Homepagina » Binnenland » Nederland heeft zich een strop om de hals gehaald. Kamerlid legt haarscherp uit waarom we zo snel mogelijk van die ‘vreselijke klimaatwet’ af moeten
Het is één grote grap, maar dan wel een peperdure grap. Kamerlid legt haarscherp uit waarom we zo snel mogelijk van die 'vreselijke klimaatwet' af moeten

Nederland heeft zich een strop om de hals gehaald. Kamerlid legt haarscherp uit waarom we zo snel mogelijk van die ‘vreselijke klimaatwet’ af moeten

In 2015 spande stichting Urgenda, één of andere wezenloze milieuclub, een rechtszaak aan tegen de Staat, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) tijdens het debat over de begroting inzake Urgenda-maatregelen op woensdag.

Hij werd gelijk onderbroken en op belerende toon toegesproken door Kamerlid Lammert van Raan (PvdD): “Urgenda wegzetten als een wezenloze milieuclub doet op geen enkele manier recht aan de serieusheid van de zorg van heel veel burgers, heel veel mensen.”

Van Raan vroeg Kops om Urgenda niet te willen wegzetten als een wezenloze milieuclub.

Niet goed bij je hoofd

Hierop antwoordde Kops: “Dat doe ik wel. Ik ben nog geen 10 seconden bezig. Ik heb net ook een half uur naar de heer Van Raan zitten luisteren en krijg daar spontaan vlekken van in mijn nek.”

Terwijl Kops nog bezig was met zijn antwoord, vond een grijnzende en hardop lachende Van Raan het nodig om er nog wat doorheen te roepen.

Terug naar de rechtszaak. Waarom werd de zaak aangespannen? Omdat Urgenda wil dat Nederland meer doet tegen klimaatverandering en tegen CO2-uitstoot, want anders ‘komen toekomstige generaties in gevaar’.

“Als je dat alleen al denkt en daar een rechtszaak voor aanspant, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd,” zei Kops.

Extra klimaatwaanzin en extra CO2-geneuzel

Des te erger is het dat de rechter Urgenda twee keer in het gelijk gesteld heeft, voegde hij toe.

Het kabinet legt zich hier naar eigen zeggen niet bij neer, maar ondertussen wordt er wel 500 miljoen euro extra uitgetrokken voor het uitvoeren van die uitspraak, aldus Kops.

“De conclusie is dus dat de minister zich wel degelijk al bij die uitspraak heeft neergelegd,” merkte hij op.

500 miljoen euro voor extra klimaatwaanzin en extra CO2-geneuzel. “Het is gewoon slappe hap,” klonk het.

Op kosten jagen

De PVV vindt dat de politiek zich zeker niet aan deze rechterlijke uitspraak moet houden: “De rechter moet zich niet met klimaat bemoeien.”

We moeten volgens het Kamerlid alle internationale klimaatverdragen opzeggen.

“We moeten af van die vreselijke klimaatwet die we onszelf hebben aangedaan,” benadrukte hij.

Wat partijen zoals die van Van Raan doen is buigen, mensen op kosten jagen, ook al haalt het helemaal niets uit, lichtte Kops toe.

0,000045 graden

“Het is allemaal geldverspilling,” zei hij. “Het is nergens goed voor. En dat moeten we niet willen.”

Nederland is verantwoordelijk voor 0,35 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot.

De CO2-reductie die is bevolen door de rechter, leidt tot een vermindering van de opwarming van de aarde van slechts 0,000045 graden.

“Dat is totaal verwaarloosbaar,” zei Kops, terwijl Kamerleden van linkse partijen om hem heen zaten te gniffelen en hun wenkbrauwen fronsten. “De gevolgen zijn uiteraard voor de burgers.”

Bandenspanningpolitie

En wat krijgen we voor die 500 miljoen euro? De overheid heeft allerlei campagnes bedacht die mensen, vooral automobilisten, milieubewuster moeten maken.

Zo is er een campagne bedacht die gericht is op bandenspanning. Kops: “De bandenspanningpolitie komt eraan.”

Daarnaast wordt automobilisten geadviseerd dusdanig te parkeren, dat je bij het wegrijden niet hoeft te keren.

Of dat ze altijd hun navigatiesysteem gebruiken, zodat ze recht op hun doel afgaan en geen onnodige kilometers hoeven te maken.

Peperdure grap

“Het staat er echt,” zei Kops, die de campagnes omschreef als de meest bizarre en meest wezenloze maatregelen. “Je slaat steil achterover.”

“En zo zien we maar weer; met al die klimaatverdragen, klimaatakkoorden en klimaatwetten heeft Nederland zichzelf in de penarie gebracht,” sprak hij.

