Homepagina » Gezondheid » Medisch specialist: “Mensheid sterft uit door suiker”
Medisch specialist: "Mensheid sterft uit door suiker"

Medisch specialist: “Mensheid sterft uit door suiker”

Suiker is voor de gezondheid gevaarlijker dan wijn en sigaretten, aldus reumatoloog Richard Verheesen in het Katholiek Nieuwsblad. Terwijl medicijnen jarenlang getest worden voordat ze op de markt mogen, is allerhande zoetigheid zonder tests te verkrijgen in de winkel, zegt de arts.

“Lolly’s, Dora-koeken en frisdrank zijn voor iedereen beschikbaar,” vertelt Verheesen. “Die komen in de winkel zonder dat getest is of ze schadelijk zijn voor de gezondheid.”

Volgens de reumatoloog moeten overheden nu duurzaam ingrijpen, anders sterft de mensheid uit. Er moet een platform komen met artsen, diëtisten en economen die de politiek langdurig adviseert. Dit platform zou met een soort Marshallplan moeten komen voor een duurzame toekomst op het gebied van gezondheid en voeding.

Het concept advies over suikergebruik van de Wereldgezondheidsorganisatie is maximaal vijf suikerklontjes per dag. In een glas cola zitten er al meer. Bijna iedereen, ook kinderen, krijgt dan ook veel meer binnen.

“In mijn wachtkamer is ruim 80 procent te dik,” aldus de medisch specialist. “Doordat we zoveel suiker gebruiken, kunnen we de natuurlijke alarmsignalen van ons lichaam niet meer horen. We verstoren door suiker ons vol-zijn-gevoel. Doordat we hier steeds weer doorheen gaan, herkennen we niet meer dat we vol zitten. Zodoende eten we massaal te veel en ook nog eens de verkeerde dingen.”

Op de lange termijn is suiker volgens Verheesen minstens zo funest als roken of wijn. “Vooral omdat het al van kinds af aan wordt gebruikt, dagelijks, een heel leven lang door bijna 100 procent van de bevolking, zonder enige rem op de marketing.”

[Katholiek Nieuwsblad]


Vind je deze informatie goed? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Vreemd dat een arts dit zegt. Die mensen zouden toch moeten weten dat dikke ongezonde mensen nog steeds kinderen kunnen baren. Daarnaast zijn er genoeg mensen die zo actief zijn dat ze pas op late leeftijd problemen krijgen door hun suikergebruik. Ondertussen kunnen zij ervoor zorgen dat hun kinderen een start krijgen die voldoende is om een nieuwe generatie te produceren. Volgens mij is die arts wat eerder afgestudeerd dan ik en zou hij ook geleerd moeten hebben dat je eerst alles moet controleren wat je publiceert of ook maar beweert.

  Beste Ninefornews mensen: Ik volg al jaren jullie site met veel plezier en vind de professionalisering van de layout prima. Willen jullie dan ook eens wat kritischer zijn op dit soort kortzichtige uitspattingen. Ja, suiker is slecht voor je, zeker in de mate waarin velen het gebruiken, maar probeer weg te blijven van dat overtrokken angstzaaierij (geen woord, maar ik gebruik het toch) waarvan jullie de ‘mainstraim media’ terecht beschuldigen.

  Bij voorbaat dank.

  30 likes
 2. waarom wordt er verteld dat suikers de mensheid uit doet roeien ?? zonder gecontroleerd te worden als zijnde gif ? waarom zit er in 80% van ons voedsel suiker ? om ons uit te roeien dus .maar daar hoor je deze persoon niet ?? over vertellen !

  6 likes
  • Lijkt me ook niet prettig leven als je dit soort dingen denkt, goh wat ben ik nu bang geworden zeg .
   Ik ben lang genoeg omgegaan met mensen die overal complotten in zien, deed vroeger lekker ook zelf mee.
   Op een gegeven moment wordt je wat wijzer, en besef je dat het leven een stuk makkelijker wordt als je jezelf niet continu bezig houdt met het zoeken naar ellende.
   De meeste mensen weten donders goed dat suiker niet bevorderlijk is voor de gezondheid, en er zullen altijd mensen zijn die zich hier niets van aantrekken.
   Er zullen wel veel betere oplossingen zijn om “gezondere” zoetstoffen te fabriceren, maar suiker is nu eenmaal makkelijker om te maken, en levert de fabrikant dus veel meer op.
   Men wil de mensheid niet uitroeien met suiker, overdrijf toch niet zo. Als men de mensheid tracht uit te roeien op deze manier, dan blijft er toch op den duur geen afzetmarkt meer over?
   Men wil gewoon lekker veel centjes verdienen, da’s alles

   9 likes
  • Chemische geproduceerd voedsel roeit ons uit, niet suiker of alcohol of iets anders.
   Het is de rotzooi die wij voorgeschoteld krijgen.
   Wat we zelf kweken is gewoon goed en of je daar nu een lepel suiker overheen gooit of niet, maakt helemaal niks uit. Vroeger gebruikten de mensen veel honing= ook suiker, dus…………
   En luisteren naar je lichaam helpt heel goed.

