Natuur en Milieu

Mysterieuze gangen ontdekt onder Antarctica. Wie heeft ze gemaakt?

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onder de ijskap van Antarctica hebben wetenschappers mysterieuze gangen en structuren gevonden die doen denken aan gewelven.

Sommige daarvan zijn net zo hoog als de Eiffeltoren. De vreemde gangen zijn ontdekt onder de bijna één kilometer dikke ijskap.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel stuitten op een groot netwerk van tunnels en richels onder het ijs.

Littekens

Ze kunnen nog niet met zekerheid zeggen hoe de gangen zijn ontstaan. Mogelijk maken rotsen openingen in de onderkant van de ijslaag, die verder uitgehold worden door warmer water.

Gedacht wordt dat deze formaties bijdragen aan de stabiliteit van de ijskap. De gigantische landmassa’s maken scheuren in het ijs, waardoor ‘littekens’ ontstaan.

De ontdekking zal ongetwijfeld leiden tot speculatie onder mensen die geloven dat Antarctica UFO-bases en resten van een verloren beschaving herbergt, schrijft The Sun.

Verloren stad

Sommige onderzoekers claimen op basis van een 500 jaar oude kaart die gemaakt is door een Ottomaanse generaal dat er mogelijk een verloren stad ligt onder Antarctica.

Anderen zijn er heilig van overtuigd dat Atlantis verborgen ligt onder het ijs van Antarctica.

Volgens de wetenschappers is hier slechts sprake van natuurlijke formaties. Zij spreken in het tijdschrift Nature Communications van stromingen en verzamelingen van sediment onder de ijskap.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Enkidoe
Enkidoe
5 jaren geleden

Die zogenaamd door een ottomaanse generaal gemaakte kaart, is niet door hem gemaakt. Deze is door hem gevonden aangezien de Ottomanen een destructieve veroverende kracht waren(duivels)

trackback
Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke nieuwsfeiten, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x