Nederland heeft zich een strop om de hals gehaald en die strop wordt steeds verder aangetrokken.

“Het is één grote grap, maar dan wel een peperdure grap,” besloot hij. “Dat hele klimaatbeleid; we moeten er zo snel mogelijk vanaf.”

Bekijk de video hieronder:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
1 jaar geleden

Wat een zelfpijper die Sienot, wat een draler die Van Traa, de heer Moorlach is toch wel een fris windje ergens die heeft wel speling, en de rest zit erbij om straks in 2021 de wachtgeldregeling te gaan aanspreken. Behalve de heer Kops die wel serieus en maatschappelijk logisch kan redeneren.

Er is maar één oplossing voor NL: FvD samen met PVV de coalitie in stemmen, direct de hoge ambtenaren en rechters vervangen, de burgemeesters van (s)links allooi naar het UWV sturen, en rechtszaken beginnen tegen iedereen die de afgelopen 20 jaar de NL cultuur en samenleving heeft bedrogen.

Legalize
Legalize
Reactie op  Gea Breuker
1 jaar geleden

helemaal mee eens Gea Breuker

Willem
Willem
Reactie op  Gea Breuker
1 jaar geleden

Hear hear!!

salvar
salvar
Reactie op  Gea Breuker
1 jaar geleden

@gea breuker

helemaal mee eens , allemaal op de fvd en pvv stemmen en dan zullen we ze krijgen die linkse rakkers.

Jeff
Jeff
Reactie op  Gea Breuker
1 jaar geleden

is ook een farce beste Gea. Want het zijn nog altijd mensen, die politiek bedrijven. Je zoekt nog altijd naar een bijpassende blouse, bij je spijkerrok. Met de hedendaagse politiek, gaan we er niet uitkomen, punt. Die dragen alleen maar kruiwagens naar hun eigen hok. Ik snap je idee wel, maar veel te legitiem. Afschieten en een volksvertegenwoordiging heeft mijn voorkeur. Extreem? ja … klopt.

Jets
Jets
Reactie op  Gea Breuker
1 jaar geleden

Staande ovatie!

joep
joep
1 jaar geleden

Hoera voor Kops en zij laten hem liever niet uitpraten tjonge ..Dan liever PVV ! die zeggen wat ze denken maar zij moeten ook de kans krijgen . misschien komt dat nog is ook allemaal afwachten. en het klimaat zet door .en wij het gewone vingerhoedjes volk zij de pineut .Als wij niks doen !!

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Fuhrerin, Von leyenberg wil sowieso schnell moglich het g5 net uitrollen, dan kun je ze op afstandsbediening uitschakelen?

Elise
Elise
Reactie op  anoniem
1 jaar geleden

Wie is zij?

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Een heks uit een van de satanische bloedlijnen.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  anoniem
1 jaar geleden

Ik zat nog te denken… 5G heeft ook stroom nodig.. En die linkse idioten willen overall biomassa centrales om daarna ook de kolen en gas centrales te sluiten, plus dat deeltje wind en solar?
En dan straks, zijn er geen bomen meer.. Waar branden die biomassa centrales dan op?
Dus dan ook, waar wordt het data verkeer mee gevoed? En met welke energiebron het 5G net (wat ten aller tijden moet worden tegengehouden, kapot gemaakt als het moet). Wat is de lange termijn visie eigenlijk…? Eating soylent green and burning people?

Oh wacht, vallen er al kwartjes…? Minder mensen is minder verbruik…? Zoiets? Is dat een rare gedachte, of een logische gedachte? Nogmaals, lieve mensen, er is genoeg op deze aarde om te delen, en ja we kunnen best wat minder verspillen en willen. Maar wanneer staat de massa op, wanneer springt de kikker uit het bijna kokende water?

exegese
exegese
1 jaar geleden

Allemaal spel voor de bühne, trap er niet in ! Zowel de PVV als FVD zal het verschil nooit gaan maken. Ze spelen het spel mee en als ze aan de macht dreigen te komen blazen ze hun eigen partij op als het moet. Iedereen die in de tweede kamer zit heeft trouw gezworen aan de koning en heeft zichzelf en de kiezer daarmee verloochend. Trap er niet in, alleen een republiek kan uitkomst bieden. Een republiek met een verkozen staatshoofd en belangrijke beslissingen alleen op basis van bindende referenda, al het andere is l#lkoek !

