Propaganda

NASA-specialist ontslagen wegens geloof in intelligent ontwerp

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een computerspecialist van NASA’s Jet Propulsion Laboratory is naar de rechtbank gestapt omdat hij ontslagen zou zijn vanwege zijn geloof in intelligent ontwerp, een beweging die de opvatting verbreidt dat het heelal het werk is van een intelligente ontwerper.

David Coppedge verkende als teamleider met ruimtesonde Cassini de planeet Saturnus en haar vele manen. Hij deelde DVD’s over zijn opvattingen uit aan collega’s.

Intelligent design is de opvatting dat een hogere macht een hand heeft gehad in de creatie omdat het leven veel te complex is om te zijn ontwikkeld tijdens een evolutieproces.

Bezuinigingsmaatregelen

Coppedge raakte in 2009 zijn functie als teamleider kwijt en afgelopen jaar werd hij na 15 jaar te hebben gewerkt aan de Cassini-missie ontslagen.

In een verklaring per email worden de beweringen van Coppedge door JPL ontkend. Volgens advocaten van Caltech, dat JPL voor de NASA beheert, was Coppedge één van de twee Cassini-technici die evenals 246 andere JPL-werknemers werd ontslagen vanwege geplande bezuinigingsmaatregelen.

Steun

De zaak heeft inmiddels de interesse gewekt van aanhangers van intelligent ontwerp. Coppedge kan rekenen op de steun van zowel de belangenvereniging Alliance Defense Fund als het Discovery Institute.

De advocaat van Coppedge, William Becker, is van mening dat zijn cliënt door zijn werkgevers is ontslagen omdat ze zijn geloof in een intelligent ontwerp associeerden met religie.

Buitenaards bestaan

In juni 2005 verscheen het boek Schitterend ongeluk of sporen van ontwerp? Voor de publicatie van dit boek had oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven een gesprek met auteur Cees Dekker over de relatie tussen geloof en wetenschap.

In haar weblog schreef ze naar aanleiding hiervan onder meer: “Als we erin slagen om wetenschappers van verschillende geloofsrichtingen met elkaar te verbinden kan intelligent design uiteindelijk misschien zelfs wel worden toegepast op scholen en in lessen. Naar aanleiding van de betreffende tekst ontstond indertijd een storm van protest en werden er zelfs Kamervragen gesteld.

Volgens dagblad Spits is Coppedge ontslagen omdat hij heilig overtuigd is van het bestaan van buitenaards leven. Ook zou hij in zijn vrije tijd werken aan een website over buitenaards bestaan. Waarom Spits de sprong maakt van intelligent ontwerp naar buitenaards leven is onduidelijk.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x