Gezondheid

Moleculair bioloog legt uit hoe THC kankercellen doodt (video)

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Moleculair bioloog dr. Christina Sanchez van de Compultense Universiteit in Madrid legt uit hoe THC, een psychoactieve stof die onder andere voorkomt in cannabis, kankercellen doodt.

Stoffen uit cannabis, cannabinoïden geheten, binden zich in het lichaam aan een cannabinoïdereceptor, waarvan er tenminste twee soorten bestaan.

Het lichaam maakt zelf endocannabinoïden aan, die een belangrijke rol blijken te spelen in het reguleren van ontstekingen. Cannabinoïden gaan kankercellen te lijf door het immuunsysteem te versterken.

Het beste resultaat kan worden bereikt door olie van de cannabisplant te maken of producten van de plant rechtstreeks te eten. Bij het roken van cannabis wordt het therapeutisch effect niet of nauwelijks bereikt.

De demonisering van cannabis begon de jaren dertig, toen de eigenaars van een chemiereus en een papierfabriek besloten de handen ineen te slaan. Samen met andere grootindustriëlen hadden ze last van concurrentie door de zeer goedkope hennepplant. 

Kosten noch moeite werden gespaard om de plant een slecht imago te bezorgen. Omdat op de hennepplant op zich niets valt aan te merken, besloot men de propaganda geheel toe te spitsen op het gebruik van de plant als drug.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
theo
theo
8 jaren geleden

Raar dan toch, dat Bob Marley aan kanker stierf.. 😉

Paulsater
Paulsater
8 jaren geleden

De cannabisplant mag niet uit het verdomhoekje gehaald worden. Dit zou een te grote bedreiging vormen voor de olie-industrie, de papierindustrie, de geneesmiddelenindustrie,de medische industrie (aan kanker wordt wereldwijd waanzinnig veel geld verdient….chemotherapie = 25.000,- euro..) de katoenindustrie, en nog vele andere industrieën.
Dus: de cannabisplant is superslecht volgens de regeringsleiders (lees stromannen/vrouwen) van grote concerns.
In Nederland mag je wel wiet kopen bij de coffeeshops, maar hoe die wiet er komt????, immers het kweken van deze plant is streng verboden. Alles wordt in het werk gesteld om wiet een crimineel karakter te geven, mensen worden uit hun huis gezet, of hun huis wordt maandenlang dichtgetimmerd ook al zou je maar twee plantjes kweken in de tuin.
Maar de regering int jaarlijks wel honderden miljoenen aan verborgen belastingheffing t.a.v. de coffeeshops.
Voor meer info: http://www.mediwiet.nl

piet
piet
8 jaren geleden

The Endocannabinoid System – How cannabis oil works

http://www.youtube.com/watch?v=Axqa4h6BNSg

Marco
Marco
8 jaren geleden

[quote name=”theo”]Raar dan toch, dat Bob Marley aan kanker stierf.. ;)[/quote]

Helemaal niet raar want ik denk niet dat Bob er olie van maakte maar het gewoon oprookte.

Bij het roken van cannabis wordt het therapeutisch effect niet of nauwelijks bereikt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x