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Een republiek en uit de EU.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Het streven naar een republiek is ook niet het antwoord want dit speelt het toekomstbeeld van 1984 in de kaart. Want als de gehele wereld uit republieken bestaan, zullen de Masters met de sterkste wind meewaaien en heeft het volk helemaal geen waarde meer. Dat is toch duidelijk te zien aan de gedragingen van agressors als de US, China en talloze Afrikaanse staten over de afgelopen decennia? Het is ook de wens van de EU.
Ergo, nee, het is een bittere pil exegese, maar het is niet de oplossing. En nee, in 2021 zal je voorspelling dat ze niet de macht uit handen worden gegeven. Het leven is toch nooit in balans? Personen kunnen niet altijd vrolijk zijn, soms ben je somber, soms heb je het goed, dan wat minder. Zelfs als iemand het echt slecht heeft, heeft die het ook iets beter soms. Datzelfde geldt voor gemeenschappen, voor regio’s in de wereld, voor landen, voor volken. Kan de mensheid dit niet eens aannemen en dan eens een status quo nemen en daar op plannen, voor de komende 200 jaar?

Bas
Bas
1 jaar geleden

https://www.youtube.com/watch?v=As0-_dlnRiQ

Van der Lee, een stukje terug in het debat kreeg ook flink op zijn falie van Kops.
vdr Lee kwam zelfs met aannames over temperatuur vluchtelingen en dat ons land onder water komt te staan . 😂
Kops kwam ook met ingenieur hoofd Delta dat er geen significante aanwijzingen waren voor stijging van de zeespiegel in de laastste 20 jaar. GL vdr Lee had niet meer te zeggen en je zag de vlekken in z’n nek omhoog komen. Temperatuur vluchtelingen? die is nieuw!😂
GL is helemaal de weg kwijt, GL kan je toch echt niet meer serieus nemen?

Klaas Vaak
Klaas Vaak
Reactie op  Bas
1 jaar geleden

Obama waarschuwde ooit voor de zeespiegelstijging. Ik zag onlangs bij Robert Jensen op youtube een luchtfoto van het 17 miljoen dollar kostende huis van Obama op het eiland Martha´s Vinyard, kort geleden gekocht en je kunt daarop duidelijk zien, dat de villa zeer dicht bij de zee ligt. Obama is helemaal niet bang, want Obama weet, wat wij niet weten. Althans dat denkt hij.

salvar
salvar
1 jaar geleden

GL en de partij des doods (d66) zijn partijen van satan en ze willen zo snel mogelijk zien dat we ons verplaatsen op een boerenkar of te voet met een knapzak aan een stok.
wie denk dat dit iets is als uit je duim zuigen of sifi komt bedrogen uit.
ik hoor ze bijna denken het gepeupel moet terug naar de middeleeuwen en als ze niet luisteren krijgen ze lijfstraffen.
ipv staal voor auto wordt het nu voor valbijlen en de bedrijven voor touw doen goede zaken want ze moeten zo meteen stevig touw maken voor ophanging en de houtzagerijen voor het schavot.

nog een prettige dag verder.

Mrs. No-one
Mrs. No-one
1 jaar geleden

Om ter wille van een economie en een ‘hoax’-klimaatcrises, beiden draaiende te houden worden gewone burgers financieel uitgekleed en worden er ook massa’s van hun levens niet gespaard.

ronjaspers
ronjaspers
1 jaar geleden

Regeringen of politici hebben niets te vertellen,politici worden omgekocht of gechanteerd (denk aan epstein) en voeren braaf het beleid uit van de satanische globalistische elite.De klimaathoax heeft alles te maken met de N.W.O. agenda,de burgers financieel kapot belasten,het afpakken van onze mensenrechten en vrijheden.En als volgende de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030.Gecondoleerd iedereen.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Het enige wat ze in de politiek aan het doen zijn is het wegnemen van het ‘zelf nadenken’ en zo controle proberen te krijgen over alles wat je doet. Daarom krijg je van dit zinloze geneuzel wat nergens over gaat maar waar ze eindeloos mee bezig zijn. Wat een triest en zinloos leven hebben ze in de politiek dan. Maar dat is wel iets wat de bedoeling is, controle over elk aspect van het leven te krijgen. Het milieu beleid is daar maar één voorbeeld van en als je hoort wat het effect is voor het mlllieu dan slaat het werkelijk nergens op. Maar het milieu is dan eigenlijk niet de reden van het beleid, het is een middel om controle te nemen over de mens. En tegelijkertijd betaalt de burger voor datzelfde beleid. We betalen dus om de politiek het milieu als excuus te laten gebruiken om controle over het hele leven nemen. Daarom, denk zelf na zodat je niet de controle uit handen geeft.

x

Check Also

rutte

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid ...

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x