andere lullo, met deze rotzooi aan het knoeien is. We hebben het, in dit stukje, over McDonalds, maar hier kunnen ze er ook wat van, want het is opnieuw wachten, op de volgende gebeurtenis. Ze beloven van alles.

    0 likes
   • hatice schreef:

    Dat je afvalt van iets wil nog lang niet zeggen dat het gezond is, nja en da je er van leeft (nu nog) ook niet. Maar buiten het feit dat het hartstikke ongezond is; waarom o waarom zou ik bij mensen die ons letterlijk naaien met vanalles en nog wat, mijn centen inleveren!? Al jaren geen kfc, subway, MC en al die andere grote ketens van die elite. Dus geen Starbucks, geen milka geen nestle, geen nivea, dove, coca cola, kellogs (een oneindig lijst). Zo ben je ook meteen gezonder!

    0 likes
 • hamburgerman schreef:

  hou nou eens op met die heerlijke hamburgers te laten zien hier….
  krijg er gewoon honger van….

  mac donalds is wel vaak op deze site dat ze het niet goed doen….. kunnen jullie ook positieve dingen noemen???

  1 likes
 • hader schreef:

  Ik versta er geen woord van, maar gezien het feit dat burgers en vlees vermengt wordt geeft wel te denken. Gelukkig hebben wij een beter toezicht op waar het vandaan komt. Dit land is nog niet zover.

  0 likes
 • WhoCares schreef:

  Jullie zijn zo paranoide het is ongelofelijk hoe jullie alles zonder nadenken geloven. Misschien dit eens lezen.

  http://yourquestions.mcdonalds.ca/questions/218

  Of Dit…

  http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html

  “Only a sheep will blindly believe”

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  coronavirus

  Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

  Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

  >