   5 likes
   • Ik begrijp wat u bedoelt maar als we het letterlijk nemen moet iik u iets vertellen.

    Al het voedsel uit de natuur is ook door Chemie ontstaan. De natuur is de grootste chemische fabriek hier op aarde.

    3 likes
 3. Lees het boek van Weston Price maar eens “Voeding en fysieke degeneratie”. Dan zul je begrijpen dat voeding uiteindelijk kan leiden tot het uitsterven van de bevolking. Gezondheids-, gebits-, psychische problemen en onvruchtbaarheidsproblemen zijn pas ontstaan na invoering van “fabrieksvoer”, waaronder veel suikers…

  12 likes
  • Weston-Price heeft ook veel tegenhangers en is, ookal denken veel mensen anders, niet de heilige graal. Er zijn zat onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die veel vet eten, eerder sterven. Weston price is een voorstander van vet eten Of het oil-puling voor je tanden, voorbeelden zat waarbij het niet werkt. Alles staat en valt met een goede, uitgebalanceerde voeding. En daar schort het tegenwoordig aan.

   4 likes
 4. Het problem is niet “te veel suiker binnen krijgen” maar…. “te weinig bewegen”
  Suiker is energie, gebruik je dit niet dan wordt het opgeslagen in je lichaam, en kan je daar dik van worden.

  14 likes
 5. barend en frits

  suiker is slecht
  verse groente is slecht (ligt eraan waar het vandaan komt) lekker vol pesticiden.
  luchtvervuiling door chemtrails,als het waar is.
  zeedieren vergiftigd door pcb en andere rotzooi.
  kerncentrales zoals in japan die de oceaan vervuilen.
  etc. etc.

  nu over de mensheid en pak alleen nederland maar.
  honderdduizenden die reuma hebben.
  tig duizende mensen die kanker hebben.
  ik weet niet hoeveel maar het zijn er toch duizenden die suiker ziekte hebben.
  mensen met vermoeidheids verschijnselen.
  zo kan ik deze lijst ellenlang maken maar dat heeft geen zin.

  als je nog gezond ben mag je in je handen klappen.

  8 likes
 6. Dank je Tom, hele goeie docu. Ik ben blij dat ik die zag dankzij dit artikel en jouw link.
  of de titel van dit artikel nou te zwaar aangezet was of niet.

  Ik ben sinds 6 maanden gestopt met roken en ga het nu ook doen met suiker. Maar tot nu toe is het met suiker veel moeilijker.. en iedereen die er nu ook toevallig ook mee bezig is groet ik 🙂

  liefde aan allen

  2 likes
  • 9 augustus ben ik een jaar gestopt met roken.

   Met suiker ben ik producten goed gaan bestuderen mijn halfvolle melk van mijn ontbijt waar best veel suiker in zit heb ik vervangen voor Alpro ongezoete amandelmelk, voor in het ontbijt heerlijk !
   Mijn zes kopjes koffie met melk en suiker heb ik vervangen voor groene thee zonder suiker.
   Ik eet twee keer per dag fruit en dar zit genoeg suiker in.

   Het is de kunst om van alles iets te minderen en te vervangen voor iets gezonder is totdat je de juiste balans hebt gevonden.

   6 likes
 7. en is dat dan erg als de mensheid, correctie, mensdom uitsterft? kan niet vlug genoeg gebeuren als je het mij vraagt!!

  7 likes
 8. STEVIA !!!!!!!

  6 likes
 9. Slechter als roken …. zucht…. wat een vergelijking weer, daar heb je niets aan. Deze uitspraakt zegt nog steeds niets: ik bedoel, rook je 1 sigaret per dag of een heel pakje. Eet je de hele dag door suiker, of weinig. Neem je 1 fles wijn of 1 glas wijn per dag.
  De arts vergeet er bij te zeggen in welke mate.

