Gezondheid

Medisch specialist: “Mensheid sterft uit door suiker”

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Suiker is voor de gezondheid gevaarlijker dan wijn en sigaretten, aldus reumatoloog Richard Verheesen in het Katholiek Nieuwsblad. Terwijl medicijnen jarenlang getest worden voordat ze op de markt mogen, is allerhande zoetigheid zonder tests te verkrijgen in de winkel, zegt de arts.

“Lolly’s, Dora-koeken en frisdrank zijn voor iedereen beschikbaar,” vertelt Verheesen. “Die komen in de winkel zonder dat getest is of ze schadelijk zijn voor de gezondheid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de reumatoloog moeten overheden nu duurzaam ingrijpen, anders sterft de mensheid uit. Er moet een platform komen met artsen, diëtisten en economen die de politiek langdurig adviseert. Dit platform zou met een soort Marshallplan moeten komen voor een duurzame toekomst op het gebied van gezondheid en voeding.

Het concept advies over suikergebruik van de Wereldgezondheidsorganisatie is maximaal vijf suikerklontjes per dag. In een glas cola zitten er al meer. Bijna iedereen, ook kinderen, krijgt dan ook veel meer binnen.

“In mijn wachtkamer is ruim 80 procent te dik,” aldus de medisch specialist. “Doordat we zoveel suiker gebruiken, kunnen we de natuurlijke alarmsignalen van ons lichaam niet meer horen. We verstoren door suiker ons vol-zijn-gevoel. Doordat we hier steeds weer doorheen gaan, herkennen we niet meer dat we vol zitten. Zodoende eten we massaal te veel en ook nog eens de verkeerde dingen.”

Op de lange termijn is suiker volgens Verheesen minstens zo funest als roken of wijn. “Vooral omdat het al van kinds af aan wordt gebruikt, dagelijks, een heel leven lang door bijna 100 procent van de bevolking, zonder enige rem op de marketing.”

[Katholiek Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andre
andre
9 jaren geleden

Suiker zal echt niet voor het uitsterven van de Mens zorgen.
Granaten, kernbommen en zwaarden zullen zorgen voor het uitsterven van de Mens.
Het zou juist een mooi vooruitzicht zijn wanneer de Mens door suiker ten onder zou gaan.

Barend of Frits
Barend of Frits
9 jaren geleden

Vreemd dat een arts dit zegt. Die mensen zouden toch moeten weten dat dikke ongezonde mensen nog steeds kinderen kunnen baren. Daarnaast zijn er genoeg mensen die zo actief zijn dat ze pas op late leeftijd problemen krijgen door hun suikergebruik. Ondertussen kunnen zij ervoor zorgen dat hun kinderen een start krijgen die voldoende is om een nieuwe generatie te produceren. Volgens mij is die arts wat eerder afgestudeerd dan ik en zou hij ook geleerd moeten hebben dat je eerst alles moet controleren wat je publiceert of ook maar beweert.

Beste Ninefornews mensen: Ik volg al jaren jullie site met veel plezier en vind de professionalisering van de layout prima. Willen jullie dan ook eens wat kritischer zijn op dit soort kortzichtige uitspattingen. Ja, suiker is slecht voor je, zeker in de mate waarin velen het gebruiken, maar probeer weg te blijven van dat overtrokken angstzaaierij (geen woord, maar ik gebruik het toch) waarvan jullie de ‘mainstraim media’ terecht beschuldigen.

Bij voorbaat dank.

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

waarom wordt er verteld dat suikers de mensheid uit doet roeien ?? zonder gecontroleerd te worden als zijnde gif ? waarom zit er in 80% van ons voedsel suiker ? om ons uit te roeien dus .maar daar hoor je deze persoon niet ?? over vertellen !

Nobel
Nobel
9 jaren geleden

Het problem is niet “te veel suiker binnen krijgen” maar…. “te weinig bewegen”
Suiker is energie, gebruik je dit niet dan wordt het opgeslagen in je lichaam, en kan je daar dik van worden.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x