Homepagina » Binnenland » NPO-voorzitter klaagt dat NPO wordt weggezet als fake. Lees hier een reactie op haar ‘schaamteloze en hypocriete’ betoog
npo
Foto: Poikie CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

NPO-voorzitter klaagt dat NPO wordt weggezet als fake. Lees hier een reactie op haar ‘schaamteloze en hypocriete’ betoog

Begin deze maand deed NPO-voorzitter Shula Rijxman (D66) in het AD haar beklag over het feit dat ‘serieuze’ media worden weggezet als fake.

Ze stelde verder dat ‘nepnieuws een gevaar is dat ook ons land bedreigt’.

“Toen ik het schaamteloze, hypocriete betoog van Rijxman las over de gevaren van fake news, voelde het ineens alsof de stoom uit mijn oren kwam,” reageert de Iraans-Nederlandse Katiana Kayvantash.

Niet serieus

Ze zegt dat de NPO een eenzijdig en misleidend beeld schetst over onder meer Iran.

Kayvantash:

Een nieuwsmedium dat pretendeert onafhankelijke journalistiek te bedrijven, maar jaren achter elkaar alleen maar de linkse mollah-apologeet Peyman Jafari, lid van Internationale Socialisten, Trump- en Israël-basher, een podium biedt om zijn mening als de enige echte waarheid uit te venten, kan ík in ieder geval niet serieus nemen.

Monopolie

“Wat mij betreft mag Rijxman in haar strijd tegen fake news als eerste beginnen bij haar eigen omroep, die inmiddels een monopolie heeft op het creëren daarvan,” voegt ze toe.

Een medium als de NPO dat buigt voor de regering en aantoonbaar meewerkt aan het creëren van deceptie en haar berichtgeving aanpast aan de wensen en politieke doeleinden van de gevestigde elite, heeft mijns inziens geen recht van klagen over fake news, benadrukt ze.

Lees hier het hele artikel van Kayvantash.

[OpinieZ]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 jaar geleden

Het gezegde is niet voor niets ” over reden worden door een strontkar ” maar dat heeft ze zelf niet door klaarblijkelijk ..

Rob
Rob
1 jaar geleden

D66 weer, okee, duidelijk. Het virus dat zich overal in heeft genesteld en alles verziekt. En dan zelf ook nog klagen als mensen het zat zijn. Wat een circus. Ze maken zelf deel uit van de meest walgelijke praktijken. Vraag maar aan Demmink, die heeft er ervaring in. Toen dat aan het daglicht kwam werd hij van alle kanten ingedekt om de deksel op de doofpot te houden. Dat is dan de baas van justitie. Waarheid is iets dat niet bestaat in die contreien. Waarom zou dan de NPO wel waarheid spreken? Dat hele wereldje is volledig gebaseerd op leugens en bedrog. En als iets aan het daglicht wordt gesteld dan ontkennen ze het. De leugen regeert. Als ‘nieuws’ eenzijdig is dan is dat in het belang van iets of iemand die wil dat het volk iets gaat geloven wat ZIJ willen. De waarheid zal hen de das om doen en dan vallen ze door de mand. NPO is dan in feite een afkorting van Nederlandse Propaganda Organisatie

frans
frans
1 jaar geleden

Toch wordt ook zij net zo wakker als Monshouer!
En daar zal ze mooier, (van binnen), van worden. En dan vol liefde zich wijden aan bewustwording van mensen.
Het is vaker voorgekomen dat wrede mensen plots het Licht zien en waar mens worden.

IIS
IIS
1 jaar geleden

Drek66 ‘dame’ met Oostblok haakneus en nep jood, poppetje van de Beatrix Bilderberg club, op positie gezet bij de gecontroleerde media die serieus genomen wil worden?

Ze worden met de dag gekker. Fijn zo doorgaan met de NPO (idem RTL Bertelsmann) zio neppezenders, er gaat namelijk een dag komen dan komt het volk jullie halen en vervolgens lynchen. Hetzelfde geldt voor de politiek. Niet iedereen kan vluchten naar Argentinië, daar zijn deze poppetjes net even te onbelangrijk voor.

IIS
IIS
1 jaar geleden

Wat een Story…

De publieke omroep in ons land wordt de Holle Bolle Gijs van Hilversum genoemd, omdat er altijd weer méér staatssubsidie gevraagd wordt. Belastinggeld dat door hardwerkende Nederlanders wordt opgehoest. NPO-baas is Shula Rijxman, en aan haar privéleven te zien wordt haar topsalaris in elk geval royaal besteed…

NPO-bestuursvoor-zitter Shula Rijxman (58), die officieel Shulamith als voornaam meekreeg, lijkt soms de uitbaatster van een bodemloze put. Hoewel de staatsomroep jaarlijks honderden miljoenen subsidie toegeschoven krijgt vanuit Den Haag, is het voor de bewoners van het Mediapark nooit genoeg; in bijna alle media-optredens laat Shula het inmiddels grijsgedraaide ‘er moet nog meer bij’-bedeldeuntje horen.. Nadat ze de bedrijfscommunicatie deed voor het failliet gegane HCS-concern, wilde ze voor zichzelf beginnen. ‘Bij de bank heb ik een leuterverhaal gehouden en zo 200.000 gulden losgekregen,’ biechtte Shula ooit op, daarmee minimaal de indruk wekkend dat het doel bij haar, letterlijk en figuurlijk, de middelen heiligt. In haar privéleven (dat grotendeels gefinancierd zal worden met haar NPO-salaris aangezien haar partner Sabine ondernemer is en geen tonnen per jaar zal verdienen) laat de kordate topvrouw het in elk geval breed hangen. Met Sabine, met wie Shula al achttien jaar samen is nadat ze eerst met een man leefde, bewoont ze in Blaricum – één van de duurste gemeentes van Nederland – een riante vrijstaande villa met een zwembad in de tuin, in de exclusieve buurt waar ook de miljardairs John de Mol en Joop van den Ende resideren.

https://www.story.nl/artikel/showbizz/npo-topvrouw-shula-leidt-miljonairsleven

formidabele
formidabele
1 jaar geleden

Weer zo’n broodtante, net als die van deze partij in de tijd van HILLARY op kosten van de Ned. staat de democratische partij in USA te steunen?
Moet gauw ophouden want dit pikt de Nederl. belastingbetaler niet, net als die van de PVDA die broodfonds van de CLINTONS steunt!
Mensen moeten subiet wakker worden, want ze kunnen dit verderfelijk gedraG GEWOON MAAR CONTINUEREN!

salvar
salvar
1 jaar geleden

als je de ene keer de waarheid zegt en andere keer liegt dat je barst en dat regelmatig dan kan je zoiets verwachten en wordt je een fake nieuwszender.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ik heb haar al een aantal keren uitgenodigd of zij in een mini-rokje oud & nieuw met mij wil vieren in Keulen. Lijkt mij best spannend.
Niet alleen bestuur, directie, maar ook personeel van die troep wat NPO wordt genoemd, geldt ook voor dat smerige RTL zooitje, zijn wegkijkers en zijn een regelrechte schande voor de democratie.

x

Check Also

tarik z.

Journaalkaper Tarik Z. is terug: ‘Jullie worden nog steeds voor de gek gehouden’

Tarik Z. is terug van weggeweest. “Jullie ...

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x