Gezondheid

Mediteren als een Zen-Monnik

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De geschiedenis van het mediteren

Mediteren Trancewerk Geleide Meditatie TrainingMeditatie is een spirituele oefening die mensen vaak gebruiken ter ontspanning. Mediteren bestaat al eeuwen en veel religies deden aan meditatie op een andere manier zoals wij meditatie nu kennen. Het christendom, Hindoeïsme en boeddhisme doen al eeuwen aan meditatie en deze stijl van mediteren lijkt het meeste op de stijl die wij nu kennen.

Vele tradities komen terug in de huidige vorm van mediteren. Een vorm van mediteren voor een christen is bijvoorbeeld de betekenis van een gebed in stilte tot zich laten komen. Bij het Hindoeïsme doen ze vooral aan concentratie-meditatie, wat te vergelijken is met yoga. Een boeddhistische vorm van meditatie focust zich op de rust van de geest, verandering van de geest of een combinatie hiervan. Vooral de laatste twee geloofsovertuigingen hebben een grote invloed op de huidige manier van mediteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Wat is meditatie?

Mediteren Trancewerk Geleide Meditatie TrainingVoor meditatie kun je je geest of gedachten het beste zien als een soort gereedschap. Mediteren is een techniek om te leren dit gereedschap te gebruiken. Het is een natuurlijke manier om je geest te leren kennen en te trainen.

Maar het trainen van je gedachten is niet gemakkelijk en vergt veel oefening. Geleide meditatie neemt je aan de hand en leidt je eenvoudig door dit proces heen. Het enige dat je hoeft te doen is luisteren naar wat er gezegd wordt en je mee laten nemen door de woorden en muziek die je hoort.

Een groot voordeel van meditatie is dat het bijvoorbeeld depressie kan voorkomen. Ook kan het helpen depressieve gevoelens te vervangen door geluksgevoelens. Mensen die lijden aan depressie denken vaak aan het verleden of toekomst. Zij zien vaak geen licht meer aan het eind van de tunnel. Met behulp van meditatie leer je in het nu te leven, waardoor depressieve gevoelens afnemen, verdwijnen. Verder zorgt meditatie voor een betere focus en concentratie.

Mediteren Trancewerk Geleide Meditatie TrainingVerschillende studies, waaronder een studie van de Harvard University, hebben aangetoond dat het beoefenen van meditatie meer alfa-golven in de hersenen aanmaakt. Deze alfa-golven zorgen ervoor dat je beter kunt leren, meer informatie opslaat en creatiever wordt.

En dan tot slot het belangrijkste voordeel van meditatie, je wordt er gelukkiger van. Door meditatie wordt de verbinding tussen de linker en de rechter hersenhelft sterker dan gemiddeld. En hoe sterker deze verbinding, hoe gelukkiger een mens is. En wie wil er nu niet gelukkig zijn?

Geleide Meditatie Training

Trancewerk heeft een geleide-meditatie training ontwikkeld die ontspannend en kalmerend werkt. Deze training bestaat uit een geleide-meditatiesessie die je leert hoe je moet mediteren. En als je het eenmaal geleerd hebt, door het simpelweg te doen, kun  je het daarna desgewenst op eigen ‘kracht’ doen. De geleide meditatie-training leert je dus hoe je moet mediteren. De training helpt je de gewenste meditatieve staat gemakkelijk en snel te bereiken.

Na het afronden van deze training zal er snel verschil gemerkt worden. Je zult een uitgerust en helder gevoel van geest hebben.

Een extra voordeel van deze geleide meditatie-training is dat je een ultieme ontspanning zult ervaren. Deze ontspanning zal een positief effect hebben op je immuunsysteem en spijsvertering. Ook krijg je door deze geleide-meditatie training een beter realiteitsbesef. Je zult in vele opzichten onverwacht positief verrast worden.

Heb je behoefte aan meditatie en weet je niet hoe je dit moet doen, of waar te beginnen? Of wil je het gewoon een keer proberen? Doe dit dan met behulp van de Trancewerk geleide-meditatie training voor een ultiem resultaat.

Klik hier voor meer informatie en om de geleide meditatie-training te downloaden. Nu tijdelijk verkrijgbaar voor slecht 10 euro.

[MITTrancewerk, PsychologyToday]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Inderdaad meditatie geneest.

Wim
Wim
7 jaren geleden

Als je maar niet mummificeert, terwijl je in Nirvana blijft hangen.

Leonoor
Leonoor
7 jaren geleden

het artikel valt me tegen, anderen volgen is nog heel wat anders dan zelf je meditatie ingaan en voelen kijken wat er dan gaat gebeuren, je lichaam, je gedachtes. Wij de woongroep Contact &muziek http://www.contactmuziek.nl mediteren met ons vieren steeds meer, sinds een half jaar 3 uur per dag en ook meditatief zingen van zelf gecomponeerde klassieke muziek. De tijd vliegt als je eenmaal naar binnen gaat, is onze ervaring. Wat een behoefte om stil te zijn! We wonen en werken nu 10 jaar samen en eten steeds minder en mediteren steeds meer, een mooie verandering. Als je de letters van mediteren + de n verandert staat er minder eten, wel grappig.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Het aardse proces is een stoffelijk proces cq leerschool. Door minder te eten in het extreme en ook daardoor het contact met de aarde te verliezen en meer met je hoofd in de wolken gaan lopen is vluchtgedrag waarvan je niets leert.

Back to top button