Natuur en Milieu

Nobelprijswinnaar: “Global warming is geen probleem, Obama praat onzin”

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Nobelprijswinnaar en wetenschapper heeft gezegd dat global warming geen probleem vormt. Hij heeft de Amerikaanse president Barack Obama openlijk bekritiseerd vanwege diens standpunt over de kwestie.

“Global warming is geen probleem,” zei dr. Ivar Giaever afgelopen week tijdens een toespraak op een bijeenkomst in het Duitse Lindau, meldt Climate Depot. Obama waarschuwde onlangs dat ‘er geen grotere bedreiging is voor toekomstige generaties dan klimaatverandering’. “Een belachelijke uitspraak,” aldus Giaever.

“Ik zeg tegen Obama: Sorry meneer de president, maar u zit ernaast,” zei hij. “Obama zei vorig jaar dat 2014 het warmste jaar ooit was. Maar dat klopt niet. Het was niet het warmste jaar.”

Giaever, die in 1973 de Nobelprijs voor de Scheikunde kreeg, zet vraagtekens bij de theorie achter de angst voor stijgende CO2-concentraties. Hij zei dat deze theorie niet wordt ondersteund door bewijs.

“Global warming is een nieuwe religie geworden,” zei hij. “Omdat je er geen discussie over kunt voeren. Het is net als de Rooms-katholieke Kerk.”

Giaever was één van de ruim 100 ondertekenaars van een kritische brief over global warming, die in maart 2009 naar de president is gegaan. “Wij stellen dat de bezorgdheid om klimaatverandering sterk is overdreven,” schreven de wetenschappers.

[Newsmax]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene DH
Rene DH
7 jaren geleden

Het lijkt me verstandig om naar de argumenten van Ivar Giaever te kijken. Hij zegt zelf in zijn presentatie: “I pick and choose when I give this talk just the way the previous speaker (Mario Molina) picked and chose when he gave his talk.”
Kortom, hij komt er openlijk voor uit dat hij zomaar wat argumenten heeft gekozen die hem goed uitkomen. Dat vind ik niet zo sterk.

Bedenk ook dat hij voor het Heartland Instituut werkt, een Amerikaanse conservatieve en Libertarische denktank die zich bezighoudt met onder meer lobby voor de tabaksindustrie, voor “fraccen” (schaliegaswinning), voor privaat onderwijs, tegen openbare gezondheidszorg en voor “Free-market environmentalism”, het politieke standpunt dat het milieu het best gediend is als je het overlaat aan de vrije markt zonder overheidsbemoeienis, als burger moet je milieuvervuilers maar zelf voor de rechter slepen en betalen.

Het instituut is de belangrijkste ontkenner van klimaatverandering in Amerika. Het werd betaald door conservatieve stichtingen, ExxonMobile, Philip Morris, farmaceutische bedrijven als GlaxoSmithKline, Pfizer en Eli Lilly en de eigenaren van Wal-Mart.
Tegenwoordig maken ze hun sponsors niet meer bekend. In 2012 is hun sponsoring waarschijnlijk met 1/3 teruggelopen omdat ze een omstreden billboard advertentiecampagne voerden met een foto van Ted Kaczynski, de “Unabomber” wiens bombrieven 3 doden en 23 gewonden veroorzaakten, waarop ze de vraag “I still believe in global warming, do you” weergaven.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

meneer obama zegt dat wat hem verteld wordt te zeggen

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Het maakt niet uit of Climate Change echt is of niet. Carbon Tax op leven bied geen duurzame uitkomst!

pinobot
pinobot
7 jaren geleden

De waarheid is datgene waarmee het meeste verdiend kan worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x