  6 likes
  • Jah maar hij heeft het wel over de zogezegd de ADH-gehalte voor suiker. Als je dan bedenkt dat er frisdranken worden verkocht voor de dorst heeft hij wel een heel belangrijk punt aangekaart lijkt mij

   0 likes
 10. Suiker zal echt niet voor het uitsterven van de Mens zorgen.
  Granaten, kernbommen en zwaarden zullen zorgen voor het uitsterven van de Mens.
  Het zou juist een mooi vooruitzicht zijn wanneer de Mens door suiker ten onder zou gaan.

  4 likes
 11. Nou niet alleen van suiker sterven mensen hoor. Ook van Labaratoria die onveranwoordelijk met ziektes omgaan!
  Ebolo, SARS enz!
  https://www.facebook.com/mirakel.mirakels
  Zie kopje lab is 23000 buisjes sars virus kwijt….was nog nieuws van april…
  En dodelijk ebola virus gemaakt in Labaratorium…..Ga dan niet mijn aandacht aflijden van suikerziekte zeg!

  1 likes
  • Hoe komen ze erbij?
   “Oei, ik zie dat we niet alle buisjes sars terug in de vriezer (of koelkast ofzo) hebben gestopt.”
   “Echt waar? Hoeveel mis je er.”
   “Nou, eh. 1,2,3,4 …. Ja het zijn er precies 23.000.”

   Ze blijven suiker overal in stoppen omdat het verkoopt. Lees het etiket en laat het staan als er suiker in zit, ja zelfs de fritto waar je lekkere tomatensaus van kunt maken. Als je lang genoeg afgekickt bent zul je vanzelf gaan proeven waar stiekem suiker in gestopt is. het is een consumenten wereld. Stem dmv je koopgedrag.

   3 likes
 12. Hier een interessante documentaire over suiker en hoe slecht dit is voor je gezondheid.

  https://www.youtube.com/watch?v=xDaYa0AB8TQ

  4 likes
 13. tegenwoordig zit echt overal suiker in. Zelf in de kant en klare salades zit zeker 15 gram suiker. Je moet ontzettend oppassen niet meer dan 25-28 gram p/d te gebruiken.

  0 likes
 14. Ik ben op 1 januari op dieet gegaan en op 1 maart woog ik 12,5% lichter, ik was van 80 naar 70 kilo gegaan.
  Tegenwoordig leef ik bewust en weeg nog steeds die zelfde 70 kilo als ik een dag of weekend veel suiker consumeer voel ik me de dag daarna ziek!!!!!!!!

  3 likes
 15. Als je geen tarweproducten, geen plantaardige olie behalve olijfolie / kokosolie en geen suiker meer gebruikt dan kom je al een heel eind.
  Het zit hem meer in de dingen die je niet eet dan in de dingen die je wel eet. Gewoon de verkeerde dingen laten staan.

  3 likes
 16. Marshallplan van de overheid? Zal wel een Marshmallowplan worden.

  2 likes
 17. Forks Over Knives – Official Trailer

  https://www.youtube.com/watch?v=O7ijukNzlUg

  Deze docu heeft mij in december bij een maand gratis Netflix aan het denken gezet.

  1 likes
 18. Suiker is slecht inderdaad STEVIA plantje is goed en gezond ! en ook melk is slecht ! De overheid heeft ons jaren laten geloven dat het goed was ! Stelletje bastaards allemaal zeker VVD en PVDa HUICHELAARS ! Maar ja…… de overheid wie geloofd nog in hun !!!! Ik niet Ik ga af op mijn eigen redenering !~ Melk hebben we nodig tot 2 jaar maar dan van moeder niet van de koe ! Dus ja….. denk na hoe we worden bedrogen ! Iedere dag we zitten voor de TV en dat is alles denk na mensen we worden constant bedrogen door gaylord rutte en samson stem de volgende keer eens op SP of PVV die doen echt iets ! Die willen echt dat Holland het goed doet ! Dat willen jullie toch ook dus…..denk na !!!!

  na we zitten voor de TV

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

stoppen met roken

Dit is hartverscheurend. Zorg dat jij dit nooit meemaakt…

Mijn vrouw is diep droevig. Ze keek ...

Bedankt Bill Gates: er zijn nu meer poliogevallen door het vaccin dan het wilde virus. Wereldgezondheidsorganisatie trekt aan de bel

Bedankt Bill Gates: er zijn nu meer poliogevallen door het vaccin dan het wilde virus. Wereldgezondheidsorganisatie trekt aan de bel

In vier Afrikaanse landen zijn nieuwe gevallen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.