Gezondheid

McDonald’s gebruikte rot vlees

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

McDonald’s is in China betrokken geraakt bij een voedselschandaal. Een Chinees televisiestation onthulde dat een leverancier vlees aan fastfoodketens verkocht dat al over de houdbaarheidsdatum was.

De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek naar de leveranciers gestart en ook de ketens die vlees inkochten van de leverancier, Husi Food, doen onderzoek. De leverancier zou oud vlees en kip van een nieuwe verpakking en houdbaarheidsdatum hebben voorzien, alvorens aan onder meer McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Starbucks en Pizza Hut te leveren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op het overtreden van voedselveiligheidsvoorschriften staat een zware straf, aldus de Chinese instantie die toezicht houdt op de voedselbranche.

Recentelijk kelderde de omzet van KFC, dat 4000 restaurants heeft in China, met 37 procent. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de kippen die het bedrijf inkocht door verschillende leveranciers met verboden medicijnen waren volgespoten. KFC dumpte vervolgens ruim 4000 kleine leveranciers.

Husi Food heeft ook oud vlees met een valse houdbaarheidsdatum geleverd aan fastfoodrestaurants in Japan. McDonald’s liet weten dat 20 procent van de kipnuggets bij de Japanse filialen van de sjoemelende leverancier afkomstig was. McDonald’s nam sinds 2002 kip en ander vlees af bij het bedrijf.

De fastfoodketens hebben broodjes en burgers met vlees en kip met ingrediënten van Husi Food uit het assortiment verwijderd. In een verklaring zei het bedrijf te denken dat het om een incident gaat. Het schandaal is niet het eerste in China. Eerder werden regels overtreden met betrekking tot melk en medicijnen, waardoor consumenten wantrouwig zijn geworden.

Dragon TV nam een verborgen camera mee naar de fabriek van Husi Food in Shanghai en kon zo bewijzen dat het bedrijf bedorven kip en rundvlees tot fastfood verwerkte. De medewerkers van de fabriek probeerden hun verachtelijke werkwijze te verdoezelen door een nieuwe houdbaarheidsdatum op de dozen te plakken. Vlees dat op de grond viel, werd gewoon in de verwerkingsmachine gegooid.

Het bedorven vlees is zover bekend niet op de Europese markt beland. Husi Food is onderdeel van de OSI Group uit Aurora in de Amerikaanse staat Illinois.

[The Hollywood Reporter]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Woppaaa
Woppaaa
9 jaren geleden

Ach, rot vlees of niet. 1 ding is zeker. Het schimmelt niet! 🙂

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ik ga er 100% vanuit dat Mc Donalds laboratoriumvlees gebruikt.

Dat is tevens de reden dat het niet rot en dat is wellicht ook het beste vlees ter wereld.

Zo denk ik erover en succes met jullie gedachte.

hader
hader
9 jaren geleden

Ik versta er geen woord van, maar gezien het feit dat burgers en vlees vermengt wordt geeft wel te denken. Gelukkig hebben wij een beter toezicht op waar het vandaan komt. Dit land is nog niet zover.

Typhoon
Typhoon
9 jaren geleden

NOOIT MEER MCDONALDS SHIT ETEN DUS…

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x