BuitenlandCorona

Nieuw-Zeeland in lockdown na eerste lokale coronageval in 170 dagen: ‘Praat niet met je buren’

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuw-Zeeland gaat vanaf middernacht voor het eerst sinds maart 2020 weer volledig in lockdown nadat er één ‘coronabesmetting’ is vastgesteld.

Premier Jacinda Ardern kondigde tijdens een persconferentie aan dat samenkomsten worden afgelast, publieke locaties worden gesloten en ook scholen moeten sluiten. De lockdown blijft drie dagen van kracht in heel Nieuw-Zeeland en een week in Auckland, de grootste stad van het land.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Kom niet bij elkaar, praat niet met je buren, blijf in je bubbel,” zei premier Ardern. Ze voegde toe dat mensen de ‘deltavariant’ kunnen verspreiden door simpelweg langs elkaar te lopen. Ze riep mensen op hun reisbewegingen tot het absolute minimum te beperken. “Draag een mondkapje en houd afstand.”

Zo zien moderne dictators eruit

“Stop giving these psychos power,” reageert producent en voormalig model Ancilla van de Leest. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Als iemand je passeert, kun je al besmet raken, zegt deze vreselijke vrouw.”

Percolator twittert: “Zo zien moderne dictators eruit. Ze vermommen zich als links-liberaal, meelevend en ruimdenkend, maar sluiten rücksichtslos miljoenen mensen thuis op, zodra in hun land één persoon wordt ontdekt die verkouden is.”

Grenzen blijven hermetisch gesloten

Vorige week donderdag kondigde premier Ardern aan dat de grenzen van Nieuw-Zeeland voorlopig nog hermetisch gesloten blijven. Mogelijk worden de maatregelen aan de grens pas vanaf volgend jaar gefaseerd versoepeld.

4.9 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
2 jaren geleden

‘Praat niet met je buren’
Daar heb ik geen corona voor nodig….

Anne
Anne
2 jaren geleden

KNETTERGEK.

Henry
Henry
2 jaren geleden

De waanzin ten top,1 geval en dan het hele land platleggen.
En de bevolking pikt het maar… net als de schapen hier in Nederland.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Die Jacinda Ardern heeft een leuk smoeltje, maar geestelijk spoort zij voor geen meter.
Bij de foto boven aan het artikel wordt het WEF genoemd. Nu, dan weet je het wel.
Ook een overgenomen heks van satan. Zoveel is wel duidelijk.
WAT gaan de mensen op deze aardkloot nu eindelijk eens doen om dat zootje criminelen (is eigenlijk nog te zacht uitgedrukt) voor eens en voor altijd te STOPPEN?
Ik word er zo langzamerhand toch wel een beetje moedeloos van. Wat moet en kan je nog doen?
A.s. vrijdagmiddag komt Forum voor Democratie naar Heerhugowaard. Ik heb nog geen gegevens van WAAR het precies is, maar mijn man en ik gaan er zeker heen.
Ik zie Forum en haar fantastische club nog steeds als een baken in de ruwe zee en een absolute strohalm om je aan vast te klampen.
A.s. zaterdag ga ik met vrienden mee naar Den Haag, naar een grote demonstratie. Ik heb hier best wel de kriebels over, maar ik heb gewoon het gevoel dat ik méér moet doen dan mijn frustraties hier op het toetsenbord ventileren.
Vandaag werd er alvast voorgesorteerd op een derde prik. Wat moet je je belazerd voelen als je niets vermoedend prik 1 en 2 hebt gehad. Dit gaat nooit meer over totdat je hetzij één speldenkussen bent of tot actie over gaat. Maar dat moeten dan wel véél zijn, anders sla je nog geen deuk in een pakje boter.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x