Binnenland

Nederland heeft zich een strop om de hals gehaald. Kamerlid legt haarscherp uit waarom we zo snel mogelijk van die ‘vreselijke klimaatwet’ af moeten

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2015 spande stichting Urgenda, één of andere wezenloze milieuclub, een rechtszaak aan tegen de Staat, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) tijdens het debat over de begroting inzake Urgenda-maatregelen op woensdag.

Hij werd gelijk onderbroken en op belerende toon toegesproken door Kamerlid Lammert van Raan (PvdD): “Urgenda wegzetten als een wezenloze milieuclub doet op geen enkele manier recht aan de serieusheid van de zorg van heel veel burgers, heel veel mensen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van Raan vroeg Kops om Urgenda niet te willen wegzetten als een wezenloze milieuclub.

Niet goed bij je hoofd

Hierop antwoordde Kops: “Dat doe ik wel. Ik ben nog geen 10 seconden bezig. Ik heb net ook een half uur naar de heer Van Raan zitten luisteren en krijg daar spontaan vlekken van in mijn nek.”

Terwijl Kops nog bezig was met zijn antwoord, vond een grijnzende en hardop lachende Van Raan het nodig om er nog wat doorheen te roepen.

Terug naar de rechtszaak. Waarom werd de zaak aangespannen? Omdat Urgenda wil dat Nederland meer doet tegen klimaatverandering en tegen CO2-uitstoot, want anders ‘komen toekomstige generaties in gevaar’.

“Als je dat alleen al denkt en daar een rechtszaak voor aanspant, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd,” zei Kops.

Extra klimaatwaanzin en extra CO2-geneuzel

Des te erger is het dat de rechter Urgenda twee keer in het gelijk gesteld heeft, voegde hij toe.

Het kabinet legt zich hier naar eigen zeggen niet bij neer, maar ondertussen wordt er wel 500 miljoen euro extra uitgetrokken voor het uitvoeren van die uitspraak, aldus Kops.

“De conclusie is dus dat de minister zich wel degelijk al bij die uitspraak heeft neergelegd,” merkte hij op.

500 miljoen euro voor extra klimaatwaanzin en extra CO2-geneuzel. “Het is gewoon slappe hap,” klonk het.

Op kosten jagen

De PVV vindt dat de politiek zich zeker niet aan deze rechterlijke uitspraak moet houden: “De rechter moet zich niet met klimaat bemoeien.”

We moeten volgens het Kamerlid alle internationale klimaatverdragen opzeggen.

“We moeten af van die vreselijke klimaatwet die we onszelf hebben aangedaan,” benadrukte hij.

Wat partijen zoals die van Van Raan doen is buigen, mensen op kosten jagen, ook al haalt het helemaal niets uit, lichtte Kops toe.

0,000045 graden

“Het is allemaal geldverspilling,” zei hij. “Het is nergens goed voor. En dat moeten we niet willen.”

Nederland is verantwoordelijk voor 0,35 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot.

De CO2-reductie die is bevolen door de rechter, leidt tot een vermindering van de opwarming van de aarde van slechts 0,000045 graden.

“Dat is totaal verwaarloosbaar,” zei Kops, terwijl Kamerleden van linkse partijen om hem heen zaten te gniffelen en hun wenkbrauwen fronsten. “De gevolgen zijn uiteraard voor de burgers.”

Bandenspanningpolitie

En wat krijgen we voor die 500 miljoen euro? De overheid heeft allerlei campagnes bedacht die mensen, vooral automobilisten, milieubewuster moeten maken.

Zo is er een campagne bedacht die gericht is op bandenspanning. Kops: “De bandenspanningpolitie komt eraan.”

Daarnaast wordt automobilisten geadviseerd dusdanig te parkeren, dat je bij het wegrijden niet hoeft te keren.

Of dat ze altijd hun navigatiesysteem gebruiken, zodat ze recht op hun doel afgaan en geen onnodige kilometers hoeven te maken.

Peperdure grap

“Het staat er echt,” zei Kops, die de campagnes omschreef als de meest bizarre en meest wezenloze maatregelen. “Je slaat steil achterover.”

“En zo zien we maar weer; met al die klimaatverdragen, klimaatakkoorden en klimaatwetten heeft Nederland zichzelf in de penarie gebracht,” sprak hij.

Nederland heeft zich een strop om de hals gehaald en die strop wordt steeds verder aangetrokken.

“Het is één grote grap, maar dan wel een peperdure grap,” besloot hij. “Dat hele klimaatbeleid; we moeten er zo snel mogelijk vanaf.”

Bekijk de video hieronder:

 

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
4 jaren geleden

Wat een zelfpijper die Sienot, wat een draler die Van Traa, de heer Moorlach is toch wel een fris windje ergens die heeft wel speling, en de rest zit erbij om straks in 2021 de wachtgeldregeling te gaan aanspreken. Behalve de heer Kops die wel serieus en maatschappelijk logisch kan redeneren.

Er is maar één oplossing voor NL: FvD samen met PVV de coalitie in stemmen, direct de hoge ambtenaren en rechters vervangen, de burgemeesters van (s)links allooi naar het UWV sturen, en rechtszaken beginnen tegen iedereen die de afgelopen 20 jaar de NL cultuur en samenleving heeft bedrogen.

joep
joep
4 jaren geleden

Hoera voor Kops en zij laten hem liever niet uitpraten tjonge ..Dan liever PVV ! die zeggen wat ze denken maar zij moeten ook de kans krijgen . misschien komt dat nog is ook allemaal afwachten. en het klimaat zet door .en wij het gewone vingerhoedjes volk zij de pineut .Als wij niks doen !!

anoniem
anoniem
4 jaren geleden

Fuhrerin, Von leyenberg wil sowieso schnell moglich het g5 net uitrollen, dan kun je ze op afstandsbediening uitschakelen?

exegese
exegese
4 jaren geleden

Allemaal spel voor de bühne, trap er niet in ! Zowel de PVV als FVD zal het verschil nooit gaan maken. Ze spelen het spel mee en als ze aan de macht dreigen te komen blazen ze hun eigen partij op als het moet. Iedereen die in de tweede kamer zit heeft trouw gezworen aan de koning en heeft zichzelf en de kiezer daarmee verloochend. Trap er niet in, alleen een republiek kan uitkomst bieden. Een republiek met een verkozen staatshoofd en belangrijke beslissingen alleen op basis van bindende referenda, al het andere is l#lkoek !

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x