BinnenlandCorona

Orde van Advocaten maakt zich zorgen: ‘Coronawet gaat veel te ver en is ondemocratisch’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coronabeperkingen voor burgers gaan veel te ver en horen niet thuis in een democratische samenleving, zegt de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) in een advies. Zij maakt zich zorgen over de zorgvuldigheid en kwaliteit van de coronawet, onder meer omdat het kabinet zoveel haast maakt.

Volgens de NOvA is het niet nodig de inperking van grondrechten en vrijheden via een tijdelijke noodwet te regelen. Noodverordeningen zijn voldoende, zegt de orde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De NOvA wijst er verder op dat de werkingsduur van de coronawet één jaar is, maar dat de wet en daarmee de inperking van grondrechten hierna eenvoudig verlengd kunnen worden.

Democratische rechtsstaat verwaarloosd

De orde heeft ook kritiek op de handhaving en het uitdelen van boetes. “Omdat de regels zo onduidelijk zijn, ligt willekeur op de loer. Burgers moeten weten en kunnen begrijpen wat precies van hen verwacht wordt en wat de gevolgen zijn als zij een regel schenden.”

De beperkingen die het wetsvoorstel mogelijk maakt gaan te ver, zijn niet normaal en horen niet thuis in een democratische samenleving, concludeert de Orde van Advocaten.

“De maatregelen tegen het coronavirus zijn gebaseerd op een wet die daarvoor grotendeels geen grondslag biedt en zijn in de strijd met de Grondwet,” voegde advocaat Willem van der Werf toe. “De democratische rechtsstaat wordt behoorlijk verwaarloosd.”

[NOvA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

bla bla blaaa , niet bla bla blaa maar doe er iets tegen ?
bijna de hele bevolking is blind en rennen achter de regels aan van rivm en het kabinet , ze vragen nog net niet van doe ik goed zo?
ze snappen het niet of ze hebben nu een doel in leven , de kont likken van rutte.

Verontruste vader
Verontruste vader
3 jaren geleden

!!! DE WAANZIN MOET STOPPEN !!!

Video – Levensgevaarlijke massahysterie door onze overheden maakt de maatregelen vele malen dodelijker dan het virus zelf.

Professor Michaéla Schippers, hoogleraar Behavior en Performance Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam herkent de massa gekte rondom het nieuwe coronavirus direct, ze bestudeert fouten in besluitvorming vanuit een psychologisch persepectief. Het groepsdenken is aan het stuur. Een gevaarlijke mix van vooroordelen, angst en niet willen toegeven fout te zitten. Het gaat fout volgens het boekje, als iemand het opzettelijk zou willen doen had hij het niet beter kunnen aanpakken.

Video: https://youtu.be/e3rCPv-IXHE

Jets
Jets
3 jaren geleden

“De maatregelen tegen het coronavirus zijn gebaseerd op een wet die daarvoor grotendeels geen grondslag biedt en zijn in de strijd met de Grondwet,” voegde advocaat Willem van der Werf toe. “De democratische rechtsstaat wordt behoorlijk verwaarloosd.”

Zeg maar gerust: “Met de voeten getreden”.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Helaas leven we niet meer in een democratie , de goedgelovigen denken er waarschijnlijk anders over maar zo is het .

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x